cprog.exe hatası veriyor telefon arama kısmını girdiğim zaman.
nedendir acaba?
nasıl düzelir bu yardımcı olmanızı istiyorum çok acil...
Evet, malesef işcep benim ekranda da bu şekilde, dolayısıyla ben HD'de kullanmıyorum işcebi. Aslında her ne kadar elimizde bu kadar güzel bir cihaz olsa da, banka sayfalarını rahat ve güvenli bir şekilde kullanamamaya sinir oluyorum. Bütün bankalar habire i-phone için uygulama çıkartıyorlar. Biz de burdayızzzzz... Bu arada arkadaşlar banka sayfalarında işlem yapmak için sizin hangi browserı kullandığınızı merak ediyorum. En düzgün açanı skyfire gibi ama ne kadar güvenli bilemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: DownloadMustGoOn
İŞCEP yükleyince nohut kadar ufak bir ekran çıkıyor. ancak stylus ile zor bela yazılabiliyor. hadi o da kabul son güncelleme ile bazı rakamlar hiç girilemiyor. "iş bankasına sor" diyeceksiniz ama anlayabilecek birini bulmak neredeyse imkansız. ayrıca resim gönderme şansı yok. en azından internet ortamında bu konu konuşulmaya başlansın. çözümü bilen var mı?
Arkadaşlar cprog.exe sorunu nedir?
nasıl düzeltebilirim kimse bi yardımda bulunmayacak mıdır?
o tür bir sorun ile karşılaşmadım hiç kardeş, ama önerim şu şekilde olucak , yedeklerini yapıp cihaza hard reset atabilirsiniz. Bu yöntemin sorununuzu çözüceğini düşünüyorum.
Bende hiç karşılaşmadım ama arkadaşın dediği gibi hard reset sorunu çözecektir. Yüksek ihtimalle yüklediğiniz bir uygulamadan kaynaklanıyordur.
Teşekkür ederim arkaşadaşlar ilginiz ve alakanız için.
Şuan için hard reset atmadan sorun çözülmüş gibi gözükmekte.
Birkaç araştırma yaptım fakat hardreset sanırım çözüm olmuyor imiş.
Bu arada ben eğer hard reset uygularsam türkçe rom da silinmiş olur mu acaba????
hardreset yapınca rom silimez, rom türkçe de değil aslında. Hard reset yapınca cihaz ilk kutuyu açtığınız hale geliyor, cihaz ayarlanırkende Türkçe ve İngilizce dil seçimini size soruyor.
Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım.
Bu arada ben cihazı 2. el satan bi yerden aldım.
Cihaz yurt dışından gelmiş ve ben hangi ülkeden geldiğini bilmiyorum.
HTC'nin orjinal sitesinden Rom yükleme veya günceleme yapmak istediğimde nereden yapacağımı bilmiyorum çünkü Cihaz bilgisi sorduğunda bu cihaz uyumlu değil gibisinden bir yazı geliyor.
Cihazımın nereden alındığını nasıl öğrenebilirim???
quote:
Orijinalden alıntı: maxell_tr
Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım.
Bu arada ben cihazı 2. el satan bi yerden aldım.
Cihaz yurt dışından gelmiş ve ben hangi ülkeden geldiğini bilmiyorum.
HTC'nin orjinal sitesinden Rom yükleme veya günceleme yapmak istediğimde nereden yapacağımı bilmiyorum çünkü Cihaz bilgisi sorduğunda bu cihaz uyumlu değil gibisinden bir yazı geliyor.
Cihazımın nereden alındığını nasıl öğrenebilirim???
Rom kodunun tamamını gördügünüz şekilde noktalatı ile google ye yazar aratırsanız son üçlü guruba göre hangi bölgeye ait olduğunu muhtemel bir siteden bulur bu bölge htc sitesinden varsa daha güncelini indirebilirsiniz veya foruma bakın çok tercih edilen hatasız cook romlar var bunları kullanabilirsiniz.Birde cihaz HSPL yapılmışmı 3 renkli boot ekranında spl numarası ne yazıyor ona bakarsanız daha iyi fikir alabilirsiniz buradan.Kolay gelsin çok iyi bir cihazdır ,HD2 kullanmama rağmen bazen özlemiyor değilim güle güle kullanın..
bilgecik benim rom version 1.56.468.0 (43972) WWE
ben aramasını yaptım ama yine tr sitelerinde imzalar olarak çıkmakta linkler :S
Bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz.
Bu arada HTC HD II hayırlı olsun, güle güle kullanım.
Çok muntazam bir cihaz.
quote:
Orijinalden alıntı: corail79
Evet, malesef işcep benim ekranda da bu şekilde, dolayısıyla ben HD'de kullanmıyorum işcebi. Aslında her ne kadar elimizde bu kadar güzel bir cihaz olsa da, banka sayfalarını rahat ve güvenli bir şekilde kullanamamaya sinir oluyorum. Bütün bankalar habire i-phone için uygulama çıkartıyorlar. Biz de burdayızzzzz... Bu arada arkadaşlar banka sayfalarında işlem yapmak için sizin hangi browserı kullandığınızı merak ediyorum. En düzgün açanı skyfire gibi ama ne kadar güvenli bilemiyorum.
quote:
İŞCEP yükleyince nohut kadar ufak bir ekran çıkıyor. ancak stylus ile zor bela yazılabiliyor. hadi o da kabul son güncelleme ile bazı rakamlar hiç girilemiyor. "iş bankasına sor" diyeceksiniz ama anlayabilecek birini bulmak neredeyse imkansız. ayrıca resim gönderme şansı yok. en azından internet ortamında bu konu konuşulmaya başlansın. çözümü bilen var mı?
Bildiğim kadarıyla Skyfire kendi serverlarında sizin yazdığınız siteleri açıyor. Yani girdiğiniz bütün bilgiler onların server larında duruyor. Bende bundan önce HTC Diamond kullanıyordum ve İşcep ekranda çok küçük görünüyordu ve klavyesi q klavye açılıyordu. Kalemin ucu kadar tuşlarla şifre girmek sıkıntı oluyordu. HTC Diamond umu satmadan önce (Nisan başı gibi) farklı bir jbed java programı yükledim. Sonra İşcep i tekrar yükledim ve sorunsuzca tam ekran çalıştırdım. 1 Hafta önce 2. el bir HTC Touch HD aldım. HardSPL Olinex 1.56 yükledim. Kwbrs Topix 3.5.10 romunu yükledim. İşcep i tekrar yükledim tam ekran çalışıyor.
2 ihtimal var. İşcep programını yapan pozitron firması yeni versiyonunu çıkarıp bu ekran sorununu çözmüş olabilir. Ya da farklı java programı farklı sonuçlar yaratıyor. Bence vazgeçmeyin birkaç java programı yükleyebiliyorsunuz nasıl olsa. Size SMS ile gelen linki yeni yüklediğiniz java programının içinde install-Local (yada browser) seçeneği ile yükleyin. Yoksa rom'unuzda yüklenmiş olan java programını default olarak kullanır.
Arkadaşlar merhaba ben de bu cihazı almayı düşünüyorum da. Nerden ve kaça alınır acaba bu cihaz bilgi verebilir misiniz?
Cevabınız için teşekkürler, tekrar yüklemeye karar verirsem önerinizi değerlendireceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: canyalcin
quote:
quote:
Bildiğim kadarıyla Skyfire kendi serverlarında sizin yazdığınız siteleri açıyor. Yani girdiğiniz bütün bilgiler onların server larında duruyor. Bende bundan önce HTC Diamond kullanıyordum ve İşcep ekranda çok küçük görünüyordu ve klavyesi q klavye açılıyordu. Kalemin ucu kadar tuşlarla şifre girmek sıkıntı oluyordu. HTC Diamond umu satmadan önce (Nisan başı gibi) farklı bir jbed java programı yükledim. Sonra İşcep i tekrar yükledim ve sorunsuzca tam ekran çalıştırdım. 1 Hafta önce 2. el bir HTC Touch HD aldım. HardSPL Olinex 1.56 yükledim. Kwbrs Topix 3.5.10 romunu yükledim. İşcep i tekrar yükledim tam ekran çalışıyor.
2 ihtimal var. İşcep programını yapan pozitron firması yeni versiyonunu çıkarıp bu ekran sorununu çözmüş olabilir. Ya da farklı java programı farklı sonuçlar yaratıyor. Bence vazgeçmeyin birkaç java programı yükleyebiliyorsunuz nasıl olsa. Size SMS ile gelen linki yeni yüklediğiniz java programının içinde install-Local (yada browser) seçeneği ile yükleyin. Yoksa rom'unuzda yüklenmiş olan java programını default olarak kullanır.
ama internetten veya istanbulda bayilerden çok az kullanılmış bulabilirsiniz.
rakamlarda 700 TL den başlıyor diyebilirim
Teşekkür ederim maxell_tr verdiğin bilgi için.
İkinci el bile olsa almaya değer bir telefon.
Yaaa Arkadaşlar;
Benim bir sıkıntım var.
Güncelleme yapıcam rom da HTC'nin sitesinden fakat telefonumu 2. el ülke içinden aldığımdan dolayı nerden geldiğini bilmiyorum.
HTC sitesinden rom güncelleme yapıcam fakat S/N numaram kayıtlı gözükmüyor.
Birçok ülkenin sitesinden denedim ama hata veriyor hep.
Acaba Benim telefonumun menşeeyini nasıl öğrenebilirim?
Telefon içerisinde menülerde bulamadım.
Bir yolu var mıdır?
Açıkcası WM 6.5 Offical ROM yüklemek istiyorum ama bir türlü başaramadım.
quote:
Yaaa Arkadaşlar;
Benim bir sıkıntım var.
Güncelleme yapıcam rom da HTC'nin sitesinden fakat telefonumu 2. el ülke içinden aldığımdan dolayı nerden geldiğini bilmiyorum.
HTC sitesinden rom güncelleme yapıcam fakat S/N numaram kayıtlı gözükmüyor.
Birçok ülkenin sitesinden denedim ama hata veriyor hep.
Acaba Benim telefonumun menşeeyini nasıl öğrenebilirim?
Telefon içerisinde menülerde bulamadım.
Bir yolu var mıdır?
Açıkcası WM 6.5 Offical ROM yüklemek istiyorum ama bir türlü başaramadım.
Kutusu üzerindeki SN numarası lazım size bu seri no ile offical rom indirebilirsiniz.Üzerindeki rom ofical değilse zaten HSPL veya SSPL işlemine tabi tutulmuştur.HSPL ye tabi tutulmuşsa zaten sorun yok istediğiniz romu yüklersiniz.Bir kopya ,Device informasyon ,Sofftware information menüsünden bakınız ROM Version olarak ne yazıyor bu eger offical rom ise son üç nosu bölge kodudur bu bölgeyi bulup ""HTC HD örnegin East Europa SN ""yazıp Google de arattırın SN bulursunuz muhtemel...
Bilgecik Arkadaşım dediklerinden bazılarını anlamadığımdan dolayı senden bir ricam olacak.
Bana bu konuda yardımcı olur musun?
Sana bilgileri verim olur mu?
ROM versiyon: 1.56.468.0 (43972) WWE ROM tarih: 03/12/09 Radio versiyon: 1.13.25.24 İletişim Kuralı S... : 52.62.25.34U
S/N numaramı vermem doğru mudur bilmediğimden PM olarak istersen atarım sana gerekiyorsa da.
Not: Bilgecik bendeki Windows Mobile 6.1 ve türkçe yamalı.
quote:
Orijinalden alıntı: canyalcin
quote:
quote:
Hayır java aplication farkından değil iş cepin farklı versiyonu çıktı bu nedenle yeniden yükleyenler bir haftadan beri tam ekrarn kullanabiliyor..
quote:
Bilgecik Arkadaşım dediklerinden bazılarını anlamadığımdan dolayı senden bir ricam olacak.
Bana bu konuda yardımcı olur musun?
Sana bilgileri verim olur mu?
ROM versiyon: 1.56.468.0 (43972) WWE ROM tarih: 03/12/09 Radio versiyon: 1.13.25.24 İletişim Kuralı S... : 52.62.25.34U
S/N numaramı vermem doğru mudur bilmediğimden PM olarak istersen atarım sana gerekiyorsa da.
Not: Bilgecik bendeki Windows Mobile 6.1 ve türkçe yamalı.
Türkçe orjinal rom galiba benim sattığım cihaz Europa versiyonuydu,SN ni ban veya kimseye verme,birde İMEI ni asla public olmus SN ler var yazdığım gibi aratırsanız bulursunuz.Aşağıya vereceğım linkleri okursanız ingilizceniz varsa size çok yardımı olacaktır. Anladığım cihazınız Türkçeye çevrilebilen ing/Türkçe yama ile gelen KVK cihazlarından bu cihaza cook rom yükleyebilirsiniz bunun için HSPL veya SSPL yapmanızı öneririm önereceğim romda Dutty HG 0 kodlu romdur.Daha ileri versiyonları var ama bunu öneririm.
Bu iki forumu inceleyiniz ve Dutty HTC HD romları nette arayınız. Ayrıca netten HD için HSPL ve SSPL işlemini inceleyiniz.Örneğin HD2 de SSPL ile işlem çözülemiyor belki SSPL dosyasında sorun var bu nedenle HSPL yapılmak zorunda kalınıyor. Ama Hd de SSPL ile istenen rom yüklenebiliyor ben belki 50 kere yüklemiştim bu durumda sorun olmadan cihazınızın orjinal cid kilidide kırılmamış oluyor sadece orjinal rom dosyanızı yüklemekle gerektiğinde cihazınızı garanti süresi içinde servisede verebilirsiniz rom atıldığını anlamazlar. HSPL ile ise orjinal romu yükleyebilmek için ilk romun SPl si lazım ki ilk SPLyi yükleyip orjinal roma dnesiniz vs vs...