Şimdi Ara

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (602. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.289
Cevap
83
Favori
605.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kod sadece kilidi açarken işe yarıyor diye biliyorum, kilitlerken sadece relock komutu vermek yeterli olması lazım. koda gerek yok yani. Ama aldığınız bootloader kodunu kaybetmemenizi öneririm almak çok zor artık.
  • sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Markalara batan şey bizim root yapmamız değil aslında. Asıl sorun root ile yapılabilen şeyler. En önemlisi de rekalmları engellemek ki benim şu an rootlu kullanmamın tek amacı bu. Reklamları gösteremedikleri zaman firmalar da bunlara gidip ağlıyor bence. İleride direk kendileri reklam engelleme aboneliği satabilirler. Şimdi tarayıcılar başladı mesela bunu yapmaya.
  • resmihesap kullanıcısına yanıt
    Sadece relock kodunuda denedim çalışmıyor malesef paylastıgım resımdekı aynı hatayı cıkartıyor.
    Nasıl güncellediğimi bende unuttum artık. Bundan 1 yıl önce felan bende bölge kodunu degıstırıp sürüm yükseltmıstım. Simdi aynı şeyleri kurcalamak istemiyorum. O zamanlar çok zorlanmıştım çünkü şimdi kesin telefonu kitler bırakırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukoti

Nasıl güncellediğimi bende unuttum artık. Bundan 1 yıl önce felan bende bölge kodunu degıstırıp sürüm yükseltmıstım. Simdi aynı şeyleri kurcalamak istemiyorum. O zamanlar çok zorlanmıştım çünkü şimdi kesin telefonu kitler bırakırım :)
    net olarak hatirladigim sey rootlu cihazi o sekilde ben de kapatamamistim c636 ya gecip dload yaptim hatta dedim bu c636 da kalsam mi acaba sonra baktim isinma var bir de abidik gubidik app ler gelmisti alisamadim c432 ye donmustum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: resmihesap

Markalara batan şey bizim root yapmamız değil aslında. Asıl sorun root ile yapılabilen şeyler. En önemlisi de rekalmları engellemek ki benim şu an rootlu kullanmamın tek amacı bu. Reklamları gösteremedikleri zaman firmalar da bunlara gidip ağlıyor bence. İleride direk kendileri reklam engelleme aboneliği satabilirler. Şimdi tarayıcılar başladı mesela bunu yapmaya.
    bizim cihazlara androide uyuz olan huawei yuzunden hong meng gelse cok ilginc olurdu

eski cihazlara da bu isletim sistemini verirler mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 7 Temmuz 2019; 23:25:25 >
    Root neden batıyor bir kaç örnekle anlatim.
    1. Rotlo cihazda firmanın işletim sistemi ve telefon üreticisi ile yaptıgı uygulama anlaşması var. Sen root atarak bu anlaşmadaki uygulamaları kısaca sistem uygulamalarını silebiliyorsun.
    2. Ücretsiz uygulamalar içindeki reklamları engelleyebiliyorsun.
    3. Uygulamalar ve oyunlara hile atabiliyorsun bu sayede ücretli içerikleri ücretsiz alabiliyorsun.
    4. Telefon markasıyla anlaşmali işletim sistemi üreticisinin romunu değişebiliyorsun.
    Benim Telefonum rootluyken devamlı yaptığım şeyler bunlar. Başka arkadaşlar neler yapıyor bilmiyorum.Sence bunlar firmaların işine gelirmi.???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djomer05 -- 8 Temmuz 2019; 9:23:7 >
  • Arkadaşlar herkese selam,

Mate 20 Pro aldığım için Mate 9 cihazımı satıyorum. İlgilenen olursa link aşağıda...
    sahibinden.com
    İkinci el Altın Huawei Mate 9 Cep Telefonu sahibinden.com'da - 705422380
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-temiz-kullanilmis-huawei-mate-9-705422380/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter007

Arkadaşlar herkese selam,

Mate 20 Pro aldığım için Mate 9 cihazımı satıyorum. İlgilenen olursa link aşağıda...
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-temiz-kullanilmis-huawei-mate-9-705422380/detay
    kesinlikle get ile satis yapmamani tavsiye ederim. o sitede saglam dolandirildim meblağ ucuzdu ama yontem cok pisti.

kisaca mali almadan ayni kargo numarasiyla geri yollayip yuklu bir kargo ucreti soktular kargo ucretini odememek icin urunu teslim almadim serefsize yine geri gitti galiba para hesapta bekliyor gorunuyor ama sahibinden aradan cekildi para karsi tarafa aktarildi mi bilmiyorum 1 aydir bekliyor gozukuyor ama adam parayi alir illa ki mali da aldi bedavaya.

sahibinden ayni kargo no ile gondermesi yasak teslim aldiktan sonra size geri gonderecekti siz donen kargoyu alin fatura yollayin kargonun yarisini odeyelim dedi ama ugrasmadim mal 100 tl lik birseydi. cihaz satilmasa bile son care olarak dahi get kullanma pisman olursun

ilana get ile gondermem yazmissin ama fikrin kesinlikle degismesin diye uyariyorum yani birisi cikar guven verir falan insaniz yaniliriz sana guvenmeyen urunu almasin baska urun alsin kendine. sen kendini koru oncelikle. satici dolandirici kadar alici dolandirici da cok orada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 8 Temmuz 2019; 17:17:37 >

hocam uyarı için teşekkürler fakat özellikle cep telefonu sattığım zaman get kullanmıyorum kesinlikle,bugüne kadar forumda çok alışverişim oldu ve alırken de satarken de hep önce ücret sonra kargo kuralına göre hareket ettim,acelesi yok,nasılsa durdukça bozulacak bir şey de değil, uygun bir şekilde isteyen birisi ile anlaştığım zaman malımı satarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter007

hocam uyarı için teşekkürler fakat özellikle cep telefonu sattığım zaman get kullanmıyorum kesinlikle,bugüne kadar forumda çok alışverişim oldu ve alırken de satarken de hep önce ücret sonra kargo kuralına göre hareket ettim,acelesi yok,nasılsa durdukça bozulacak bir şey de değil, uygun bir şekilde isteyen birisi ile anlaştığım zaman malımı satarım...
    hicbir sey icin get kullanma hocam. n11 gittigidiyor hepsi ayni edifier ses sisteminden macbook bilgisayara kadar getsiz birsuru sey sattim yani mal duzgunse getsiz de satiliyor o sitede cok insan var biri olmazsa oburu guvenip aliyor yani get kullanmadim en son bir get acayim dedim onda da dolandirildim.

guvenmeyen mali almayacak. dolandirilma riski satin alandadir. satan da degildir. bu isler boyle yuruyor. ebay taklidi bu siteler isin kolayini bulmuslar. ebay sitesinde dolandirilanin parasini paypal oduyor mesela. ali express bilmemne tum yabanci siteler boyle. turkiyedeki bu siteler aliciya guvence verecek para ve sermayeye ya da ahlaka sahip degiller arada hakemcilik oynuyorlar kurmuslar bir site bir halta karismadan dolandirilana guvence verecek sermayeyi koymadan sen haklisin o hakli para bizim hesapta hanginiz hakliysaniz karar veririz falan oh ne ala memleket.

sen hakim misin milletin arasindaki ticari anlasmazligi oturup cozeceksin guya yasayi sen yorumlayacaksin satilan malda problem varsa ya da gonderilmediyse alan adam gider hakkini mahkemede arar ya da sen site olarak sorumlu olursun. ebay gibi tazmin edersin. sen yasal merci misin lan o karar yetkisini nereden aliyorsun ulke de hukuk yok birsey yok. devlet para kazaniyorsa vergi aliyorsa her turlu ise yol veriyor iste

herifler milletin malindan komisyon alarak milyarder oldu karsiliginda ne hizmet ne guvence verdiler insanlara

bu sartlar ve turkiye gercegi karsisinda parasi olmayan ve dolandirilmaktan da korkan adam ikinci el riskine girmeyecek gidip magazadan sifir alacak. hele bir tane sahtekar vardi ozelde sayfa sayfa dosuyor mali gonder parani oyle gondereyim diyor falan

ulan dunyanin neresinde gorulmus once mal sonra para haha

alicilarin dolandirilmasini ben de istemem cunku ben de o yerlerden urun almak durumunda kaliyorum ama bunun yolu get sistemi degil zararin site tarafindan tazminidir sonra site dolandiricinin kendisinden yasal olarak kendi zararini tazmin eder

bu sitelere duzenleme sart

yani konu disina ciktik hocam ama ilgili sitenin linkini gorunce yazmadan edemedim.

o siteye herkes dikkat etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 9 Temmuz 2019; 10:2:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: resmihesap

Opera son sürüm denediniz mi

• sürekli üst sürüme güncelle diye zırt pırt popup gösterip rahatsız eden şeyden tamamen kurtulmanın yolunu buldum

bilgisayara adb yükleyip şu komutları verince güncelleme yöneticisi tamamen devre dışı kalıyor ve bir daha kesinlikle popup gösteremiyor

paketi silmeden etkisiz hale getiriyor

adb shell pm disable-user com.huawei.android.hwouc

paketi yeniden aktifleştiriyor

adb shell pm enable --user 0 com.huawei.android.hwouc

bunun için root gerekmiyor ve eski haline sorunsuzca geliyor çünkü paketi silmiyoruz sadece etkisiz hale getiriyoruz bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 10 Temmuz 2019; 19:16:48 >
  • Arkadaşlar selam. Laptopuma telefondan internet veremiyorum. İlk defa deniyorum bu arada. Ortak erişim noktası ile bağlanıyor, İnternet de var görünüyor ama hiç bir şekilde bağlanmıyor. Biraz bakındım, ayarlarda sorun yok gibi. Turkcell ile de görüştüm bizde sorun yok, bazen Huawei lerde problem oluyor onlarla görüşün dediler. Hard reset atın demiş Huawei, başka yolu var mıdır yoksa kronik bir sorun mudur? Emui 9.0.1. 191 sürümü. Teşekkür ederim.

Edit: Huawei ile görüştüm, başka telefona falan bağlantı verebildim, bilgisayarla alakalı dediler. Bilgisayarda sorun tanımlama yapınca olmayan veya hatalı dns sunucusuna bağlanmaya çalışıyor falan dedi. Eşimin telefonu (laptop Samsung, telefonu da Samsung) sorunsuz bağlanabiliyor halbuki bilgisayara. Benimki de bağlandı görünüp İnternet alamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco79 -- 11 Temmuz 2019; 12:10:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: draco79

Arkadaşlar selam. Laptopuma telefondan internet veremiyorum. İlk defa deniyorum bu arada. Ortak erişim noktası ile bağlanıyor, İnternet de var görünüyor ama hiç bir şekilde bağlanmıyor. Biraz bakındım, ayarlarda sorun yok gibi. Turkcell ile de görüştüm bizde sorun yok, bazen Huawei lerde problem oluyor onlarla görüşün dediler. Hard reset atın demiş Huawei, başka yolu var mıdır yoksa kronik bir sorun mudur? Emui 9.0.1. 191 sürümü. Teşekkür ederim.

Edit: Huawei ile görüştüm, başka telefona falan bağlantı verebildim, bilgisayarla alakalı dediler. Bilgisayarda sorun tanımlama yapınca olmayan veya hatalı dns sunucusuna bağlanmaya çalışıyor falan dedi. Eşimin telefonu (laptop Samsung, telefonu da Samsung) sorunsuz bağlanabiliyor halbuki bilgisayara. Benimki de bağlandı görünüp İnternet alamıyor.
    oreo da ben cayır cayır bağlanıyorum bilgisayar laptop değil ama asus n10 dongle var windows 10 yüklü. hatta bağlanıp android emulatorden memu dan oyun bile oynadım. bilgisayarda sorun yoksa android pie hatasıdır yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 11 Temmuz 2019; 18:20:35 >

• Sanırım 9.1 sürüm geliyor. FF'de 9.7 mb lık bir OTA sürümü görülüyor. Efektif bir güncelleme gibi gözükmüyor ama pek yakında 9.1 sürümünü alacağımızın da işareti gibi.
  • HakGetiren kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. En geç gelecek ay düşer ff ye diye bekliyorum.
  • Arkadaşlar ,

Yurtdışından aldığım Mate 9 ile olan birlikteliğim yaklaşık 26. ayını doldurdu.Telefonum hâlâ sorunsuz , performanslı ve Spigen kılıfla kullandığım için de ilk günkü gibi pırıl pırıl ama teknolojik gelişmeler karşısında rahat duramıyoruz ki arkadaş.

Merak ettiğim şu aslında.

Son günlerde Oppo'nun telefonları ile daha doğrusu 5000 TL'lik Oppo Reno modeli ile ilgileniyorum.

Oppo modelleri ile Mate 9 kıyaslaması yaparsak tecrübeli arkadaşlardan görüşlerini alabilir miyim ?

Mesela Oppo Reno modeli hakkında görüşleriniz nedir , Mate 9'dan geçmeye değer bir model midir sizce ?

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Temmuz 2019; 17:36:39 >

• Hala güncelleme alıyor. Daha ne olsun Android Q bile alır bu telefon :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Arkadaşlar ,

Yurtdışından aldığım Mate 9 ile olan birlikteliğim yaklaşık 26. ayını doldurdu.Telefonum hâlâ sorunsuz , performanslı ve Spigen kılıfla kullandığım için de ilk günkü gibi pırıl pırıl ama teknolojik gelişmeler karşısında rahat duramıyoruz ki arkadaş.

Merak ettiğim şu aslında.

Son günlerde Oppo'nun telefonları ile daha doğrusu 5000 TL'lik Oppo Reno modeli ile ilgileniyorum.

https://www.oppo.com/tr/smartphone-reno/?utm_source=Google_Search&utm_medium=cpc&gclid=EAIaIQobChMIwN6p58yv4wIVQ7TtCh1BWwubEAAYASAAEgKpkvD_BwE

Oppo modelleri ile Mate 9 kıyaslaması yaparsak tecrübeli arkadaşlardan görüşlerini alabilir miyim ?

Mesela Oppo Reno modeli hakkında görüşleriniz nedir , Mate 9'dan geçmeye değer bir model midir sizce ?

Selamlar...
    sen karsilastirma istemissin ama ben farkli bir tavsiye vereyim bahsettigin telefon daha yeni ve performansli bile olsa para harcama. parani farkli sekilde degerlendir ya da hicbirseye ihtiyacin yoksa harcama. zengin bile olsan parani ivir zivir seylere harcayarak kendi kendine zarar vermis olursun

mate 9 u satsan 1000 liraya satarsin gidip 4000 tl neden vereceksin telefon yeterliyken en azindan bataryasi bozulana kadar kullan ben batarya degistirip cihaz perte cikana kadar devam edecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 14 Temmuz 2019; 10:4:54 >

• 
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.