orjinalini bulmak işte sıkıntı. hurdaya ayrılan anakartı arızalı vs olan olsa iyiydi. huawei servisi 2000 lira diyor ekran değişimine |
*** Huawei Mate 10 Ana Konu & Kullanıcıları *** (377. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
EMUI 12 hayırlı olsun. Bana güncelleme henüz gelmemiş. Yapabilen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa iyi olur. Umarım güzel bi güncelleme olmuştur.
https://www.youtube.com/watch?v=akrOI7O_Dao&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
emui 12 dün geldi. Kurulumu yaptım. Ana ekrandaki widget ların yazıları değişmiş. kontrol paneli ile bildirim paneli ayrı açılıyor. Ekranın sağ üst köşesinden kontrol paneli soldan bildirim paneli açılıyor. Ayarlarda dijital denge uygulaması ile ekran süresi uygulama sınırlamaları dinlenme süresi gibi özellikler gelmiş. Daha yuvarlatılmış hatlar var hep arayüzde sevdim ama ciddi bir değişim göremedim. Performansta fark etmedi. Gelenler güncellemekten çekinmesin
-
Emui 12 ile düz mate 10'a VoLTE geldi mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
ALP-L09 modelli, C432 derlemeli Avrupa cihazıma sabah önce 10 MB'lık bir güncelleme, sonrasında ise yaklaşık 5 GB'lık EMUI 12 güncellemesi geldi. Hemen yaptım ve söylemeliyim ki müthiş hayati şeyler içermiyor bu güncelleme. Eğer EMUI 10 dan memnun değilseniz EMUI 12'i baya seveceksiniz çünkü oldukça güzel optimizasyon geliştirmeleri içeriyor. Şahsen EMUI 10 dan daha hızlı ve daha güzel bir sistem olmuş. Tema olarak da telefona çok daha uygun ve yuvarlak hatların ağırlıklı olması baya nefis olmuş. Üstteki bildirim paneli sağ ve sol olmak üzere ayrılmış ve güzel de olmuş. Yeni bir tema ve simge paketi de gelmiş o da baya iyi. Bunların dışında 10 dan farkı yok gibi ama bence 10 dan daha hızlı.
Güncelleme sonrası herhangi bir veri kaybımda olmadı bu arada ama her ihtimale karşı yedeklemenizi yapın. Ayrıca Android sürümünün de 12'e güncelleneceğini düşünmüştüm ama 10 da bırakmışlar. Büyük ihtimal ambargo dan dolayı. Üstelik telefondan Android de kaldırılmış durumda. Hani Google Play vs stabil ve düzgün çalışıyor ama AIDA64 gibi bir ek program olmadan telefonun Android sürümünü öğrenemiyorsunuz. Açılışta ki Powered by Android ibaresi de kalkmış durumda. Herhangi bir sorun olmaz ama yine de belirteyim dedim.
Ayrıca bu telefonun da resmi olarak Volte desteği var ama TR de resmi olarak gelmediğinden operatörler bu desteği vermiyorlar telefona hani güncelleme ile alakası yok. Mate 10 Pro modeli resmi olarak satıldığından onda vardı misal. Özetle güzel güncelleme arkadaşlar. Üstteki arkadaşın dediği gibi yapın bence. Huawei'nin Mate 10'a veda busesi niteliğinde güzel bir güncellemesi olmuş bu güncelleme 👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 13 Mayıs 2022; 9:33:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
beyler bizim cihazda geldi mate 10 pro. kontrol panelini eski haline çeviremiyoruz sanırım değil mi
Son güncelleme ile foto kalitesi arttırılmış gibi. Ya da bana öyle geldi. Çektiğiniz fotoya zoom yaptığınızda görüntü bozulmuyor. Ben kamerada iyileştirme görüyorum 🔥
Şimdi bu harmony os güncellemesi mi? Google servisleri ölüyor mu yani?
Aynen. EMUI 12 ile Mate 10, Android den HarmonyOS tabanına geçiş yaptı. Önceden cihazınızda Google servisleri varsa güncelleme sonrası çalışmaya devam ediyor hocam orada bir sıkıntı yok ama artık cihaz nasılsa artık Android tabanlı değil. Bunu da açılışta ki Powered By Android yazısının olmaması ve hakkında kısmından Android sürümünün gözükmemesinden anlıyoruz.
Yükledim google servisleri çalışıyor. Peki format atarsak gider mi?
Onu bilemiyorum hocam.
Üstad, telefonum orijinal çin. Uzun zamandır HarmonyQS kullanıyorum. Geçen günde yine güncelleme geldi. Tüm Google app lerde açık.
Doğrudur hocam. Huawei o olayı nasıl yapıyor bilmiyorum ama EMUI 12 ile beraber altyapı olarak Androidi bıraktığını söylüyor. Aida64 gibi uygulamalarla baktığımızda telefonda hala Android temeli olduğu gözüküyor ama sistem menüsünden vs gözükmüyor. Aynı şekilde Google servisleri de sorunsuz çalışıyor ama hesapta bu adamlar ambargolu orayı da anlamadım. Gerçi herhalde Google da çok kaşımıyor ki desteği dolaylı yoldan da olsa servisler aracılığı ile veriyor sanırım. 👍
çeltikli , uzun tel ve ,edge ekran pek sevmiyorum mate 10 ekranı tam istedigim gibi..
şimdi bende se 2020 var küçük ekrandan sıkıldım satıp mate 20 pro almayı düşündümde onunda elranı hoşuma gitmedi birde video çekiminde pek başarılı degilmiş,
onada camerası için sarmıştım ...mate 10'da karar verebilirim kullanıcılardan fikir almak istedim ...nedir ne değildir ..se 2020 ekran hariç on numara cihaz dedigim gibi ekrandan sıkıldım... açıkcası bu saatten sonrada iphone se ederi kadarda tele para vermek istemiyorum..yeni teller zaten ekranı bana göre degil hepsi birbirinin aynı...
-
Bu telefon ambargo öncesi çıktığı için herhangi bir kısıtlamadan etkilenmiyor.
Telefonu güncelledikten sonra factory reset attım ve Google servisleri sorunsuz yüklendi.
-
Mate 10 artık çok eskidi hocam. 5.senesine girdi. Bence çok daha güncel telefonlara bakın. Zaten o çentik, uzunluk olayına da Mate 10 çıktıktan sonra 2018 de tamamen girdi bütün piyasa. Ha illa Mate 10 derseniz bir şey diyemem ama elinizde telefon dahi şu an Mate 10 dan daha yeni.
Aynen dediğiniz gibi bence de. Ambargo öncesi telefonu olduğundan resette de sıkıntı çıkarmıyor demek. Haber için teşekkürler. 👍
Teşekkürler güzel haber. Mate 10 güzel telefon. Telefonlar çok pahalı. Gittiği yere kadar kullanmak lazım. Hala çok iyi çalışıyor.
-
İyi ki almışım dedirtiyor cidden. Bu güncelleme çok bir şey değiştirmiyor ama en azından bi tık güncellik kattı. Gittiği yere kadar artık. Maalesef telefon yenilemek zorlaştı dediğin gibi. Daha dikkatli kullanmak lazım 😀
Bu arada bu güncelleme Emui10 güncellemesinden daha stabil hissettiriyor. Lakin animasyonları 0.5 ölçeğe düşürsem de hızlanması yetmedi. Bazı animasyonlar yüzünden ağır kanlı hissettiriyor. Genel düşüncemizi biraz kullandıktan sonra yazarız artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X