Şimdi Ara

HTC Teleservice KVK Değişim Onarım Ana Başlık (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.855
Cevap
23
Favori
95.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cheetlack

quote:

Orijinalden alıntı: LoLKing

quote:

Selamlar davayi kvk firmasina actim distribitor firma oldugu icin aldiginiz yer ile ilgisi yok yani davayi neden actim konusuna gelince ayni arizadan 6 sefer servise verdim ve ariza kayitlarinida baska bir telefon kullanarak cekmistim iki telefon kullaniyordum digerini kamera olarak hazirda bekletiyordum insanlar deli muamelesi yapiyordu:) 6. Vermemde yeni cihaz verdiler yada ben keklendim oda arizali cikti 2 seferde onu servise verdim yine olmayincada caresiz kaldim htc turkiye ilgilenmedi bile anca pohpohladilar haklisiniz sizin adiniza uzuluyoruz bile dediler dalga gecmek icin oradalar resmen davayi actiktan sonra kvk aradi cihazim servisteydi haklisiniz cihaziniz arizali degisim olmasi gerekiyor yeni cihaz verecegiz ama avukatlarimiz davanizi cekmenizi istiyor dediler bende davami cekmeyecegimi soyledim onlarda misilleme olsun diye cihazi yapmadan verdiler tekrar gittim bari idarelik yapinda dava suresince kullanayim diye bana verdigi cevap uzgunuz mudahalede bulunamayiz su anda cihaz cekmecemde atil bir sekilde duruyor dusunsene 1560 tl veriyorsun ve aldigin cihaz toplamda 8 sefer servise gidiyor kullanamiyorsun tuketici hakem heyetinden biri aradi su andan itibaren telefona mudahale ettirmeyin birakin dursun dedi yalniz soyle bisey var hakem heyeti 1250 tl den sonra verdigi karar delil olarak gecerli ayriyeten hakem heyetinden almis olduginuz evrakla dava acmaniz gerekir aksi taktirde dahada uzarmis durum bu sekilde sen nasil yaptin?

Ben telefonu teknosa aracılığı ile aldım. Teknosaya sordum nasıl yapacağız diye. Davayı direk bize açacaksınız htcye veya kvkya değil dediler. Nasıl dedim mantıksız değil mi sonuçta teknosa sadece satışı ile ilgileniyor filan. Bana dediler ki evet satışı ile ilgileniyor ama sizin muhattabınız biziz sonuçta bizden aldınız bu malı teknosanın muhattabı da htc veya kvk olacak dendi. Bendeki olay da şöyle oldu; çok uzun beklemeler sonucu htc one almıştım, haziran ayında. Telefondan ekran açılmaları ve pembeleşme gibi sorunlar vardı. Bir çok kez teknosadaki htc yetkilileri ile iletişime geçtim, bana güncellemeleri beklememi ve sorunlarımın çözüleceğini belittiler yani kısacası beni oyaladırlar. Ama güncelleme sonrası bir değişiklik olmadı. Bu yüzden eylülde servise verdim ve ekimde değişimi yapıldı. Ardından telefon geldi. Baktım gene aynı pembeleşme sorunu var. Sonra beni beklettiler beklettirler, güya yine yeni anroid yazılımı gelecekmiş aralık-ocak ayında düzelecekmiş. Bekledim gene bir fayda etmedi. Sonrasında tekrar servise verdim. Bu sefer onarım yapıldı. Ardından telefon geldi, şimdi de bakıyorum ki telefonda ölü pixel var. Ekran ile kasa tam oturmamış. Kamera çekimlerinde bu sefer yeşillenme var. Htc yetkilileri ile görüşüyorum, bana gene onarım yapalım diyorlardı. Yahu bu telefonu kaç kez servise göndermem lazım benim, düzgün bir cihazım olması için? Telefon benden çok serviste gezdi. Ben de bu yüzden tüketici mahkemesine salı günü dava açtım ve para iadesi istedim. Şimdi sonucu bekliyorum. Htc yetkilileri cihazınıza böyle olduğu için üzgünüz zırt vırt isterseniz davayı çekin birebir sizinle birlikte hareket edelim dediler ben de onu önceden yapmaları gerektiğini söyledim.

Arkadasim kesinlikle davani cekme ayni seyi ben yaptim dava acmamistim acacagim icin actim demistim davanizi cekerseniz yardimci oluriz anca dediler birgun sonra dava dosyami aldim dedim verdikleri sozun hicbirini tutmadilar para iadesimi istiyosunuz ne istiyosunuz diye ukalaca cevap verdiler ozaman bile ben cihazimdan memmunum arizasi disinda tabii bana kullanabilecegim saglam bir one s cihaz verin yada bunu yaptirin dedim ama sonuc bos cikmisti sadece zaman kazanmaya calisiyorlar dedim ya davayi cektirmek icin ellerinden gelebni yapiyorlar sakin inanma teknosa konusina gelince mantikli olabilir ama bu sefer zaman kaybin olacak diye dusunuyorum sen teknosaya dava acacaksin teknosa kvk ya kvk htc ile gorusecek vsvs keske sen direkt goturseydin ama surec kisalabilirde diyorum ya en guzeli avukat tutmak sonucta masraflarinin tamamini alabiliyorsun karar yinr senin tabiki...

Yok kesinlikle davayı çekmeyeceğim zaten. Yeteri kadar beni uğraştırdı bu telefon. Eğer para iadenizi yapalım derlerse ancak o zaman davayı çekerim. O da bana kesin somut bir şartname gibi bir şey ile tasdik ederlerse. Benim teknosaya açmamdaki amaç da şuydu, sonuçta bu cihazı teknosadan aldım ben. Bu cihazın sorumluluğu teknosa üzeirnde. eğer hatalarını kabul edip değiştirelim dedikten sonra bana arızalı ürün yollanıyorsa bunu teknosanın kontrol etmesi lazımdı. Ayrıca teknosa gibi büyük firmalar davayı elinden çıkarmak için elinden geleni yapmak zorundalar yoksa irtibaları zedelenir, özellikle tüketici sonuna kadar haklıysa. Avukat tutmak da istemedim zaten sonuna kadar haklı olduğum bir durum var ortada, eğer iş ciddiye binerse ama yapacaklarımı gayet iyi biliyorum ben de..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: openline

Peki nereye başvuruyoruz ki başvurduktan sonra cihazlar gelirse bize gönderilmeyecek mi

Almis olduginuz cihaz bedeli 1219 tl nin istunde ise tuketici mahkemesine basvuracaksiniz ama bu arada hakem heyetinede basvurun karalari baglayici olmaz ama tuketici mahkemesinde buyuk avantaj elde edersiniz 3 ay hakem heyeti surdu bende ocak ortasindada mahkeme basvurusu yaptim oda temmuz 2 sanirim gun verdi benim cihazim one s modeli ve kronik problemmis internetten sikayetcilerin ciktisini youtube de arizali cihazlarin videosunu falan cikardim hakem heyetinin vermis oldugu evraki koydum avukat tutmadim ama avukat gibi calistim imkaniniz var ise avukat tutun hatta hepsini odemek zorundalar benimle cok dalga gecen oldu isinmi yok diyen oldu bisey cikmaz hasta bu bela ariyor basina diyen oldu ama simdide helal olsun vallahi diyolar kim ne derse desin birakin dalga gecsinler siz bildiginiz yapin ve unutmayin simdiye kadar ben dahil bilincsiz oldugumuzdan tepemize cikardik bunlari ama indirebilirz icabinda firma ismi onemli degil herkez isini yapacak

Aynen katılıyorum. Sonuna kadar haklıyız, bi kere her şeyi geçtim o şirketin size ayıblı mal satıp ardından onaralım gibi bir ifade kullanması kesinlikle yanlış. Bilinçlenelim arkadaşlar, davayı açmak en fazla 4 saat sürüyor

Bu arada kvk davasindan sonra htc firmasinada dava acicam htc one kullanicilari olarak birlesip sizinde acmanizi tafsiye ederim kronik arizali cihaz uretip satmaktan dolayi yasal olark suctur bu ve yazilimla falan alakasi yok...

Ben bir teknosaya bakacağım eğer biz karşılayalım filan derslerse uzatmıcam versinler paramı. Ama yok uzatırlarsa davaya fian kadar giderse ilk önce maddi tazminatı alıp ardından manevi tazminat davası açarım

• Umarim sorunsuz sekilde sonuca gidersin sureci burada bizimlede paylasirsan en azindan teknosa dan alan arkadaslar isleyisi ogrenmis olurlar sana basarilar;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim ancak bugün biraz ümitlerim azaldı. Başka bir teknosada davayı onlara değil kvkya açmam gerektiğini söylediler. Bir başkasında ise direk teknosaya.Hatta birisi açık açık hiçbir şey elde edemeyeceğimi sorunun kvkdan kaynaklandığını bile söyledi

• quote:

Teşekkür ederim ancak bugün biraz ümitlerim azaldı. Başka bir teknosada davayı onlara değil kvkya açmam gerektiğini söylediler. Bir başkasında ise direk teknosaya.Hatta birisi açık açık hiçbir şey elde edemeyeceğimi sorunun kvkdan kaynaklandığını bile söyledi

Peki telefonunuzu servide verdiginize dair evraklariniz kvk olarakmi htc olarakmi var ne demek hic birsey gecmez aynisini banada dediler sakin pes etmeyin gidin davanizi acin elinizde teknosa belgeleri var ise teknosaya acin ama pes etmeyin bu sure zarfindada yedek bir cihaz alinki cihazinizin basina bir is gelmesin...

• quote:

quote:

Teşekkür ederim ancak bugün biraz ümitlerim azaldı. Başka bir teknosada davayı onlara değil kvkya açmam gerektiğini söylediler. Bir başkasında ise direk teknosaya.Hatta birisi açık açık hiçbir şey elde edemeyeceğimi sorunun kvkdan kaynaklandığını bile söyledi

Peki telefonunuzu servide verdiginize dair evraklariniz kvk olarakmi htc olarakmi var ne demek hic birsey gecmez aynisini banada dediler sakin pes etmeyin gidin davanizi acin elinizde teknosa belgeleri var ise teknosaya acin ama pes etmeyin bu sure zarfindada yedek bir cihaz alinki cihazinizin basina bir is gelmesin...

Kvk olarak yazıyor tabi ama bana da mantıksız geldi. Davayı açtım bile teknosaya. Bana dediler ki biz aracıyız hiçbir şeye karışmayız. E o zaman ben niye sizden alıyorum telefonu, gider servisten alırdım değil mi. Telefonu ayıplı satan kontrolleri gerçekleştirmeyen kişi sizsiniz. Ben de o zaman dükkan açıp yurtdışından bozuk malları getirteyim. Sonra müşterilerimi servise yollayım. Çok mantıksız geldi zaten, müşterileri caydırmaya çalışıyorlar aklı sıra..

• ya şimdi bence ne satıcı ne de servis bozuk ürünü nerden bilsin sonuçta telefonu jelatinde alıyoruz orda açıyoruz o andan bir arıza tespit ettik ettik etmedik şansa artık biraz mantıklı olalım bence bence davayı cihazları geç getirten teleservice ve htc ye açmak gerekiyor oda geç değişim cihazı sağladığı için
  • quote:

ya şimdi bence ne satıcı ne de servis bozuk ürünü nerden bilsin sonuçta telefonu jelatinde alıyoruz orda açıyoruz o andan bir arıza tespit ettik ettik etmedik şansa artık biraz mantıklı olalım bence bence davayı cihazları geç getirten teleservice ve htc ye açmak gerekiyor oda geç değişim cihazı sağladığı için

Sonuçta sen teknosaya güvenip o mali alıyorsun. Sana ayıplı mal satiyorsa senin onu geri verme paranı iade alma hakkının olması lazım. Tutup guncellemeleri bekle deyip geri çekmeleri hoş değil. Biz bunlar olmadığı için karşıyız zaten. İçlerine girip baksınlar dediğimiz yok. Bana sattığı ayıplı mali aaa bu hatalı üretim, dur şunu yapıp sana vereyim diyemez. Belki sizin gibi düşünenlere diyebilir ama bilincli tüketiciye bunu diyemeyeceklerini anlatmak için dava açıyoruz zaten.

• Hayır bence suç htc de cihazların dağıtımını çabuk sağlaması gerekiyor diğer firmalar bunu en fazla 1 ayda yapıyor 1 hafta içinde iade hakkın var normalde ama satıcı kabul etmiyor internetten alışveriş yaptıgın bazı sitelerde var sorgusuz sualsiz değişim oda jelatini çıkmamış olması şartı var jelatini çıakrmadan nasıl kullanıcam ben telefonu akıl var mantık var
  • Teknosaya açtığınız dava uzar da gider... Teknosa kılını bile kıpırdatmaz çünkü suçlu değil...
    Siz bence zaman kaybetmeden direk, Dispiratörünüze veya Servise dava açın. Ancak o şekilde bir şey elde edersiniz...

Bende DOA değişiminde 1 aydan fazladır telefon bekliyorum ama bekliyorum çünkü para iadesi verseler bile yine HTC alcam... En azından gelecek ürün direk yeni üretim olma ümidini taşıyor.
    Bu arada ben yarın Balıkesire geçicem 1 haftalığına yani telefon bu hafta gelse de alamıcam :( Gelirse rica etsem özel mesaj atar mısınız? Bir seri no vs. karşılaştıralım yeni üretim mi hepsi varsa bir arıza hepimiz dikkat edelim ve daha serviste geri verelim...
  • quote:

Hayır bence suç htc de cihazların dağıtımını çabuk sağlaması gerekiyor diğer firmalar bunu en fazla 1 ayda yapıyor 1 hafta içinde iade hakkın var normalde ama satıcı kabul etmiyor internetten alışveriş yaptıgın bazı sitelerde var sorgusuz sualsiz değişim oda jelatini çıkmamış olması şartı var jelatini çıakrmadan nasıl kullanıcam ben telefonu akıl var mantık var

1 hafta fazla erken bir süre yada stok da vardır. Diğer türlü o cihazın SWAP olma ihtimali yüksek... Sipariş, gümrük vs. bu kadar uzayabiliyor ama 1 ay da gerçekten fazla teleservice tedarikçisinde sıkıntı var...
  • telefonum gelirse önümüzdeki hafta içinde inşallah gelir buraya resimlerini yüklicem zaten hemen
  • şimdi burda dava açacagım diyenler var bu ülkede dava açsak ne olacak 3 ay sürüyor 3 ay cihazım yok 3 ay içinde cihazım gelirse geri iade kabul etmeyebilirler cihazda kullanım çiziği var diye parayıda alamayız ya da karşı dava açarlar hayda gene beklerim ben olan bana olur gene o yüzden ben sabırla bekleyeceğim sonuçta gönderecekler htc bana en fazla 60 gün sürer dedi şurda 15 günüm daha var beklerim napalım umarım gelen cihazda bi sıkıntı olmaz
  • quote:

şimdi burda dava açacagım diyenler var bu ülkede dava açsak ne olacak 3 ay sürüyor 3 ay cihazım yok 3 ay içinde cihazım gelirse geri iade kabul etmeyebilirler cihazda kullanım çiziği var diye parayıda alamayız ya da karşı dava açarlar hayda gene beklerim ben olan bana olur gene o yüzden ben sabırla bekleyeceğim sonuçta gönderecekler htc bana en fazla 60 gün sürer dedi şurda 15 günüm daha var beklerim napalım umarım gelen cihazda bi sıkıntı olmaz

İşte sizin gibi düşünenler yüzünden istediklerini yapabiliyorlar. Siz diyorsunuz ki 45 gün bekledim 15 daha beklerim. Bu sonuna kadar yanlış bir tavır. Bu cihaza para veriyorsunuz ya siz, hukuk çerçevesinde haklarınız var. Yapmayın allah aşkına, 2 ay sizi bekletmişler. Teknosa dava açsa ne olacak ne diyecekler, ayıplı mal sattım evet tüketicide mi sorun diyecekler. Onlar da htcye dava açsın beni alakadar etmez, burada dava sürecinde mağdur olan benim. Ne teknosa ne htc. Ki teknosanın da umursamaz olacağını sanmıyorum. Koskaca şirketi müşteri memnuniyetini sağlar.

• bende merak ediyorum dava sonucunun ne olacağını sen aç davanı para iadesi bekleyen bir sürü insan var internette araştırabilirsin mahkeme kararı olmasına rağmen
  • openline kullanıcısına yanıt
    tabi, teşekkür ederim
  • Telefonum gelince adak adadım zaten pasta alacağım arkadaşlara. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi openline -- 23 Şubat 2014; 16:46:21 >
  • quote:

şimdi burda dava açacagım diyenler var bu ülkede dava açsak ne olacak 3 ay sürüyor 3 ay cihazım yok 3 ay içinde cihazım gelirse geri iade kabul etmeyebilirler cihazda kullanım çiziği var diye parayıda alamayız ya da karşı dava açarlar hayda gene beklerim ben olan bana olur gene o yüzden ben sabırla bekleyeceğim sonuçta gönderecekler htc bana en fazla 60 gün sürer dedi şurda 15 günüm daha var beklerim napalım umarım gelen cihazda bi sıkıntı olmaz

Openline o dava acanlardan biride benim yanlis anlama sakin ama senin gibi dusunmuyorum evet kullanim cizigi olacak tabi kullanilmak icin alinmis bir cihaz bu onun disinda okadar bekleyecegine davani acsaydin tuketici mahkemesi 2.5 ayda benim lehime karar cikardi 7. Aydada tuketici mahkemesinin davasi var ve gerekirse 1 sene bile beklerim ama davayi cekmem sana sonucu ayrica ozelden atarim merek etme:)[DHTUBE=]

• quote:

quote:

Openline o dava acanlardan biride benim yanlis anlama sakin ama senin gibi dusunmuyorum evet kullanim cizigi olacak tabi kullanilmak icin alinmis bir cihaz bu onun disinda okadar bekleyecegine davani acsaydin tuketici mahkemesi 2.5 ayda benim lehime karar cikardi 7. Aydada tuketici mahkemesinin davasi var ve gerekirse 1 sene bile beklerim ama davayi cekmem sana sonucu ayrica ozelden atarim merek etme:)[DHTUBE=]

peki cihazın nerde

• quote:

quote:

quote:

Kvk olarak yazıyor tabi ama bana da mantıksız geldi. Davayı açtım bile teknosaya. Bana dediler ki biz aracıyız hiçbir şeye karışmayız. E o zaman ben niye sizden alıyorum telefonu, gider servisten alırdım değil mi. Telefonu ayıplı satan kontrolleri gerçekleştirmeyen kişi sizsiniz. Ben de o zaman dükkan açıp yurtdışından bozuk malları getirteyim. Sonra müşterilerimi servise yollayım. Çok mantıksız geldi zaten, müşterileri caydırmaya çalışıyorlar aklı sıra..

Ozaman kvk diye acmaniz gerekirdi bende vodafone dan almistim bakirkoy adliyesine yakin oldugumdan dolayi ve surekli ortak isilerimiz oldugundan dolayi oldukca fazla avukat ve savci arkadaslarimiz var onlarin yonlendirmesiyle kvk firmasina actim umarim sorunsuz cozume ulasirsin

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.