Şimdi Ara

HTC Wildfire S 2.3.5 Türkçe ROM infraROM beta v0.3 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
3
Favori
25.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ast_sel

arkadaşlar hiç aranizda 802x 200 veya 768 x122 veya daha deyişik ayarlarda stabil olarak çalıştırmayı bilen var
    anlamadım gitti şu işi denemediğim ayar kalmadı piyasadaki hemen hemen tüm romları da denedim bir türlü kernel denilen illeti 600 mhz üstünde çalıştıramadım çalişdigi oldu ama ya dondu ya kendi kendine reset atdı
    ve kernelli hiç bir rom-uda çalıştıramadım hatda Mustafa nın beta 1 romuda ilk cikdiginda yüklemişdim oda olmadı sonra sagolsun hemen ardından beta 2 ile düzeldi ondan sonra yükleye bildim simdi yine beta 3
    yükledim yine olmadı şimdi yine mustafa nın kerneli düzeltmesini bekliyorum bunun ilgili bir fikri olan varsa MUKLAKA cevap verin benim htc bir sorunmu var yoksa herkezinki iyi (inşallah öyledir) benimki kötü serisinden miki öyle birşey varmı
    bilen varsa abiler bi yardımcı olun lütfen

Eğer hiç bir ROM'da o değerleri sağlayamadıysan sorun telefonundadır. XDA'da da aynı sorunu yaşayanlar vardı, her işlemci yüksek değerlere overclock edilemiyor ne yazık ki

• quote:

Orijinalden alıntı: EskiyeNi

Batarya sorunu olan oldumu aceba, romu yüklediğimden beri şarj sürem kısaldı gibi geldi

aynen :)
  • Bir çok ROM denemesi ve yanılmasından sonra şu an için tatmin olarak kullanabildiğim bir rom teşekkürler çalışmalarının devamını dilerim. Bu arada ROM Manager sürekli çalışmak zorunda mı ? Yoksa kaldırmanın bir yolu var mı ? Teşekkürler
  • HTC Sync i çalıştıramadım . Kurulu olmasına rağmen görmüyor. ( sürücüler ve diğer gereksinimler daha önceden karşılanmıştı ) Aynı sorunu yaşayan bir arkadaş varsa çözüm ile ilgili paylaşım yaparsa memnun olurum

Telefondaki HTC Sync ekranı yokken pc den gordu yedeklerimi geri alabildim. Sorun yok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chengiskhan -- 5 Nisan 2012; 18:51:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chengiskhan

Bir çok ROM denemesi ve yanılmasından sonra şu an için tatmin olarak kullanabildiğim bir rom teşekkürler çalışmalarının devamını dilerim. Bu arada ROM Manager sürekli çalışmak zorunda mı ? Yoksa kaldırmanın bir yolu var mı ? Teşekkürler

Rom manager zorunlu değil isterseniz kaldırabilirsiniz, onun için de Titanium backup gibi biir programla kaldırabilirsiniz, ya da root destekli bir dosya yöneticisiyle, /system/app dizini altındaki RomManager.apk dosyasını silerek kaldırabilirsiniz
  • Selam, Infrarom yüklü iken böldüğüm kartın dahili bölümünü cm 7 de veya cm 7 yüklü iken böldüğüm kartın dahili bölümünü ınfrarom da kullanabilir miyim acaba ? yoksa her rom değişmemde kartı bölümlemem mi gerek. teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: s k y

Selam, Infrarom yüklü iken böldüğüm kartın dahili bölümünü cm 7 de veya cm 7 yüklü iken böldüğüm kartın dahili bölümünü ınfrarom da kullanabilir miyim acaba ? yoksa her rom değişmemde kartı bölümlemem mi gerek. teşekkürler..

bi kere oluşturmanız yeterlidir.
  • arkadaşlar yeni bir wildfire s aldık. yazılım sürümü 2.3.2 gibi bişey olması gerekiyor. bu cihaza en güncel hangi android sürümünü yükleyebiliriz. android v3 olur mu? esas amacım telefondaki htc arayüzünü google'ın default arayüzüyle değiştirip biraz olsun rahatlatmak/hızlandırmak.
  • Teşekkürler Infrablack. peki değiştik rom da yüklesem kartımın dahili hafıza için böldüğüm kısmı bozulmuyor. dahili böldüğüm hafıza ile harici hafızadaki yüklü uygulamalar ve müzik resm vs ne oluyor başka rom yüklediğimde. aslında deneyerek öğreneceğim de baştan kolay root işlemi yaptım kartı bölümledim kolayca fakat sonradan çıkan aksiliklerden çekiniyorum denemey :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jovi -- 6 Nisan 2012; 6:50:08 >
  • quote:

Teşekkürler Infrablack. peki değiştik rom da yüklesem kartımın dahili hafıza için böldüğüm kısmı bozulmuyor. dahili böldüğüm hafıza ile harici hafızadaki yüklü uygulamalar ve müzik resm vs ne oluyor başka rom yüklediğimde. aslında deneyerek öğreneceğim de baştan kolay root işlemi yaptım kartı bölümledim kolayca fakat sonradan çıkan aksiliklerden çekiniyorum denemey :(

Biraz kafam karıştı soylediklerinden ama sana hafıza kartının bölümlerini anlatayım şimdi. genelde 2 ya da 3 tane bölüm olmak üzere bölümlenir hafıza kartı bunlar:
    1. FAT32 (Müzik, fotoğraf, kullanıcı dosyları vb.)
    2. EXT4/3 (Telefonun program kurulabilecek hafızası)
    3. Swap (Gerekli değildir, eğer varsa telefon RAM azaldığında buraya başvurur, ama telefon buraya cok az ihtiyac duyduğundan zorunlu değildir.)

sen 2. ve 3. bölümleri oluşturdun sonradan bunlar her ROM yüklemende siliniyor, ama 1. bölüm olan hafıza kartında kişisel dosyalarını sakladığın alan ROM yüklemelerinde kesinlikle silinmiyor, böylece müzik, foto vs. kalıyor, ama ne yazıkki uygulamaları çoğu zaman bastan kurman lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: Seyfülislam

arkadaşlar yeni bir wildfire s aldık. yazılım sürümü 2.3.2 gibi bişey olması gerekiyor. bu cihaza en güncel hangi android sürümünü yükleyebiliriz. android v3 olur mu? esas amacım telefondaki htc arayüzünü google'ın default arayüzüyle değiştirip biraz olsun rahatlatmak/hızlandırmak.

en güncel android sürümü için CyanogenMod 7'yi kurmalısın, şuan 2.3.7 sürüm numarasına sahip ve arayüzü istediğin gibi, bu konudaki ROM HTC'nin 2.3.5 versiyonunun modlanmış halidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: infrablack

quote:

Teşekkürler Infrablack. peki değiştik rom da yüklesem kartımın dahili hafıza için böldüğüm kısmı bozulmuyor. dahili böldüğüm hafıza ile harici hafızadaki yüklü uygulamalar ve müzik resm vs ne oluyor başka rom yüklediğimde. aslında deneyerek öğreneceğim de baştan kolay root işlemi yaptım kartı bölümledim kolayca fakat sonradan çıkan aksiliklerden çekiniyorum denemey :(

Biraz kafam karıştı soylediklerinden ama sana hafıza kartının bölümlerini anlatayım şimdi. genelde 2 ya da 3 tane bölüm olmak üzere bölümlenir hafıza kartı bunlar:
    1. FAT32 (Müzik, fotoğraf, kullanıcı dosyları vb.)
    2. EXT4/3 (Telefonun program kurulabilecek hafızası)
    3. Swap (Gerekli değildir, eğer varsa telefon RAM azaldığında buraya başvurur, ama telefon buraya cok az ihtiyac duyduğundan zorunlu değildir.)

sen 2. ve 3. bölümleri oluşturdun sonradan bunlar her ROM yüklemende siliniyor, ama 1. bölüm olan hafıza kartında kişisel dosyalarını sakladığın alan ROM yüklemelerinde kesinlikle silinmiyor, böylece müzik, foto vs. kalıyor, ama ne yazıkki uygulamaları çoğu zaman bastan kurman lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: Seyfülislam

arkadaşlar yeni bir wildfire s aldık. yazılım sürümü 2.3.2 gibi bişey olması gerekiyor. bu cihaza en güncel hangi android sürümünü yükleyebiliriz. android v3 olur mu? esas amacım telefondaki htc arayüzünü google'ın default arayüzüyle değiştirip biraz olsun rahatlatmak/hızlandırmak.

en güncel android sürümü için CyanogenMod 7'yi kurmalısın, şuan 2.3.7 sürüm numarasına sahip ve arayüzü istediğin gibi, bu konudaki ROM HTC'nin 2.3.5 versiyonunun modlanmış halidir.

Anladım teşekkür ederim ilgi ve yardımlarınıza. Ben her ROM yüklememde örneğin FAT32 için 3GB, ext3 için 1GB alan ayırdım, bu alanlar siliniyor sandım, ROM yüklemelerde uygulamaları kaybetmemek için ya uygulamaları FAT32 alanına kurmam gerek, ya da backup almam gerek sanırım.. Tekrar teşekkürler.

• V.2 ve V.3 yüklüyorum ama ne yaptımsa dahili hafıza 150 mb üstü olmuyor. orjinal yazılım olduğu için tercih ediyorum ama bu durumu halledemedim. hafıza ayırdığım işlevi görüyor 1gb sa 1gb işlevi yapıyor ama gösterge 150 mb ve o da hızla düşüyo :( çözümü yokmu acaba.
  • quote:

V.2 ve V.3 yüklüyorum ama ne yaptımsa dahili hafıza 150 mb üstü olmuyor. orjinal yazılım olduğu için tercih ediyorum ama bu durumu halledemedim. hafıza ayırdığım işlevi görüyor 1gb sa 1gb işlevi yapıyor ama gösterge 150 mb ve o da hızla düşüyo :( çözümü yokmu acaba.

@infrablack
    Data2sd patch: Recoveryden install zip bölümünden yükleyin
    sorunsuzca bu ROM'da çalışıyor ama bu patchi yükledikten sonra A2SDGUI programını kullanmayın, O programı silecek düzenlemeyi daha sonra yapacağım patch'de
    http://www.mediafire.com/download.php?baf0seby1brsffc

uyguladınmı ?

• quote:

quote:

V.2 ve V.3 yüklüyorum ama ne yaptımsa dahili hafıza 150 mb üstü olmuyor. orjinal yazılım olduğu için tercih ediyorum ama bu durumu halledemedim. hafıza ayırdığım işlevi görüyor 1gb sa 1gb işlevi yapıyor ama gösterge 150 mb ve o da hızla düşüyo :( çözümü yokmu acaba.

@infrablack
    sorunsuzca bu ROM'da çalışıyor ama bu patchi yükledikten sonra A2SDGUI programını kullanmayın, O programı silecek düzenlemeyi daha sonra yapacağım patch'de

uyguladınmı ?

Çok ilginç daha önce defalarca yapmama rağmen olmamıştı, siz yazınca hadi bir kez daha deneyim dedim, bu sefer oldu teşekkürler.. Peki şimdi A2SDGUI ' yi kaldırsam bi sıkıntı olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jovi -- 14 Nisan 2012; 18:42:04 >

• quote:

quote:

quote:

@infrablack

uyguladınmı ?

Çok ilginç daha önce defalarca yapmama rağmen olmamıştı, siz yazınca hadi bir kez daha deneyim dedim, bu sefer oldu teşekkürler.. Peki şimdi A2SDGUI ' yi kaldırsam bi sıkıntı olur mu ?

yok olmuyor :) bu romdan çok memnunum infrablack saolsun

• romdan gayet memnunum. ancak şu no frills cpu daki ayarları ayrıntılı anlatabilir misin? mesela performance, smartass,smartass2,ondemand vs. nedir. işlemcinin bu seçeneklerdeki çalışma prensibi nedir. bir de schedule ayarları var ki oradaki sio cfq noop deadline da aynı şekilde nedir işlemci bu ayarlarda nasıl çalışır. ben bu ayarları stabil olarak tutturamadım. hemen her yolu denedim. telefon ya yavaşlıyor ya aşırı ısınıyor. ya da nedense hep internete girince donuveriyor...

bir de ricam şu htc sense olayını toptan gelecek sürümde kaldırabilir misin? onun yerine go launcherı monte etmende bir sakınca var mı. ya da şu an link2sd kullanıyorum. oradan telefona zarar vermeden sense arayüzünü ve bağlı olduğu zımbırtıları kaldırıp telefonu rahatlatmak istiyorum. hangilerini kaldırmam gerek acaba?
  • benim donma takılma gibi bir sorunum yok, ayarlarım;
    806Mhz
    200Mhz
    Ondemand
    deadline

Ondemand, maksimum ve minimum işlemci hızının sizin tarafınızdan belirlenip, Linux kernelinin ise yük durumuna göre hızı arttırıp, azalttığı bir hız ayarıdır. Mesela ondemand minimum frekansı 240 Mhz, maksimum frekansı ise 1000 MHz olan bir telefon, tuş klidinde iken, sadece MP3 dinlenirken 240 MHz'de çalışır. Çeşitli yük durumlarına göre orta hızlarda çalışabilirken, artık işlemciye binen yük oldukça arttığı zamanlarda bu hız maksimum hıza ulaşır.

Performance : Sadece en yüksek frekansta çalışır. İşletim sistemi yük durumunu kontrol etmediği için, yapacağı işlem azalacağından ve frekans değişimi olmadığından, telefonunuz tam performans çalışacaktır. Yani maksimum performans, minimum pil.

Powersave : Güç tasarrufunda kullanılacak olan ayarlarınız.

kaynak;
    http://shiftdelete.net/android-overclock-rehberi-33628.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EskiyeNi -- 18 Nisan 2012; 15:18:14 >

• v0.3 den başka rom çıkmadı dimi ?
  • Bu romdan çok memmunum. Gelecekte Sense 3.5 a dönüştürme şansı varmı? veya bu rom üzerine ben Sense 3.5 yükleyebilirmiyim.
  • Rom u yükledim ama data2sd yükleyince telefon açılmıyor nedeni ne olabilir ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.