Şimdi Ara

Huawei Ascend Mate 7 Video İnceleme 'Metal gövde, 4100mAh pil ve dahası...' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
5
Favori
8.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aferin huawei ye batarya mah sini sürekli arttırıyor. Yok onun gibi arttıran.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman gelecek bu telefon

• disi dolu-guzel ici bos bir cihaz olmus.

• telefon güzel yalnız beğenmediğim tek nokta ekranın içindeki menü tuşları fiziksel dokunmatik tuş olabilirdi ve ekranın alt kısmına yerleştirilebilirdi
    ekrandan çalıyor hoş gözükmüyor ama ekranın kenarları kazanım için çok hoş tasarımda öyle

• Abi 55 dakika bu ne..

• quote:

Orijinalden alıntı: torku42

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HTCquietlyBrilliant

quote:

inceleme denilen sey kullanici deneyimlerini icermeli, yarim saat kirin islemcisinden, gelistirdigi modemden, termal trothingten bahsettiler.Napiyonuz abicim alalim mi almayalim mi?

Sitenin adına baksana bi, donanımhabe mi yoksa kullanıcıya telefon öneren haber sitesi mi? Yanlış yerdesin eğer ikincisini anlatmasını bekliyorsan.

Bence daha iyi kullanabilirlermis vakti, sonucta gidip teknosada inceleyebileegin bir cihaz degil, takilalim biz deme luksleri yok, modemi huwai kendi yapsa nolur intelden alsa nolur, sen kullanim sirasinda baglanti yada hiz problemi yasadin mi onu anlat bana.

gidip youtubedan teknolojiye atarlanan/parcalayan adam videoları falan izleyebilirsin

ben gayet memnunum yarım saat cpudan gpudan bahsetmelerinden. forumdaki cogu kişide memnundur. sarmayan kısımları ileri sar bu kadar basit. dhnın kitlesi senin gibi adamlar değildi zaten

Kendini kandiriyorsun gayet siradan insanlariz hepimiz:) Cat6 modemin markasini uretim surecini anlatipta operator uzerinden 3G kullanilip kullanilmadigini soylemiyorsa bir seyler yanlis gidiyordur, bu videonun amaci son kullanicinin satin alim kararina yardimci olmak.

28nm, 4K yok, eksigi cok.

Operatör üzerinden 3G kullanılıp kullanılmadığı derken?

• Klasik Erdi Özüağ incelemesi olmuş...

İnanılmaz teknik ayrıntılar, bu incelenen 164. Android cihaz olmasına rağmen yine Galeri, Ayarlar, Video ve Kamera arayüzleri, Bildirim Arayüzü gibi gereksiz detayların yine 164. kez anlatılması falan... Sonuç: 54 dakikalık video.

http://forum.donanimhaber.com/m_101104168/f_//tm.htm#101104168 Bu incelemede Mesut Çevik 8 dakikada sizin 54 dakikada anlatamadığınız kadar çok şey anlattı gereksiz tekrarlara ve detaylara girmeyerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Klasik Erdi Özüağ incelemesi olmuş...

İnanılmaz teknik ayrıntılar, bu incelenen 164. Android cihaz olmasına rağmen yine Galeri, Ayarlar, Video ve Kamera arayüzleri, Bildirim Arayüzü gibi gereksiz detayların yine 164. kez anlatılması falan... Sonuç: 54 dakikalık video.

http://forum.donanimhaber.com/m_101104168/f_//tm.htm#101104168 Bu incelemede Mesut Çevik 8 dakikada sizin 54 dakikada anlatamadığınız kadar çok şey anlattı gereksiz tekrarlara ve detaylara girmeyerek.

Merhaba,

Birincisi bu benim incelemem değil, iki kişinin sunduğu oldukça detaylı ve bence meraklısı için "bilgi yoğun" bir inceleme hatta diğer taraftan daha çok Ender'in incelemesi de diyebilirim çünkü telefonu kullanan ve detayları keyifle anlatan o oldu.

Kendi videolarımla ilgili ortalama sürelerim bellidir. Genelde 20 dakika civarında bitirmeye çalışır ve herkesi mutlu edebilecek detayı vermeye gayret gösteririm.

Bir birey olarak size göre uzun gelebilir, ama ben herkesi mutlu etmekle mükellefim.

Örneğin Galaxy Note 4 videosunu ele alalım ve son 5-6 yoruma bakalım;http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Samsung-Galaxy-Note-4-video-inceleme-Daha-hizli-islemci-daha-fazla-piksel-ve-metal-cerceve-bir-arada.htm

- Daha fazla sayıda "çok güzel inceleme olmus" yorumu varken, sizin uzun serzenişinize karşı bir başka üye de videonun süresinden yola çıkarak detay az yorumu yapmış. Hatta aynı video altında başka sitelerin daha uzun videolarını örnek gösterek yine video süresinden yola çıkıp detay konusuna getiren birkaç başka üye de var.

Bakış açımı size daha önce anlatmakla birlikte, görüyorum ki başka editör arkadaşımın videosunda şahsımı hedef alarak şataşmaya çalışmışsınız lakin vizyonum belli, herkesi mutlu edecek videolar yapmaya gayret ediyorum ve bunu da sürdüreceğim. Çok sıradan bir telefon olmadığı sürece 20 dakika civarı benim hedefimdir, burada ekstra özellikler ya da kendi ekosisteminde ilk defa çok sayıda yenilik getiren birkaç modelde süre uzamış olabilir.

Videolarımın detay seviyesine gelince, yaptığımı işi değerlendirmem doğru olmayacağı gibi görüşünüze katılmadığımı da belirtmek isterim.

İyi günler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çok enteresan Honor 6 incelemelerinde CNet, PhoneArena gibi siteler performans toplamına "excellent" puanı verirken abisi olan Mate 7, Kirin 925 ve MaliT628'in böyle sonuç vermesi.. Kaldı ki ben test amaçlı uzun süreli Asphalt 8 ve Dead Trigger 2'yi yüksek ayarlarda oynadım, ısınma/performans düşüşü, lag gibi sonuçlarla karşılaşmadım. Zaten çeşitli video incelemelerinde de bu görülebilir.

Isı yayılımı için iyi bir iç tasarım yapmayıp buna bağlı bir performans düşüşü olduğunu düşünüyorum şahsen. Yada Kirin 925'te yapısal bir hata olduğunu çünkü MaliT628 FHD çözünürlükte gayet yeterli fps hızları veren bir GPU.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fx57

quote:

Merhaba,

Birincisi bu benim incelemem değil, iki kişinin sunduğu oldukça detaylı ve bence meraklısı için "bilgi yoğun" bir inceleme hatta diğer taraftan daha çok Ender'in incelemesi de diyebilirim çünkü telefonu kullanan ve detayları keyifle anlatan o oldu.

Kendi videolarımla ilgili ortalama sürelerim bellidir. Genelde 20 dakika civarında bitirmeye çalışır ve herkesi mutlu edebilecek detayı vermeye gayret gösteririm.

Bir birey olarak size göre uzun gelebilir, ama ben herkesi mutlu etmekle mükellefim.

Örneğin Galaxy Note 4 videosunu ele alalım ve son 5-6 yoruma bakalım;http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Samsung-Galaxy-Note-4-video-inceleme-Daha-hizli-islemci-daha-fazla-piksel-ve-metal-cerceve-bir-arada.htm

- Daha fazla sayıda "çok güzel inceleme olmus" yorumu varken, sizin uzun serzenişinize karşı bir başka üye de videonun süresinden yola çıkarak detay az yorumu yapmış. Hatta aynı video altında başka sitelerin daha uzun videolarını örnek gösterek yine video süresinden yola çıkıp detay konusuna getiren birkaç başka üye de var.

Bakış açımı size daha önce anlatmakla birlikte, görüyorum ki başka editör arkadaşımın videosunda şahsımı hedef alarak şataşmaya çalışmışsınız lakin vizyonum belli, herkesi mutlu edecek videolar yapmaya gayret ediyorum ve bunu da sürdüreceğim. Çok sıradan bir telefon olmadığı sürece 20 dakika civarı benim hedefimdir, burada ekstra özellikler ya da kendi ekosisteminde ilk defa çok sayıda yenilik getiren birkaç modelde süre uzamış olabilir.

Videolarımın detay seviyesine gelince, yaptığımı işi değerlendirmem doğru olmayacağı gibi görüşünüze katılmadığımı da belirtmek isterim.

İyi günler.

Bakın Erdi Bey;

Siz cihaz incelemesi yapıyorsunuz. Ancak;

1- Bu videonun ilk 15 dakikası cihazdan çok kullanılan yonganın incelemesi olmuş. Dakikalarca bu cihazın olası müşterilerin %99 unun tek kelime anlamayacağı teknik detaylara "cihaz incelemesinde" girmenizin mantığını bir türlü anlamıyorum.
    2- Sonraki 40 dakikakın da en az 30 dakikası cihaz yerine Android işletim sisteminin incelemesi olmuş. Her defasında iki üç kıytırık fark var diye bildirim ekranını, ayarlar menüsünü, kamera menüsünü, ana ekran menülerini tekrar tekrar anlatmanın, dakikalarca vakit harcamanın mantığı nedir? Hani diğer Android cihazlara çok anormal ilginçlikte bir farklılık olur üzerinde konuşursun anlarım. Mesela Sony Xperia Z ailesindeki canlı yayın olayi gibi. Ama diğer türlüsünü anlamıyorum.

Yonganın düşük performansının nedenlerinin yonga incelemesinde uzun uzun anlatabilirsiniz. Ama cihazı incelerken odaklanmanız gereken nokta deneyim olmalı. Yonganın performansı düşük ve bu da kullanıcı deneyimi olumsuz etkiliyor der geçersiniz. Neden düşük etkiliyor falan bunlar bu incelemenin konusu değil bence. Ayrıca çok da teknik detaylar. Bu cihazın potansiyel müşterilerinin %99 unun hayatta ilgilenmeyeceği şeylerden bahsediyorsunuz uzun uzun. Ben bir teknoloji sevdalısı olarak anlattıklarınızı ilgi ile okuyor/dinliyorum ama ben %1 in içindeyim. Mesele şu; siz incelemeyi %1 e mi yapıyorsunuz %99 a mı? Yoksa herkese mi? Muhtemelen herkese yapıyorum diyeceksiniz ama %99 luk kesime hitap etmediğiniz çok açık.

Bir şeyi çok merak ediyorum; muhtemelen bu videoların izlenme istatistikleri vardır sizde. Bunları bizimle paylaşır mısınız? Mesela bu videonun play tuşuna kaç kişi basmış? 5. dakikaya kaç kişi ulaşmış? 15. dakikaya kaç kişi ulaşmış? Son olarak videoyu kaç kişi bitirmiş?

Eğer ben haklı isem 5. veya 8. dakikadan sonra keskin bir düşüş olması gerekir izleyen sayısında. Hele hele videoyu bitirenlerin, başlayanlara oranı %10 u geçerse gerçekten çok şaşırırım.

• Sohbet havasında güzel bir inceleme. İşlemci dikkatimi çekti. Aslında işletim sistemleri üzerinde çalışsalar daha iyi olur. ios android windows phone dışında pekte sistem yok hatta hiç yok. Az telefon çok sistem olsa daha iyi olur. tizen webos firefox os şimdilik çok geride. hâlâ çıkmayan pilli telefonları pek sevmiyorum. iphone u ne kadar sevmesemde ona benzeyen üreticileri de bir o kadar sevmiyorum. 6'' fazla en azından bana göre. Kızlar daha çok kullanıyor bu tip telefonları.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

İyi günler.

Bakın Erdi Bey;

1- Bu videonun ilk 15 dakikası cihazdan çok kullanılan yonganın incelemesi olmuş. Dakikalarca bu cihazın olası müşterilerin %99 unun tek kelime anlamayacağı teknik detaylara "cihaz incelemesinde" girmenizin mantığını bir türlü anlamıyorum.
    2- Sonraki 40 dakikakın da en az 30 dakikası cihaz yerine Android işletim sisteminin incelemesi olmuş. Her defasında iki üç kıytırık fark var diye bildirim ekranını, ayarlar menüsünü, kamera menüsünü, ana ekran menülerini tekrar tekrar anlatmanın, dakikalarca vakit harcamanın mantığı nedir? Hani diğer Android cihazlara çok anormal ilginçlikte bir farklılık olur üzerinde konuşursun anlarım. Mesela Sony Xperia Z ailesindeki canlı yayın olayi gibi. Ama diğer türlüsünü anlamıyorum.

Yonganın düşük performansının nedenlerinin yonga incelemesinde uzun uzun anlatabilirsiniz. Ama cihazı incelerken odaklanmanız gereken nokta deneyim olmalı. Yonganın performansı düşük ve bu da kullanıcı deneyimi olumsuz etkiliyor der geçersiniz. Neden düşük etkiliyor falan bunlar bu incelemenin konusu değil bence. Ayrıca çok da teknik detaylar. Bu cihazın potansiyel müşterilerinin %99 unun hayatta ilgilenmeyeceği şeylerden bahsediyorsunuz uzun uzun. Ben bir teknoloji sevdalısı olarak anlattıklarınızı ilgi ile okuyor/dinliyorum ama ben %1 in içindeyim. Mesele şu; siz incelemeyi %1 e mi yapıyorsunuz %99 a mı? Yoksa herkese mi? Muhtemelen herkese yapıyorum diyeceksiniz ama %99 luk kesime hitap etmediğiniz çok açık.

Bir şeyi çok merak ediyorum; muhtemelen bu videoların izlenme istatistikleri vardır sizde. Bunları bizimle paylaşır mısınız? Mesela bu videonun play tuşuna kaç kişi basmış? 5. dakikaya kaç kişi ulaşmış? 15. dakikaya kaç kişi ulaşmış? Son olarak videoyu kaç kişi bitirmiş?

Eğer ben haklı isem 5. veya 8. dakikadan sonra keskin bir düşüş olması gerekir izleyen sayısında. Hele hele videoyu bitirenlerin, başlayanlara oranı %10 u geçerse gerçekten çok şaşırırım.

Merhaba,

Eğer telefonda Snapdragon 800 serisi bir işlemci olsaydı ve işlemci konusunu bu kadar uzatsaydık haklı olabilirdiniz ama bu cihaz, üreticinin kendi geliştirdiği bir işlemciyi kullanıyor. Üstelik kendi fiyat segmenti için belli noktalarda düşük performans veriyor. Bunun net bir şekilde anlatılması gerekiyor. Mesela aynı mimariye sahip işlemci kullanan Huawei Honor 6 incelemesinde işlemci kısmına bu kadar değinmeyeceğim çünkü merak edenler için artık bir video var. Ya da yine yakında yayına girecek iPhone 6 Plus'da işlemci kısmına kısaca geçeceğim çünkü detayları iPhone 6 incelemesinde anlattım zaten. Genelden farklı olan, ya da açıklanması gereken şeyleri iki cümle ile geçmek doğru değil diye düşünüyorum. Emin olun bu işlemciyi bu kadar detaylı anlatmasaydık, anlatan da çıkmazdı ve 8 çekirdekli işlemcili telefon diye Mate 7 piyasaya girer ve kısa bir süre sonra da zaten yenisi geleceği için unutulur giderdi.

Şunu hiç unutmayın lütfen; ben anlattıklarımı zaten biliyorum, takip ettikleri için var olduğum okuyucular için anlatıyor, çabalıyorum. Yoksa emin olun videonun süresinin uzaması en çok beni yoruyor zira anlatmakla bitmiyor, detay görüntülerini hazırlıyorum, montajını yapıyorum, renderını alıyor ve upload işlemini gerçekleştiriyorum. Videonun içerik olarak 1 dakika uzaması arka planda kimi zaman 1 saatlik ekstra yük getiriyor bana. Donanım Haber'de malesef 100 kişi çalışmıyor, çektiğim video incelemelerin tamamını her şeyi ile bizzat ben kendim yapıyorum. Sunumu yapıp, gerisini sen hallet dediğimiz bir kameraman ya da asistan yok.

Bu gerçekler doğrultusunda şunu diyebilirsiniz, "bir playlist olsa ve işlemci kısmını dinlemek istemeyen diğer bölüme geçse" anlayışla karşılanabilir, ama gereksiz olmuş, ne gerek vardı vs. ya da bir başka inceleme altında bu işi bilmiyorsunuz, nasıl yapılır bakın görün tarzı maksadını aşan yorumların çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Zira bu mesajın hemen üzerindeki yorum da örnekleyici nitelikte çünkü okuyucunun dikkatini çekmiş işlemci.

Teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İnsan kullancak bunları
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

İyi günler.

Bakın Erdi Bey;

Merhaba,

Eğer telefonda Snapdragon 800 serisi bir işlemci olsaydı ve işlemci konusunu bu kadar uzatsaydık haklı olabilirdiniz ama bu cihaz, üreticinin kendi geliştirdiği bir işlemciyi kullanıyor. Üstelik kendi fiyat segmenti için belli noktalarda düşük performans veriyor. Bunun net bir şekilde anlatılması gerekiyor. Mesela aynı mimariye sahip işlemci kullanan Huawei Honor 6 incelemesinde işlemci kısmına bu kadar değinmeyeceğim çünkü merak edenler için artık bir video var. Ya da yine yakında yayına girecek iPhone 6 Plus'da işlemci kısmına kısaca geçeceğim çünkü detayları iPhone 6 incelemesinde anlattım zaten. Genelden farklı olan, ya da açıklanması gereken şeyleri iki cümle ile geçmek doğru değil diye düşünüyorum. Emin olun bu işlemciyi bu kadar detaylı anlatmasaydık, anlatan da çıkmazdı ve 8 çekirdekli işlemcili telefon diye Mate 7 piyasaya girer ve kısa bir süre sonra da zaten yenisi geleceği için unutulur giderdi.

Şunu hiç unutmayın lütfen; ben anlattıklarımı zaten biliyorum, takip ettikleri için var olduğum okuyucular için anlatıyor, çabalıyorum. Yoksa emin olun videonun süresinin uzaması en çok beni yoruyor zira anlatmakla bitmiyor, detay görüntülerini hazırlıyorum, montajını yapıyorum, renderını alıyor ve upload işlemini gerçekleştiriyorum. Videonun içerik olarak 1 dakika uzaması arka planda kimi zaman 1 saatlik ekstra yük getiriyor bana. Donanım Haber'de malesef 100 kişi çalışmıyor, çektiğim video incelemelerin tamamını her şeyi ile bizzat ben kendim yapıyorum. Sunumu yapıp, gerisini sen hallet dediğimiz bir kameraman ya da asistan yok.

Bu gerçekler doğrultusunda şunu diyebilirsiniz, "bir playlist olsa ve işlemci kısmını dinlemek istemeyen diğer bölüme geçse" anlayışla karşılanabilir, ama gereksiz olmuş, ne gerek vardı vs. ya da bir başka inceleme altında bu işi bilmiyorsunuz, nasıl yapılır bakın görün tarzı maksadını aşan yorumların çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Zira bu mesajın hemen üzerindeki yorum da örnekleyici nitelikte çünkü okuyucunun dikkatini çekmiş işlemci.

Teşekkür ederim.

Bir yanlış anlamayı düzelteyim...

Bu eleştirileri yaparken "Siz inceleme yapmayı bilmiyorsunuz" minvali aklımın ucundan dahi geçmedi. Bilakis bu işin pirisiniz diyebilirim. Sorun şu; Stephan Hawking'in kitabını okuyabilmek için 3-5 birim teorik fizik bilmek gerekiyor. Bu konuda bilgisi olmayan adam evrenin oluşumunu, gelişimini ve yasalarını merak ediyor ama Stephen Hawking'den bunları öğrenmeye çalışırsa hiç bir şey anlayamıyor. Fakat aynı kişi Carl Sagan okur ise Stephen Hawking'e göre kat be kat daha fazla anlayarak okuyabiliyor.

Ben sizi Stephan Hawking'e, Teknoseyir'deki Levent Pekcan'ı da Carl Sagan'a benzetiyorum. Siz anlatımlarınızı herkes teorik fizikçi imiş gibi yapıyorken Levent Pekcan ise hayatından fizik nedir bilmeyen insanlara anlatıyor. Bence bütün mesele bu... Hangisi daha hoş ya da daha doğru? Burada da bu içeriği kime ürettiğiniz sorusu devreye giriyor. Eğer XDA gibi porfesyonel veya profesyonel olmak isteyenlere hitap ediyorsanız siz doğrusunuz. Ancak sıradan vatandaşa bir cihaz alırken kandırılmasına engel olmak niyeti ile halka anlatıyorsanız bence Levent Pekcan doğrusunu yapıyor.

Sonuç olarak Mesut Çevik'in incelemesinin altına yazdığım yorum, bu sitenin profesyonellere değil sıradan teknoloji cahili kişilere hizmet verdiğini düşünerek yapılmış bir yorumdur. Art niyet falan yoktur.

• @felixamor
    Videoda bahsedilen oyunları yüksek ayarlarda rahatlıkla kasmadan oynadınız peki grafikerl nasıldı tatmin edici ve keskin mi ?

ayrıca telefon sahibi olarak normal kullanımda 2 günü rahat çıkartır mı ?
  • Maşaallah!
    Bir telefon incelemesinden evreni sorgulama aşamasına geçilmiş.
    Ürün tanıtımlarında genelde konu dağılıyor ve daldan dala atlanıyor. Belki milletin tepkisi bu yöndedir. Değerlendirilmesi, dikkate alınması gerekir.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 2 Ocak 2015; 14:01:46 >
  • Adamlar 801 koymamak için kendi işlemcilerini geliştirmişler ve buna da güç olarak yetsin diye de 4100 mAh pili koymuşlar

Burda iki nokta var bana göre

1. İstendiğinde 4000 mAh üstü piller bu tarz kasalara koyulup öyle çok da ısınmadan sıkış-tepiş olmadan çalışabiliyormuş

2- Kendi işlemcini koymak için bu kadar çabaya girmeleri de takdire şayan.

Telefon genel olarak güzel, oyun performasını falan da salladım, bi kaç kötü yanı var yine de alır mıyım acaba sorusunu sorduğumda aklıma gelen. Bunlar ise başta kamera performansı, mesela şu an G2 kullanıcısıyım ve telefonun kamerasından ciddi manada memnunum. Pil performansından da memnunum.

Yani şu an mate 7'ye geçmek? kameranın daha kötü pil performansının hemen hemen aynı kaldığı ve performansın da üç aşağı beş yukarı aynı kaldığı bi telefon demek oluyor ki tek (kişiden kişiye değişir tabii ama) avantajı ekran boyutu olur.

Böyle işlemcisini üreten bir yerli firma da görmek istiyoruz artık. Öyle vergiyle falan değil de, teknolojisi ile satan bir firma.

• 1700'e gelirse aynı fiyata vatan teknosa gibi yerlerden gider Z2 alırsın 3 gb ram snapdragon 801 ab ile tokatlar bunu.
  • Video'da telefonun sar değerinden bahsedildi mi yoksa ben mi kaçırdım ? Sar değeri nedir acaba ?
  • rasit019 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılma olmasın ben Honor 6 kullanıyorum, grafikler yüksek ayarlarda, anti-aliasing hariç grafiklerde iPhone 6 Plus'a göre bir fark göremedim. AA i6 Plus'ta daha iyi. Batarya konusunda iki gün zor, bana 3G'de 5 saat ekran süresiyle bir gün gidiyor.

Burada incelemem var bakabilirsiniz ;
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=99066678&p=1#99066678

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 3 Ocak 2015; 10:08:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.