tattoonun ekranı QVGA mıdır acaba?240*320 ekranda android uygulamalar sorunsuz tam ekran çalışıyormu acaba,yoksa yarım ekran ve dusuk çözünürlüktemi çalışıyor uygulamalar?
quote:
Orijinalden alıntı: righteous@
tattoonun ekranı QVGA mıdır acaba?240*320 ekranda android uygulamalar sorunsuz tam ekran çalışıyormu acaba,yoksa yarım ekran ve dusuk çözünürlüktemi çalışıyor uygulamalar?
bende tam bu soruyu sormak için girmiştim. aynı şeyler htc wildfire için de söylenmiş. bi arkadas demiş ki:
QVGA ekranlar bazı Andoid uygulamalarını göstermede uyum sorunu yaşatabiliyor. En az HVGA çözünürlükte ekran tavsiye ediliyor. bu doğru mu acaba??
kullanan arkadaslar gercekten yarım ekran durumu oluyor mu ??
Merhaba,arkadaşlar bu tattoomuzun zil sesi sondayken bile az çıkıyor bunun için yapabileceğimiz birşey var mı?Ayrıca birkaç program indirdim ve sd karta programlar kılasörü diye bir kılasör yapıp içine attım ama telefonde bunları bulup kuramıyorum,bunun için ne yapmam gerekiyor?birde tattoo için güzel oyunlar var mı ve varsa nasıl kuracağız bu oyunları?Şimdiden teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: turanhan
quote:
bende tam bu soruyu sormak için girmiştim. aynı şeyler htc wildfire için de söylenmiş. bi arkadas demiş ki:
QVGA ekranlar bazı Andoid uygulamalarını göstermede uyum sorunu yaşatabiliyor. En az HVGA çözünürlükte ekran tavsiye ediliyor. bu doğru mu acaba??
Evet doğru, Htc Tattoo'da QVGA ekran var. QVGA uyumlu olmayan uygulamalarda yarım ekran sorunu yaşanabiliyor. Ancak uygulama geliştiriciler bu sorunu bildikleri için yavaş yavaş QVGA uyumlu uygulamalar geliştiriyorlar.
arkadaşlar merhaba bu cihazı yeni aldım (vodafon).benide listenize eklerseniz sevinirim.ben pek fazla anlamam bu işlerden ama sizi takip ederek öğrenmeye başladım hepinize selamlar
quote:
Orijinalden alıntı: ultraycan
quote:
Orijinalden alıntı: turanhan
quote:
Evet doğru, Htc Tattoo'da QVGA ekran var. QVGA uyumlu olmayan uygulamalarda yarım ekran sorunu yaşanabiliyor. Ancak uygulama geliştiriciler bu sorunu bildikleri için yavaş yavaş QVGA uyumlu uygulamalar geliştiriyorlar.
peki bu durum,çok sorun yaratıyormu o tur uygulamaları kullanırken?sacmalık yahu madem sorun yaratıyor,cihaza ne halta qvga ekran koyarsın hala
quote:
Orijinalden alıntı: righteous@ peki bu durum,çok sorun yaratıyormu o tur uygulamaları kullanırken?sacmalık yahu madem sorun yaratıyor,cihaza ne halta qvga ekran koyarsın hala
Bazı uygulamalar hiç kullanılamıyor ama sadece birkaç kere böyle bir sorunla karşılaştım. Genelde çoğu uygulama uyumlu. Zaten market sadece QVGA uyumlu uygulamaları gösteriyor. O yüzden sorun yok benim için :)
arkadarlar 1.6 için bluetooth problemi için bir çözüm varmı
arkadaşlar ekran desen kilidini yanlış girdim ve gmail hesabımıda unuttum ne yapmam gerekiyo..:(
Selamlar Vodafone dan alınmış bir HTC tattoo muz var. Msn kurmadık. bu konuda yardım edebilirmisiniz. MSn yazıp 7038 e mesaj attık. Vodafone dan gelen cevap telefonun msn i desteklemediğiydi. bu telefona Msn kurulamazmı yada nasıl kurulur ?
ikinci bir soru ucretsiz olarak kullanabilecegimiz bir Navigasyon programı tavsiyeniz varmıdır ?
Teşekkürler....
@keynes666 vodafone den aldığın için market uygulamasına giremediğini varsayıyorum. internetten android için yazılmış olan im (mesela IM+) programlarından birini indirip bu .apk dosyasını telefona atıp kurman yeterli. tabi harici kaynaklardan program kurabilmen için "program ayarları" menüsünde harici kaynaklara güven şekilnde bir yer tikli olmnası lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: keynes666
Selamlar Vodafone dan alınmış bir HTC tattoo muz var. Msn kurmadık. bu konuda yardım edebilirmisiniz. MSn yazıp 7038 e mesaj attık. Vodafone dan gelen cevap telefonun msn i desteklemediğiydi. bu telefona Msn kurulamazmı yada nasıl kurulur ?
ikinci bir soru ucretsiz olarak kullanabilecegimiz bir Navigasyon programı tavsiyeniz varmıdır ?
Teşekkürler....
Ben CoPilot kullanıyorum. Sorun çıkarmadan çalışıyor.
2 ay önce ben de vodafone dan bir tane tattoo aldım. Cihazdan çok memnunum lakin vodafone'un yazılım departmanındaki elemanlar ciddi ciddi tembellik yapıyor açıkçası. Android market cihazda olmadığı için alete bir türlü istediğim yazılımları yükleyemedim.Bulduğum bir iki uygulama da zaten ekrana sığmadı. Uygulama geliştiricileri en azından programlara strech seçeneği ekleseler süper olacak. Cihaza root yapacam ama başına bir iş gelirse diye de korkuyorum açıkçası Malum murphy yasaları , kampanyalı almış olsam neyse ama trink para saydığım için can yakar açıkçası Aslında Vodafone Shop a iphone 3gs almaya gitmiştim. Lakin orda htc yi görünce bu sefer de htc alalım dedim ve aldım. Lakin şu 4-5 ay içinde vodafone market app olan yeni bir firmware çıkarmaz ise yanına da bir tane iphone düşünüyorum. Kardeş kardeş otururlar cebimde
Herkese Selam, Kendim Lg kullanıyorum, eşime vodafone dan aldım. Açıkcası gözüm kalmadı değil. bi fırsatını bulsam alıcam elinden dokunmatiği internet uygulamaları bana göre lg den daha iyi. Root işine garantiden dolayı şimdilik girmiyorum. Alınabilecek hoş bir telefon.
selamlar urunun ekran dokunmatiği nasıl? touch 2 ile kararsız kaldım hangisini alsam?? tattoo ların ekranı iphone gibi capacitive ekranmı?
@keynes666 navigasyon için öncelikle ndrive sonrada sygic i tavsiye ederim. ndrive ın haritası başarsoftun 2009.12 haritası ve bence tattoo larda kullanılabilen en detaylı türkiye haritası.
@goflaz ekran kapasitif değil ama tepkileri gayet yerinde. touch 2 ile aynı ekrana sahip diye düşünüyorum. ama ikisi arasında tercih yapılacaksa kesinlikle tattoo.
tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim...
yalnız bir şeyler sormak istiyorum. Hanımdan deneme fırsatı bulamadığım için kurcalayamadım. -Anladığım kadarıyla Vodafone' dan alınan tellere herhangi yükleme yapamıyoruz? Program oyun vs. -rom yüklemesi yaptığımızda garanti bozuluyor. Bu daha önce söylenmişti. -Android market tam olarak ne oluyor. Nasıl Kullanıyoruz.
Şimdilik bu kadar, herkese teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: 78powere
yalnız bir şeyler sormak istiyorum. Hanımdan deneme fırsatı bulamadığım için kurcalayamadım. -Anladığım kadarıyla Vodafone' dan alınan tellere herhangi yükleme yapamıyoruz? Program oyun vs. -rom yüklemesi yaptığımızda garanti bozuluyor. Bu daha önce söylenmişti. -Android market tam olarak ne oluyor. Nasıl Kullanıyoruz.
Şimdilik bu kadar, herkese teşekkürler...
Program yükleyemiyor degiliz yine yukleyebiliyorsunuz. sadece android market üzerinden yukleyemiyorsunuz. internette aratırsanız tattoo ya uygun android programlarını bulabilirsiniz pek çok sitede. ayrıca market benzeri uygulamalarda var. örneğin slideme ve app. store gibi. fakat program yukleyebilmeniz için telefonunuzda ayarlar > uygulamalar > bilinmeyen kaynak seçeneğinin işaretli olması lazım. altında market dışı uygulama yuklemeye izin ver tarzında birşey yazar... kurmak istediğiniz programın "apk" uzantılı kurulumu bilgisayarınıza indirin. telefonunuzu usb kabloyla bilgisayarınıza baglayın ve htc sync ile baglanmasını saglayın. (tabi bilgisayarınızda htc sync yuklu olmalı) bilgisayarınızda htc sync ekranında telefonunuza baglandıgınızı gordugunuzde orada program yukle gibi bir secenek olacaktır oradaki yonergeleri izleyerek yukleyebilirsiniz. bu yontemle bir dosya yoneticisi yuklerseniz eger bilgisayara indirdiginiz apk uzantılı programları direk telefonunuza indirip veya hafıza kartınıza atıp oradanda kurmaya başlayabilirsiniz. dosya yoneticisi program olarak ben astro file manager kullanıyorum oldukca memnunum. yukarda bahsettiğim market uygulamalarınıda yuklerseniz telefon uzerinden internete baglanarak bilgisayara mecbur kalmadan pek çok programı direk indirip kurabilirsiniz.
tattoo yla ilgili başka bir başlıkta paylaşmıştım ama ana konu burada olduğu için buradada paylaşayım. içinde pek çok işe yarar program bulabilirsiniz. özellikle telefonu market uygulaması olmadan kullananların cok işine yarayacaktır bence. Not: İçindeki uygulamalar kendi upload ım değildir herhangi bir virus vs durumunda sorumluluk kullanana aittir. (gerci ben kullanıyorum oyle birşeyle rastlamadım ama nolur nolmaz. gunahı boynuma kalmasın )