Şimdi Ara

HTC Wildfire S Detaylı İnceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
3
Favori
14.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @dr.alphi estağfurullah hocam ne özür dilemesi ya..

Hep beraber bir şeyler öğreneceğiz bakalım.. Benim de şu an 55 mb lık bir alan var.. Igo falan da yükledim.. Gayet memnunum telefondan aslında..

Ufak tefek sorunlar da gayet görmezden gelinebilir
  • Facebook twtter eslestrmelerini nereden silebilirim yrdmci olurmusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dincerZ

@dr.alphi estağfurullah hocam ne özür dilemesi ya..

Hep beraber bir şeyler öğreneceğiz bakalım.. Benim de şu an 55 mb lık bir alan var.. Igo falan da yükledim.. Gayet memnunum telefondan aslında..

Ufak tefek sorunlar da gayet görmezden gelinebilir

iGO'dan sonra benim alan 39'a düştü. İlk aldığımda epeyce uygulama kurmuştum ama şimdi task killer dahil bir çoğunu kaldırdım. Oyun bile yok Şu sıralar bir akort programı, trapster, iGO, Etrafımda Ne Var, WhatsApp, XBMC Remote olmak üzere 5 uygulama, HTC Hub üzerinden indirdiğim pil widgeti ve HTC Hub'dan edindiğim Müzik Sever Sahnesi, Müzik Sever Ekranı ve de Six String Sound Set ile birlikte 13 mb kadar bir boş alanım vardı. Şimdi daha fazla alan yaratma sihirbazını kullandım. Sağolsun 1 mb yer açtı bana. Ben de sahne ve ekran paketlerini silmeyi planlıyorum. (Her üçünü de sildim, pek değişen bir şey olmadı. )

Şimdi bir de fabrika veri sıfırlaması yaptım telefonuma. Hiç bir uygulama yüklemeden sadece hesaplarımı eşleştirdim. 29 mb kullanımda, 121 mb boş bir alanım var. Bakalım aynı uygulamalar ve kişi senkronizasyonundan sonra ne olacak sonumuz.

Uygulamaların hepsi birebir yüklendikten sonra ve de hafıza kartına taşıdıktan sonra 97 mb kadar bir boş alan kaldı telefonumda.

Şu an için;
    -Vodafone Etrafımda Ne Var (Diğer operatörlerin sim kartlarıyla da çalışmakta)
    -Facebook for Android
    -gString Free Akort Programı
    -iGO
    -Trapster
    -WhatsApp
    -XBMC Remote yüklü.

Bir not eklemek istiyorum Facebook uygulaması, iGO, Trapster hesaplarımla henüz eşleşme yapmadım. 97 mb boş alan bu eşleşmeler yapıldıktan sonra azalacaktır tahminimce. İlk etapta facebook eşleşmemi yaptım. Senkronize kısmına gelince hiç birini senkronize etme seçeneğini seçtim. 96 mb kadar bir alan kaldı geriye. Hemen ardından iGO'yu açtım ve yapılandırma ayarlarını yaptım. Ev adresimi de favoriler kısmına ekledim. Yaklaşık olarak 20 mb kadar bir yer kapladı bu yapılandırma ayarları ve geriye 76 mb boş alan kaldı. Hemen ardından Trapster'in yapılandırma ayarlarına geçtim. Trapster'in yapılandırması yaklaşık 1 mb kadar bir yer kapladı ve 75 mb kadar bir yer kaldı.

Diğer uygulamalar herhangi bir yapılandırma gerektirmediği için pek fazla bir yer kaplamıyorlar. Ancak XBMC Remote'un bir wifi server ayarlaması var o da 1 mb kadar bir yer kaplayacak tahminimce. Yani tüm bu uygulamalardan sonra bana 70 mb kadar yer kalacak tahminimce. Bu da benim için yeterli bir alan. En azından şimdilik

Şimdi gelelim kullandığımız uygulamaların ne işe yaradıklarına; en faydalı olanından başlayacağım

Trapster Yapanın, geliştirenin, katkıda bulunanın ellerine sağlık. Açık ve net söylüyorum. Ertem Şener'in Rüştü'nün her yerinden öptüğü gibi öpmüyorum belki ama elleri öpülesi, mübarek insanlar oldukları gerçeğini belirtmeden de edemem Trapster dediğimiz bu uygulama yol üzerindeki radar, hız kamerası, polis kontrol noktası, yol çalışması vs... herhangi bir şeyi bize bildiren müthiş enfes bir program. Çalışma mantığı basit; trapster kullanan birisi yol üzerinde gördüğü herhangi bir durumu telefonu üzerinde işaretliyor. Sonrasında işaretlenen bu veri önce trapster sunucularına ardından da diğer kullanıcılara aktarılıyor. Böylelikle kullanıcılar hem diğer kullanıcıların uyarılmasına katkıda bulunuyor hem de kendileri diğer kullanıcıların belirttiği durumlardan haberdar olarak tedbir alabiliyorlar. İstanbul - Ankara arası çok radardan kurtardı beni yakın zamanda. Kullanıcı sayısı ne kadar çok olursa, bizler ne kadar çok telefona yayar ve ne kadar çok bilgi girişi yaparsak bu program o kadar verimli olur. Şiddetle öneriyorum. Ayrıca iPhone kullanıcılarının da aynı programı telefonlarında kullanmaları programın yaygınlığını önemli ölçüde artırıyor.

Vodafone Etrafımda Ne Var; telefonlarımızda yüklü genel Rehber gibi bir şey. O rehberden tek farkı Nöbetçi Eczaneleri gösteriyor oluşu. Tabi daha fazla seçenek sunuyor bize. Bir de telefonumuzdaki navigasyon programları üzerinden gitmek istediğimiz yerin rotasını da çizebiliyor.

XBMC Remote ise bilgisayarımıza yüklediğimiz XBMC ile wifi aracılığyla bağlantı kurarak uzaktan kumanda gibi programımızı yönetmemizi sağlıyor. Faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. diğer uygulamaların da kısa tanıtımlarını ilk mesajda yapmıştım. Yine de takıldığınız yer olursa açıklamaya çalışırım elimden geldiğince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.alphi -- 11 Ağustos 2011; 15:47:51 >

• teşekkür inceleme için, gayet güzel olmuş :) telefonu aldıktan sonra ilk işim bu konuya girmek olacak.

advanced task killer şarj süresini kısaltıyormuş, htc otomotik olarak zamanı geldiğinde programları kapatıyormuş zaten. gerek yok başka bir programa :)
  • Bende 5800'ımı satıp Vodafone'dan bu telefonu alayım dedim. Aslında kullandığım telefonunda Wildfire s'in de ekran boyutu 3.2 inç ;ancak bu telefonda ekranın geniş olmasından dolayı gözüme çok küçük göründü. Kampanyalı fiyatı oldukça iyi. Özellikle telefonunda zaten aylık paket kullanan biri için nerdeyse bedavaya geliyor. Ama bu fiyat bandında bu kadar küçük ekranlı bir telefon para verilerek (bence) alınmaz. Bir süre daha 5800'la idare edip farklı telefonlarla yapılacak kampanyaları beklemeye karar verdim. Alan arkadaşlara hayırlı olsun :)
  • Wildfire S e On civarı uygulama indirdim tel. hafızası 9 mb kaldı, acaba resim video gibi şeyler de mi tel. hafızasına yükleniyor? Nasıl Tel hafızasını artırırız?
  • inceleme çok güzel olmuş elinize sağlık.
  • ilk defa akıllı telefon deneyımı ıcın wildfire s ıyımıdır 360 tl ye mal olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknc

ilk defa akıllı telefon deneyımı ıcın wildfire s ıyımıdır 360 tl ye mal olacak.

evet bence iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifgurkan

Wildfire S e On civarı uygulama indirdim tel. hafızası 9 mb kaldı, acaba resim video gibi şeyler de mi tel. hafızasına yükleniyor? Nasıl Tel hafızasını artırırız?

onlar karta yükleniyor 150 mb sadece uygulama hafızası bildiğim kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifgurkan

Wildfire S e On civarı uygulama indirdim tel. hafızası 9 mb kaldı, acaba resim video gibi şeyler de mi tel. hafızasına yükleniyor? Nasıl Tel hafızasını artırırız?

http://forum.androidli.com/showthread.php?t=375 bu işlemi gerçekleştirerek app2sd gibi bir program yardımıyla uygulamaları sd karta taşıya bilirsin
  • arkadaşlar bu öndeki hoparlör süs mü yahu telefon cepte ya da çantada olması haricinde çalışmaz mı yok mu bir yolu?
    ben telefonum çaldı mı her yer inlesin istiyorum
    poweramp yi denedim ama olmadı ya da yapamadım
  • mesaj gelmiş 100mb internet diye daha fazla olması gerekmiyomuydu internetin?
    bir de şarj olayını sorucam. şarj tamamen bitmeden mesela %60dayken falan taksam %90 olunca çıkarsam falan telefona bir zararı olur mu? ya da bütün gece şarjda kalsa?

yardım eden olursa teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: aPlace4MyHead

mesaj gelmiş 100mb internet diye daha fazla olması gerekmiyomuydu internetin?
    bir de şarj olayını sorucam. şarj tamamen bitmeden mesela %60dayken falan taksam %90 olunca çıkarsam falan telefona bir zararı olur mu? ya da bütün gece şarjda kalsa?

yardım eden olursa teşekkürler şimdiden

öyle yapmazsan senin yararına olur sarjın bitsin öyle tak ve bütün gece bırakma (bırakman gerekirse bırak cok büyük sorun değil ama bunu hergün ya da sık sık yapma) .sonunda bu bataryanın da bir ömrü var bunu uzatmak için tam sarj ve tam desarj en iyisi

• Ana konuya yazdık ama buraya da eklemekte fayda görüyorum

quote:

Orijinalden alıntı: dr.alphi

quote:

Orijinalden alıntı: alpvahit

evet arkadaşlar hepimiz için 2.3.5 güncellemesi hayırlı olsun gece gece bende nasiplendim. ilk edindiğim izlenimler şöyle.

1- tuş kilidi harika olmuş kilit ekranında 4 ikonu ayarlardan değiştirip halkanın içine sürüklediğimizde uygulama açılıyor süper.
    2- ekran hissetmeme bug kaybolmuş aşık oldum tekrar telefonuma harika hızlı oldu şimdi.
    3- dahili hafıza 2.3.3 sürümünde dahili hafıza yerlerde iken su anda 2.3.5 yuklu telefonumda hafıza 65 mb. facebook ve gmail güncellemelerini yapmadım o ayrı.
    4- arama geldiğinde önceden barı aşağı çekerdik şimdi yes veya no tuşunu halkanın içine atıyoruz. arayan kimliği ekranda daha hoş gözüküyor.

Not: arkadaslar oyle yada boyle bu telefonu hepimiz aldık hepimiz hevesliyiz ama bazı şeyler istediğimiz gibi olmayabilir. bu sebeble o hoş değil bu kaka demek yerine çözüme paylaşıma odaklanalım bu topic için en hayırlısı bu. herkesi aynı anda zaten memnun edemezler eldeki ile memnun olmaya çalışalım. unutmayalım ki biz çok şanslıyız hem kampanyası hemde htc nin 2.3.5 güncellemesi + unlock yayınlaması şamda kayısı oldu.

alpvahit son derece güzel bir yorum getirmiş. ben de aktif olarak kullanıyorum, 2.3.3'e göre ziyadesiyle iyi olmuş telefon.

2.3.5 güncellemesi için ben de izlenimlerimi kısaca paylaşmak isterim.
    -Öncelikle 2.3.3 kullanırken Agile Lock veya GOLocker kullanıyordum, bu uygulamalar dolayısıyla standart tuş kilidine göre biraz daha yavaş çalışıyorlardı. Son kilit ekranı değişikliği bence oldukça güzel olmuş. Oldukça seri.

-Tuş kilidini açtıktan sonra ekranda algılama sorunu yaşanıyordu bir önceki sürümde. Bu dahili hafızanın büyük oranda dolu olmasından kaynaklanıyordu tahminlerimizce. Bir de ekrandaki hava durumu animasyonları sebebiyle kısa süreli bir algılama problemi oluyordu. Tabi bu durum cihazdan cihaza göre değişiklik gösteriyordu ve benim de başıma bir kaç kez geldi. Bu sürümde henüz öyle bir algılama sorunuyla karşılaşmadım. Oldukça seri.

-Kilit ekranına atadığımız program kısa yolları bence oldukça güzel ve kullanışlı özellikler. Kilit aç, uygulamaya git derdinden kurtarıyor insanı. Agile Lock'da kullandığım düzene göre ayarladım bu kilit ekranını da, oldukça seri bir kullanım sunuyor.

-Gelen çağrıları cevaplamak ya da reddetmek başlarda zor geliyor. Sonuçta bir önceki arama ekranında aşağı ya da yukarı doğru sürüklemek yeterli oluyordu ancak bu kez Cevapla ya da Reddet butonlarını halkaya sürüklemek gerekiyor. Başlarda alışmakta sıkıntı çekilebilir ancak alıştıktan sonra çok kullanışlı olduğunu sizler de göreceksiniz. İstemdışı çağrı reddetme işine son vermiş bu uygulama.

-Kilit ekranında yer alan saat boyutunun küçüklüğünden söz edilmiş ancak güzel bir duvar kağıdı kullanırsanız oldukça şık olabiliyor bu saat. Şahsen benim oldukça hoşuma gidiyor şu anda kullandığım duvar kağıdı ile birlikte.

-Telefonun hafıza olayı için nasıl bir uygulamaya gidilmiş bilmiyorum ama 2.3.3 kullanırken çabucak dolan hafıza şu an daha fazla uygulama yüklemiş olmama rağmen daha iyi durumda. Daha önceden kişiler senkronizasyonunu açamazdım bile, şu anda tüm kişi ve uygulama senkronizasyonları açık ve ciddi manada hafızam iyi durumda. anlaşılan o ki ufak da olsa bir müdahale yapılmış hafıza yönetimine.

-Eski sisteme nazaran sanki biraz daha seri olmuş bu güncelleme ile birlikte cihaz. Klavyesindeki donma olayı ortadan kalkmış, ayrıca daha hızlı yazılabiliyor artık.

-Widgetlar üzerinde ufak bir çalışma yapılmış. Bir widgetin yerini değiştirirken eskiden yeşil bir kare belirlerdi, şimdi kenarları yeşil, içi şeffaf olan bir kare belirliyor. Belki sizin için önemli değil ama görsel açıdan bence hoş olmuş.

-Ekranda yer alan widgetlerin isimlerinin arkaplanları daha koyu bir renk tonuyla belirtilmiş. Uygulama isimleri daha kolay okunuyor.

-Gelen sms ve çağrı bildirimi benim çok çok hoşuma gitti. Pop-up gibi olmuş, hoş olmuş.

-Kilit ekranında müzik uygulamasını beğenmeyen arkadaşlarımız var ama pek de fena olmamış. Kabul, eski görselliği yok ama bu hali de gayet iyi ve şık duruyor.

-Kullanım alışkanlıklarım değişmemiş olmasına rağmen şarjım biraz daha fazla dayandı.

-PES 2011 oynarken eskiden ufak da olsa takılmalar olurdu, güncelleme sonrasında hiç takılma olmadan oynuyorum oyunu.

-Anladığım kadarıyla bu güncelleme ile birlikte görsel manada biraz zarifleştirme, hafıza konusunda ufak bir düzenleme, şarj konusunda az da olsa bir iyileştirme ve birazcık ince ayar yapılmış. Şahsen benim hoşuma gitti telefonun şu hali.

Gelelim güncelleme işleminin hemen öncesi ve sonrasına;

Arkadaşlar güncelleme kontrolünü yaptım, 2 adet güncelleme bulundu. Bunlardan biri söz konusu FOTA güncellemesi diğeri de 2.3.5 güncellemesi. Almam gereken tüm yedekleri aldıktan sonra, önce telefonla birlikte gelen 2gb'lık hafıza kartının yerine boşta duran 8gb'lık Sandisk Class 4 hafıza kartını takıp biçimlendirdim. Hemen ardından telefonu da Fabrika Veri Sıfırlaması ile sıfırlayıp ilk günkü haline döndürdüm. Hemen ardından güncelleştirme kontrolü yapıp her iki güncellemeyi de yükledim. Güncelleme işleminin hemen ardından telefona bir fabrika veri sıfırlaması daha yaptım. Sorunsuzca çalıştığından emin olduktan sonra hafıza kartını tekrar biçimlendirdim ve Anti ACE Editor ile uygulamaların varsayılan olarak hafıza kartına kurulması işlemini gerçekleştirdim. Bu işlemin hemen ardından telefon rehberim, fotoğraflarım ve müziklerim başta olmak üzere aldığım tüm yedekleri telefona ve hafıza kartına yükledim. Tüm özelliklerin sorunsuzca çalışmaya devam ettiğinden emin olduktan sonra hesaplarımı aktif hale getirip uygulama yüklemeye koyuldum. Tüm uygulamarı da sorunsuzca yükleyip güncellemelerini yaptım ve şu haliyle oldukça memnunum telefondan. Boş bir vaktimde de rom ve root işlerine soyunacağım ancak şu sıralar o işlere cesaret edecek vakit bulamıyorum.

Telefonumda şu anda
    -AndroBeşiktaş,
    -ES File Explorer,
    -Facebook (Son güncellemesi) *
    -Gmail (Son güncellemesi) *
    -gStrings,
    -History Eraser
    -İBB Trafik
    -Juice Defender
    -Juice Defender Ultimate (Sanırım JD ile tümleşik çalışıyorlar)
    -Android Market (Son güncellemesi) *
    -Facebook Messenger
    -MX Video Player
    -MX Video Player ARM codec
    -Nerde Bu Otobüs
    -Opera Mobile
    -PES 2011
    -HTC Pil widgeti *
    -Twitter for Android
    -Viber *
    -WhatsApp yüklü durumda. Yanında yıldız "*" olan uygulamalar telefon hafızasında, diğerlerini de AntiACE ile hafıza kartına taşıdım. 55 mb kadar bir boş yerim var. Yaklaşık 13 mb kadar bir alan da Kişi Depolama'ya ayrılmış durumda.

2.3.5'e güncelleme yapmadan önce aynı uygulamalarla çoktan hafıza sorunları yaşamaya başlamıştım. Uygulama verileri çoktan güncelleme öncesindeki hallerine ulaştılar ancak dediğim gibi, hafıza olayına ufak çaplı bir müdahale yapılmış sanki. En azından daha akıllıca yönetiliyormuş gibi geldi bana.

Cihaz ve son güncelleme hakkındaki şahsi görüşlerim bunlardır.

Saygılarımla.

Kilit ekranı ve saat için bir görsel,
     HTC Wildfire S Detaylı İnceleme

Ana ekran

Tuş kildi aktif konumdayken müzik ekranı

İlla HTC kullandığımızı belli edeceğiz ya, Windows 7'ye MacOS ve HTC Sense arayüzlerinin güzelce port edilip temalaştırılmış hali bonus olsun

İsteyenler için duvar kağıdımı paylaşabilirim

• Arkadaşlar Htc Wildfire S Mi Alyım,Yoksa İpod Touch'mu?
  • up bn htc aldım nasıl siZCE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ne yapayım artık

up bn htc aldım nasıl siZCE

1 senedir yorum yapılmayan yere soru sormmuşsun, tebrik ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.