Şimdi Ara

Huawei için 90 günlük istisna bir anlam ifade etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Son günlerde birbiri ardına başta ABD’li olmak üzere Batılı ortaklarından ortaklık iptali haberleri gelen Huawei’nin atacağı adımlar merak konusu. Pek çok kaynak firmanın hazırlıklı olduğunu söylerken Huawei de bunu doğruluyor.

Huawei hazır

Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Ren Zhengfei, salı günü Çin Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Huawei'ye uygulanan ticari kısıtlamaların 90 gün boyunca askıya alınmasının, Huawei için fazla bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Ayrıca Bkz.The Sims 4 PC sürümü ücretsiz oldu

Ren Zhengfei ABD hükümetinin yapmayı düşündüğü şeyin kontrolleri dışında gelişse de uzun zamandır bu tür bir kısıtlamaya karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti. Zengfei bir yıl önce ABD’den bağımsız işletme hakkı aldıklarını ve bu yüzden yaşananların tamamen siyasi olduğunu vurguluyor.

Huawei'nin 5G teknolojisindeki yetkinliğinin bu kısıtlamalardan etkilenmeyeceğini anlatan Ren Zhengfei, 5G teknolojisine ulaşmaya çalışan diğer firmaların en az 3 yıl içinde bu teknolojiye sahip olabileceklerini bildirdi.

Açıklamada ayrıca Huawei şirketinin ABD menşeili çiplerin kullanımını askıya almayacağı kaydedilirken, kullanılan çip teknolojisinin yarısını kendilerinin ürettiği, diğer yarısının da ABD'den geldiği bilgisi paylaşıldı.

Zhengfei son olarak Huawei'nin ürünlerini satın almanın yalnızca vatanseverliğe bağlanmaması gerektiğini savunarak milliyetçi duyguların olayın dışında kalması gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

• "Zhengfei son olarak Huawei'nin ürünlerini satın almanın yalnızca vatanseverliğe bağlanmaması gerektiğini savunarak milliyetçi duyguların olayın dışında kalması gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı."

Bizim elektronik sanayimiz de adeta bilgisayar toplar gibi yaptıkları ürünleri piyasaya sürüp %100 yerli yaptık bizden alın diye ağlasın devlete ekstra gümrük vergileri koydursun.
    Maşallah pırıl pırılsın kardeşim :) Ve Huawei'de ABD'yi kandırır, o çiplere sahip cihazları rahat rahat ABD ve Avrupa'da satar değil mi? Onlar da salak zaten. Bu kadar basit ya:)) Armut mu alıyorsun kardeşim, 10'ar tane fazla alıyorsun? Şirketler sıraya giriyor işlemci almak için. Hukuken seni yasaklarlarsa bittin demektir, zaten ürün satamazsın o pazarlarda. Onunla iş yapanı yakalarlarsa onu da bitirirler. Artı kimse Play Store olmayan bir telefon almaz. Huawei kendi marketini tabi yapar ama yazılımcıları ve büyük teknoloji şirketlerini bu markete uygulama geliştirmeye ikna etmesi de gerekir. Yani ekosistem kurması lazım ki çok zor iş, emin ol Huawei için bile zor. Kolay olsa bugün sadece iOS ve Android olmazdı. Kaldı ki sansürcü, soykırımcı Çin öyle melek değil. Kendi ülkelerinde her şey yasak, insan hakkı tanımıyor. Bence teknoloji dünyası adına kötü oldu bu olay, özellikle 5G gibi konularda gelişimi yavaşlatacak. İzliyoruz bakalım..
  • 5g sahası benim, oynatmiyorum desin 5 yıl gecikir 5g

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Zhengfei son olarak Huawei'nin ürünlerini satın almanın yalnızca vatanseverliğe bağlanmaması gerektiğini savunarak milliyetçi duyguların olayın dışında kalması gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı."

Bizim elektronik sanayimiz de adeta bilgisayar toplar gibi yaptıkları ürünleri piyasaya sürüp %100 yerli yaptık bizden alın diye ağlasın devlete ekstra gümrük vergileri koydursun.

• Haberde kaynak yok bu nasil bir etiktir ?

Huawei'nin bundan sonra yapmasi gereken sefafliktir harici seyler kacinilmaz sonu degistirmeyecektir...
  • Ren Zhengfei, sen nasıl bir kralsın...?

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    O zaman kaynak Donanımhaber :)

• Çin'li üreticiler yıllardır Google Play, Youtube, Google Asistan gibi servislerden yoksunlar. Herhangi bir sorun yaşadılar mı, hayır...

Huawei için donanım satılmayacak diyorlar. Xiaomi, Oppo ve zibilyon tane üretici şirket var. Hepsi 10'ar çip fazla alıp el altından Huawei'e verir. Sorun olmaz.

Huawei'ye güncelleme gelmezse, Dünya'nın en büyük üreticisi gider kendi işletim sistemini yazar. Ya da Google imzalarının olmadığı Android sürümü yayınlar. Açık kaynak sonuçta.

Biz spekülasyonlara bayılıyoruz. Sayın Özüağ ve Çevik'e konuşacak konu lazım.

Para korkaktır ancak Huawei'nin borsa satışları CİDDİ bir düşüş göstermemiş. General Mobile falan olsaydı şimdiye konkordato ilan etmişti.

Dünya'nın en büyük ekonomisinin yaptırım gücüne inanın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koskoca Huawei Abd Baskani syn. Trump in bir satir yazisiyla bitmesi ibret verici. Telefon alacaklara tavsiyem çin li firmlardan bu aralar uzak durun ortam kaygan. Google ve abd sosyal ag siyeleri neden cinde yassak

• LGatakan kullanıcısına yanıt
    Maşallah pırıl pırılsın kardeşim :) Ve Huawei'de ABD'yi kandırır, o çiplere sahip cihazları rahat rahat ABD ve Avrupa'da satar değil mi? Onlar da salak zaten. Bu kadar basit ya:)) Armut mu alıyorsun kardeşim, 10'ar tane fazla alıyorsun? Şirketler sıraya giriyor işlemci almak için. Hukuken seni yasaklarlarsa bittin demektir, zaten ürün satamazsın o pazarlarda. Onunla iş yapanı yakalarlarsa onu da bitirirler. Artı kimse Play Store olmayan bir telefon almaz. Huawei kendi marketini tabi yapar ama yazılımcıları ve büyük teknoloji şirketlerini bu markete uygulama geliştirmeye ikna etmesi de gerekir. Yani ekosistem kurması lazım ki çok zor iş, emin ol Huawei için bile zor. Kolay olsa bugün sadece iOS ve Android olmazdı. Kaldı ki sansürcü, soykırımcı Çin öyle melek değil. Kendi ülkelerinde her şey yasak, insan hakkı tanımıyor. Bence teknoloji dünyası adına kötü oldu bu olay, özellikle 5G gibi konularda gelişimi yavaşlatacak. İzliyoruz bakalım..

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Çin'li üreticiler yıllardır Google Play, Youtube, Google Asistan gibi servislerden yoksunlar. Herhangi bir sorun yaşadılar mı, hayır...

Huawei için donanım satılmayacak diyorlar. Xiaomi, Oppo ve zibilyon tane üretici şirket var. Hepsi 10'ar çip fazla alıp el altından Huawei'e verir. Sorun olmaz.

Huawei'ye güncelleme gelmezse, Dünya'nın en büyük üreticisi gider kendi işletim sistemini yazar. Ya da Google imzalarının olmadığı Android sürümü yayınlar. Açık kaynak sonuçta.

Biz spekülasyonlara bayılıyoruz. Sayın Özüağ ve Çevik'e konuşacak konu lazım.

Para korkaktır ancak Huawei'nin borsa satışları CİDDİ bir düşüş göstermemiş. General Mobile falan olsaydı şimdiye konkordato ilan etmişti.

Dünya'nın en büyük ekonomisinin yaptırım gücüne inanın
    Oo kilo ile alır hatta, bir ton işlemci alsa iş tamam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cingen husam

haha tipe bak tam subhuman. bunlar apple'ın arabirimini de çalmışlardı. hepsi taklitçi siz de parasızlıktan açlıktan sefillikten huawei kullanın. bugün huawei gittiyse yerine xiaomi gelir merak etmeyin ama her an taklit cihaz kullanacaksınız bu böyledir

Bu kadar fanboy olmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cleancoder C kullanıcısına yanıt
    Huawei'yi batıracaklarını mı sanıyorsunuz? Bahsettiğimiz şirket General mobile falan değil, dikkatinizi çekerim.

Bakın ilk kehanetim gerçekleşti.
    https://tr.sputniknews.com/bilim/201905241039141117-huawei-kendi-isletim-sistemi-icin-tarih-verdi/

• astegon kullanıcısına yanıt
    Hatalı bir yorum, kaydadeğer bir gecikme olmaz. Huawei 5G yatırımı yapan tek firma değil (bkz Ericsson, Nokia, Samsung) ki 5G standartları da belli zaten.

Belki belirli marketler için sevkiyatlar arz, talep dengesi sebebiyle gecikir ama ciddi sürelerde olmaz. Hoş Avrupa'nın ciddi kısmında ve Kuzey Amerika'da zaten yasaklı Huawei network ekipmanları.

• Bu çinliler baya zeki helal valla huawei diye bir marka kurdular kısa sürede apple kafa tutabilecek konuma geldiler trump ayısı çıkdı siz kim köpek gibi davranışda bulunda yine pes etmediler başarıcaklar bence bu işi torunlarımız huawei nin egemen olduğu bir çağa uyanacak gibi bahçeli beyefendi yaşarsa inş çocukların ellerinde huaweiler oynuyorlar bir başka çocuk mom mom niye benim huawein yoktur ha diyor diyecek gibi bir senaryo var kafamda

• PongoLLe P kullanıcısına yanıt
    Avrupanın neresinde yasaklı?

Huawei diğer saydığınız tüm üreticilerden daha hazır bu işe. Gecikecektir mutlaka ama diğer firmalar bu ban olayını fırsata çevirmek isteyebilirler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Huawei için 90 günlük istisna bir anlam ifade etmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: PongoLLe

İngilizleri anlarım da Fransız ve Almanlar aceleci davranmışlar. Hoş onlar da US'in dediklerinden çok da sapmazlar.

Ben hala bunun büyük bir terbiyesizlik olduğunu savunmaya devam ediyorum.

Bugün Turkcell bayisindeydim. Turkcell tüm huawei'leri toplatıp ana depoya gönderiyormuş Hepsi iade edilecekmiş. Türk Telekom da aynı şeyi yapmak için toplama işlemlerine başlamış.

Sanırım oraya Türkiye'yi de ekleyeceğiz bu gidişle. Hani Shangai 5'lisine giriyorduk :)

• Huawei'nin rakip olduğu firmalardan birisinde çalışıyorum, açıkçası ben de bu konuda Huawei'nin haksızlığa uğratıldığına inanıyorum.

Yalnız ekonomik açıdan Çinli firmaların ciddi bir avantajı var ve Avrupa ve Amerikalı şirketleri sindirmeden önce Trump uyandı bu duruma. Ne kadar etik olduğu tartışılır ama durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PongoLLe -- 25 Mayıs 2019; 14:26:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.