Şimdi Ara

Huawei HarmonyOS NEXT tanıtıldı: Tüm cihazlar için tek sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Huawei HarmonyOS NEXT tanıtıldı: Tüm cihazlar için tek sistem
    HDC 2024 etkinliğinde Çin’de Hongmeng olarak adlandırılan HarmonyOS’in yeni sürümü HarmonyOS NEXT tanıtıldı. İşletim sistemi, Linux çekirdeği ve Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kod tabanı yerine Huawei’nin Hongmeng çekirdeği ve sistemi etrafına kurulan tamamen bağımsız mimariyi kullanıyor. İşletim sistemi sıfırdan tasarlandığından yeni sistem mimarisinin %30 performans iyileştirmesi, %20 güç tasarrufu sağladığı belirtildi.

Ayrıca Bkz.Huawei HarmonyOS, iOS'u geçmeye başladı: İşte kullanım oranları

HarmonyOS NEXT ile gelen yenilikler, yeni özellikler

HarmonyOS NEXT, farklı cihazlar arasında bağlantı kurma özelliğiyle öne çıkıyor. Geliştiricilerin uygulamaları her cihaz için ayrı ayarlamasına gerek kalmayacak; tek sürüm, Huawei ekosistemindeki çeşitli ekran boyutlarında tutarlı kullanıcı deneyimi sağlamak için yeterli olacak. Etkinlikte de popüler birkaç uygulamanın farklı cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalıştığı gösterildi.

HarmonyOS NEXT ile gelen bir diğer yenilik; uygulama devamlılığı. Örneğin; tablette başlatılan görüntülü arama tek dokunuşla telefona aktarabiliyor. Sistem, cihazlar arasında dosya paylaşımını kolaylaştırıyor. Örnek olarak; bir belge üzerinde çalışırken telefondan alınan bir görüntü kesilip kolayca tablete yapıştırılabiliyor.

HarmonyOS NEXT, yapay zeka özelliklerini doğrudan sisteme entegre ediyor. Huawei buna Harmony Intelligence adını veriyor. Görsel oluşturma, konuşma bozukluğu olan kişilere yardımcı olmayı amaçlayan yapay zeka destekli ses onarımı, görme engelli kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak Xiaoyi gibi birçok AI özelliğini getiriyor. Yeri gelmişken, Xiaoyi akıllı asistan, Pangu Big Model 5.0 ile güçlendirildi. Xiaoyi, artık uyandırma kelimesine ihtiyaç duymuyor. Ayrıca içerikleri analiz etme, görselden grafik oluşturma, belgeyi özetleme gibi yeteneklere sahip.

HarmonyOS NEXT, kullanıcı verilerini güvende tutmak için tasarlanan yeni Star Shield güvenlik mimarisini kullanıyor. Bu mimariyle güvenlik standartlarını karşılamayan kodların ve uygulamaların yüklenmesi engelleniyor, veriler uçtan uca şifreleniyor, bireysel dosyalar cihazın donanımında saklanan benzersiz anahtarlarla şifreleniyor, gereksiz uygulama izinleri kısıtlanıyor.

HarmonyOS NEXT ne zaman çıkacak, hangi cihazlar güncellenecek?

Huawei HarmonyOS NEXT tanıtıldı: Tüm cihazlar için tek sistem
    Huawei, HarmonyOS NEXT beta programını geliştiriciler için başlattı. Öncelikli olarak Huawei Mate 60 ve Mate X5 serisinin yanı sıra MatePad Pro 13.2 tablet gibi üst seviye cihazlar betaya erişecek. Geliştirici betasının ardından Ağustos’ta daha geniş beta programı başlayacak. Bu aşamada Pura 70 serisi, Pocket 2 katlanır telefon, FreeBuds Pro 3 kulaklık ve MatePad Pro 11 (2024) tablet güncellemeyi alacak. Huawei, kararlı sürümün 2024 son çeyreğine kadar amiral gemisi cihazlara ulaşmayacağını söylüyor. Nova serisi gibi orta sınıf cihazlarla MatePad 11 gibi bütçe dostu tabletler için beta programı 4. çeyrekte başlayacak, 2025’te final sürümü yayınlanacak.

Geliştirici (dev) beta testi

• Huawei Mate 60 serisi

• Huawei Mate X5 serisi

• Huawei MatePad Pro 13.2 tablet

Ağustos 2024 (beta)

• Huawei Mate 60 serisi

• Huawei Mate X5 serisi

• Huawei Pura 70 serisi

• Huawei Pocket 2 serisi

• Huawei FreeBuds Pro 3

• Huawei MatePad Pro 13.2

• Huawei MatePad Pro 11 2024

2024 4. çeyrek (resmî sürüm)

• Huawei Mate 60 serisi

• Huawei Mate X5 serisi

• Huawei Pura 70 serisi

• Huawei Pocket 2 serisi

• Huawei FreeBuds Pro 3

• Huawei MatePad Pro 13.2

• Huawei MatePad Pro 11 2024

2024 4. çeyrek (beta)

• Huawei Nova 12 serisi

• Huawei MatePad 11.5 inç S serisi

• Huawei Watch Ultimate

• Huawei Watch Ultimate Design Edition

• Huawei Watch GT 4 serisi

• Huawei FreeClip

• Huawei Smart Glasses 2

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/06/21/huawei-unveils-harmonyos-next-star-shield-security-harmony-intelligence/

• .apk ler yüklenmiyorsa ve geliştiriciler de sil baştan derlemesi gerekiyorsa o zaman inandırıcı ama kapalı bir sistem. Çin gibi bir ülkenin kapalısı yerine Amerikan Avrupa gibi BATI sistemlerini yeğlerim.

• apple lın yaptıkları daha yeni geliyor aşaka gibi ben ipone gideiym 5 yıl sonra android geri geleyim böyle olmayacak ya

• security mi pehh

• Harmony OS diye ortaya alel acele bir sacmalık attınız , saatleri, telefon lara giydirdiler ambargodan sonra,sırf urun satışı durmasın diye,

zaten market diye bir olay yok, içinde yalandan 3,5 ıvır zıvır...

Şimdi next takısıyla , sadece kendilerinin bildiği geçiş dönemi ni kapattılar, yine yavaşlar.

• GT3 Pro'ya gelmeyecek demek ki.

• Mate 10 Pro telefonum hala canavar gibi çalışıyor. Ona şöyle bir güncelleme gelse ne iyi olurdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dünyadaki büyük şirketler (özelikle amerikan şirketleri) uygulama desteği vermezlerse küresel de başarılı olmaları biraz zor.

• 4 yıldır Mate 20 pro kulanıyorum canavar gibi çok seviyorum telefonumu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Port rom yapılır mı acep

• xxxx1 kullanıcısına yanıt
    Huawei kadar rezil bi firma yok.

önce millete yalan söylediler, Android'in aynısını Harmony OS adıyla yeni bi işletim sistemiymiş gibi çıkardılar, youtuber'lara para verip "bu başka bi işletim sistemi" diye reklam yaptırdılar.

sonra da gerçekten Android'den farklı ve kendi yazmış olduklarını iddia ettikleri işletim sistemini çıkardılar, özrü kabahatinden beter şekilde kendi yalanlarını itiraf etmeyi PR olarak sundular ve yeni çıkardıkları sistemin reklamını: "bu sefer Android değil, bakın Android uygulamaları bunda çalışmıyor" diye yaptılar.

kendi yalanını gururla itiraf eden bi firma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HUAWEI'nin kendine göre bir yol haritası var, şu öncelikleri tamamen farklı bir sistem olması, sorunsuz çalışabilir olması ve birde farklı platformlara özünü bir şekilde benzeş tutarak implamantasyonunun yapılabilmesi sanırım.

Öncelikleri başardıklarında bana göre minör sorun olan APK çalıştırılabilmesi zor değil. esas noktaya eğiliyorlar.

Ne yalan diyeyim 1-2 yıl sonra Huawei bir cihaza geçmem için gereken tek şey APK uyumluluğu, yapsınlar geçelim. XIAOMI vb satıcılardan kurtulmuş oluruz.

• Bu haberler sürekli çıkıyor, ancak Türkiye ve Avrupada da bu Harmony Os dediğimiz sistem zaten kullanılmıyor. Burda cihazlar Emui işletim sistemiyle geliyor. Ayrıca daha HarmonyOs bile globale gelmiyorsa neden HarmonyOs Next gelsin, dolayısıyla bizim için bu haber yok hükmündedir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kreat kullanıcısına yanıt
    Güncelleme gelen cihazlardan port yapılabilir belki ama çinceden başka dil yok şuan sistemde.

• wolf silver W kullanıcısına yanıt
    sadece çinde kullanılsa bile büyük başarı yakalar.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Android nasıl linux değilse harmony os da android değildi. tamamen sıfırdan yapılması gerekmiyordu. şimdi tamamen sıfırdan bir işletim sistemi yaptılar. haç telefon üreticisinde bunu yapabilecek cesaret var. microsoft bile çekildi pazardan.

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    hocam Harmony OS bildiğin Android kaynak kodlarının alınıp derlenilmesinden başka hiçbir şey değil. herşeyi aynı. milim fark yok arada.

hatta sana şöyle söyliyim, sözde Huawei'den bağımsız bi firma olan Honor firmasının çıkardığı telefondaki Android işletim sistemi arayüzü ile, Huawei'nin yeni çıkan tabletinin Harmony OS işletim sisteminin arayüzü dahi bire bir aynı. adamlar o kadar tembel teneke modunda takılıyolar ki, bi launcher'ı alıp tüm markaların tüm Android tabanlı işletim sistemlerine koyuyolar. ayarlar menüsünden tut da herşey bire bir aynı.

quote:

Android nasıl linux değilse harmony os da android değildi.

dostum ben 15 senedir evinde Linux kullanan biriyim. bu forumda Linux'u benden daha çok deneyimlemiş pek kimse yoktur. ayrıca profesyonel linux sistem admin'im.

sana şöyle söyliyim, sen mesela Gnome kaynak kodlarını alıp, derleyip, "Ahmet" adıyla çıkartırsan, o çıkarttığın şey Ahmet olmaz. Gnome olur. olay bu kadar basit.

mesele Ahmet ile Gnome'un ikisinin de unix like olup olmaması değildir. ikisinin kaynak kodlarının bire bir aynı olmasıdır.

sana şu kadar söyliyim bak: Android'de bazı uygulamaların bug'ları var. uygulamayı yazan kişi düzeltmemiş. sen aynı uygulamayı Harmony OS'e kur, aynı bug orda da çıkıyo. neden böyle oluyo biliyo musun? iki işletim sisteminin kaynak kodları %99.9 değil direk %100 aynı olduğu için. Harmony OS = Android. arada %0.001 dahi fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Haziran 2024; 15:41:51 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

evet benim tabirim hatalı oldu. aosp tabanlı zaten. google uygulamalu çıkartılmış launcher giydirilmiş haliydi. next için aynı şeyleri söylemek doğru olmaz diye düşünüyorum çünkü tamamen sıfırdan tasarlandığı söyleniyor. her iki durumda da kullanmak istediğim bir cihaz değiller.

evet sonradan çıkardıkları android değilmiş, öyle diyolar.

aslında ben Harmony OS'u şu yönüyle sevdim: en azından yabancılık çekmiyorum yani aynı ortam, aynı launcher, aynı uygulamalar.. ve güzel bi arayüz yapmışlar, ekranı bölmek falan çok kolay ve işlevsel. ama google servisleri olmadığı için ciddi amaçlara hitap etmiyor. mesela oyun oynayayım desen oyun içi satın alımlar çalışmıyo genelde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.