Şimdi Ara

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mertkansimsek Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.532
Cevap
198
Favori
474.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat takibine yardımcı olmak adına 12X modelinin 12/256 ve 8/256 seçenekleri için Amazon'un sepet bildirimlerini buraya koyuyorum.

HUAWEI MatePad 12X 12.0" PaperMatte Edition + Klavye - 12+256GB - Yeşil, arttırıldı 16.800,00 TL olan eski fiyatı 22.999,00 TL olarak değişti

HUAWEI MatePad 12X 12.0" + Klavye - 8+256GB - Beyaz, arttırıldı 16.800,00 TL olan eski fiyatı 19.999,00 TL olarak değişti

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)
  • zipmaker kullanıcısına yanıt

Bu cihazda microg desteği var. Gerekli uygulamaları kurup native gibi çoğu google servisini kullanabilirsiniz

• Arkadaşlar başıma saçma bir şey geldi az önce tabletin bluetoothu kendi kendine açılıp kapanmaya başladı klavye kalem bağlantısı kesti peş peşe açıl kapan oldu ve şimdi komple kapandı açılmıyor.Tableti kapat aç yaptım bağlantı ayarları sıfırladım olmadı.Başına gelen var mı nasıl çözülür

• Hypergear H kullanıcısına yanıt

Bluetooth entegresi arızalanmış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Allah kurtarsın.. 300 küsür sayfa binlerce mesaj ağırlıklı olarak şikayet, yakınma veya bir şeylere çözüm aramak üzerineyken böyle bir yatırım için diyecek başka bir şeyim yok.

ama birkaç soru sorayım: usb tethering var mı ? usb hata ayıklama yı açınca kendi kendine kapanıyor mu ?

• SFX kullanıcısına yanıt

Kurtarmalık bir durum olacağını sanmıyorum. Yeni cihazlarda doğrudan microg desteği olması gerek. Onu ekleyince alınan paralara göre f/p cihazları oluyorlar(güncel satış fiyatlarını bilmiyorum). Bunun dışında 2 büyük eksik görüyorum:

1. Dex alternatifi bir masaüstü modu yok.
    2. Mouse'un orta click tuşunu cihaz geri yada home olarak algılıyor. Haliyle fare kullanımını baltalıyor. Bu durum olmasa uzaktan masaüstü ile bilgisayarı çok rahat kullanabilecekken kullanamıyorum.
  • faxcon94 F kullanıcısına yanıt
    Orta tuş kullanma adetim olmadığından sizin mesajınız ile fark ettim. Bende de orta tuşu geri tuşu olarak algılıyor ve bu değiştirilemiyor.
    Dex alternatifi bir masaüstü uygulaması olmaması bir eksiklik ancak iPad'de de olmadığından yadırgamadım.
    Windows sunucum olduğundan Windows App ile bağlanıyorum, eksikliği öyle gideriyorum.

Google Chrome şifreleri bu cihazla senkronize etmiyor, kayıtlı şifreleri de göstermiyor, cihazı güvenli bulmuyor.
    Uygulamalar GBox sayesinde indirilebildiğinden tüketicide güvenilir olmadığı paranoyası yaratıyor. O sebeple şifreleri Huawei hesabıma da kaydetmiyorum.
    Banka uygulamalarını, zaten tablet olması sebebiyle Instagram, Facebook gibi sosyal medya uygulamalarımı da kurmuyorum.

Matepad 12X ile gelen klavyede touchpad ve parmakizi okuyucu yok.
    Kamera bazlı yüz tanımanın da çok güvenli olduğunu düşünmüyorum.
    Bunda da App Lock diye bir özellik var, uygulamaların açılması için yüz kilidi şartı getirebiliyorsunuz.

2022'de aldığım iPad Pro M112.9 modelini hala kullanıyorum ancak iPad'de olup da ulan Huawei'de bu olsa iyiymiş diyebileceğim touchpad dışında henüz bir özellik keşfedemedim.
    Daha 5 gündür kullandığım için de olabilir.
    iPadOS artık o kadar sıkıcı bir hal aldı ki, sadece büyük ekranlı iOS. Hiçbir cazibesi yok. Neyse ki MacOS diye bir lütuf var.

Whatsapp, Whatsapp Business gibi uygulamalar birebir bilgisayardaki gibi tam ekranda yatay olarak çalışabiliyor, sekme durumuna küçültebiliyor, ayrı bir pencere olarak kullanılabiliyor.
    Bildirimlerde bir problem yaşamıyorum.

Google hesabı bir account gibi eklenebiliyor.
    Uygulamalarda veya Chrome ile gireceğiniz sitelerde Google ile giriş yap butonları çalışıyor, zaten oturumu açık olan hesabınızla rahatlıkla giriş yapıyorsunuz.

Hoparlörlerinden dolayı ses oldukça tatmin edici, üstten daha basık daha geniş ekran oranı sayesinde Youtube gibi uygulamalarda iPad Pro'ya göre daha az boşluk bırakıyor.

Söylediğim gibi benim için en büyük eksiklik klavyesinde touchpad olmaması.
    Tandem OLED, touchpadli klavye, biraz daha ince çerçeveye ve Google desteği olmayan bir tablete 10bin TL fazla verilir miydi bilemiyorum.
    Aldığım gün Matepad Pro 12.2'nin satıldığı 27.000-TL bandına çıkınca Samsung alternatifleri de kovalanabiliyor.
    Ancak Samsung'larda klavye yok, bir de klavye almaya kalkınca işin içinden çıkılmıyor.
    Aldığım 16.800-TL'lik fiyatına göre bu özellikleri sunan bir tabletin kullanılabileceğini düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• SFX kullanıcısına yanıt
    Evet hocam hata ayıklama modunu açınca otomatik kapanıyor.

USB tethering özelliği olup olmadığını fiziken test edemesem de Tethering sayfasında USB seçeneği yok. Muhtemelen USB Tethering yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipmaker -- 8 Ocak 2025; 15:51:2 >

Hocam microg olayını araştırırsanız google olayını %90 halledeceksiniz. Gbox'a gerek kalmayacak. Bunu çözünce en büyük problem mouse orta tık kalıyor bana göre. Dex modu yok ama ekranı ikiye bölme ve iki tanede kayan uygulama açılıyor ve tablet için yeterli. İnsta ve facebook gibi google harici büyük şirket uygulamaları google bağlı değiller yani google desteği olmasa bile sorunsuz çalışıyorlar. Donanım olarak doğru söylüyorsunuz, diğer cihazlara göre tam aksesuar aynı fiyata geliyor. Aurora store+shizuku olayınıda kavrayıp bir kere tam kurarsanız uygulama marketi sorunuda çözülüyor. Hiç huawei app gallery olayına girmeden cihazı kullanabilir hale geliyorsunuz. Parmak izi olayınada pc+android telden alıştım aramıyor değilim. Pin-desen girmek işime gelmiyor. Yeni laptobumda da yok malesef olsa iyi olur diyordum.

Hocam araştırayım tabi.
    Ancak bende MicroG ve GBox kurulu, Google hesap sorunu yaşamıyorum.
    Uygulamaları GBox'tan indirdiğim ve Google hesabımın açık olduğu Play Store ile indirip güncelleyebiliyorum.
    Söylediğiniz yöntemler daha farklı avantajlar mı sağlıyor?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Eğer microg sürüm ve aylarınız doğruysa gbox'a hiç gerek kalmıyor. Gbox'tan indirdiğiniz uygulamalar muhtemelen gbox üzerindeki google hesabınız ile çalışıyor(Bir nevi sanal makina içerisinde). Microg üzerine hesabınızı eklerseniz bir nevi google play services alternatifi üzerinde native olarak çalışacak uygulamalar(Sanki resmi google destekli gibi). Microg açık kaynak kodlu bir uygulama ve google play services alternatifi aslında. Ama google play store maalesef olmuyor. Aurora store yine açık kaynak bir market uygulaması. Farkı bildiğim kadarıyla apk'ları google play store gibi google'dan çekiyor. Gbox'a hiç gerek kalmıyor(Sistemi yoran bir uygulama ve bug çok). Shizuku ise bir nevi root sistemi ama cihazın üzerinde oynama yapmadan çalışıyor. Aurora store'a shizuku yetkisi verildiği zaman tek tuşla uygumalar sanki google play store'daki gibi arka planda güncellenebiliyor.

• hbtt4 H kullanıcısına yanıt

Hocam vatanda matepad 11.5 tablet (Snap 7 gen1 işlemcili) şu an 6900 inmiş diye sipariş verdim de iptal mi etsem acaba dedikleriniz biraz kafamı karıştırdı?

• genclik17 kullanıcısına yanıt

Hocam fiyat/performans açısından bakarsak alınır tabii. Beğenmezseniz iade edersiniz zaten. İş görüyor ama huawei kullanıcıları pek takmıyor bunu bilerek alın. Güncelleme falan hak getire yani

• quote:

Orijinalden alıntı: hbtt4

Hocam fiyat/performans açısından bakarsak alınır tabii. Beğenmezseniz iade edersiniz zaten. İş görüyor ama huawei kullanıcıları pek takmıyor bunu bilerek alın. Güncelleme falan hak getire yani

Ben valide için aldım. Youtube ile oyun olarak okeydir kelime oyunu cart curt basic oyun kullanilacak ekran olsun işlemci olsun honor pad ile ikisi arasinda kaldim akşam vatanda 6900 e düşmüştü işlemci vs daha iyi diye daha mantıklı geldi açıkçası uzun süre kasmadan donmadan götürür diye aldım bilmem iyi mi yaptık :)

• Huawei tabletlerde GBox ile kurulan Chrome'da kayıtlı paraolaları yönetebilen/kullanabilen/görüntüleyebilen var mı?

Gboxa parola girmeyin yarın hibp de çıkarsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt
    Huawei cihaz sahipleri ne yapsın peki almışsa bir kere :)
    Huawei Browser ve Password Vault güvenli midir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Samsung ve apple kadar güvenlidir hocam yani huawei de bilgilerimizi kullanıp para kazanmak ister bunu usturuplu yapar paramıza göz dikmez reklam üzerinden gider. Ama gbox huawei gibi büyük firmanın olmadığı için ve asıl amacı kandırmak olduğu için güvenilir değil. Düşünün google'ı hatta Abd'yi kandıran bize ne yapmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

çok uzun zamandır tam olarak bu kombinasyonda kullanıyorum matepad air tabletimi. neredeyse normal google play servisleri olan bir tabletle birebir aynı her şey. neredeyse diyorum çünkü sadece play games verileri çalışmıyor microg ile. huawei kullandığımı bile unutturdu bu haliyle. :)

• 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.