Şimdi Ara

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (599. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.289
Cevap
83
Favori
605.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 597598599600601
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sturmgewehr44

bana niye gelmiyor acaba. cihaz MHA L29 8 0 0 379 (c432)

middle east yani c185 den c432 ye çevirme bundan olabilir mi? (normalde ota dan sürekli update alıyordum)
    Cevap verdiğiniz kişi güncelleme için soruyor ondan sordum.

Tekrar okudum yine öyle anladım ancak belkide ben yanlış anlamış da olabilirim. Yanlış anladıysam da kusura bakmayın iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Con_Air

Cevap verdiğiniz kişi güncelleme için soruyor ondan sordum.

Tekrar okudum yine öyle anladım ancak belkide ben yanlış anlamış da olabilirim. Yanlış anladıysam da kusura bakmayın iyi forumlar.

Alıntıları Göster
    ben guncelleme icin sormustum resmihesap arkadasimiz yanlis anladi surum dusurmek istedigimi dusunmus ama olur oyle forum burasi

hisuite disinda da herhangi bir yolla alt surume dusmek cihazi pert ediyor artik cunku huawei cihazlarin sisteminde birseyler degistirdi. hem kendilerinden izinsiz surum dusmeyi engellediler hem de boot icin sifre vermiyorlar artik. rom ve root isine karsi bir tavir aldilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 27 Haziran 2019; 15:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: resmihesap

ben güncelleme gelmez demedim ki, alt sürümlere dönemezsiniz dedim. kendi tecrübeme dayanarak dedim,379 dan geri dönüp telefonu tuğlaya çevirdim çünkü.
    peki siz surum dusurdukten sonra cihazi tugla durumundan kurtarabildiniz mi tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 27 Haziran 2019; 15:32:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exelance1248

arkadaşlar ekran sararması olayı bende olmaya başladı küçük bir nokta iken giderek büyüyor. Garantisi devam ediyor. ne yapmamı önerirsiniz
    benim ekranin kenarlarinda serit seklinde fazla dikkat cekmeyen hafif sararmalar var ayrica ekranin sol kosesinde sadece siyah zemin uzerinde ozellikle isiklar kapaliyken dikkati ceken kucuk kirmizi noktaciklar halinde birbirine oldukca yakin sayisiz olu piksel var. bu saydiklarim gunduz normal kullanimda kesinlikle goze batmiyor hatta su an bu yaziyi yazarken ilgili problemleri bakmama ragmen goremiyorum sarilik cok hafif onu goruyorum ama olu pikseller sadece ekran tamamen siyahsa ornegin cihaz boot ederken falan gorunuyor (bunlar olu piksel mi tam da emin degilim aslinda ama siyah uzerine kirmizi noktaciklar seklinde gorunuyor) ama yine de ekranda sorun var iste ayrica iki tane kucuk ama belirgin cizik var cihaz 23 aylik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 27 Haziran 2019; 16:25:26 >

• Geçenlerde yeğenim 4. kattan telefonumu aşağıya attı. Telefonun ekranı kırıldı kasası yamuldu fakat maşallah taş gibi hala çalışıyor. Sadece wifi ve bluetooth gitti. Maalesef telefonuma veda etmek zorunda kaldım. Şuan yoluma Note 9 ile devam ediyorum.
    Note 9 zaten güzel bir cihaz sözüm yok fakat Mate9 benim için bambaşka bir cihazdı. Hızlı şarj olayı mate 9 da daha iyi. Pili mate 9 daha uzun gidiyor. 2 seneyi geçmişti alalı,2 sene daha kullanırım diyordum nasip değilmiş.
    Şuan yedek telefon olarak duruyor.
    Bu yüzden artık aranızdan ayrılıyorum. Telefonunuza iyi bakın gerçekten hala harika bir cihaz.
  • Con_Air kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim en kısa zamanda uğrayım. 1 saatte vereceklerse süper. Batarya yı hatırlattığınız da iyi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secooo

Geçenlerde yeğenim 4. kattan telefonumu aşağıya attı. Telefonun ekranı kırıldı kasası yamuldu fakat maşallah taş gibi hala çalışıyor. Sadece wifi ve bluetooth gitti. Maalesef telefonuma veda etmek zorunda kaldım. Şuan yoluma Note 9 ile devam ediyorum.
    Note 9 zaten güzel bir cihaz sözüm yok fakat Mate9 benim için bambaşka bir cihazdı. Hızlı şarj olayı mate 9 da daha iyi. Pili mate 9 daha uzun gidiyor. 2 seneyi geçmişti alalı,2 sene daha kullanırım diyordum nasip değilmiş.
    Şuan yedek telefon olarak duruyor.
    Bu yüzden artık aranızdan ayrılıyorum. Telefonunuza iyi bakın gerçekten hala harika bir cihaz.
    hocam senin cihazın üst seviye bir model ve çentiksiz güzel telefon ama genellikle bu yeni cihazlarda ekran boyutları 6.2 6.3 filan gibi oluyor ben anneme 6.2 inç samsung galaxy a10 cihaz aldım bunu 5.9 inçlik mate 9 ile yanyana getirince benim cihaz 6.2 incten enlemesine bariz daha büyük. yani benim mate 9 enlemesine büyük ama onun 6.2 inç enlemesine küçük uzunlamasına büyük. avantaj sağlayabilmek için 6.2 inçi yan çevirmek gerekiyor ama oyun oynanmıyorsa telefon zaten sürekli dik kullanılır dik şekilde internette gezerken gözüme küçük görünüyor bu ekran boyutu. bence üreticiler baya sapıtmaya başladılar. bir de çentikli falan yapıyorlar yeni modelleri apple'ın isheeplere sattığı telefonlar gibi. bu çentikli dizayndan da hoşlanmıyorum. üstelik dolar artışından sonra denk cihaz alabilmek için manyak paralar harcamak lazım. bu şartlar altında elimdeki cihazı en az 2 ya da 3 yıl daha kullanmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 29 Haziran 2019; 8:3:40 >

• sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Huawei Türkiye garantili ise mutlaka garantiye verin ve ekran değişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zopheal

Huawei Türkiye garantili ise mutlaka garantiye verin ve ekran değişsin.
    değil hocam delta garantili zaten o yüzden çamura yatarlar diye göndermek istemiyorum ben aldığımda huawei türkiye garantili olan 3250 tl idi ben 2180 e delta garantili siyah renk almıştım fiyat farkı çok fazlaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 29 Haziran 2019; 10:2:53 >
  • O zaman gerek yok hocam. ekran zaten 400 e değişebiliyor dışarıda. Aradaki fiyat farkı bir kaç ekrana denk geliyor :) Sonra ücreti karşılığında yaptırırsınız ihtiyaç olursa.
  • Merhabalar arkadaşlar, dün itibariyle kırılan ekran camını Fixsmart Huawei Mecidiyeköy servisinde değiştirtdim. Başımdan geçenleri size aktarmak istiyorum servis/müşteri hizmetleri beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.

Kocaeli'nden bu merkeze gideceğim için sürekli stok durumunu sorgulamak durumdan kaldım. Her aradığımda sinirli sayıda stok (1-2 adet) olduğunu, net bir rakam vermediklerini belirttiler. Servisle asla görüşmenize imkan vermiyolar. Yani siz uzaktan sadece müşteri hizmetleri ile muhattap olabiliyosunuz. Evet ilgileniyolar ama verdikleri hizmet sorunlu.

Her ayın son cuma ve cumartesi günleri 100 lira indirim olduğu için dün (28 haziran 2019) servise gittim. Öncelikle benim gibi aracıyla gitmek isteyenler için astroia avmye park edebiliceklerini belirteyim. Biraz pahalı bir park yeri ama İstanbul için güvenli ve kapalı olmasıyla 4-5 saat 17 liraya vermeye değerdi.

İndirim dolayısı ile bayağı bir yogun olan serviste yaklaşık 30 dakika sıra bekledim. Sonra müşteri yetkilisi ile görüşmeye başladım. Evet burda müşteri temsilcisi hanfendi gerçekten iyi niyetli ve nazikti. Gün içinde cihazı almam gerektiğini teknik personele ileteceğini bana iletti. Yani anlayışlı şekilde yardımcı olmaya çalışıyolar. Ben sadece ekranın değişmesini istediğimi belirttim. Benden bir iletişim numarası istediler bende arkadaşım numarasını verdim ancak onlara şunu belirttim sadece ekran degisicek telefonda hiç bir çizik dahi yok bu sebeple boşuna aramanıza gerek yok teyit ettiğim ekran değişimidir şeklinde belirttim. Neyse aradan bir kaç saat geçti. Tam da huawei servisinin bu aradaki zamanda gidip bir kahve içmek için verdiği Starbucks kartı ile (içinde 15 lira bakiye var) astoria avm de sıramı beklerken, sağolsun servisten tanıştığım bir arkadaşım bana ulaştı. (telefonu servise teslim attığım zaman arkadaştan ricacı olup iletişim numarası olarak verdiğim arkadaşa telefon etmiştim). Bu arkadaş sağolsun yanıma ulaştı ve müşteri temsilcisinin iletişim numarasıni verdiğim arkadaşa telefon edip ekranla beraber arka kapağında değişmesi gerektiği başka şekilde cihazı yapmayacaklarını ve ücret olarak 572 lira ekran ücreti ve 500 küsür lirada arka kapak ücreti toplamda 1100 küsür lira istediklerini iletti bana. Müşteri hizmetlerini arayıp konuyu birinci ağızdan dinlemek istedim ama saçmalık burda da devam etti.

Müşteri hizmetleri ile servis birbiri ile güvercin ile haberleşirmis gibi davranıyor yetkili biri ile görüşmek çok zor. Allahtan servise yakın bir yerde olduğum için işin telefon konuşması ile çözülmeyecegini anlayınca bir hısım servise gittim. Servis müdürü ile görüştüm. Bana arka kapak değişmez ise ekran ve kapak arasında a4 kağıdı kalınlığı kadar boşluk olabileceğini ifade etti. Bense asla bu paraya arka kapak olamayacağını ayrıca boşluk kalsada önemli olmadığını belirttim. Ve sadece ekran değişmişsin onay verdiğimi belirttim.

45 dk içinde telefonumu teslim aldım. Ekran ile birlikte batarya ahize ve hoparlörde değişiyor. Ekrana bir film çekiyorlar çizilmeye karşı.
    Açıkçası servisin kendisi gayet ilgili alakalı ancak müşteri hizmetleri ile olan bu koordinasyon eksikliği mi dersiniz artık yada bazı art niyetli personel mi dersiniz boşu boşuna 2 katı para verebilirdim o serviste.

Sonuç olarak cihazım tertemiz bir hale gelip sıfırlandı. Servis güler yüzlü ve anlayışli davrandı ancak bu olayı beklemezdim.

Ekran ile kasa arasında hiç bir boşluk yok.

Şu kılıf ile korumaya devam edeceğim cihazı. Yeni nesil ekran koruyucu tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zopheal

O zaman gerek yok hocam. ekran zaten 400 e değişebiliyor dışarıda. Aradaki fiyat farkı bir kaç ekrana denk geliyor :) Sonra ücreti karşılığında yaptırırsınız ihtiyaç olursa.
    ben alıp yaparım hocam daha önce birkaç kez farklı cihazlarda ekran değişimi yaptım elimde alet edevat tornavida ısıtma cihazı b7000 vs hepsi var bana en fazla 200 tl ye malolur
  • sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Ben eşime ait p9 için evde ekran değişimi yaptım. Sniper arkadaşın yukarıda yazdığı ekranla birlikte ahize mikrofon vs değişmesi konusunu da şimdi anlamış oldum. Öünkü ekran değişimi sonrası mikrofon karşı tarafa çok parazitli ses iletmeye başladı. Sonra tekrar açıp mikrofonu söküp taktım o düzeldi ama bu sefer de wifi anteni sıkıntı yapmaya başladı. Şimdi evin içinde benim mate 9 full çekerken o 2 ya da tek seviye çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resmihesap

Ben eşime ait p9 için evde ekran değişimi yaptım. Sniper arkadaşın yukarıda yazdığı ekranla birlikte ahize mikrofon vs değişmesi konusunu da şimdi anlamış oldum. Öünkü ekran değişimi sonrası mikrofon karşı tarafa çok parazitli ses iletmeye başladı. Sonra tekrar açıp mikrofonu söküp taktım o düzeldi ama bu sefer de wifi anteni sıkıntı yapmaya başladı. Şimdi evin içinde benim mate 9 full çekerken o 2 ya da tek seviye çekiyor.
    çitali denen ekrandan mi kullandiniz? ben her zaman çitasiz tercih ederim lcd yi eger dijitizeri ile butunlesik ise ikisini birlikte kasadan isitarak ayirip yeni ekrani oraya takarim bazi modellerde ise dijitizer ayri lcd ayri parcalardir bunlarda da eger kirik varsa genellikle dijitizerde olur lcd saglamdir sadece dijitizeri degistiririm

çitali olanlarda kasa kismi orjinal degil hem oturmama sorunu olabilir hem de citali degisimde tum parcalari yeni kasaya aktarmak icin yerinden cikartmak gerekiyor bunlari tekrar monte ederken anten sorunu ahize sorunu gibi baska problemler de cikabilir hatta parcalar zarar gorebilir citasiz ekran takarken daha az parcayi yerinden oynatmis olursunuz hem de kasaya dokunmadan direkt lcd ve dijitizeri degistirmek daha pratik bir yol ustelik fiyati da daha ucuz cihazinizin kasasi da orjinal kalir en iyisi citasiz ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 2 Temmuz 2019; 11:7:0 >

• Arkadaşlar pie geçtigimden beri kamerada sorun yaşıyorum fotograf modunda çektigim görüntü, Sadece odakladıgım yer netleşiyor. nasıl düzelir bu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: djomer05

Arkadaşlar pie geçtigimden beri kamerada sorun yaşıyorum fotograf modunda çektigim görüntü, Sadece odakladıgım yer netleşiyor. nasıl düzelir bu??
    bana bugun ota dan geldi. birkac gun once kendi imkanlarimla yuklemistim ve oreo ya geri donmustum. bu pie henuz daha oturmamis ilerde yeni yayinlanacak olan guncellestirmelerle sorun cozulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 2 Temmuz 2019; 14:3:37 >

• Bende pie sürümündeyim herhangi bir sıkıntı yok.kamera daha güzel oldu pil de günden güne daha iyi oluyor.
    Batarya kalibrasyonu yapın. Önemli

• Bana da pie geldi. Guncellestirmeyi taratin 191 surumu geldi.
    Bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepkral46

Bende pie sürümündeyim herhangi bir sıkıntı yok.kamera daha güzel oldu pil de günden güne daha iyi oluyor.
    Batarya kalibrasyonu yapın. Önemli
    o pie sürümü allahın cezası birşey ve emin ol hatalarla dolu zaten daha ilk sürümlerde. betadan yeni çıkmış yazılım. onun adam olması için daha nereden baksan 6 aya ve en az 4 -5 tane minor güncellemeye daha ihtiyaç var. kameradan tut bataryaya bataryadan tut pc ye hisuite üzerinden usb bağlantısına kadar sorun dolu. sorun yaşamadık diyenler nasıl sorun yaşamamışlar hayret ediyorum. bu cihazın o güncellemeyi almasına bile gerek yoktu zaten. güçlü olabilir ama neredeyse 3 senelik cihaz mate 10 çıktı mate 20 çıktı buna yeni sürüm android vermeleri gereksizdi son güncelleme oreo olmalıydı

zaten de bir daha huawei cihaz almayacagim xiaomi ya da samsung alacagim. bu cihazların ekranı kaliteli değil nasıl bir panel kullanılıyorsa bir iki sene kullanımdan sonra büyük olasılıkla sararıyor ya da ölü piksel oluşuyor. amiral gemisine koydukları kameralar rezil ötesi. rom işleri tehlikeli en küçük bir hatada hard brick olmaya yatkın. root yasaklandı. amerikadan da ambargo yedi. artık bu marka yeni telefon alınmaz. samsung bu cihazlardan dizayn kalite yazılım destek güncelleme olarak daha üstün. xiaomi de huawei den daha güzel bir marka hem redmi note 2 hem de mi5 kullanmıştım o cihazlardaki keyfi donanım olarak üstün olduğu halde bu telefondan alamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 3 Temmuz 2019; 7:11:8 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 597598599600601
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.