Şimdi Ara

Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.934
Cevap
27
Favori
223.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rom&Root ve Teknik Destek Konusu için tıklayın

Huawei Ascend P6 Resmi Sayfası

DH Video İncelemesi

European Consumer Smartphone 2013-2014 Award

TASARIM

Tasarımcısı Guoping WO tanıtım videosunda böyle demişti ; "kağıttan ilham aldık.."
    Öncelikle ürünün işlenmiş aluminyum kasası (arka kapak çelik) oldukça kaliteli,çok şık ve güçlü bir yapıya sahip,"premium" bir telefon olduğunu elinize aldığınız an farkedebiliyorsunuz, her detay çok iyi düşünülmüş ve ince bir işçilik söz konusu.Telefon 120 gram gibi hafif denebilecek bir ağırlıkta.
    Telefonun tasarımını iPhone'dan "araklamak"la suçlayanlar var, kabul etmek gerekirse evet gerçekten benziyor.Ama özellikle alt bölümdeki kıvrım kendine has farklılık yaratıyor, flat-metalik ve keskin köşeli tasarıma sahip her telefon biraz iPhone'a benzemek zorunda zaten.Plastik telefonların çoğunun birbirine benzemesi gibi.

DONANIM
    Cihaz Huawei'nin kendi tasarladığı (K3V2 Çipset) dört çekirdekli Cortex A9 tabanlı 1.5 Ghz saat hızında çalışan K3 işlemcisinden gücünü alıyor. 2 GB belleği bugün ve ileride çıkacak tüm uygulamaları hızlı bir biçimde çalıştıracaktır.1 GB belleğin şu günlerde bile darboğaz yaratmaya başladığını düşünürsek (özellikle multitask olaylarında) 2 GB ideal bir boyut bugün ve gelecek için.

Grafik birimi olarak Vivante'nin "Octal Core" (8 Çekirdek ama + 8'de sanal olduğundan 16 çekirdek olarakta geçiyor ) GC4000 grafik işlemcisini kullanmakta (Özellik Tablosu).Bu GPU görüntü işleme hassasiyeti ve doğruluğu olarak şu an için en iyisi.(kaynak :Cnx Software) .Tüm bunların yanı sıra bazı forumlarda uyumluluk sorunları olduğu rapor edilmiş, yüklediğim kimi oyunlarda grafik kırılmaları-düşük fps gibi sorunlar yaşadım.Olay yazılımsal mı bilemiyorum fakat şu anki haliyle "hardcore" oyuncuları üzecek gibi duruyor.(Antutu GPU skoru 5000 olmasına rağmen) XDA'da kimi oyunların bu GPU ile optimize sıkıntıları olduğu ve geliştiricilerin yakın zamanda bu GPU'ya uygun kodlama yapacaklarından bahsediliyor.Şöyle söyleyeyim mesela NFS Most Wanted'ı slayt gösterisi gibi oynarken, Asphalt 7 aşırı hız yüzünden oynanmıyor.. (Asphalt 8 : Airbone iyi çalışıyor) (NOT : Sanılanın aksine bu GPU mimarisi bugün shader/piksel rate/core computing gibi işlemlerde çoğu popüler GPU'dan çok daha iyi, en basitinden PowerVR SGX544MP2 1G Pix/s per core Textured Pixel Rate değerine sahipken Vivante GC4000'de bu oran 2.5G Pix/s per core değerinde..Tabiki yazılım üretici firmalar bu ürüne uygun oyun/uygulama çıkarmadıkları sürece bu değerler "kağıt üstünde" kalmaya devam edecektir.)

Hız olarak tatmin edici, bir takılma-tekleme söz konusu değil.Ama artık orta-üst sınıf tüm telefonlar için bunu diyebiliriz zaten.Testlerde iyi sonuç alsada puanlamada Samsung'un Krait işlemcili amiral gemisi Galaxy S4'dün yanından geçemiyor.

Sıcaklık değerleri dört çekirdekli ve yüksek saat frekanslarında çalışan bir işlemci birimi için normal, aşağıda resimde görüldüğü gibi maksimum yükte 42°C gibi bir rakam söz konusu ortalama ise 35°C'yi gösteriyor (Bu değer iPhone 5'te Yükte : 41°C Ortalama: 40°C) Metal kendine has yapısı nedeniyle plastik telefonlardan daha fazla ısınıyor hissi verir, fakat ısıyı absorbe etmede yani soğuma hızı plastikten çok daha fazladır ve daha stabil bir çizgi izler sıcaklıkta.

4.7" lik ekranı HD (720P) ve 312 ppi değerine sahip yani pikselleşme diye birşey yok,en ufak en büyük yazılar bile net, zaten insan gözü 295 ppi ve üstünü seçemiyor.Telefonun IPS Plus ekranı renkleri çok doğal veriyor ve görüntü farklı açılardanda aynı netlikte alınabiliyor.Amoled ekranların güçlü gün ışığındaki zayıf görüntü problemi LCD ekranlarda yok (P1'in Super Amoled ekranında bu problemi yaşıyordum) .Koruma olarak Corning Gorilla Glass II kaplaması var, bu da çizikmeye ve darbelere karşı maksimum güvenlik demek.Bunların yanı sıra "Magic Touch" teknolojisi sayesinde telefonu eldivenle de kullanabiliyorsunuz.

Huawei telefonda 2000mAh gibi zayıf diyebileceğimiz bir batarya kullanmış, fakat güç kullanım ilkelerindeki optimizasyonlarla ve az enerji harcayan yeni nesil işlemci mimarisiyle daha güçlü bataryaya sahip telefonlardan daha fazla kullanım süresi vereceğini iddia ediyor.Ortalamanın biraz üstünde kullanımla benim bir günümü çıkarıyor (Tüm radyolar açık, exchange mail, biraz oyun ve web sörf)
    GSM Arena'nın pil testi, sonuçlara bakacak olursak gayet ideal bir kullanım süresi veriyor;

Depolama olarak dahili 8 GB gibi düşük bir kapasiye sahip.Bu nedenle harici hafıza kartı elzem.(32 GB'ta kadar destekliyor)

Kamera konusunda yine bonkör davranmış firma (Sony Exmor RS IMX134 Kamera modülü kullanıyor), F2.0 diyafram aralığına sahip 8 MP arka kameranın yanında 5 MP HD video çekebilme kapasitesine sahip bir ön kamerayla geliyor telefon.Yani ön kamera sadece video görüşmeye değil gayet tatminkar resim-video çekmeye de yarayacak artık diyebiliriz.Malum genel olarak telefon üreticileri ön kamerayı "olsun" diye oldukça kalitesiz ve düşük çözünürlüğe sahip lenslerle koyuyor.. Arka kameranın BSI yani arka aydınlatma teknolojisi ters ışıkta iyi sonuçlar veriyor."Otofocus" yapması gerekeni hızlı biçimde yerine getiriyor,netleme başarılı.Ayrıca geliştirilmiş sabitlemeyle videolar daha sarsıntısız çekilebiliyor.Bunun dışında gece çekimleri ortalama kalitede, fakat düşük ışıklarda gürültü (noise) rahatsız edici düzeyde (lens çapı küçük olan tüm cihazlarda olduğu gibi),led flaş yeterli güçte.Kamera HDR video çekebilme kapasitesine sahip fakat ben pek başarılı bulmadım. ImageSmart Engine tarafından sağlanan "Otomatik Kadraj Algılama" özelliği ile, telefonunuz otomatik olarak kontrast, renk ve ışık verilerine göre en uygun ortamı seçiyor.Full HD@30 FPS ortalama bir kullanıcı için yeterli.Tabi günümüzde artık 1080P@60FPS ve 4K kameralı telefonlar çıkmaya başladığından bir zaman sonra video çekimi pek tatmin etmeyebilir.

Telefonun ahize ses kalitesi iyi, çok canlı ve net görüşmeler yaptım.Gürültülü ortamda ikinci mikrofon arkaplan seslerini çok iyi izole ediyor.Hoparlör sesi orta seviyede, zil ve uyarı sesleri dış ortamlarda duyulabilir seviyede.

Sar değeri 0,64 gibi düşük diyebileceğimiz bir rakam. (iPhone 5 : 0.95 w/kg - Galaxy S4 : 0.45 w/kg)

Telefonun sim girişi "mikro sim" formunda , ayrıca sim kart ve sd kartı yerine yerleştirmek için 3.5 mm.lik kulaklık girişindeki "tıpa" kullanılıyor.Çok hoş bir ayrıntı.

Telefonun üst kısmındaki led bildirim ışığı sayesinde ekranı açmadan mesaj v.s. geldiğini görebiliyorsunuz.

Telefonda müzik dinlemeyi sevenler için tatmin edici bir cihaz.Daha öncede P1'imden çok memnundum bu telefonda çıta epey yükselmiş,baslar dolgun, tizler ve orta sesler çok berrak çok temiz.Telefondaki Dolby Digital Plus desteği müzik dinlerken ve video izlerken kendinizi içinde bulmanızı sağlıyor.Ama kendi kulaklığı vasat.Eğer harika bir müzik deneyimi yaşamak istiyorsanız tavsiyem Sennheiser CX200 serisi v.b gibi bir kulaklık ve yüksek bit değerine sahip müzikler ile birlikte kullanmanız.Telefonda FM radyo yayınlarını dinleme imkanınız var.

P6'da NFC (Yakın alan iletişim) ve 4G desteğine yer verilmemiş.Bu 4G'nin ülkemizde test edilmeye başlandığı şu sıralarda kötü bir haber.Fakat HSPA Plus nam-ı diğer 3.5G ile 21 Mbit/s varan hızlara ulaşabiliyor, bu da şu an bizim için "deli" bir hız.Dosya indirme ve internet sörf hızı çok iyi.Bunun yanında operatör destekli görüntülü görüşme olmaması önemli bir eksiklik.

Dahili GPS alıcısı uydulara hızlı bağlanıyor, kullandığım navigasyon programı Tomtom 6-7 saniyede uyduyu bulup bağlandı.Google Haritalar ise program açıldıktan sonra 800 m yanılgı payı verdikten 1-2 saniye sonra uyduya bağlanıp yanılgı payını 5 metreye düştü.
    Telefonun DLNA desteği bulunuyor,yani aynı ağda bulunan diğer cihazlarla arşiv alışverişi yapabilirsiniz.Bazen Windows yüklü bilgisayarımdaki filmleri telefonumdan izliyorum.Kullanışlı bir özellik.

Hotspot özelliği ile telefonun internetini wifi ile diğer cihazlarla paylaşabiliyorsunuz.Fakat bu bataryayı çok hızlı bir biçimde bitiriyor.

Telefonda OTG (Usb on The Go) desteği var, ara kabloyla cihaza klavye/mouse/hdd/gamepad gibi aksesuarlar takıp kullanabilirsiniz.

YAZILIM VE ARABİRİM
    P6 Android 4.2.2 Jellybean ile beraber geliyor, firma nisan ayında 4.4 KitKat (+Emui 2.0) sürümünü yayınlayacaklarını açıkladı. (Ascend P6 KitKat Ana Konusu için tıklayın)
    Arabirim Huawei'nin kendi tasarlamış olduğu Emotion UI 1.6 versiyonunu kullanıyor.Bu arabirimde "uygulama çekmecesi" yok, herşey yerli yerinde, uygulama kısayolları masaüstündeki sayfalarda, kısayolları klasörleyerek daha verimli kullanabilirsiniz.Birçok tema desteği bulunan arabirime değişik sayfa geçiş efektleride verebiliyoruz.Yeni Emotion versiyonunda hareket algılayıcılara komutlar atayabiliyorsunuz artık, (ters çevirince sessize geçme, çağrı geldiğinde kulağa yaklaştırınca otomatik yanıtlama v.s. gibi)

Huawei'nin "İzin Yöneticisi" çok başarılı, örneğin Google Play'den "Cut the Rope" adlı oyunu yüklüyorsunuz, indirebilmek için herşeye evet desenizde oyun açılırken "Program telefon numaranıza erişim istiyor" diye bir seçenek çıkıyor ve sizde "ne alaka" deyip engelleyebiliyorsunuz.(Oyunun açılmasını/oynanmasını engellemiyor bu)..Bu sadece bir örnek daha çok farklı seçenekler sunuyor program..Mesela bir program arkaplanda aşırı güç tüketiyorsa "Güç yöneticisi" devreye giriyor ve "x uygulaması arkaplanda aşırı güç harcıyor, kapatayım mı?" diye soruyor..Yani kısaca telefonunuz her zaman kontrol altında.

Huawei Cloud+ ile hızlı ve sorunsuz bir biçimde rehberinizi-fotoğraflarınızı-dosyalarınızı bulut yedekleme yapabiliyorsunuz.Aynı zamanda "telefonumu bul" özelliğide mevcut.(bknz. Huawei Cloud +)

Huawei arabiriminde daha iç açıcı renkleri tercih ediyor, arama ekranı-ayarlar-bildirim merkezi-takvim v.s. menüleri beyaz renkte.

Telefon kapalıyken alarmın aktif olması güzel bir özellik, örneği sabah 7:00'ye saati kurup telefonu kapatıyorsunuz, kendisi alarmın çalmasına 5 dakika kala uçak modunda açılıyor ve sonrasında alarmı çalıyor ve siz alarmı kapattığınızda otomatik olarak uçak modundan çıkıyor.

Telefonda fiziksel veya dokunmatik menü tuşları yok, direkt olarak yazılımsal olarak yer verilmiş.Bence çok kullanışlı değil (Fakat yandaki "tik"le aşağı indirip ekranın tamamını kullanabiliyorsunuz)

SONUÇ VE TAVSİYELER
    Ascend P6 yaklaşık iki senelik bir arge çalışmasının sonucu olarak ortaya çıktığından kullanılan komponentlerin kalitesi bir hayli yüksek..Cpu/Gpu tarafında daha iddialı olabilirdi fakat firma telefonun inceliği endüstri standartlarını zorladığı için popüler çözümleri kullanamadığını bu nedenle kendi çözümlerini üretmek zorunda kaldıklarını açıkladı.Eğer mobil cihazlarınızı ağırlıklı olarak oyun oynamak için kullanıyorsanız bu telefonun size uygun olduğunu söyleyemem.Genel olarak telefonun iş/web sörf ve multimedya özelliklerini kullanıyorsanız tercih edebilirsiniz.

Tavsiyem yakından inceleyip, kararınızı ona göre vermeniz yönünde.Tasarım/şıklık kalite hissiyatı ve ergonominin yanında ekonomik fiyatta sizin için ön plandaysa orta/üst segment bir telefon kategorisinde tercih edebileceğinizi düşünüyorum..

Artılar :

• Tasarım, İşçilik, Tutuş hissiyatı,
    • Yazılımsal Geliştirmeler ve Stok Android'den daha şık arayüz
    • 5 MP ön kamera , fotoğraf çekim kalitesi
    • Keskin ve net ekran
    • Kutunun içinden çıkan silikon kılıf

Eksiler :

• Muadillerine göre düşük puan (Antutu : 16000 / Quadrand : 4000)
    • Grafik İşlemcisinin bir çok popüler oyunla uyumluluk sorunları var
    • Operatör destekli görüntülü görüşme yok

Huawei Ascend P6’nın Genel Özellikleri:

4.7 inç 1280x720 (312 ppi) IPS-LCD Kapasitif Dokunmatik Ekran (Corning Gorilla Glass)
    1.5GHz K3 Dört Çekirdekli İşlemci
    2 GB Bellek
    Vivante GC4000 Grafik Birimi (Immersion 16)
    Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi -OTA Desteği-
    Otofokus, LED flaş, Nesne İzleme,GPS,HDR özellikli 8 MP kamera Full HD video kaydı, 5 MP ön kamera ile HD video kaydı
    Bluetooth 3.0, microUSB 2.0, 802.11 b/g/n Wi-Fi, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot,
    120 gr ağırlığında, 132.7 x 65.5 x 6.18 mm kalınlığında

Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu

Antutu Test Sonucu (Bazı sistem optimizeleriyle 17000 küsürlere ulaşıyor ama yanıltıcı olabileceğinden normal aldığı puanı ekliyorum - KitKat : 4.4.2 -)

Bir günün özeti (BT hariç tüm radyolar açık/Push Mailler/Yoğun Tel.Görüşmesi/Mesajlaşma/Fotoğraf ve birazda oyun) ;

Örnek Fotoğraf Çekimleri :
     Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu  Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu  Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu  Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu

Miui V5 muhteşem bir kullanıcı deneyimi sunuyor..(Opsiyonel Rom yükleme ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 20 Nisan 2014; 23:59:27 >

• Çok teşekkürler öncelikle kardeşim, benden önce kullandın telefonu yani :))
    Ben de alacaktım bir tane aslında geçen hafta ama biraz durulmasını bekledim. Gerçekten dediğin gibi çok şık olmuş cihaz.
    Tek derdim, hoparlörün arkada olması ve masaya koyduğunda sesin duyulmaması olasılığı.
    Huwaei mühendisleri keşke iphone gibi alta koysalardı diyorum. Sana zahmet bu konuda aydınlatır mısın beni. Masa üstünde ya da defter kitap üstünde zil sesi duyulma oranı nedir?
    Şimdiden teşekkürler hayırlı olsun...
  • Bu sefer dayanamadım ilk defa yurtdışı telefon aldım, Çin'e arkadaş gidince bari getirsin dedim..Şöyle söyleyeyim resimler videolar bir yere kadar canlı canlı kullanmak gerek.İncelememde yazdığım gibi ilk defa iPhone kadar heyecanlandım bir Android telefonu alırken.
    Soruya gelecek olursak, Ascend P1'den alışkınım arka hoparlöre, daha bugün geldi çok gürültülü ortamda kullanmadım ama hoparlör sesi duyulabilir seviyede bence.Ayrıca kutusunun içinden çıkan silikon kılıfla kullanınca hoparlörle zemin arasın belli bir boşluk kalıyor, bu da duyulabilirliği artırır sanırım.

O kadar ince ve güzel optimizeler var ki cihazda, uzun yazıyı daha da uzatmamak için es geçtim çoğunu (Ayrıntılı güç seçenekleri/Eldivenle Kullanım/Program İzinleri/Hareket Sensör Atamaları/Ekran Sıcaklığı ayarı v.s.) Ayrıca stok Android gibi değil iç açıcı beyaz renklerde menüler ve çok şık duruyor.

Ama işlemci biraz fazla ısınıyor gibi geldi bana.Gerçi iPhone 5'tede aynı şekilde ama ısınma yinede ürkütüyor insanı.

Eylül'den sonra konu coşar gibime geliyor

• Hayırlı olsun telefonunuz, güzel bir inceleme olmuş.
    Türkiyeye geliş fiyatı abartılmazsa gayet alınabilir bir telefon.
  • felixamor F kullanıcısına yanıt
    Video inceleme bekliyoruz.
  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    Aslında uzun uzun yazmaktansa video anlatımı yapacaktım, birkaç tanede test yaptım ama iyi bir kamera olmadığından neyin ne olduğu anlaşılmadığı için bende yazmaya karar verdim..yinede oyun-arabirim çalışmasını göstermek için kısa bir tanıtım videosu ekleyeceğim yakında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

YAZI UZUN OLDU , BU KADAR AYRINTI İSTEMİYORSANIZ EN AŞAĞIDAN TELEFONUN GENEL ÖZELLİKLERİNE BAKABİLİRSİNİZ..RESİMLER EKLENECEK (ŞU AN ROM YÜKLÜYORUM)

Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler.

Cihaz ile çektiğiniz bir kaç fotoğrafı paylaşmışsınız ama kamerası hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
    - Fotoğraf çekme hızı
    - Fotoğrafların netliği/kalitesi
    - Gece ya da karanlık ortamdaki kamera performansı gibi...

Şu an Huawei Ideos X5 kullanıyorum. En zayıf bulduğum yönü kamerası. Eğer P6'da kamera iyi ise almayı düşünüyorum.
  • byrusber kullanıcısına yanıt
    Selamlar, cihazın fotoğraf çekme hızı gayet iyi , X5 kullanmadığımdan karşılaştırma yapamayacağım ama P1 ile hemen hemen aynı..Netlik konusunda yukarıda çektiğim örnek resimlerden görebilirsiniz.Gece ve az ışıkta çektiğiniz fotoğraflar için "hesap makinasıyla mı çektin?" yorumları alabilirsiniz Az ışıklı ortamda f 2.0 lenslerle (Yani tüm mobil cihazlarla) hiçbir zaman iyi bir gece fotoğrafı çekemezsiniz çünkü diyaframdan yeterli ışık alamaz.Ama flaş çekimler çok iyi diyebilirim, öyle kırmızı göz,parlama,ışık patlaması v.s. yok..flaş zamanlaması çok profosyenel.
  • quote:

Selamlar, cihazın fotoğraf çekme hızı gayet iyi , X5 kullanmadığımdan karşılaştırma yapamayacağım ama P1 ile hemen hemen aynı..Netlik konusunda yukarıda çektiğim örnek resimlerden görebilirsiniz.Gece ve az ışıkta çektiğiniz fotoğraflar için "hesap makinasıyla mı çektin?" yorumları alabilirsiniz Az ışıklı ortamda f 2.0 lenslerle (Yani tüm mobil cihazlarla) hiçbir zaman iyi bir gece fotoğrafı çekemezsiniz çünkü diyaframdan yeterli ışık alamaz.Ama flaş çekimler çok iyi diyebilirim, öyle kırmızı göz,parlama,ışık patlaması v.s. yok..flaş zamanlaması çok profosyenel.
    Hayırlı olsun telefonunuz. Huawei benim güvenimi yitirdi ama güzel duruyor telefon.

• upower U kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, zaten en vurucu özelliği estetiği, bunun dışında mesela bir P1 ile uçurum hız farkları yok arada..
  • quote:

Teşekkür ederim, zaten en vurucu özelliği estetiği, bunun dışında mesela bir P1 ile uçurum hız farkları yok arada..
    Ali express de falan 400$ diyor alsak gelirmi ki???
  • Tavsiye etmem, gümrükte sıkıntı çıkabiliyor.Özellikle telefon siparişlerinde çok sıkıntı yaşamış insan var forumlarda yazanlara göre.Önümüzdeki ay Türkiye'ye gelecek zaten.

Türkiye'ye bir kaç kişi getirmiş satıyor ama çok pahalı geldi bana ;

• quote:

Tavsiye etmem, gümrükte sıkıntı çıkabiliyor.Özellikle telefon siparişlerinde çok sıkıntı yaşamış insan var forumlarda yazanlara göre.Önümüzdeki ay Türkiye'ye gelecek zaten.

Türkiye'ye bir kaç kişi getirmiş satıyor ama çok pahalı geldi bana ;
    ingiltereden 310 poundaa aldım, 30 pound da vat dan düştü. 280 pound = 840 tl ye geldi. Pasaport işletme hariç.

Telefonu almadan önce 2 gün çok sayıda yazı ve yorum okudum. Öncelikle Iphone sever site yorumcuları telefonu Iphone benzerliği nedeniyle gereksiz eleştiriyorlar.
    Isınma probleminden, performasına yerden yere vurmuşlar.

Performans konusunda 4 çekirdek ve 2 gb ram rağmen ufak tefek takılmalar hissedilir gibi olur. Ancak bence bu emotion arayüzü nedeniyle oluyor.
    Oyun ve internet konusunda yeterince tatminkar. Ancak bir galaxy s4 değil. Olamazda zaten çünkü galaxy s4 aynı performası çok daha büyük bir ekranda sunmaya kasıyor ve bu telefonu gördükten sonra
    boşu boşuna full hd telefon alanlara şaşarım. Ekrandaki pikselleri laboratuardaki mercekle ancak görebildik. Ekranın parlaklık ve çözünürlüğü çok ideal.

Telefonu kasa olarak çok beğendim. Çok şık duruyor. Kılıf takılınca bile çok ince duruyor.
    Sim kayıt ettirmediğim için sim takmadım ama telefon 2 gün şarj etmediğim ve oyun ve internet için kullandığım hala %38 şarj var gösteriyor.

Isınmayla alakalı çok şikayet vardı internette. En çok ısınma problemi nedeniyle tereddüt içindeydim. Elektrik müh olarak telefonun ısınmasında sorun olmadığını söyleyebilirim.
    Özellikle telefon şarj edilirken hiç ısınma olmuyor. Şarj sırasında ısınma olmaması telefonun içerisinde komponent ve devre kalitesini belli eder. En kolay maliyet düşürme noktası burasıdır ama 5wh şarj edenlen bir telefonun bu kadar soğuk kalması şaşırtıcı. Tabi arka kasa tamamen metal ve çok iyi bir soğutucu görevi de gördüğünü söylemek lazım.

Isınma problemi olarak görülebilecek bir nokta var. Bazen işlemcinin 10sn çok çalıştığını ani ısı artışlarından hissedebiliyorsunuz. Bunun yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum, çünkü aniden 40-45c yakın sıcaklar hissediliyor ardından tekrar stabil konuma geçiyor. Bu sıcaklık beni açıkcası rahatsız etmedi, el yakan bir sıcaklık değil. Ayrıca silikon kılıf kullandığım zamanlar zaten bu sıcaklığı hissetmiyorum.

Emotion arayüzü hakkında görüşlerim olumlu. Ama stock android sürümünü çıkarırlarsa da ona geçiş yapabilirim.

Bu arada biri kamera çekim hızını sormuş, saniyede 7-8 kare çekim yapabiliyor. Ayrıca hdr çekim özelliği ve ön kamerasının 5mp olaması güzel özellikleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: amboleos

ingiltereden 310 poundaa aldım, 30 pound da vat dan düştü. 280 pound = 840 tl ye geldi. Pasaport işletme hariç.

Telefonu almadan önce 2 gün çok sayıda yazı ve yorum okudum. Öncelikle Iphone sever site yorumcuları telefonu Iphone benzerliği nedeniyle gereksiz eleştiriyorlar.
    Isınma probleminden, performasına yerden yere vurmuşlar.

Performans konusunda 4 çekirdek ve 2 gb ram rağmen ufak tefek takılmalar hissedilir gibi olur. Ancak bence bu emotion arayüzü nedeniyle oluyor.
    Oyun ve internet konusunda yeterince tatminkar. Ancak bir galaxy s4 değil. Olamazda zaten çünkü galaxy s4 aynı performası çok daha büyük bir ekranda sunmaya kasıyor ve bu telefonu gördükten sonra
    boşu boşuna full hd telefon alanlara şaşarım. Ekrandaki pikselleri laboratuardaki mercekle ancak görebildik. Ekranın parlaklık ve çözünürlüğü çok ideal.

Telefonu kasa olarak çok beğendim. Çok şık duruyor. Kılıf takılınca bile çok ince duruyor.
    Sim kayıt ettirmediğim için sim takmadım ama telefon 2 gün şarj etmediğim ve oyun ve internet için kullandığım hala %38 şarj var gösteriyor.

Isınmayla alakalı çok şikayet vardı internette. En çok ısınma problemi nedeniyle tereddüt içindeydim. Elektrik müh olarak telefonun ısınmasında sorun olmadığını söyleyebilirim.
    Özellikle telefon şarj edilirken hiç ısınma olmuyor. Şarj sırasında ısınma olmaması telefonun içerisinde komponent ve devre kalitesini belli eder. En kolay maliyet düşürme noktası burasıdır ama 5wh şarj edenlen bir telefonun bu kadar soğuk kalması şaşırtıcı. Tabi arka kasa tamamen metal ve çok iyi bir soğutucu görevi de gördüğünü söylemek lazım.

Isınma problemi olarak görülebilecek bir nokta var. Bazen işlemcinin 10sn çok çalıştığını ani ısı artışlarından hissedebiliyorsunuz. Bunun yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum, çünkü aniden 40-45c yakın sıcaklar hissediliyor ardından tekrar stabil konuma geçiyor. Bu sıcaklık beni açıkcası rahatsız etmedi, el yakan bir sıcaklık değil. Ayrıca silikon kılıf kullandığım zamanlar zaten bu sıcaklığı hissetmiyorum.

Emotion arayüzü hakkında görüşlerim olumlu. Ama stock android sürümünü çıkarırlarsa da ona geçiş yapabilirim.

Bu arada biri kamera çekim hızını sormuş, saniyede 7-8 kare çekim yapabiliyor. Ayrıca hdr çekim özelliği ve ön kamerasının 5mp olaması güzel özellikleri.

Alıntıları Göster
    Huawei mate'in 1200tl(ben 1800 felan bekliyordum) fiyata geldiği ülkemizde 1000-1100tl fiyat aralığında gelir bu p6.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0je

Huawei mate'in 1200tl(ben 1800 felan bekliyordum) fiyata geldiği ülkemizde 1000-1100tl fiyat aralığında gelir bu p6.

Alıntıları Göster
    açık ve net fotoğraf çekimi berbat
  • Şöyle söyleyeyim bunu aldıktan sonra iPhone'la resim çekmedim daha Sırf fotoğraf çekimi için daha önce bende görüp P1 alan arkadaşlarım vardı..P6'da dahada iyi tabiki.

XDA'da gördüm seni, orada da aktifsin, P6 konusuna bakarsan veya daha ayrıntılı Google'da P6 örnek çekimlerine bakarsan daha yardımcı olacaktır..

Buradan istediğin Hi-launcher'i indirebilirsin ama uyarmı bilemem

• felixamor F kullanıcısına yanıt
    ne yalan söyleyeyim iPhonenin fotoğraf çekimini bende sevmiyorum :)
    launcher için teşekkürler, kamera apk'sını widgetlerin apksını falan da verirmisin :)) zahmete sokuyorum k.bakma :)
    bu arada root da çıkmış sizin cihaz için ;
    XDA Developers
    [How-To] Root Huawei Ascend P6 [4 methods]
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=44236606
    :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By.TRabZonLu™ -- 19 Ağustos 2013; 16:20:48 >

• Root olayını biliyorum tek tıkla yapılıyor, incelememde link vermiştim zaten.. Hi-Launcher çalıştı mı ona göre diğerlerini yükleyeyim.
  • quote:

Root olayını biliyorum tek tıkla yapılıyor, incelememde link vermiştim zaten.. Hi-Launcher çalıştı mı ona göre diğerlerini yükleyeyim.
    evet çalıştı o yüzden ötekileri istiyorum :)
  • o zaman buradan indirin, bütün uygulamalarını yükledim Huawei'nin..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.