Şimdi Ara

Huawei HarmonyOS Next çıkış tarihi açıklandı: Hangi modellere geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei HarmonyOS Next çıkış tarihi açıklandı: Hangi modellere geliyor?
    Huawei, HarmonyOS NEXT adını verdiği yeni işletim sistemini ilk kez Haziran ayında duyurmuş ve kullanıcılarda heyecan yaratmayı başarmıştı. Kaçıranlar için bu sistem, Android'in alt yapısal sisteminden tamamen ayrılıyor. Geçtiğimiz saatlerde ise Huawei, HarmonyOS NEXT'in bu hafta 10 bin uygulamayı geride bıraktığını duyurdu. 

Huawei HarmonyOS Next çıkış tarihi açıklandı

Kaçıranlar için ilk olarak 2019’da tanıtılan HarmonyOS, bir yıl sonra akıllı telefonlara geçmeden önce ilk olarak akıllı TV pazarına girmişti. 5 yıl içerisinde tablet, akıllı TV, telefon, giyilebilir ve IoT cihazlarda milyonlarca kişi tarafından benimsenerek büyüdü. HarmonyOS Next ise, şu an için rakiplerinden daha kısıtlı bir kütüphaneye sahip ancak platformun bağımsız olarak ilerlediğini hatırlatmakta fayda var. 

Huawei HarmonyOS Next çıkış tarihi açıklandı: Hangi modellere geliyor?
    Yeni yaptığı duyuruda ise Huawei, HarmonyOS NEXT’in 22 Ekim'de hazır olacağını duyurdu. Bunun aynı zamanda Nova 13 serisinin tanıtım tarihi ile aynı olduğunu hatırlatalım. Lansman tarihinin ardından güncellemenin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz açıklanmış değil. Ancak işletim sisteminin geliştirici sürümü geçen yaz yayınlandı ve Huawei'nin yazılım bölümü uzun süredir platformu genişletmekle meşgul.

Keza yakın tarihte Huawei, HarmonyOS Next 10.000'den fazla uygulamaya destek sunduğunu belirtmişti. İşletim sisteminin erken aşamalarında olduğunu düşünürsek, bunun kilometre taşı niteliğinde olduğunu belirtelim. Diğer tarafta HarmonyOS Next, görsel olarak HarmonyOS'un mevcut sürümü ile aynı ancak Android kodu ve uygulamalarını çalıştırma yeteneğinden yoksun olarak geliyor.

Ayrıca Bkz.Bu telefonun ekranı üçe katlanıyor! Huawei Mate XT Ultimate kutu açılışı!

HarmonyOS NEXT hangi cihazlara gelecek?

HarmonyOS NEXT önümüzdeki hafta Huawei cihazlarına sunulmaya başlayacak. İşletim sisteminin ilk olarak Mate 60, Mate X5 ve MatePad Pro'ya ulaşması bekleniyor.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/huawei_harmonyos_next_launch_date_confirmed-news-64932.php

• Zamanında abd ambargo koymasaydın varya Huawei piyasayı duman ederdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu problem olmasa pura 70 alacağım ama

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HarmonyOS kullanan tablet kullandım.

Oyun oynamaya özendim... APK'sını yükledim ama oyun "Google ödeme zart zurt" falan dedi ve oyunu açmadı.

Maalesef HarmonyOS'i sadece düşmanlarıma öneririrm...

• Batılı geliştiricilerin uygulamalarının geleceğini bilseler daha çok kişi tercih eder. Ama unutmayalım ki windows phone'a da destek vermediler. Yani eğer beklenti o yöndeyse yıllarca uygulamalar olmayacak.

Androidin açık kaynak kodlarından da kurtulduktan sonra akıcılığını ve kullanımını merak ediyorum. Uzun zamandır hiçbir büyük telefon üreticisinin kendi işletim sistemi yoktu.

• Önce şunu netleştirelim
    Harmony OS (1,2,3,vs) ile harmonyOS next aynı şey değil.

Pura 70 de harmony OS var ve hemen hemen tüm Android uygulamaları ki bunlara Google in kendi uygulamaları dahil (youtube, haritalar vs) kuruluyor ve sorunsuz kullanılıyor.
    Yukarida bir kişi harmony OS olan tablete kuramadım falan demiş ama kendi becerememiş. (matepad air kullanıyorum şu ana kadadr hiç bir uygulama ve oyunda sorun yaşamadım)

Oyunda, uygulamada da harmony OS tablet ve telefonlar gayet güzel bir şekilde çalışıyor ve inanılmaz başarılılar.

Harmony OS next ise bambaşka bir şey bambaşka bir sistem ve evet bunda Android uygulamalar çalışmıyor hatta apk yükleme bile yapmıyor (en azından şimdilik)

Bildiğim kadarıyla henüz harmony OS next telefonlar ve tabletler en azından global de yok.

Sonuç, Turkiyede ki şu an bulunan (pura 70 pro ya kadar) tüm telefonlarda apk kuruluyor ve kullanılıyor. Özellikle p 60 pro ve sonrasi modellerde iyice kolaylaştı kurmak. (sürüm 14 ve sonrası için)

Harmony OS next ise mate 70 ile gelecek işte o nasıl olacak halen soru işareti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 16 Ekim 2024; 14:23:20 >

• FısFısss kullanıcısına yanıt

Huawei youtuber'lara yedirdiği paralarla; bu söylediklerinizin tam aksini youtube'da adeta pompalatıyor..

Sponsor olduğu yalak teknoloji editörleri bunların içinde burada geçmişte üst düzey editörlük yapmış elemanlar da var, huawei'yi öyle yağlayıp ballıyorlarki.. sanırsınız içinde google olmaması Huawei daha da uçurmuş, muasır teknoloji seviyesine ulaştırmış..

Ne dramatiktir ki; ne zaman elinize google'sız bir Huawei cihaz aldığınızda gerçekle başbaşa kalıyorsunuz..

1.Huawei

2.Asus

Bu ikisi nerdeyse tüm teknoloji youtuber'larını komple satın almış durumdalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 16 Ekim 2024; 20:11:47 >
  • Sosyal medyanın karmaşık dünyasında kaybolup ürün ile uzun dönem deneyim yaşamadan konuşmak pek hoş ve kolay oluyor genelde...

Google yasaklanmadan önce y6, p smart, P20, mate 20 lite kullandım.

Google yasaklarindan sonra ise p40 lite ve p 60 pro kullanıyorum.

Yine Google yasaklarindan sonra matepad air kullanıyorum.

Ne kadar ön yargılı olunursa olunsun , istediğim play uygulamasını kurup kullanabiliyorum.

Sosyal medyada 2 tık ile okuyup yazmak /paylaşmak kolay...

Ki daha harmony OS ile harmony OS next arasında ki farkı bilmeyenlere, boyle bir topluluğa bir şeyleri anlatmak da doğal olarak na mümkün oluyor.

Herkesin kendi tercihi olan teknoloji / ürünler ile mutluluklar dilerim.

Bu arada harmony OS next den sonra Huawei nin işi global de oldukça zor olacaktır. Asıl başarısı ya da başarısızlığı bu noktadan sonra belli olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 16 Ekim 2024; 22:43:9 >
  • True_Sun kullanıcısına yanıt

ben mate 20x kullanırken; mate 20 lite kullanan bir adamdan teknoloji dersi alacak değilim.

bugüne kadar kullandığı tek üst düzey fiyatlı; orta düzey telefon p60pro kullanan birinin üst düzey cihazlarla ilgili yorum yapmanız abesle iştigalden fazlası değil..

Snapdragon 8+ Gen 1, 2024 yılında kirin 9000 cihazları bunlara amiral gemisi diye iyi saplıyorlar..

her dönem güncel amiral gemilerini kullanan biri olarak huawei'in politikalarını savunan biri ya cahildir, yada fanatik..

huawei bunların yüzüne tükürse bunlar yarabbi şükür derler...

bu fanatiklere akıllı saat fiyatına; akıllı bileklik satıyorlar bunlar da şarjı 10 gün gidiyor diye seviniyorlar..

• Konunun "her dönem amiral gemisi kullanmak" ile alakası yok konu "yazılım/ işletim sistemi" ile ilgi ama sorun değil.

Siz her dönem "amiral gemi ürün" kullanan biri olarak tabii ki konuya çok daha hakimsinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 16 Ekim 2024; 23:52:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.