Şimdi Ara

Huawei Matebook 13 AMD (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
9
Favori
21.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende bir müddettir araştırıyorum. Forumdan bir arkadaş "BASEUS FABRIC SERIES 7 IN1" ürününü tavsiye etti fakat 460 lira şu an. Uygun birşey de bulamadım. Bende amazondan şu iki ürününden birini sipariş edeceğim.
    amazon.com
    USB C Hub Multiport Adapter - 7 in 1 Portable Space Aluminum Dongle with 4K HDMI Output, 3 USB 3.0 Ports, SD/Micro SD Card Reader Compatible for MacBook Pro, XPS More Type C Devices
    https://www.amazon.com/gp/product/B07RL5L8ZL/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    amazon.com
    USB C Hub, Anker 5-in-1 USB C Adapter, with 4K USB C to HDMI, SD and microSD Card Reader, 2 USB 3.0 Ports, for MacBook Pro 2019/2018/2017, iPad Pro 2019/2018, Pixelbook, XPS, and More, Gray
    https://www.amazon.com/gp/product/B07H4VQ4BZ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

Ayrıca bir kılıfta lazım bu alete. Yine amazonda çok güzel seçenekler var. Fakat ürüne özel sleeve bulmak zor. Ölçülere göre şansımı deneyecem artık.

• Amazondan ürünler gelene kadar geçici aşağıdaki dönüştürücüyü sipariş vermiştim. Sorunsuz çalışıyor. Bilginize.
    www.hepsiburada.com
    Syrox TYPE C - USB 3.0 OTG USB Flash Dönüştürücü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/syrox-type-c-usb-3-0-otg-usb-flash-donusturucu-p-HBV000009OLD6?magaza=enerjielektronik

• huawei | teknolojiyle ve İndirimlerle buluşma noktanız
    HUAWEI MateBook 13 2020 AMD | TamGörüş'den Daha Fazlası
    https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-13-amd-256gb
    bir fiyat güncellemesi daha geldi 5800Tl oldu cihaz d14 ve d15'te 5300 Tl Hepsiburada vs. gibi satıcılarda fiyatlar daha da yüksek Ryzen 4x00u'ları beklemeyi düşünen kafam baya zekiymiş :D hala diğer konu başlıklarında 5000 liralardan yeni nesil işlemcili cihazları bekliyorlar çok acı maalesef

• hackman193 H kullanıcısına yanıt
    Bende bekliyordum yeni cihazları. Özellikle 4500U işlemcili Acer Swift 3 ( mor olmasa alabilirdim )ile bu cihaz arasında kalmıştım. Ne olur ne olmaz alayım dedim, çok doğru karar vermişim :) Maalesef trajikomik artık şu rakamlar. Ne alınırsa alınsın yeni fiyatlara göre artık karda oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hangontight -- 22 Eylül 2020; 0:51:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hangontight

Bende bekliyordum yeni cihazları. Özellikle 4500U işlemcili Acer Swift 3 ( mor olmasa alabilirdim )ile bu cihaz arasında kalmıştım. Ne olur ne olmaz alayım dedim, çok doğru karar vermişim :) Maalesef trajikomik artık şu rakamlar. Ne alınırsa alınsın yeni fiyatlara göre artık karda oluyorsun.
    Aynı durumdayız hocam ben 16gb ramli yeni modeller gelince alırım diyordum(D14 2021 thinkpad e14) ama iş yaş Opera gx ile ram kullanımını limitleyip yola devam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackman193 -- 21 Eylül 2020; 20:45:34 >
    Açıkçası hocam olduğu gibi kullanıyorum. Önceki laptopum 8 yıllık lenovo Z580 idi. Onunla yaptıklarımı yapsam yetecekti ki fazlasıyla yetti de.

Şarjı az gidiyor nispeten 2K ekrandan dolayı olsa gerek. Isınma problemi yok mu var. Özellikle şarj takılıyken aynı anda çok sekmeli chrome ve bir iki program açıkken 70 dereceleri görüyor ve fan aktif olarak çalışıyor (gerçi bu ısı değeri bir çok laptop için düşük bile kalabilir ama kasa ince olduğundan hissediliyor). Yine de 14 gün içinde cayma hakkım geçmeden yeterince inceledim ve aldığıma hiç pişmanlık duymuyorum. Yüklenme harici ise 45-50 derece arasında.

Sadece sormam gereken bir şey var ekranla ilgili. Tam siyah ekranda köşelerden ışık sızması var. Bu panellerde olduğunu duymuştum ama benim panelde ekstra bir sıkıntı var mı diye bir danışayım dedim. Fotoğrafla yakalamaya çalıştım; fakat net anlaşılıyor mu bilmiyorum. (özellikle köşelerde fazla). Kendi panelinle kıyaslama imkanı var mı hocam?

Huawei Matebook 13 AMD

• quote:

Açıkçası hocam olduğu gibi kullanıyorum. Önceki laptopum 8 yıllık lenovo Z580 idi. Onunla yaptıklarımı yapsam yetecekti ki fazlasıyla yetti de.

Şarjı az gidiyor nispeten 2K ekrandan dolayı olsa gerek. Isınma problemi yok mu var. Özellikle şarj takılıyken aynı anda çok sekmeli chrome ve bir iki program açıkken 70 dereceleri görüyor ve fan aktif olarak çalışıyor (gerçi bu ısı değeri bir çok laptop için düşük bile kalabilir ama kasa ince olduğundan hissediliyor). Yine de 14 gün içinde cayma hakkım geçmeden yeterince inceledim ve aldığıma hiç pişmanlık duymuyorum. Yüklenme harici ise 45-50 derece arasında.

Sadece sormam gereken bir şey var ekranla ilgili. Tam siyah ekranda köşelerden ışık sızması var. Bu panellerde olduğunu duymuştum ama benim panelde ekstra bir sıkıntı var mı diye bir danışayım dedim. Fotoğrafla yakalamaya çalıştım; fakat net anlaşılıyor mu bilmiyorum. (özellikle köşelerde fazla). Kendi panelinle kıyaslama imkanı var mı hocam?

Hocam inanır mısın dün pc'yi çantaya koyarken bi sıkıştırdım dedim Allah ayvayı yedik zaten ince alet ekran sorun çıkaracak açtım baktım kenarlardan ışık sızıyor hafif aynı sizdeki gibi dedim aleti affınıza sığınarak daha ilk haftalardan piç ettik sonra bi araştırdım her ne kadar tam cam ekran olsa bile sızmalara oluyormuş sizinkiyle kıyaslarsam bende de benzer düzeyde ama yaşanan yerler farklı

-Isınma ve fan sesi konusunda diyordum eh işte ama ben Ankara'da yaşıyorum havalar aldığımdan beri aşırı sıcaktı bugün de baya serindi hiç fan sesi ısınma hissetmedim hava sıcaklığından baya etkileniyor sonhbahar kışın ve ilkbahar başlarında süper çalışır ondan hiç kafaya takmamaya karar verdim

-ben ilk aldığımda pile baya sövüyordum ama geçen haftasonu ytde video izledim(1saat) 4 bölüm dizi izledim(40'ar dk)forumda biraz vatan kurtardım(tahmini 15dk) bu işlemlere başladığımda şarjım %68di bitirdiğimde %24 parlaklık otomatikde ama aydınlık bir alandaydım ama güç modu en düşükteydi hiç bir kasma vs. olmadı sanki bi güncellediler aleti belki de 480p izledim ondandır

O zaman iade etmeye gerek duyacak herhangi bir durum yok ikimiz içinde. Yine de kılıf içinde kullanmak şart gibi. Direk çantaya atınca içime sinmiyor

Bende şu an İzmir'deyim. Halen sıcak buralar. Normal değerler bunlar ama cihaz hemen fanı devreye sokup soğutmaya çalışması bence güven verici. Bazıları fanın çok devreye girmesinden ve sesinden şikayetçi olmuş ama benim için sorun yok.

Şarj konusunda da Acer Swift 3 alan arkadaşlar çok daha güzel süreler almışlar. Matebook 14 e göre de pil kapasitesi düşük (14wh kadar) haliyle bu değerler normal. Eğer süre uzatmak istiyorsak çözünürlüğü düşürerek de süreyi uzatabiliriz diye düşünüyorum. Zaten dediğin gibi de hocam güç modundayken süre ciddi uzuyor. Ben genelde şarjda kullanıyorum zaten. Önceki laptopumu da bu şekilde kullandım. 8 sene geçmesine rağmen pili son zamanlarda bile 1.5 saati görüyordu.

• quote:

O zaman iade etmeye gerek duyacak herhangi bir durum yok ikimiz içinde. Yine de kılıf içinde kullanmak şart gibi. Direk çantaya atınca içime sinmiyor

Bende şu an İzmir'deyim. Halen sıcak buralar. Normal değerler bunlar ama cihaz hemen fanı devreye sokup soğutmaya çalışması bence güven verici. Bazıları fanın çok devreye girmesinden ve sesinden şikayetçi olmuş ama benim için sorun yok.

Şarj konusunda da Acer Swift 3 alan arkadaşlar çok daha güzel süreler almışlar. Matebook 14 e göre de pil kapasitesi düşük (14wh kadar) haliyle bu değerler normal. Eğer süre uzatmak istiyorsak çözünürlüğü düşürerek de süreyi uzatabiliriz diye düşünüyorum. Zaten dediğin gibi de hocam güç modundayken süre ciddi uzuyor. Ben genelde şarjda kullanıyorum zaten. Önceki laptopumu da bu şekilde kullandım. 8 sene geçmesine rağmen pili son zamanlarda bile 1.5 saati görüyordu.
    -Bi sleeve alayım diyorum ama malum 3:2 orandan ötürü hangisi olur bilemedim kutunun içindeki süngerlerden ufak olanını hediye gelen çantanın tabanına koydum sırt kısmına da mukavva sıkıştırdım fena korumuyor gibi ama sleeve şart bir şeyler bulursam buraya da atarım

-iade etsek ne alacağız bu kadar iyi 😂

-ben genel olarak bir şeyler dinlemeden kullanmam ses sistemi de baya iyi ondan fan sesi çok duymuyorum çalışsa bile

-valla hocam bana ümit verdiniz dolar malum rekor üstüne rekor kırıyor Allah korusun şunun pile bir şey olsa ne halt ederim diyordum şimdi aile modunda kullanıyorum %70te tutuyor bakalım

-valla ekran şarj falan yiyor ama hakkediyor kerata ben çok uzun süre yazı yazan okuyan biriyim eyecare+gece modu+oto parlaklık ile gözlerim baya rahat ediyor geceleri

-ah ah zaten bi matebook 14 alabilseydim gözüm hala onda diyorum ileride imkanım olursa bunu yenilemek için alacağım alet

-swift 3 Ryzen 4500u ile çok iyi ama ram gene 8 ısınma ve güç tüketimi harici artılarını çok gösteremez bir de sunduğu multimedya bu aletle boy ölçüşemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackman193 -- 21 Eylül 2020; 23:41:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İsik sızması normal. Hatta standart gibi hemen hemen hepsinde aynı yerlerde aynı oranda ışık sızması var. Beni hiç rahatsız etmedi su ana kadar.

Standart bir oran olmadığı için deneme yanılma olacak biraz sleeve işi. Ölçülere bakarak şu iki sleeve sipariş verdim. Hangisi daha iyi olursa artık.
    https://www.amazon.com/gp/product/B01N590YOT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    amazon.com
    MOSISO Laptop Sleeve Compatible with 2018-2020 MacBook Air 13 inch A2179 A1932, 13 inch MacBook Pro A2251 A2289 A2159 A1989 A1706 A1708, Water Repellent Neoprene Bag with Small Case, Black
    https://www.amazon.com/gp/product/B06XD93V1T/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

Pilden ziyade menteşesi uzun vadede sıkıntı yaratabilir mi diye çekincem var. Ekran kapalıyken ilk açılışta çok hafifte olsa bir çıtırtı oluyor. Zamanla artar ve bir kırılmaya sebep verir mi bilmiyorum. Ama o kısım plastik olmasa daha iyi olabilirdi. Yakın zamanda kardeşimin laptopunda menteşe sorunu yaşadık, belki de ondan biraz hassasım bu konuda.

İade edince alınacak birşey yok kesinlikle katılıyorum. Pandemi dolayısıyla üretimde sıkıntılı ve üstüne online eğitim/çalışma sebebiyle talep normalden fazla. Kurda bir yandan daha iyisini bulmak hayal gibi.

Klavye ile birlikte, ses konusunda da kullandığım en iyi laptop diyebilirim. Eski laptopu Wonderboom'a bağlardım, bunda ihtiyaç duymadım.

"eyecare+gece modu+oto parlaklık" bu birleşimi bende kullanıyorum. Göz sağlığı önemli

Açıkçası pil hariç gözüm hiç kalmadı matebook 14'te. Sadece uzun yıllar 15.6" kullandıktan sonra, daha taşınabilir bir laptopa geçeyim derken birden 13"e geçmek zorlar mı diye düşünüyordum; ama çok çabuk alıştım. Belki de ekran kalitesinden dolayıdır.

Uzun zaman sonra laptop alıyorum diye 1-2 aydır bilgilerimi tazeliyordum forumda. Gözlemim Swift 3 Ryzen 4500u ve 16gb ram çok temiz bir kombinasyon olurdu ve yok satardı, tabii çok abartı olmayan bir rakam ile. Ama maalesef böyle ideal aletler nedense piyasaya en son geliyor.

• Free Man. kullanıcısına yanıt
    Eyvallah. Standart bir şey olması rahatlattı.
  • Benim bekleme imkanım yoktu o yüzden D14 almıştım 4800'e ancak içimde de bir ukte kalmıştı keşke Ryzen 4500u'lu modelinin çıkmasını bekleseydim diye.

Fiyat artışlarına ve dolar kurunun rekor kırmaya devam etmesine bakarsak o modeller gelse de zaten alamayacakmışız

• Bunlar da diğer ekipmanlar...

Huawei Matebook 13 AMD

• ocean72 kullanıcısına yanıt
    Kılıf gayet şık olmuş hocam. Güle güle kullanın. Şu Sandisk ekipmanların linklerini paylaşman mümkün müdür?
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    süper olmuş hocam güle güle kullanın inşallah
  • hangontight H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

SanDisk 500GB Extreme Taşınabilir Harici SSD, USB-C, USB 3.1, 550MB/sn'e kadar - SDSSDE60-500G-G25
    amazon
    SanDisk 500GB Extreme Taşınabilir Harici SSD, USB-C, USB 3.1, 550MB/sn'e kadar - SDSSDE60-500G-G25
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B078SWJ3CF/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

SanDisk Ultra Dual Drive Type-C 128GB OTG USB Bellek SDDDC2-128G-G46

Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.