Şimdi Ara

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ### (2056. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.180
Cevap
58
Favori
1.299.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20542055205620572058
Sayfaya Git
Git
sonraki

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ###

(En Son Oy Tarihi: 3.12.2021)
Giriş
  • ben 2 yıldır ideos x5, android 2.2.1 kullanıyordum. son haftalarda msj atıyordum gitmiyordu, çağrı yapamıyordum, telefonu kapatıp açınca düzeliyordu. günde 3-4 kere yapıyordu böyle, son günlerde 8-10 kere yapmaya başladı.

format atma konusuna girip, ordakiileri yaptım. sonra 2 gün geçti, bugün yine öyle hata verdi. msj göndermedi, kapatıp açtım, gönderdi mesajı.

napayim bu telefona ben, garantisi bitmek üzere zaten.
  • arkadaşlar aurora ics kullanıyıyorum stabil diye fakat sarj konusunda sıkıntı çekmekten sıkıldım.sarj olarak en uzun götürebilcek rom yada stock rom olur nedir acaba yönlendirebilirmisiniz ?
  • Arkadaşlar benim batarya miladını dolduruyor yavaş yavaş... F/P ürünü olarak önerebileceğiniz batarya varsa linkleri ile birlikte söyler misiniz. Yurt dışı da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adonise

Arkadaşlar benim batarya miladını dolduruyor yavaş yavaş... F/P ürünü olarak önerebileceğiniz batarya varsa linkleri ile birlikte söyler misiniz. Yurt dışı da olabilir.

Ebay'de yüzlerce link bulabilirsiniz. Eğer daha önce satın alıp kullanan ve memnun olan birini arıyorsanız benim aldığım bataryanın linki sistemden kaldırılmış. Diğer arkadaşlarda da muhtemelen böyle olmuştur. Ebay'de satın alınan ürünler belli bir zaman sonra sistemden kalkıyor.
  • cLk kullanıcısına yanıt
    Ne kadara nerde sattınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolucana

antep te arkadaşa 250tl ye sattım. bir sorunu yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolucana

antep te arkadaşa 250tl ye sattım. bir sorunu yoktu.

tekrar mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 21 Eylül 2013; 18:39:56 >
  • discovery aldım, eğer isteyen varsa x5 i satıyorum yanında ektra sıfır gibi 1800 mah batarya da var. 250 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: adonise

Arkadaşlar benim batarya miladını dolduruyor yavaş yavaş... F/P ürünü olarak önerebileceğiniz batarya varsa linkleri ile birlikte söyler misiniz. Yurt dışı da olabilir.

Ebay'de yüzlerce link bulabilirsiniz. Eğer daha önce satın alıp kullanan ve memnun olan birini arıyorsanız benim aldığım bataryanın linki sistemden kaldırılmış. Diğer arkadaşlarda da muhtemelen böyle olmuştur. Ebay'de satın alınan ürünler belli bir zaman sonra sistemden kalkıyor.

Anladım hocam, yine de teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frobisher

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ###

[size=6]
    HUAWEI U8800 IDEOS X5

[size=4]---CUSTOM ROM KULLANICILARI TOPLULUĞUMUZA HOŞGELDİNİZ---

[size=3]
    ############### CWM'den Custom ROM yükleme(Video) | YENİ (04.05.2012) ###############

Elite ROM v9.7 yükleme aşamaları.Videoda Baştan 55sn'ye kadar arkada argo kelime çıktı mazur görün.

* Kamera Kötüydü ama sesli olarak anlattığım için sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kısaca bilgi: Konuların ayrılmasından sonra burası sadece custom rom kullanıcıları için oldu. Bu yüzden artık telefonun özellikleri, kullanıcı kulübü, ilk alındığında yapılması gerekenler gibi şeyler burada olmayacak. İsterseniz dazla uzatmadan ilk başlayanlar için gerekli olan bazı terimlere açıklık getirelim:

Root: Telefonda üstün kullanıcı izinleri almaktır. Bir nevi telefonu kırmak da sayılabilir. Bir çok yararlı şey için(mesela imei yedeklemek) root yetkisi zorunludur.
    Rom: Telefonda yüklü olan Android işletim sistemi üzerine kurulu yazılımdır. Bizler orjinalini beğenmediğimiz, yetersiz geldiğini düşündüğümüz için daha çok seçenek sunan custom romlara geçiyoruz.
    Clockworkmod(CWM): Rom kurmaya, komple yedek almaya, kernel kurmaya, batarya kalibrasyonu yapmaya vs. yarayan yazılım ekranıdır.
    Kernel: Telefonun performansını artırmak, stabilleştirmek, batarya ömrünü uzatma, üreticiden kaynaklanan yazılım hatalarını gidermek için kurulan yazılımdır.

[size=3]Önemli Not: Bu mesajdaki işlemler telefonu garanti dışı bırakacaktır, hatta imeiniz bile silinebilir. Mesajın en sonunda garanti kapsamına nasıl girileceği ve imei silinmesine karşı alınacak %100 başarılı önlemi anlattım.

Arkadaşlar uzun uzun telefonu alınca şunu yapın, bunu yapın vs. demek istemiyorum; zaten çoğunuz biliyorsunuz Direk yukarıda bahsettiğim terimlerin kurulumlarına geçeceğim. Merak etmeyin, anlatımları bilmediğinizi varsayarak yaptım, anlamadığınız yerleri sormaktan çekinmeyin

Şu [size=3]Root olayından başlayalım:
    Z4Root uygulaması sadece B136 Türkiye romunda işe yaramaktadır.Gözlemlerinden yola çıkarak bu sonucu aldım.

İlk olarak z4root uygulamasını indirin:
    http://www.4shared.com/file/LqXFPN_Z/z4root130.htm

İndirdiğiniz uygulamayı tefona atıp kurun. Uyugulamayı açtığınızda karşınıza çıkan “permanent root”a basın ve gerisini telefona bırakın. İşlem tamamlanana kadar ekran kararabilir, telefon res atabilir. Sakın endişelenmeyin, siz her şeyi z4roota bırakın

İşlem tamamlandığında “superuser” diye bir uygulama belirecek. Bu işlemin başarıyla tamamlandığının göstergesidir. Root olmayı da hallettiğimize göre bir sonraki işleme geçebiliriz.

Eğer Root olduysanız bu uygulamaya ihtiyacınız var demektir. Bu uygulama sayesinde tüm sistem dosyalarına erişebilir, gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz

http://www.4shared.com/file/yLO-LG1-/Root_Explorer _216 .htm

Can Damarımız[size=3] Clockworkmod'un Kurulumu:

Videolu anlatım @sekoyts teşekkürler

İlk önce bunu indirip zipten çıkarın:http://www.mediafire.com/?1vwv4f4jge2i7h6 (2.2.1 CWM'sidir) İsmi her ne olursa olsun, "recovery.img" olarak değiştirin. Sonra:

2.3.5 için recovery.img:http://www.mediafire.com/?od4iym44ladqhng

Hafıza kartınızda Huawei’ye ait güncelleme olmadığından emin olun(dload diye bir klasör olmayacak ana dizinde, bu klasörü siz oluşturmadıysanız zaten yoktur) Telefonunuzu ses açma(+), ses kısma(-) ve güç tuşuna basılı tutarak açın. Karşınıza pembemsi bir ekran gelecektir. Bu ekran telefonunuzun yazılım ekranıdır, bu ekran geldiğinde telefonu bilgisayara bağlayın. Bağladıktan sonra tahmini 250mb’lik bir hafıza görünecek. O hafızaya girin ve “recovery.img”nin yedeğini alın(Ne olur ne olmaz)

Verdiğim linkten indirdiğiniz recovey.img ile orjinalini değiştirin, telefonun bilgisayar bağlantısını kesin. Ardından telefonun bataryasını çıkararak telefonu kapatın. CWM’yi açmak için telefon kapalıyken ses açma(+) ve güç tuşuna basılı tutmanız yeterli

Clockworkmod'u da kurduysak, konumuzun açılış amacı olan [size=3]Rom kurmaya geçebiliriz:

Not: Bu işlem için root olmanız gerekmemektedir.

Bu işlem için CWM gereklidir. Eğer kurduysanız ve romu indirdiyseniz hemen rom kurulumuna geçelim:

- İstediğiniz ROM dosyasını zip dosyası hafıza kartınızda istediğiniz yere kopyalayın.
    - Rehber v.s. gibi bölümlerin yedeğini almayı unutmayın. Bu işlem cihazınızdaki bu tür kişisel bilgileri silecek ve fabrika ayarlarına getirecektir.
    - VOL+ tuşuna basarken, güç düğmesinden cihazını açmak suretiyle ClockworkMod'u başlatın.
    - Backup and Restore bölümüne giderek, Backup seçeneğini seçin. Bu seçenek telefonunuzun komple yedeğini alarak SD Card'a kaydedecektir. Bir sorun olduğunda veya yeni romu beğenmezseniz aynı yere gelip Restore'u seçerek, eski haline kolayca dönebilirsiniz.
    - Yedekleme tamamlandığında ClockworkMod ana menüsüne gidin.
    - Wipe Data/ Factory Reset seçeneği seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    - Wipe Cache Partition seçeneğini seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    - Advanced bölümüne giderek Wipe Dalvik Cache seçeneğini seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    - Install zip from SD Card seçeneğini seçerek, SD kartınıza daha önce kopyaladığınız, yeni atılacak özel ROM dosyasını seçin.
    - Yükleme işlemi tamamlandığında ClockworkMod ana menüsüne giderek Reboot System Now seçeneğini seçin.
    - Telefonunuz yeniden başlatılacaktır. Bu işlem normal açılma işleminden daha uzun sürecektir. (Bir kaç dakika)
    - Yeni ROM'unuzun tadını çıkartın ;)

Rom kurduktan sonra bazen batarya erken tükenebiliyor. Bu sorunu çözmek için batarya kalibrasyonu yapmak gerekiyor. Nasıl yapıldığınız kısaca anlatayım:

İlk olarak telefona Clockworkmod'un yüklenmesi gerekmektedir(Bu mesajda bulabilirsiniz). Rom kurduktan sonra batarya ile sorun yaşıyorsanız bunu yapmanız gerekmektedir.

1)Telefon açıkken şarja takın ve %100 şarj edin.
    2)Telefonu şarjdan çıkarıp kapatın.
    3)Telefon kapalıyken 30 dk şarj edin.
    4)Şarjdan çıkarın ve telefonu açın.
    5)Telefon tam anlamıyla açıldıktan sonra kapatıp tekrar 30 dk şarj edin.
    6)Telefonu "+ ses tuşuna" ve "güç tuşuna" basılı tutarak açın, Clockworkmod ekranı gelecektir. Buradan "Adcanced-Reset battery stats'a basın.
    7) Ardından Clockworkmod ana ekranına gelerek "reboot system now" yaparak telefonu baştan başlatın.

Bu mesajdaki işlemlerin bazılarının telefonu garanti kapsamından çıkardığını belirtmiştim. Şimdi garanti kapsamına nasıl girileceğini kısaca anlatıyorum:

Huawei'ye ait b162,b138 ya da b163'ü kurun.

http://www.mediafire.com/?4p5ymdqh7e32hph (b162)
    http://hotfile.com/dl/136538493/06844ff/b138rom.rar.html (b138)
    http://www.mediafire.com/?83gt9kggcy4nhex (b163)

Hocam linkler kırık ben kurmak ıstıyorum yardımcı olurmusunuz ?

• hangi linkler??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hangi linkler??

Ben kuramamısdım sızde saat 3 de yardımcı olayım demiştiniz müsaitmisiniz ? Üye profilinizden mesaj yazılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevkibacak

quote:

hangi linkler??

Ben kuramamısdım sızde saat 3 de yardımcı olayım demiştiniz müsaitmisiniz ? Üye profilinizden mesaj yazılmıyor

ne zaman demistim haberim yok?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sevkibacak

quote:

hangi linkler??

ne zaman demistim haberim yok?

Pardon baska bir üyeyle karıstırmısım
  • arkadaşlar lüften yardımcı olun, çok şarj yemeyen diğerlerine göre nispeten en stabil rom hangisi ona geçmem lazım acil,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

arkadaşlar lüften yardımcı olun, çok şarj yemeyen diğerlerine göre nispeten en stabil rom hangisi ona geçmem lazım acil,

http://forum.donanimhaber.com/m_57811274/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

arkadaşlar lüften yardımcı olun, çok şarj yemeyen diğerlerine göre nispeten en stabil rom hangisi ona geçmem lazım acil,

http://forum.donanimhaber.com/m_57811274/tm.htm

Tesekkur ederim

• Kauseg kullanıcısına yanıt
    bende son zamanlarda surekli yeniden başlatıyordu telefonu
  • Konuyu hortlatmak istemezdim ama diğer konuda yardım gelmedi belki burada yardımcı biri çıkar.

Telefonu rootlamak ve rom yüklemek istiyorum ama bu işlemlere dair hiçbir bilgim yok. Yardımcı olun lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost0791

Konuyu hortlatmak istemezdim ama diğer konuda yardım gelmedi belki burada yardımcı biri çıkar.

Telefonu rootlamak ve rom yüklemek istiyorum ama bu işlemlere dair hiçbir bilgim yok. Yardımcı olun lütfen.

Ben yardımcı olabilirim.

Önerdiğim ROM Aurora. Aşağıda adım adım nasıl yükleneceğini yazdım;

quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Öncelikle yazacaklarımı sırasıyla sapmadan yaparsanız bir problem kalmaz;

1- Aşağıdaki B518 ROM'unu indirin. İçerisindeki dload klasörünü hafıza kartına atın. Ses açma + ses kısma + güç tuşlarına basılı tutarak cihazı açın. Yükleme başlayacaktır.

http://www.mediafire.com/?ntjlxe1o191z0o7

2- Hafıza kartınızdan veya (eğer varsa) dahili hafızanızdan dload klasörlerini silin

3- Aşağıdaki dosyayı indirin;

https://code.google.com/p/forumber-projects-for-u8800/downloads/detail?name=recovery-clockwork-6.0.2.8-2.6.35.7-u8800.img&can=2&q=

4- İndirdiğin dosyanın ismini recovery.img olarak değiştirin.

5- Cihazı ses kısma + ses yükseltme + güç tuşuna basılı tutarak cihazı açın. Pembe bir ekran gelmesi lazım. Pembe ekranda iken telefonu USB ile PC ye bağlayın.

6- Bilgisayarda depolama alanı çıkacak. Burdan image klasörü içerisindeki recovery.img dosyasını indirdiğin dosya ile değiştirin. İşlem bittikten sonra bataryayı çıkararak cihazı kapatın.

7- Aşağıdaki dosyaları indirin ve hafıza kartına atın;

https://code.google.com/p/ics-aurora/downloads/detail?name=aurora_5.0_experimantal.zip&can=2&q=

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1709354&d=1360182480

8- Cihazı ses açma + güç tuşlarına basılı tutarak açın. Karşına recovery ekranı gelecek.

9- wipe data/factory set işlemini uygulayın

10- advanced > reboot recovery işlemini uygulayın

11- install zip from sdcard seçeneğini seçin ve hafıza kartına attığın aurora_5.0_experimantal.zip dosyasını yükleyin

12- İşlem bittikten sonra advanced > reboot recovery işlemini tekrar uygulayın

13- install zip from sdcard seçeneğini seç ve hafıza kartına attığın aurora_5.0_update21.zip dosyasını yükleyin.

14- İşlem bittikten sonra reboot system now'u seçin.

• 
Sayfa: önceki 20542055205620572058
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.