Şimdi Ara

HTC Wildfire S Detaylı İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
14.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlarımızın işine yarayacağını düşünerek bu incelemeyi yapıyorum. Hata ve kusurlarımız olursa affola.

Arkadaşlar öncelikle Vodafone'un kampanyası ile edindiğim cihazda hiç bir sim kilidi yok. Bu konu bazı yerlerde tartışılmış Turkcell, Avea ve Vodafone hatlarımla sorunsuz olarak kullanıyorum telefonumu.

Cihazımız ana konuda da belirtildiği gibi 101.3 x 59.4 x 12.4 mm ölçülerine, 105 gram ağırlığa, 3.2 inç 480 x 320 piksel 256k renk TFT kapasitif Ekrana sahip. Cihazımızın kalbinde 600MHz ARM 11 İşlemci yatmakta ve bu işlemci 512MB RAM, 512MB Dahili Hafıza ile desteklenmekte. 32GB microSD kart desteği ile depolama alanımız artırılabilmekte. 5MP Kamera ve LED Flaş da cihazımızın olabildiğince süslü görünmesine sebep olmakta. Ancak unutmayalım ki bu cihaz bir fotoğraf makinası değil, cep bilgisayarı. Bu yüzden kıyaslamaları bu kritere göre yapacağız.
    Android 2.3 Gingerbread İşletim sistemi yüklü olarak gelen cihazımız Windows Mobile'ı bile adam eden HTC Sense 3.0 arayüzü ile epeyce özgün bir kimliğe bürünüyor ve tamamen kullanıcı odaklı bir hale geliyor.
    NFC çipi de belki şimdi değil ama ilerleyen zamanlarda epeyce kullanacağımız özel ve güzel bir donanım gibi görünüyor. Henüz Türkiye'de pek yaygın olmayan bir sistem de olsa Japonya ve Amerika'da kullanılmaktaymış. Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0, A-gps, FM Radyo ve 7.2Mbps HSDPA, gibi bağlantı özellikleri de cabası. Bir de pek yeterli gibi gelmese de 1230mAh'lik Standart Li-Ion Batarya var üründe.

Ürünümüzü başlıca özellikleriyle tanıttıktan sonra, gelelim şahsi incelememe :)

Öncelikle ürünün boyutlarını merak edenler için öylüyorum; şu anda 2. telefonum olan Samsung GT-C3200 Monte Bar'dan biraz kısa ama biraz da geniş bir ürün. Tabi birazcık da ince. Nüfus cüzdanı ile aynı yüksekliğe sahip, nüfus cüzdanımın üzerine sağ tarafa hizalı biçimde koyduğum zaman SERİ yazısı okunmakta sadece. Bu tarifler umarım bir nebze de olsa telefonun boyutlarını gözünüzde canlandırmanıza olanak sağlamıştır. Şu an için görsel ekleme şansım bulunmamakta ancak, saat 23:00'dan itibaren görselleri de eklemiş olurum diye umuyorum.

Her neyse; biz devam edelim incelememize; telefonumuzun kutusunu açtığımız vakit içerisinden bir adet HTC Wildfire S Android telefon, bir adet kulaklık, USB kablosu ve şarj aparatı ile birlikte hızlı kullanım kılavuzları vs. çıktı. İlk intiba önemlidir; telefonu daha açmadan bende iti bir intiba bıraktı. Malzemesi sınıfına göre oldukça iyi, ki ben buna cidden çok önem veririm. Gerçekten kaliteli bir duruşu var telefonun. Kendisini fark ettirebilecek bir duruşu var diyebilirim

Ben daha ciddi, daha resmi duracağını düşündüğüm için siyah rengini tercih ettim ancak gri ve beyaz opsiyonları da mevcut. Gri olanı benim pek hoşuma gitmedi, beyaz olanın da muhafazası zor olabilir düşüncesiyle asil olan siyahta karar kıldım. Beyaz rengin bir sevimliliği de var tabi

Telefonumuzun üzerinde gözler görünen iki adet tuş var. Üst kısımdaki açma kapama tuşu ve sol taraftaki ses tuşu. Bunların haricinde yine üst kısımda 3,5 mm kulaklık girişi ve sol kısımda usb girişi mevcut. Ön panel üzerinde ekranın hemen altında HTC'nin androidli telefonlarında standart haline gelen 4 adet dokunmatik işlev tuşu yer almakta. Telefonumuzun arkasını çevirdiğimizdeyse üst kısımda led flash, 5 mp kamera ve hoparlör, orta kısımda o karizmatik htc logosu ve altta hafif bir şekilde belli olan "with htc sense" ibaresi yer almakta.

HTC Sense; ne diyen arkadaşlarımız olabilir; HTC Sense telefonu açıp kullanmaya başladığımız zaman bizim en büyük yol göstericimiz diyebilirim. Can dostu bir şey

Bu kadar görsel anlatımdan sonra, gelelim telefonun performansına.

Dokunmatik ekranlı telefonumuzu daha önce kullandığım Nokia 5800, Samsung Stars, LG KP500, Iphone 3G S gibi cihazların dokunmatiğiyle kıyaslayacak olursam (nasıl bir kıyaslama olacaksa artık ) Iphone'dan aşağı kalır hiç bir yanının olmayacağı yönünde görüş bildirebilirim. Multitouch özelliği olsun, algılama hızı vs.. olsun tamamen aynı. Ayrıca HTC'nin kullandığı özel ekran çizilmeye karşı da oldukça dayanıklı. (Siz yine de çiviyle ekranı test etmeye kalkmayın ) (Fark ettiyseniz ilk üç cihazın lafını bile etmiyorum, sakın kötülediğim düşünülmesin)

Performans konusuna gelecek olursak; cihazımızın işlemcisi görevini layığıyla yerine getirmekte ve verdiğimiz paranın hakkını fazlasıyla vermektedir. Hız konusunda şu ana kadar herhangi bir takılma yaşadığımı söyleyemem.

Cihazı alır almaz bilgisayara bağladım ve HTC Sync programını kurdum bilgisayarıma. Eski telefonumdan verileri de başta karşımıza çıkan asistan yardımıyla aktardım. Burada telefonumuzun modelini tam olarak bulmamıza gerek yok, sadece aynı markanın benzer telefonlarından birini seçsek de yeterli oluyor.

HTC Sync'i kurduktan, eski telefonumuzla eşleştirdikten, gerekli veri aktarımlarını yaptıktan sonra sıra geldi telefonumuz için uygulama bulup yüklemeye. Tabi burda hangi programların ve uygulamaların ihtiyaçlarımızı karşılayacağı, telefonumuzda sorun çıkartmayacağı gibi detaylar önemli detaylar bence. Ben ihtiyaç duyduğum ve duyacağım için Adobe Reader, Advanced Task Killer, Garanti Android, IGO ve Quick Office'yi kurdum. WhatsApp, CNN Turk android, Barkod Okuyucu, Compass, Ebuddy, vodafone Etrafımda ne var, Foursquare, Goggles, Hürriyet android, NTVMSNBC, Solo Lite ve Youtube uygulamalarını da eğlence amaçlı kurdum. Android market üzerinden de Angry Birds ve dün gece kaldırmış olduğum kaliteli bir uzay gemisi yarışı oyunu kurmuştum.

Kurduğum uygulamalar içerisinde o adını unuttuğum ve dün gece kaldırdığım uzay gemisi yarış oyunu belki de cihazımı en çok zorlayacak olan oyundu, yüksek boyutlu ve kaliteli bir şey. Üstelik demo. Şimdi siz diyeceksiniz ki bu adam bunları neden anlatıyor; bu cihaz bu programların hiç birini takılmadan çalıştırdı. Performansı da oldukça tatminkar.

Telefonun ekranı bir çok uygulama için yeterli büyüklükte ve yeterli çözünürlükte. Ancak HTC Desire HD gibi yüksek görüntü kalitesi beklemeyin. Sonuçta farklı klasmanlara hitap eden cihazlar. Ancak kendi sınıfında gerçekten kaliteli görüntüler veren bir ekranı var. HTC Sense arayüzü ile de oldukça işlevsel ve kullanıcı odaklı bir görüntüye bürünebiliyor.

Piyasada çok sayıda android cihaz olmasına rağmen HTC çoğundan bir adım öne çıkmayı bir şekilde başarabiliyor. Friend Stream, HTC Sense gibi arayüz ve uygulamalar telefon rehberinize facebook, twitter, WhatsApp, Gmail ve diğer sosyal ağ hesaplarınızı bağlamaya yarıyor. Bu da size hiç bir blackberry'nin sağlayamayacağı sosyalliği sağlıyor.

5 mp flashlı kameranın çekimleri sınıfına göre iyi. Ancak başta da dediğim gibi fotoğraf makinesi kalitesi beklemek olmaz. Çektiğimiz fotoğraları daha önce eşleştirdiğimiz herhangi bir hesap aracılığıyla da sosyal ortama kolaylıkla aktarabiliyoruz.

Telefonun Wi-fi çekim gücü de oldukça iyi. Asus EEE Pc ve Acer Aspire 5740G gibi cihazların bağlandığı ağlara hiç sorun çekmeden bağlandım. LinkSYS, Zyxel, Airties ve bir kaç farklı wifi modemde de hiç bir sorun yaşamadım. Wi-fi konusunda kesinlikle bir sıkıntı yaşamazsınız.

3G'yi Bahçelievler civarında Turkcell, Avea ve Vodafone ile denedim. Şahsi tercihim Turkcell > Avea > Vodafone şeklinde. Tabi yine de bu değerler göreceli ve stabil olmayan değerler.

Mobil şebeke desen hep aynı pek değişen bir şey yok

Gelelim uygulamalara; öncelikle telefonuma yüklediğim uygulama ve widgetlerin bir listesini paylaşayım;
    -Adobe Reader : Bildiğimiz Adobe Acrobat Reader. PDF dosyalarını hiç sorunsuz açıp okuyabiliyorsunuz. 185 sayfalık kullanım klavuzunu bile okudum.
    -Advanced Task Killer : Arka planda çalışan progamları kapatacağımız bir program. Androidin olmazsa olmazı.
    -App2SD : Bazı uygulamaları hafıza kartına taşımaya yarıyor. Ama ana konuda bahsi geçen program kadar etkili değil. İkisi bir araya gelince daha bir güzel oluyorlar
    -ASTRO : Astro File Manager; dosya yönetim programı
    -Barkod Tarayıcısı : Barkod tarıyor ve arıyor :)
    -BMS Free : Snowboard oyunu, fena oyun sayılmaz ama daha iyi olabilirdi.
    -CNN Türk : Haberler falan var
    -Compass : Pusula
    -Vodafone Etrafımda Ne Var : Her operatörle kullanılıyor. Hastane eczane ne ararsanız var
    -Goggles : Çektiniz fotoğrafları tarıyor ve google üzerinde benzerlerini arıyor.
    -gStrings Free : Akort programı
    -İGO : Navigasyon Programı
    -iMo : Her türlü sosyal hesabınızla oturum açabileceğiniz bir program. Messenger görevini kullanıyorum ben.
    -Return Zero : Bu da bi oyun. Eh işte fena değil
    -WhatsApp : bilmeyen yoktur sanırım.
    -Battery Widget : Ana ekrana koydum; bataryanın yüzdesini veriyor. Faydalı buldum.

Şu an için telefonumda benim kurduğum uygulamalar bu şekildedir ve hiç birinde bir sorun yaşamamaktayım.

Kusura bakmayın gecenin bir körü bu kadar yazabildim. İlerleyen günlerde çok daha detaylı hale getireceğim bu incelemeyi.

Fotoğraf yükleme konusunda bir problem yaşıyorum ama halledip fotoğrafları da yükleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.alphi -- 2 Ağustos 2011; 2:43:25 >

• Htc sense 3.0 kullanıyor demisiniz..ben kendi cihazımi kontol ettiğimde sense sürümü 2.1 gözüküyor..güncelleme yapmakmi lazım?
  • Ayni sekilde bende de 2.1 gorunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beatkey

Ayni sekilde bende de 2.1 gorunuyor.
    Sense 3.0 Wildfire S'te mevcut değil arkadaşlar 2.1 var 3.0 Güncellemeylede gelmez donanımı musait değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMidnight

Sense 3.0 Wildfire S'te mevcut değil arkadaşlar 2.1 var 3.0 Güncellemeylede gelmez donanımı musait değil...

Sensation'da bile problemli o malesef.

Güzel inceleme,Faydalı bir konu teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: EHABERDAR

Htc sense 3.0 kullanıyor demisiniz..ben kendi cihazımi kontol ettiğimde sense sürümü 2.1 gözüküyor..güncelleme yapmakmi lazım?

Bilgileri ana konudan kopyala yapıştır olarak aldım hocam. Gözümden kaçmış, kusura bakmayın lütfen. Bu akşam incelemeyi bitireceğim kısmetse.
  • Dostum kusur nedemek? Olurmu öyle şey..emeğine sağlık paylaşımın için..bir de zahmet olmaz ise kullandigin programları, yaptigin işlemleri de paylasirmisin? Benim bellek hafizasi hemen doldu..ne yapılır ne yapmak lazım pek fikrim yok..bir de şarj gerçekten çok çabuk bitiyor..siz de durum nasıl?
  • telefonun boyutu sanki bana küçük geldi anlattığınız kadarıyla daha önce wildfire gördüm kullandım ama wilfire s kullanmadım görmedimde . wildfire s wildfire den küçük müdür bide wilfire s mi wildfire almalıyım yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanredflag

telefonun boyutu sanki bana küçük geldi anlattığınız kadarıyla daha önce wildfire gördüm kullandım ama wilfire s kullanmadım görmedimde . wildfire s wildfire den küçük müdür bide wilfire s mi wildfire almalıyım yorumlarınızı bekliyorum
    Arkadaşlar bugün vodafonedan aldım wildfire s'imi. yükleyen arkadaşlar varsa igo'yu nerden buldunuz yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanredbayrak

telefonun boyutu sanki bana küçük geldi anlattığınız kadarıyla daha önce wildfire gördüm kullandım ama wilfire s kullanmadım görmedimde . wildfire s wildfire den küçük müdür bide wilfire s mi wildfire almalıyım yorumlarınızı bekliyorum

Kesinlikle Wildfire S'i tavsiye edebilirim. Kuzenim wildfire kullanıyor. Fırsat bulabilirsem iki cihazı da kıyaslamaya çalışırım sizin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EHABERDAR

Dostum kusur nedemek? Olurmu öyle şey..emeğine sağlık paylaşımın için..bir de zahmet olmaz ise kullandigin programları, yaptigin işlemleri de paylasirmisin? Benim bellek hafizasi hemen doldu..ne yapılır ne yapmak lazım pek fikrim yok..bir de şarj gerçekten çok çabuk bitiyor..siz de durum nasıl?

Hocam; kısaca bir anlattım kurulu programları, malum oruçlu kafa ama şöyle etraflıca bir oturup yazıya geçireceğim hepsini. Şimdilik fikir oluşturması açısından bu kadarı geldi aklıma.

Görselleri de yükleyecek adam gibi bir sunucu bulup yükleyeceğim buraya ;)
  • Güzel çalışma yalnız hocam uygulamaları tam olarak market dışından nasıl yukleyebiliyoruz ? Tam surumlerini falan. Yada dediğiniz uygulamalari .
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.alphi

quote:

Kesinlikle Wildfire S'i tavsiye edebilirim. Kuzenim wildfire kullanıyor. Fırsat bulabilirsem iki cihazı da kıyaslamaya çalışırım sizin için.

Alıntıları Göster
    market açık mı peki wildfire s te?

• quote:

Market açık ama ücretli sistemi kapalı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_general

quote:

ücretli sistemi kapalı derken ücretli uygulamaları indiremiyoruz ama bedeva olan uygulamalı indirebiliyoruz mudur?
  • quote:

quote:

quote:

ücretli sistemi kapalı derken ücretli uygulamaları indiremiyoruz ama bedeva olan uygulamalı indirebiliyoruz mudur?

Aynen öyle zaten bedava binlerce uygulama var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen öyle zaten bedava binlerce uygulama var.

sen memnun musun peki telefondan şarj durumu nasıl

• Valla ben gerçekten memnunum telefondan. Söyle tek sıkıntı yazılımsal olarak telefonla bir yeri aradığında yakınlık sensoru açılıyor fakat kapatmiyor tel yeniden başlayınca düzeliyor kapanıyor . Bunu arkadaşlar zaten htcye mesajla ilettiler. Ben bu durumu bilmeden rahat 25 saat oyun int kullanarak çıkardım zaten beklentim 1gunu çıkarması ve rahat çıkarıyor zaten günümüz tel da bu civarda . Kısaca ben memnunum yalnız bazı oyun performansı iyi denebilir ama çok da iyi beklemeyin . Int performansi iyi gerçekten iyi. Kısaca telefon gerçekten f/p canavari ama 700liraya alcaksaniz diğer telefonlara da bakmanızı öneririm.
  • quote:

Valla ben gerçekten memnunum telefondan. Söyle tek sıkıntı yazılımsal olarak telefonla bir yeri aradığında yakınlık sensoru açılıyor fakat kapatmiyor tel yeniden başlayınca düzeliyor kapanıyor . Bunu arkadaşlar zaten htcye mesajla ilettiler. Ben bu durumu bilmeden rahat 25 saat oyun int kullanarak çıkardım zaten beklentim 1gunu çıkarması ve rahat çıkarıyor zaten günümüz tel da bu civarda . Kısaca ben memnunum yalnız bazı oyun performansı iyi denebilir ama çok da iyi beklemeyin . Int performansi iyi gerçekten iyi. Kısaca telefon gerçekten f/p canavari ama 700liraya alcaksaniz diğer telefonlara da bakmanızı öneririm.

başka ne var ki 700 tl ye adam akıllı bi x5 var ama onada güvenemiyorum
  • quote:

quote:

Valla ben gerçekten memnunum telefondan. Söyle tek sıkıntı yazılımsal olarak telefonla bir yeri aradığında yakınlık sensoru açılıyor fakat kapatmiyor tel yeniden başlayınca düzeliyor kapanıyor . Bunu arkadaşlar zaten htcye mesajla ilettiler. Ben bu durumu bilmeden rahat 25 saat oyun int kullanarak çıkardım zaten beklentim 1gunu çıkarması ve rahat çıkarıyor zaten günümüz tel da bu civarda . Kısaca ben memnunum yalnız bazı oyun performansı iyi denebilir ama çok da iyi beklemeyin . Int performansi iyi gerçekten iyi. Kısaca telefon gerçekten f/p canavari ama 700liraya alcaksaniz diğer telefonlara da bakmanızı öneririm.

başka ne var ki 700 tl ye adam akıllı bi x5 var ama onada güvenemiyorum

Eğer kamera önemli değilse samsung gio yu düşünebilirsiniz ama fiyatını tam olarak bilmiyorum onun. Yada vodafonedan kontratli alabilirsiniz ben öyle yaptım.240 liraya geliyor telefon.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.