Şimdi Ara

Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput - (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
13
Favori
36.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Port yönlendirmeyi kendim yaparken bu geldi

Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput -

bende bekliyorum şuanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GnCfNrLi kullanıcısına yanıt
    tr.wikipedia.org
    TCP ve UDP port numaraları listesi - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/TCP_ve_UDP_port_numaraları_listesi

listedeki port no açmaya kalkarsan uyarı verir o portlar zaten oto açılıp kapanıyordur, 80 http 443 te https bu sayfaları açıyorsa düzgün çalışıyordur o portlar ek olarak açmanıza gerekmez.

listedeki potrları açmaya çalışma.

senin vdf galiba, vdf de cng ip mi , cng den nasıl çıkılıyor ve ya çıktın mı çıkmadıysan zaten port yön çalışmaz, denedin mi sonuç ne?

vdf konusuna yazdım ordakilerden port açan varmı bakın.https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/132024906

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 25 Mart 2018; 2:21:31 >

• 2.4 te sorun yaşayan arkadaşlar cihazın usb portunu kullanıyor mu? veya routerın yakınlarında usb3 bir cihaz bulunuyor mu? ben 255s kullanırken usb bir cihaz kendi portunda veya yanindaki bir bilgisayara bagliyken 2.4 te sorun yasaniyordu. Usb3 kontrolculeride 2.4ghz frekansinda calisiyor cunku. Normalde RF ciplerine usb yakinindaysa ayrica shielding yapilmasi gerekiyor bu cihazda o yok.

Tabi butun sorun budur demiyorum sadece elenecek bir oneri sizin icin.

• Arkadaşlar bu sorunu bende aylarca yaşadım. Kablosuz bağlantıda (2.4, 5Ghz farketmiyor) sürekli sorunlar yaşıyordum. İnternet olmasına rağmen, kablosuz bağlantı sürekli sapıtıyordu. Ben ethernetle bağlanıyordum direk. Ama evde bir başka masaüstü de dahil, aile bireyleri kablosuz kullanınca, tartışmalar ve şikayetlerin ardı arkası kesilmiyordu. Müşteri hizmetlerini aradığımda, kablosuz bağlantı hataları yaşadığım ve onların sisteminde bu hatalar gözükmediği için, bir türlü ikna edemiyordum modemde sorun olduğuna. Bir kere zor bela teknik servis çağırttım. Onlar da alakasız bir şekilde modem üzerinden "AP yalıtımı"nı etkinleştirip gitti. Bir de "Bu ayar kopmaları engeller" diye saçma sapan bi açıklama yapıp gitti cahiller.

Bende madem bana yardımcı olmuyorsunuz, kendi işimi kendim çözerim dedim. Önce evdeki eski ADSL modemimi Wifi için köprü olarak kullandım. Sonra gidip Linksys E900 aldım ve çeşitli yöntemlerle WAN şifresini elde ettim. Üstüne bir de router'a DD-WRT çaktım. Taktığımdan ve kullandığımdan beri gram sorun yok.

Ben bu sorunu neredeyse SOL'a geçtiğimden beri yaşıyordum. SOL'dan bağlattığımdan beri memnunum bir sıkıntı yok hatta ve verdikleri hızda. Ama routerları leş ve kronik arızalı.

Size önerim; Bu modemi düzeltmeyle ayar çekmeyle hiç uğraşmayın. Bir sonuç alamayacaksınız. Alsanız da kısa vadeli olacak ve yine sapıtacak. En iyisi güzel bir fiber modem/router alın. Önerim Linksys E900 (150TL) şifreyi de forumda verilen yollarla elde edin ve bu sorundan kurtulun. Bende nasıl yapacağım nasıl edeceğim diye üşenmiştim ama başka çarem kalmadı. Ya herro ya merro dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 2 Nisan 2018; 18:32:12 >

• amazonda o fiyata 40usd geçen gigabit ac1900 router vardı yer yer çok güzel indirimler oluyor kapın bi tane bu fiyatlardan tr den çihaz alınmaz dolar fırsatcıları stoklamışlar paha lı pahalı satıyorlar.

sene sonunda wpa3 ve 802.11ax cıhazlar piyasaya çıkıyor ceplerde yolda pek acele etmemek lazım, ama indirimde birşey yaklarsanız gigabit ac router kapın birtane tabi wifi testlerinede bakın.

özellikle vdf da fırsat tan 100mbps üstü paketler satılıyor gigabit olmayn routerler sorun çıkar 100mbps bile tam veremez gerçi 2019da btk akk kaldırınca paketler ne olur bi düzenleme gelir mi görecez ne oyunlar çıkaracaklar.
  • Arkadaşlar selam. Vodafone ve hg255s kullanıyorum. İnternet yavaş, içerideki odalardan çekmiyor vs. Bu noktada ne önerirsiniz?
  • quote:

ABD hükümetinden sonra ABD istihbarat ajansları da halkı Huawei'ye karşı uyardı!

AT&T ve Verizon gibi taşıyıcılar tarafından reddedilmesinin ardından Huawei'nin ABD piyasasına daha fazla telefon sunma planları daha da zorlaşıyor gibi gözüküyor. CNBC'nin söylediğine göre aralarında FBI, CIA ve NSA liderlerinin de bulunduğu altı üst seviye ABD istihbarat lideri, Amerikalılara yaptıkları açıklamada Çinli üreticiden ürün veya hizmet satın almayı önermediklerini duyurdular. FBI yöneticisi Chris Wray, Senato İstihbarat Komitesi'ne yaptığı açıklamada yabancı hükümetlerle ilişkili olan herhangi bir firma veya varlık hakkında endişeleri olduğunu ve bunların telekomünikasyon ağları içerisinde yer edinmelerini riskli gördüklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Huawei bir taşıyıcı ile neredeyse anlaşma imzama noktasına gelmişti ancak AT&T son dakikada, söylenilene göre ABD Kongresi'nin baskıları sonucunda, anlaşmayı imzalamaktan vazgeçmişti. CES etkinliği sırasında konuşan Huawei CEO'su Richard Yu, bu duruma tepkisini dile getirerek, telefon satışlarının neredeyse %90'ının ABD taşıyıcıları aracılığı ile yapıldığını belirtmişti. Buna rağmen firma, üst seviye Mate 10 Pro telefonunun kilitsiz bir sürümünü Amazon, Best Buy ve diğer satıcılar aracılığı ile satıyor.

ABD hükümeti, Huawei'nin herhangi bir ABD hükümet anlaşması yapmasını engellemenin yanı sıra özel taşıyıcılar ve ISP'leri de firmanın telekom ekipmanlarını kullanmaya karşı uyardı. Şimdi de bütün büyük istihbarat firmaları vatandaşları bu firmanın telefonlarına karşı uyarıyor. Wray, bu cihazların kötü amaçlı düzenlemeler ve bilgi hırsızlığı kapasitesine sahip olduğunu ve fark edilmeden casusluk yapma kapasitesini de barındırdığını söylüyor.

Normal olarak Huawei bu iddiaları kabul etmiyor. "Huawei, çeşitli ABD hükümeti aktivitelerinin Huawei'nin ABD piyasasındaki çalışmalarını engelleme yönünde olduğunun farkında. Huawei, Dünya genelinde 170 ülkede hükümetler ve tüketiciler tarafından güvenilmekte ve genel küresel tedarik zincirleri ve üretim kapasitelerini paylaştığı herhangi bir ICT satıcısından daha fazla daha fazla siber güvenlik riski sunmuyor."

Firma, Çin hükümeti ile bağlantılı olduğuna dair şüphelerden kurtulmayı hiç başaramadı ve bunun ana sebeplerinden biri de, firmanın kurucusunun Çin Kurtuluş Ordusu'ndaki kıdemli bir mühendis olmasıydı. Ayrıca firma, 2014 yılında da T-Mobile tarafından telefon testi teknolojisini çalmakla suçlanmıştı.

Ancak Kuzey Amerika dışında Huawei, Dünya'nın en büyük telefon üreticilerinden biri olarak gözüküyor. Telefonları, özellikle son zamanlarda ciddi bir şekilde gelişti ve hem teknoloji hem de tasarım anlamında rakipleri ile eşdeğer hale geldi. Buna rağmen ABD hükümetinin uyarıları sebebiyle firmanın eyaletlerde en azından yakın dönemde başarı için pek bir şansı yok gibi gözüküyor.
    CHIP Online
    ABD istihbaratı da Huawei'ye karşı uyardı...
    https://www.chip.com.tr/haber/abd-istihbarati-da-huaweiye-karsi-uyardi_74406.html

https://forum.donanimhaber.com/abd-istihbarati-da-huawei-ye-karsi-uyardi--132306826#132306826

Tamamen altyapıları Huawei olan türk isp larının yorumları savunmaları nedir acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 11 Nisan 2018; 5:8:25 >

• kullananlarda son durum nedir?
  • Sosyal medyada akis mi olustursak. Sen git tv+ fiber altyapi tv+ içeriklerine inanılmaz yatırım yap. Ucuz modem ile gol ye. Bu yeni bir olay da değil. 2012 deki sol modemi de bizi çıldırtıyordu öğrenci iken. Çözüm yoktu bize sadece sövmek kalıyordu. Teknik kısmına yabancıyım işin. Ubuntu ile şifre almada baya uğraştırıcı gözüküyor. Zaten yoğun geçiyor iş hayatı. Hizmet alacağım diye para ödüyorsun seni kendinle cebelleşmeye hizmet etmeye zorluyorlar. Bu ülkede değerin bu kadar işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayer90 -- 1 Mayıs 2018; 2:7:30 >

• Nisan ortasinda yeni abone oldum bende. Bende de 255 modem vardi ve 2.4 de surekli kopma oluyordu. 2 kere servis geldi ayarlar yaptılar falan ama yine oldu. En son 253s modem getirdiler. Egerki 5G ile baglanti şartınız yoksa ve benim gibi sadece ev içinde kullanacaksaniz 253olan modemden alin. 10 gundur 1 mb bile kopma yok. Paketim 24 mb ve hep 23 24 aliyorum minimum. Servise gelen arkadasta 255 modemlerin sorunlu oldugunu ve buna çözüm bulunamadigini soyledi. 253 isteyin hocam.

Ekran görüntüsünde 20 ve 22 olan hızlarda o anda dizi izliyoduk internetten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput -

sanırım bu saçma router için extender ile kullanmak çok daha iyi sonuç verecek... xiaomi wifi 2 modeli uygun onu roamaning modda kullanmanızda fayda var... hatta en az yada boşta bekleyeceği yere koyun... en iyi sonuç o şekilde çıkar...
  • quote:

wiki de ne buldum bakın.
    https://wikidevi.com/wiki/Huawei_HG255s

CPU1: TriDuctor VSPM340 (1 GHz, 2 cores)
    FLA1: 128 MiB (Spansion S34ML01G100TFI00)
    FLA2: 2 MiB (Winbond W25Q16)
    RAM1: 128 MiB (Nanya NT5CB64MI6FP-DH)
    Expansion IFs: USB 3.0
    USB ports: 1
    Serial: yes, 4-pin header, internal

WI1 chip1: Realtek RTL8192ER
    WI1 802dot11 protocols: bgn
    WI1 MIMO config: 2x2:2
    WI1 antenna connector: U.FL
    WI2 chip1: Realtek RTL8812AE
    WI2 802dot11 protocols: an+ac
    WI2 MIMO config: 2x2:2
    WI2 antenna connector: U.FL

5GHz Power Amplifier Module: RFFM4501
    https://www.qorvo.com/products/p/RFFM4501#overview
    5GHz 802.11an/ac Wi-Fi Front End Module
    Integrated 4.9GHz to 5.85GHz Amplifier
    SPDT TX/RX Switch, LNA with Bypass, Power Detector Coupler
    POUT = 19.5dBm, 11a/n, 5V <3% Dynamic EVM
    POUT = 17dBm, 11n, 3.3V 2.5% Dynamic EVM
    POUT = 21dBm, 11a/n, 5V 2.5% Dynamic EVM
    POUT = 17dBm, 11a/n, 3.3V 2.5% Dynamic EVM
    POUT = 16dBm, 11ac HT80 MCS9, 3.3V, 1.8% Dynamic EVM
    POUT = 18dBm, 11ac HT80 MCS9 5.0V, 1.8% Dynamic EVM
    www.imagebam.com
    Fast, Free Image Hosting - ImageBam
    http://www.imagebam.com/gallery/jgmxfmrb2isyrfs5derua53spxnh3p4m

Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput -Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput -
    Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput -Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput -Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput -

hg255s hg633 hg658v2 kardeş bunlar

hg255s hg633 tam kardeş ikiz olabilirler TriDuctor VSPM340, RTL8192ER, RTL8812AE ve aynı wifi proplemi aynı yazılım arabirimi vs vs.
    wiki.openwrt.org
    HTTP Error 403
    http://wiki.openwrt.org/toh/huawei/hg633

insan bi fw düzeltmeye çalışır okadar şikayet eden var sallayan yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 6 Haziran 2018; 17:19:37 >

• quote:

sol yapılandırmasında hata buldum root girişiyle veya çakma rootla düzeltebilirsiniz.

burdan mtu mss kontrol edin.
    https://www.speedguide.net/analyzer.php

MRU(mtu):1492
    MSS:0 bırakmışlar böyle olunca altaki gibi çıkıyor

TCP options string: 020405840103030801010402
    MSS: 1412
    MTU: 1452
    TCP Window: 66304 (not multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 8 bits (2^8=256)
    Unscaled RWIN : 259
    Recommended RWINs: 64952, 129904, 259808, 519616, 1039232
    BDP limit (200ms): 2652kbps (332KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 1061kbps (133KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 113
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)

mtu:1492
    mss:1452 yapınca düzelir
    TCP options string: 020405ac0103030801010402  
    MSS: 1452
    MTU: 1492
    TCP Window: 66560 (not multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 8 bits (2^8=256)
    Unscaled RWIN : 260
    Recommended RWINs: 63888, 127776, 255552, 511104, 1022208
    BDP limit (200ms): 2662kbps (333KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 1065kbps (133KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 114
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130976248

sadece var g_userLevel = 2

quote:

opera 12 kurun kaynak kodu düzenleyip geri gönderecez.

opera12 le hg255s admin girişi yapın internet memüsüne geçin boşbir yere sağ tık kaynak kodu yeni sekmede açılan sayfada gizli menüler için var g_Menus altındaki false olanları true yapın (f3 basıp false ararata bilirsiniz)

var g_userLevel = 1; değerini var g_userLevel = 2; yapın sekmenin enüstünde değişikleri uygulayın.

root meülere bakın.

tüm hauweilerde mtu sorunu gidermek için mtu:1492 mss:1452 girin.

• HG253S kullanıyorum. Bir süre (2 hafta falan) kullandıktan sonra wireless'ın sapıtması sorunu aynen var. Sorunu Gargoyle yüklü bir WR703N'i wireless client olarak kullanarak çözdüm. Qualcomm'da dehşet bir hata düzeltme performansı var anladığım kadarıyla.

Merak ettiğim husus bunların elinde sağlam bir markanın router'ı yok mudur?
  • Bayağı bir girişim, müşteri hizmetleri konuşmaları ve uğraştan sonra hiçbir sonuç elde edemedim.
    Malesef bu ürün kronik sorunlu en kolay yöntem wifiyi kapatıp, başka bir modemi kablolu bağlayıp onunla wifi kullanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 27 Ekim 2018; 22:12:5 >
  • foton2 kullanıcısına yanıt
    yok en düzgün HG253s oda yazılımdan kaybediyor... komple kilitli çöp...
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    sorunun sebebi hem yazılımı çöp hemde chip seti çöp olan antika HGs routerları kullanmaları... triductor gibi çok bilinmeyen markayı kullanmışlar... + verilen router huawei ama huawei üretmedi desteklemiyorda 2000'li yıllarda kalan modelin uyarlaması...
  • Bu modem Allah'lık...

2 gün önce 100mbit'e geçmiştim, 20 saat içinde geçiş yapacağız dediler.

Akşam testlere başladım, 40-50mbit dolaylarındaydı.

Daha sonra testleri ara ara sürdürdüm, hep bu dolaylarda olunca acaba cayma hakkımı kullanıp 50mbit'lik pakete falan mı geçsem dedim.

MH ile görüştüm, ekip yönlendirdiler. Bu arkadaşlar kablosuz, modemin dibinde test yapıp 75mbit civarı aldılar.

Kablolu kullanın diyorlar :)

Yıl olmuş 2018, 5-6 metre ethernet kablosunu kapıların üstünden falan geçirmemi bekliyorlar galiba.

neyse forumu okuyordum, bir arkadaşımız bazı ayarlar yapmış.

Bende rastgele ayarlar yaptım, ve hiç görmediğim 100.1 mbit interneti az önce wireless olarak gördüm.

Belki yararı olur (tesadüfün böylesi)

5ghz kapattım,

Gelişmiş Ayarlar ;

İletim %100
    Transmisyon 802.11b/g/n
    Kanal 4 (Bu size bağlı)
    11n MCS Otomatik
    11n bant genişliği 40mhz (bunu değiştirdim)
    11n koruma aralığı (uzun)

Umarım işine yarayan olur.

Sağlıcakla kalın.

• Huawei HG255s - WiFi Errors - Slow Throughput -
    Online oyunlarda paket kaybı ve ping sıkıntısı çok fazla bende. Kablo çekmeyi düşündüm ama görüntü olarak çok kötü duracak. Bu gidişle ubuntu yolu gözüküyor bana.
  • bu konuyla alakalı önemli olduğunu düşündüğüm bir şeyi dile getirdim lütfen okuyun.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136314760
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.