Şimdi Ara

Huawei P30 Pro, Sony'nin IMX607 kamera sensörüyle gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei'nin yeni amiral gemisi Mate 20 Pro birçok pazarda satışa sunulmasına rağmen, şirketin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu ile ilgili söylentiler çoktan çıkmaya başladı bile. Yeni bir söylentiye göre, Huawei P30 Pro, 38 MP Sony IMX607 kamera sensörünü kullanan ilk akıllı telefon olacak.

Düşük ışıkta kaliteli fotoğraf çekimi

Çinli sosyal medya sitesi Weibo'da ortaya çıkan söylentilere göre Huawei P30 Pro modelinde kullanılacak olan Sony IMX607 kamera sensörü, MX600 ile benzer bir yaklaşımı benimsiyor. Ancak IMX607, Quad Bayer teknolojisi yerine, yeni bir HDR Kodlama dizisi sunan Dual Bayer'a güveniyor.

Bu teknoloji, kameranın daha fazla ışık yakalamak için beyaz pikselleri kullanması için ek bir siyah beyaz sensöre gerek kalmadan daha iyi keskinlik ve ayrıntı elde etmesine olanak tanıyor. Bunun da gece fotoğraf çekimlerinde daha iyi sonuçlar elde edilmesine olanak sağlayacağı belirtilmiş. Huawei'nin P serisi yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının önümüzdeki Mart ayında piyasaya sürülme ihtimali olacağını da belirtmeden geçmeyelim.

• sony kendi piyasaya sürdüğü telefonlarda bile bu kadar kaliteli bir sensör kullanmıyor nasıl bir iştir anlamadım! yılların sony si sensör üretiyor elin çinlisi kullanıyor demek ki artık dünya devi olma işi el değiştirdi bir söz vardı hemen yazayım gün olur devran döner hesap döner ...
  • Destur p20 pro yeni çıktı bekleyin biraz eskisin :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sony kendi piyasaya sürdüğü telefonlarda bile bu kadar kaliteli bir sensör kullanmıyor nasıl bir iştir anlamadım! yılların sony si sensör üretiyor elin çinlisi kullanıyor demek ki artık dünya devi olma işi el değiştirdi bir söz vardı hemen yazayım gün olur devran döner hesap döner ...

• teknolojinin hızına yetişmek imkansiz...

• Dün teknosada p20pro ile mate 20pro nun kameralarını karşılaştırdım p20pro daha iyiydi. Dxomark puanını merak ediyorum mate20pro nun bakalım kaç puan alacak. Açıkçası bu kağıt üzerinde yazılan özelliklere itibar etmiyorum mate20pro daha üstün olduğu halde beklentimin altında kaldı.

• Şu teknomarketlerde telefonları eline alıp yan yana kamera açıp kıyaslayanlara hastayım ya fotoğrafı çekip işlenmiş görüntüye bile bakmadan şu iyi bu iyi derler... Ekran ayarları kamera ayarları lenslerin temiz olma vs. yi söylemiyorum bile. Görüntüye aynı kalibre monitörden bakılmadı gerektiğine falan zaten girmiyorum...

• Sensör boyutu 1/1.8 yani 2010 yılının Nokia N8 modeliyle aynı.....nihayet android dünyası mercimek sensorlerden kurtuluyor 1.7-1.8 Huawei at başı gidiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O işi zaten Dxomark yapıyor. Ama evet mağazadan iki telefonu da satın alıp yanında birde onların çektiği fotoğrafları karşılaştıracak bir bilgisayar almak lazım. Artık kamerası kötü olanı ikinci el olarak satarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcebi001

Sensör boyutu 1/1.8 yani 2010 yılının Nokia N8 modeliyle aynı.....nihayet android dünyası mercimek sensorlerden kurtuluyor 1.7-1.8 Huawei at başı gidiyor..
    genelde pek yanaşmıyorlar çünkü çok çıkıntı bırakıyor. çıkıntı istemesen bile bu seferde telefonun kendisi kalın oluyor. Nokia 808 PureView örneği gibi
  • Eskisi gibi değil 8mm civarına sığdırabiliyorlar artık.. mekanik teknolojide gelişti oıs,lens,af sistemi eskisi gibi fazla yer kaplamıyor, bu uğurda hareketli af sisteminden vazgeçtiler sanırım eskiden fotograf çekerken kameradaki af motorunun sesini duyardık..
  • Sony'nin telefonlarında ki kameraya laf atanlar hiç araştırınız mı? Kendi döneminde XzP, Xz2P nasıl? Biraz araştırın ya

• mcebi001 kullanıcısına yanıt
    8mm sığdırıyorsun diyorsunda çıkıntıya 10mm oluyor. yazımın başında da değindim. ya çıkıntı yapar. ya da kasayı çıkıntı yapmasın diye komple kalın yapar.
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir söylüyorum, Z serisine başladıktan sonra Sony cep telefonu işinden çekildi, demek ki sensör satma gibi parça işlerinden ve teliflerden çok kazanıyorlar, kendilerine yetiyor ki telefonu düzgün yapmamaya başladılar, Z3'ten sonra sürekli bir düşüş halinde, millete amiral gemisi sensörler verirken kendisi inatla gece kumlama manyağı olan ve daha geçen yıla kadar OIS bile koymadığı yüksek megapikselli sensörlerle çıkmaya devam ediyor...
  • Sony neden sensorlerini kendi telefonlarina koymuyor ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.