yaptırım yemese yıllardır 1. sırada olacaktı. yaptırım yemesinin asıl sebebi de o yıllarda 1.liğe oturmak üzere olmasıydı zaten :) yediremediler... |
Huawei P60 Pro’nun iddialı kamera örnekleri paylaşıldı: Dünya buna hazır değil! (2. sayfa)
-
-
Huawei telefonların ayrı bir kalitesi var, kullanan bilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende bunu P40 Pro ile çekmiştim arada cam var ve yatağımdan çekmiştim Yani daha iyi sensör ve yazılım ile daha iyilerinin olacağına şaşmamak gerek hocam, Abartı konusu tartışılır tabi kişinin ne çekmeyi sevdiğine bağlı bir durum.
-
Hocam bu sonuç çok iyi bir telefon kamerası için. Lakin firmaların sırf pazarlama yapmak adına DSLR kameralarla çekip yalandan telefon ile çekilde diye servis edildiği haberi çıkmıştı daha önce. Ben telefonlar çıkıp bağımsız yayınlar tarafından test edilmeden gaza gelinmesin diyorum. Ha yüzde yüz inanan biri çıkar çıkmaz alsın telefonu, o fotoğrafları çekemeyince ne diyecekler merak ediyorum açıkçası.
-
Haklısın kesinlikle hocam, Zaten gerçekten piyasayı takip edip araştıran kullanıcılar yok 108mp yok 200mp gibi şeylere kanacak kesimden değiller, Sensörler büyümedikçe alınacak performans artık zirveye dayandı, 1in sensörler gelmeye başladı ama düzgün yazılım kullanan markalar olmadığı için yine yazılımı iyi olan küçük sensörlü modellerden daha iyi sonuçlar veremiyorlar.
-
Android olsaydı gayet güzel satardı.
-
Ki artık onlar bile kesmiyor hocam lens kısmında takılıyorlar. Yatayda yerleştirilmiş periscope mantığında çalışan lens dizilimleri gibi şeyleri denediler ama ne kadar başarılı olursa olsun yine mobil olma gereksinimi sebebiyle bir yere kadar oluyor.
-
Çin dışında Android diye biliyorum hocam. Google servisleri yok tabi yine.
-
Gcam ile cekilen 1" sensörlü makine ile sabit görüntüde full frame dslr den iyi sonuç alıyoruz Xiaomi 12s Ultra ile.
Hiç bir telefon raw da ya da gcam de yanına yaklaşamiyor Xioami ve Vivo'nun. Stok kamerasi da gayet iyi.
Amatör youtuberlarin yorumları ile gaza gelmeyin. Sensör boyutu en önemli şey telefonlarda.
Telefon ekranında bakinca yapay samsung ayfon iyi gibi gelebilir. Pro ekranda yaklaşınca hepsi yağlı boyaya dönüyor, Sony 989 1" ise içinden geçiyor tüm markaların.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi FF makinalardan, Hangi şartlarda ve durumlarda daha iyi sonuç alıyorsunuz merak ettim?
-
Sadece sabit objelerde, gece elde çekim ya da tripod, gündüz bazı durumlarda. Gcam 30+ fotoğrafi birleştiriyor, orada sensor konuşuyor. Tek kare çeken full frameleri üzüyor.
Nikon D750, Sony A7r ii, kiyaslamalari bulursam atarım.
Alan derinliğinde ya da zoomda dslr'ye daha gelemez tabi telefonlar. Yine de açık ara en iyi alan derinliği telefonlarda 1" Sony'li Xiaomi ve Vivo'da.
Diğer faktör en hızlı odak ve çekim hizi yine bu sensörlü cihazlarda. Tepki süresi inanılmaz. Dxo incelemesi muhtemelen beta sürüm. Cok gelişti yazılım.
Çok iddalı olmuş :) Aynı yakınlaştırma oranı ile 35 fotoda çekse tek karede FF makine ile bence yarışamaz hocam.
Giriş seviyesi Canon Aps-c 1000d ile çektiğim fotoğraf,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
13 Promax 256 gb Tr garantili telefonum ile az önce çektim...
-
Resimleri çekiyoruz 2-3 kez bakıp köşeye atıp ya siliyor ya yedekliyoruz . 20 yıldır fotoğraf çekmişimdir hepsinide silmişim. Niye çekiyoruz onuda anlamıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ay fotosu görmek istesem google a ay yazarim. Pisa kulesi ,ay bunlari niye cekionuz
Alakasız bir kıyaslama olmuş önüne aparat takılan fotoyu kiyaslayinca. 120mm elde çekilen fotoğrafta net şekilde telefonlar üstün olur. Tabi bu gereksiz bir kıyaslama, ben sokak fotoğrafi olarak konuştum.
-
Sony a7riii 16-35 gm lens :)
Tamam telefonlar kaliteli oluyor çektiği fotoyu raw a atıp işleyince genelde döküyorlar.
1 inch sensörlü cihazlar cidden kaliteli , ama daha yolları var.
Amatör kullanıcılar için telefonlar yeterli, profesyoneller için en az 4-5 yıl var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X