< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (28. sayfa)
-
-
Arkadaşlar ben 11 Kasım daki indirimleri beklicektim o zamana kadar fiyatı yükselir mi sizce şuanda Hepsiburada kalvye kalem dahil 4 bin TL
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen sene çok iyi indirimler olmuştu 5 gün boyunca her gün kupon dağıttı n11 mesela 5 binde 500 TL herşeyde gecerli oluyor iPad Air düşünüyordum ama bu hafta kur çok artınca ne yapsam bilemedim
Merhaba, bende aranıza katıldım. Uygulama konusunda desteğe ihtiyacım olacak. Özellikle Word Excel PowerPoint gibi uygulamalarda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında ben de bunu derin bir şekilde düşünüyordum ancak Türkiye'de yaşadığımız aklıma geldi. Bu yaşıma kadar bir şeyin fiyatı düşünce alırım dediğim tek şey Steam indirimleri oldu, onun haricinde iğneye kadar neyi ertelediysem hep pahalanmış fiyattan almak zorunda kaldım. Tabi ki bu benim gözlemim, yani daha düşer ya da yükselir diyerek sizi manipüle etmek istemem ama içinde bulunduğumuz gerçek bu. Yükselirse ne kadar yükseleceğini kestirememekle birlikte size verilecek çekle hemen hemen aynı fiyata gelebileceğini veya kalem / klavye kampanyasının sonlanabileceği ihtimallerini de göz önünde bulundurmak lazım.
Bu arada tableti ben de dün kararsızlık içinde sipariş ettim. Henüz gelmedi ama geldiğinde de kafama yatana kadar birkaç gün açmamayı planlıyordum vazgeçersem iade ederim diye. Ancak piyasanın durumuna bakınca Huawei'nin bu tableti Google ile anlaşmazlığı olmasaydı bu fiyattan vermeyeceğini fark ettim. Amacım ikinci el de olsa bir ipad air almaktı aslında. Sonra beklentilerimi ve kullanım amacımı göz önüne alınca kalem ve klavyesi ile birlikte matepad 11 daha avantajlı geldi. Bir de taksit avantajı ve başkasının eskisini almama avantajları da cabası. Tableti kullanmadığım için henüz beklentilerimi karşıladı diye bir yorum yapamıyorum ancak kağıt üzerinde benim için gayet yeterli bir cihaz.
-
Merhaba, ben de yeni katıldım. Henüz tablet elime ulaşmadı ama PC ve telefonumda Office 365'i kullanıyorum. Matepad 11'de de sorunsuz kullanılabileceğini düşünüyorum, elinizde varsa deneyebilirsiniz. Üniversite mailiniz varsa ömür boyu ücretsiz kullanabiliyorsunuz.
Bunun dışında ebook reader ve pdf düzenleyici uygulamalar arıyorum ben de. Özellikle kalemle üzerine notlar tutabileceğim bir pdf uygulaması harika olur.
-
Bu konuda da birkaç kez bahsedildi sanırım ama Xodo harika bir uygulama PDF düzenleme/okuma için. Bir deneyin ona göre karar verin elbette ama ilk tavsiyem Xodo olur benim hocam bu hususta.
-
Merhabalar aranızda bu ürünü alıpta Windows arm kurmayı deneyen oldu mu.?
ürünün klavyesinin hız testini yaptım. harfler 1 ms tepki süresiyle baya hızlı. numaralar ve diğer tuşlar 60-70 ms arası normal klavye ayarında. ben şimdi bu klavyeyi pc için kullanmak istiyorum. bluetooth üzerinden bağladım pc ye ama driver hatası yazdı. sonra çeşitli andoid & pc klavye mouse bağlantı programlarını denedim hız yine iyi ama oyunda (tekken 7) aktif olmadı. oyun dışında her programda kullanabiliyorum. tekkende hız baya önemli bundan faydalanabilirsem güzel olacak. bir çözümü olan var mı ?
-
çok yeni bir cihaz.. henüz bootloader falan çözülmemiştir. market yüzünden bende rom aradım. XDA hiçbir aktivite yok. başlık bile açılmamış
-
ReadEra birçok formatı destekliyor. sade ve kullanışlı, tavsiye ederim
-
Ben de stabil bir ROM çıkarsa hemen kurup deniycem. Bazı uygulamalarda ciddi sıkıntı var.
-
Konudaki mesajların bir kısmını okumuştum aslında ama ya denk gelmedi ya da gözümden kaçmış hocam sağolun. Henüz tablet elime ulaşmadı ama Xodo'yu iphone'da denedim baya hoşuma gitti. Reklamsız ve ücretsiz olmasına da şaşırdım doğrusu. Sanırım diğerlerine bakmaya gerek bile kalmadı :)
-
Çok teşekkür ederim hocam, mutlaka bakacağım.
-
technopat forumda;
"-Yeni çıkacak olan Huawei matepad 11 modeline GNU/Linux veya Windows kurulabilmesi mümkün mü acaba? Yeni bir bilgisayar almak yerine tablet alıp onu bilgisayara dönüştürebilir miyiz? Dualboot tarzı vs. sonuçta oyun oynanmayacak gündelik kullanım için soruyorum. Eğer Technopat'ta tanıtımı yapılırsa inceleyebilir misiniz bu durumu?" sorusuna cevap olarak;
"-Aslında teknik olarak bir telefon veya tablete Windows'un ARM (Windows RT) sürümlerini kurmak mümkün ama sürücüleri bulmanız imkansız." denilmiş.
Ayrıca bir başka konuda Matepad 11 Pro için sorulan soruya;
Windows 10 does not have the necessary hardware support, and Huawei devices no longer allow replacement of the system software. So even if someone could hack together a version of Windows for ARM that would sort of work, the tablet would refuse to install or boot it.
Pek araştırmamışsınız sanırım... Çevirisi;
Windows 10'un bu tür donanım için desteği yok ve artık Huawei cihazları işletim sistemini değiştirmeye izin vermiyor. Yani birileri Windows for ARM'ı bir şekilde düzenleyip Matepad pro için uygun hale getirmiş olsaydı bile cihaz bunu yüklemeyi ve açmayı reddederdi.
diye cevap yazılmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiSiCoMaT -- 18 Ekim 2021; 15:11:35 >
-
Aslında huawei desktop modunu bu tablete getirse benim tabletten bütün beklentilerim karşılanmış olacak. Yıllarca Windows kullandıktan sonra elim ayağım bağlanmış gibi hissediyorum. Windows görev çubuğu, üst üste pencereler açıp boyutlandırma vs. gibi özellikleri çok arıyorum. İzlediğim videolarda Desktop Mode, Windows'a yakın bir deneyim sunuyor gibi görünüyor.
Matepad pro'da olan desktop Mode bu tablette neden yok anlamıyorum. Yeni çıkan Xiaomi Mi Pad 5 bu özelliğe sahip ancak MatePad Pro'nun desktop modu çok daha iyi duruyor.Umarım harmonyos 3.0 ile gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 18 Ekim 2021; 15:36:48 > -
iki tanesi ekran bölme iki taneside pop-up şeklinde aynı anda 4 uygulama kullanabilirsiniz
-
Evet bunu biliyorum ancak yine de rahat edemiyorum ben direkt olarak Matepad pro'da olduğu gibi Windows benzeri bir desktop modunun gelmesini bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 18 Ekim 2021; 15:58:57 >
Keşke alsaydım bugün 4300 olmuş baş olmaz gerçekten
Yükselmese şaşardım zaten dolar bu kadar azmışken bekliyordum böyle bir şey. Sağlık olsun hocam canınızı sıkmayın...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X