Şimdi Ara

HTPC ve LCD Tv HDMI Bağlantı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hazırlamaya çalıştığım HTPC için sizden acil yardım bekliyorum. (Parçaları aldığım için değiştirme süresi doluyor.)

Yapmak istediğim;
    LCD Tv ile HTPC arasında HDMI bağlantı kurarak interneti kullanmak, download yapabilmek, müzik dinleyebilmek ve en önemlisi hd filmleri izleyebilmek.

HTPC Yapılandırmam;
    Kasa: Aerocool M40 Kasa
    Anakart: Gigabyte GA-MA78GM-S2H Anakart (Rev 1.1)
    Ram: 2x1 GB Kingston 800 Mhz
    İşlemci: AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2
    *Ekran Kartı: Ati HD3450
    Kablo: 1.5 m HDMI Kablo ve DVI->HDMI standart dönüştürücü

LCD Tv;
    Toshiba 42xv501PG 106 Ekran Full Hd (Bimeksin düzenlediği kampanyadan almıştım)

Yazılım;
    İşletim sitemi olarak Windows XP SP2 yüklü. Bulabildiğim bütün sürücü güncelleştirmelerini(ekran kartı sürücüleri, CCC vs) bios güncelleştirmelerini vs yaptım. Anakart bios versiyonum f5. Zaten geldiğinde de öyleydi.

Problem;
    LCD Tv de, HTPC den doğru, HDMI ile (istenilen) görüntü alamıyorum.

Denemelerim;
    1 - Anakart üzerinde bulunan HD3200 ekran kartımın HDMI çıkışı ile LCD Tv nin HDMI girişini HDMI kablo ile bağladım. Görüntü alamadım. Uzun uğraşlar sonucu (sürücü güncelleştirmeleri vs.) maksimum 800x600 görüntü almayı ve sesi iletebilmeyi başardım. Fakat çözünürlüğü daha yukarı çıkaramadım. Birincil monitör, çift monitör vs ne varsa denedim. Tek monitör yapıp HTPC' ye dizüstü bilgisayarım ile uzaktan yönetim programı ile bağlanıp(Tvden görüntü alamasamda) bütün çözünürlük ve frekanslarını görüntü sadece tv ye aktarılırken de denedim. Sonuç alamadım.

2 - Forumlardan okuduğum kadarıyla yurtiçinde yurtdışında "genelde" Sony ve Toshiba LCD Tv lerde insanların bu problemi yaşadığını (mesela samsung kullanan birisi aynı htpc donanımı ile sorun yaşamadığını söylüyor) ve bazılarının Ati HD3450 kart ile sorunu çözdüklerini okudum. Bende gidip bu karttan, Sapphire Ati HD3450, alıp HTPC' ye taktım. Bu kartın DVI çıkışına önce DVI->HDMI dönüştürüyü takıp HDMI kablo ile HTPC ve LCD Tv arasında ki bağlantıyı kurdum. Fakat hiçbir şekilde LCD Tv den görüntü alamadım. Yine sürücü güncelleştirmeleri, Crossfire özelliğini etkin kılmak, devre dışı bırakmak gibi aklıma gelen şeyleri yaptım. Sonuç değişmedi.

Öğrenmek İstediklerim (önem sırasına göre);
    1 - Yapmak istediğimi yapabilecek bir ekran kartı öneriniz var mı? (Sorunun ATI den kaynaklandığını düşünüyor gibiyim)
    2 - Bu marka model(ya da benzer) LCD Tv ve HTPC arasında HDMI aktarım yapabilen var mı? Varsa hazırladığı sistemin(anakart, ekran kartı vs) özelliklerini yazabilir mi?
    3 - Teknik bilgi olarak sorun neden kaynaklanıyor olabilir? (Kime kızmalıyım :) Toshiba? Gigabyte? ATI->AMD? Kendim? Kaderim?)

Bugün yarın bu işi çözemezsem aldığım parçaları değiştirme şansım malesef kalmayacak. Bu sebeple bilgisi olan deneyimli arkadaşlardan 'geç olmadan' yardım bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim,

• imzamdaki sistemle 3 saat ugraştırmıştı bu olay benide...bir şekilde oldu 640x480 cozunurlugun uzerine cıkamamıştım...extra ekran kartı almanıza gerek yoktu bir şekilde oluyor..ama ne yaptıysam bendede zorluklar cıkarmıştı ..birincil ve ikincil monitor olarak yaptıgımı hatırlıyorum...birde hdmi to hdmi baglantı yapacaksanız bios tan yanılmıyorsam dvi sub ı hdmi yapmanız gerekiyordu yanılmıyorsam...yine bakarım ayarlara aksam eve gidince...ayrıca ses alamamıstım goruntuyu hallettikten sonra ...onun icinde extra driver indiriliyor linki bende var yazarım...ama sinir bozucu ve meşakkatli bir iş oldugu gercek ...
  • Aynı anakartı HTPC olarak yaklaşık 8 aydır ben de kullanıyorum, bu arada denemeler sırasında çok fazla sürücü, codec vs yükleyip çorbaya dönünce birkaç defa format atıp XP pro SP2 ile sistemi yeniden kurdum.

Default değerlerde bioslu bir anakart ve temiz formatlanmış bir sistemde tv yi (monitorsüz tek başına) HDMI kablo ile bağladığınızda ve sistemi açtığınızda hemen görüntü almanız lazım.

ATI driverları yüklendikten sonra ise katalist ekranında HDTV ekran seçenekleri aktif hale gelecektir, bu arada tv den de ilgili HDMI portu seçili olmalı tabiki.

HDMI üzerinden ses için ise ses sürücüleri yüklenip pc ses özelliklerinden HDMI out seçili olması ses almanız için yeterli olmalıdır.

Bu şekilde olmuyorsa bence kusuru TV de aramalısınız

HTPC kuracaklar için faydalı bir site aşağıda:

http://www.projecthtpc.co.uk/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 4 Aralık 2008; 12:14:33 >

• caution,

Benim 3-4 gün uğraşımın ardından (ki hala sonuç alamadım) 3 saat gerçekten çok hızlı bir çözüm süresi olarak geldi. Forum, inceleme, teknik özellik vs okumaktan şu anda gerçekten gözlerim ağrıyor.

Görüntü aynı anda hem HDMI hem de DVI çıkışına verilmediği için benim ihtiyacım olan HDMI çıkışı ile ilgili ayarı BIOS üzerinden yaptım. Benim kullandığım DVI çıkışı harici ekran kartının çıkışı idi. DVI ve HDMI dan aynı anda görüntü almaya çalışmadım.

Birincil ve ikincil monitör, monitör genişletme, çift görüntü vs ne varsa denedim. Tek bağlantı olarak (HDMI ve DVI ile 2 farklı denemede) LCD Tv yi bıraktım, uzak masaüstü yönetim programı ile başka bilgisayardan her türlü çözünürlük ve frekans kombinasyonunu tek ekran bağlantısı(lcd tv) varken, birincil veya ikinci monitör seçiliyken... denedim.

Sesi hdmi arayüzüne yönlendirerek alabildim(fakat şu an için sesin gerçekten bir önemi yok).

Akşam yine de ekran kartı.CCC vs sürücü versiyonlarını yazabilirsen çok sevinirim.

• mastor1,

Ben problemin ATI ile Toshiba arasında ki bir uyumsuzluktan kaynaklandığına kanaat getirmek üzereyim. Netleştirmek için tabi öncelikle farklı bir hdmi kaynaktan tv ye aktarım yapmayı denemem lazım. (Eğer durum böyle ise HDMI standardında böyle bir uyumsuzluk nasıl çıkmış olacak o noktada tıkanıp kalacağım )

Bugün HDMI çıkışlı bir dizüstü ile deneme yapmaya çalışacağım (tabi denemek için bir şekilde bulabilirsem).

Tv de sorun olmadığı varsayımında bulunursak Nvidia acaba bana başka bir kapı açabilir mi?
  • bios versiyon : f3
    ati catalyst surum : 2008.0318.2139.36886
    ati hd3200 onboard surucu :6.14.0010.6783

umarım yardımcı olur..
  • caution,

Kartı Nvidia 8400 gs ile değiştirdim ve HDMI görüntü almayı başardım. Bütün bu başıma gelenlerin sonunda ATI 3000 serisi ile Toshiba XV serisi 500 ve 501 in HDMI sorunu yaşadığına kanaat getirdim.

Nvidia ile görüntü almak o kadar sorunsuz halloldu ki, tarife bile gerek kalmayacak şekilde.

Şu an 1920x1080 çözünürlüğe ayarladığımda, çözünürlük üzerine başka çözünürlük yapıldığında hani yazılar ve renklerde kaymalar olur ya o tarz bir sorun yaşıyorum. Bunu henüz çözemedim nvidia 8400gs ile. Sonuçta bu sorun daha akla yatkın bir sorun eminim benzerini yaşayan ve bir şekilde halletmiş olan vardır. Bununla ilgili ne yapabileceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum.

Çok teşekkür ederim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duyguemre -- 5 Aralık 2008; 10:16:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu hortlatmış olucam ama sizin o zaman yasadıgınız sorun renklerın ve yazıların kayması sorunu şuan bende var ve bende çözemedim tv: toshiba ekran kartı:nvidia 9600 gt yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.