Şimdi Ara

Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.736
Cevap
28
Favori
147.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emekkk
    Nereden çektiniz acaba full sürümü

b852 full update

Aşağıdaki sayfadan faydalandım:
    http://forum.xda-developers.com/ascend-p7/general/huawei-p7-l10c900b852-europe-android5-1-t3303591

indirme adresi:
    http://consumer.huawei.com/gr/support/downloads/detail/index.htm?id=69308

sayfa yunanca ama takılmayın, sağ tarafta yer alan indirme linkini göreceksiniz. Ona tıklayarak 1,25 GB lik zip dosyasını indirin. Zip dosyasının içinde dload diye bir klasör var. bunu yine dload isminde telefonunuzun içine atın. Telefondan yerel güncellemeyi çalıştırın.

Bu işlem sırasında telefonunuzdaki bilgilere bir zarar gelmiyor. Ancak her ihtimale karşı rehberinizi yedek alın. Uygulamalar da silinmiyor. Ancak ben eski sistemden kalıntılar sistemi yavaşlatmasın diye güncelleme bitip ilk ayarları yaptıktan sonra telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm. Tüm uygulamalar ve ayarlar gitti, dolayısı ile gerekli uygulama ve ayarları tekrar kurdum. Biraz uğraştım ama sıfır bir sistem oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithless35 -- 8 Şubat 2016; 0:25:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canakca

Root işlemini nasıl yaptınız? Ayrıntılı yazabilirmisiniz. Bende epey araştırdım ama karışık geldiği için cesaret edememiştim.

B852 Root İşlemi:

Gerekli tüm dosyaları aşağıdaki adrese yükledim:
    https://drive.google.com/file/d/0B7uUGda8PX0CTExKX2tBQ2d2bmM/view?usp=sharing

İşlem adımları:
    1. Telefonu bilgisayara bağlayın, telefon üzerindeki bildirim çubuğundan usb modunu Dosya olarak değiştirin. Bilgisayarınızda bir uyarı çıkacak ve HiSuite programını kurmanızı isteyecek. Buna tamam diyerek HiSuite programını bilgisayarınıza kurun. Bu sayede telefona alt düzeyde müdahale etmek için gerekli dosyalar ve sürücüler bilgisayarınıza kurulmuş olacak, HiSuite programını direkt olarak kullanmayacağız. Hatta ben bir kaç kez kabloyu çıkarıp 5-10 saniye sonra takarak HiSuite programı ile telefonun bağlantı kurabildiğini doğruladıktan sonra program klasörüne gidip HiSuite.exe yi HiSuite.xxx haline getirdim. Böylece root işlemi sırasında bu programın her telefon açılış kapanışında devreye girmesini engellemiş oldum.
    2. Yukarıda paylaştığım adb dosyalarını yine adb isimli bir klasör olarak bilgisayarınızın C: sürücüsüne atın.
    3. Başlat veya arama tuşuna basın ve CMD yazın çıkan "Komut istemi" yazısına sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştırı seçin. Çıkan siyah dos penceresinde cd\adb komutunu yazın ve enter basın. karşınıza c:\adb gelmeli.
    4. Sırası ile aşağıdaki 3 komutu verin (her satırı yazdıktan sonra enter tuşu)

adb reboot-bootloader 
    fastboot flash recovery TWRP-2.8.7.0.img
    fastboot reboot

5. Telefon normal olarak açılacak, adb penceresini kapatmayın. bir dosya gezgini açın ve adb klasöründe yer alan SuperSU.zip dosyasını telefon hafızasına atın. Tekrar siyah adb penceresine dönün ve aşağıdaki komutu verin (satır sonunda enter).

adb reboot recovery

6. Karşınıza twrp recovery ekranı gelecek. Bu ekran dokunmatik olarak çalışıyor. en üstte yer alan install tuşuna basın ve az önce attığımız SuperSu.zip dosyasını bulup seçin ve kurun. (Örnek olarak şu videoyu izleyin:https://youtu.be/3ecRWFpXf8o?t=21) Super su kurulduktan sonra menüden Reboot System tuşuna basarak telefonu baştan başlatın.

7. Telefon açılınca kontrol edin telefon ekranındaki uygulamalar arasında supersu varsa root işlemi başarılı olmuş demektir. Play storedan root checker programı ile kontrol edebilirsiniz.

8. Ancak bizim telefonda bazı system dosyalarının değişmesini engelleyen bir ayar daha var. Bu dosyalarda değişikliğe belki de hiç ihtiyaç olmayacak ama ben hiç bir kısıtlama istemiyorum diyorsanız (ben dedim) son bir adım daha var:

9. Play store dan busybox programını kurmanızı sağlayan programlardan birini kurun (ben BusyBox meefik kullandım ama diğerleri de olur). Daha sonra yine play storedan bir terminal emulatör programı (ben Termux kullandım) kurun. Terminal emülatörünü çalıştırın. Yine bir kaç komut gireceğiz:

su
    mount -o rw,remount /system
    cd /system
    lsattr
    chattr -R -i *
    rm –f /system/set_immutable.list
    lsattr

İşlem tamamlanmıştır. Uzun uzun yazdığıma bakmayın toplamda 5-10 dakikalık bir işlem.

Not: Root checker veya busybox veya terminal emulator kullanırken SuperSu devreye girerek bu programlara root yetkisi vermek istiyor musunuz diye soracak. "Allow" seçmeyi unutmayın. Daha sonra herhangi bir program root yetkisi isterse yine SuperSu devreye girecek. Bu durumda yetki isteyen programa dikkat edin. Ne işe yaradığını tam bilmediğiniz uygulamaya yetki vermeyin.

Not: Bu işlemleri yaparken xda formundaki bir kaç başlıktan yararlandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithless35 -- 8 Şubat 2016; 1:01:04 >

• faithless35 F kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çok teşekkür ederim çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Admin bunu ve önceki yazını ana sayfaya koysa iyi olur. Yalnız iki sorum olacak
    1. Ben b853 rom kullanıyorum acaba bir sıkıntı olurmu?
    2. Busybox ve terminal emulatör programı, bunlar root için gereklimi? Ne işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canakca -- 8 Şubat 2016; 18:04:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canakca

Kardeşim çok teşekkür ederim çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Admin bunu ve önceki yazını ana sayfaya koysa iyi olur. Yalnız iki sorum olacak
    1. Ben b853 rom kullanıyorum acaba bir sıkıntı olurmu?
    2. Busybox ve terminal emulatör programı, bunlar root için gereklimi? Ne işe yarıyor

1. Yine xda formunda b853 için bu işlem başarısız oldu demiş birisi. Konuyu takipteyim, olup olmadığına dair bir kanaatim oluşursa burada paylaşacağım.
    2. Bu işlem şunu yapıyor: Huawei şöyle bir mekanizma koymuş; kullanıcı root olsa bile bazı sistem dosyalarını değiştiremiyor. Bu dosyaların listesini ise busybox ve terminal programı yardımı ile sildiğimiz set_immutable.list dosyasında tutuyor. Dolayısı ile bu dosyayı silince bu kısıtlamadan da kurtulmuş oluyoruz. Size tavsiyem bu adımı atlayın. Root isteyen bir kaç programı deneyin. Belki de sorunsuz çalışacaklar. Eğer çalışmıyorsa veya root değilsiniz diyorsa mecburen bu adımı da yaparsınız. Bu adım daha sonra da yapılabilir. Ben Call Master isimli root isteyen gelişmiş bir çağrı engelleme programı kullanıyorum. Bu yüzden root yetkilerine ihtiyaç duydum. Ama elim değmişken bu son adımı da yaptım. Dediğim gibi belki atlasam yine çalışırdı program. Denemeden bilemeyiz.

Cevap için çok sağol, Allah razı olsun paylaşımlarını bekleyeceğim
    Sanırım problem var bu anlatımda.
    Galiba telefonun bootloader kilidi kapalı bu nedenle" fastboot flash recovery TWRP-2.8.7.0.img" komutunu girdikten sonra fail veriyor ve twrp recovery i flashlamıyor bir çözümünüz varmı acaba ?
  • Çok haklısınız, ben bootloader kilidini çok daha önce kaldırdığım için bu adımı unutmuşum. Bununla ilgili adımları da en kısa zamanda ekleyeceğim. Bu arada telefonun kutusuna ihtiyacınız olacak seri numarası için onu hazır edin.
    Cihazı rootlamak için bile twrp kurmamız gerekiyor önceden böyle değildin be huawei
    TWRP yi rom atarken kuruyordum ama zaten bizim official romlar stabil olduğu için gerek duymuyorum artık. Bazen ihtiyaç oluyor ama bir yandan da risk almaya gerek yok sonuçta bilemeyiz o cihazı rootlayan aplikasyonun içerisindeki zararlı kodları. Hevesimi alınca soğudum rom ve root işlerinden Bazı bankaların internet şubesi programı bile rootlu telefonlarda çalışmıyor.
    Anlatım çok iyi bu arada ihtiyacı olan arkadaşlara çok yardımcı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 11 Şubat 2016; 21:21:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faithless35

quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk
    Nereden çektiniz acaba full sürümü

b852 full update

Aşağıdaki sayfadan faydalandım:
    http://forum.xda-developers.com/ascend-p7/general/huawei-p7-l10c900b852-europe-android5-1-t3303591

indirme adresi:
    http://consumer.huawei.com/gr/support/downloads/detail/index.htm?id=69308

sayfa yunanca ama takılmayın, sağ tarafta yer alan indirme linkini göreceksiniz. Ona tıklayarak 1,25 GB lik zip dosyasını indirin. Zip dosyasının içinde dload diye bir klasör var. bunu yine dload isminde telefonunuzun içine atın. Telefondan yerel güncellemeyi çalıştırın.

Bu işlem sırasında telefonunuzdaki bilgilere bir zarar gelmiyor. Ancak her ihtimale karşı rehberinizi yedek alın. Uygulamalar da silinmiyor. Ancak ben eski sistemden kalıntılar sistemi yavaşlatmasın diye güncelleme bitip ilk ayarları yaptıktan sonra telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm. Tüm uygulamalar ve ayarlar gitti, dolayısı ile gerekli uygulama ve ayarları tekrar kurdum. Biraz uğraştım ama sıfır bir sistem oldu.

mrb bu sürüme orjinal tr b619 sürümünden geçebilirmiyiz acaba bilgi verirseniz memnun olurum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Exterminatee

Cihazı rootlamak için bile twrp kurmamız gerekiyor önceden böyle değildin be huawei
    TWRP yi rom atarken kuruyordum ama zaten bizim official romlar stabil olduğu için gerek duymuyorum artık. Bazen ihtiyaç oluyor ama bir yandan da risk almaya gerek yok sonuçta bilemeyiz o cihazı rootlayan aplikasyonun içerisindeki zararlı kodları. Hevesimi alınca soğudum rom ve root işlerinden Bazı bankaların internet şubesi programı bile rootlu telefonlarda çalışmıyor.
    Anlatım çok iyi bu arada ihtiyacı olan arkadaşlara çok yardımcı olacak.

Haklısınız, aslında Huawei güzel bir arabirim yapmış. Root ihtiyacı pek yok. Eğer çağrı engelleme için satın aldığım program root istemese idi root işini hiç düşünmezdim. Bu arada boot looder kilidini açma işlemini anlatan bir yazı hazırlıyorum (ailesel ve iş nedeni ile bilgisayar başında pek olmadığım için biraz gecikiyor).

• mucofb M kullanıcısına yanıt
    Ben b621 den geçtim. Bu yeni olan full bir sürüm, yani içinde tüm dosyalar var. Kişisel tecrübeme göre sorun olmaması lazım. Ancak bu tip işlerde her zaman küçük de olsa bir risk vardır.
  • Huawei P7 iki yıldır kullanıyorum. Çin'den aldığım için güncellemeler daha çabuk düşüyor.
    5.1.1 Lolipop ve 3.1 EMUI sürümü var şuanda. TR'yede geldi sanırım. Lolipopla daha stabil oldu telefon.
    TR'de satılanlar Lite modelimi yoksa standart model mi?
  • Im Above The Law kullanıcısına yanıt
    Lite modeli
    dün akşam tr b619 dan geçiş yaptım yüklemede sıkıntı çıkmadı ilk izlenim olarak klavye çıkmaması huawei yedekleme aracı ve gsm şebeke bölümündeki lte seçeneği dışında bir soruna rastlamadım klavyeyi ayarlardan etkinleştirince sorun çözüldü fakat lte seçeneği çıkmıyor ve huawei yedekleme uygulaması yüklü olduğu halde menüde gözükmüyor vakit kalmadığından full vipe yapıp sıfırlayamadım yanılmıyorsam siz sıfırlama yaptınız sizdede bu sorunlar mevcutmu acaba bilgi verebilerseniz memnun kalırım teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Im Above The Law

Huawei P7 iki yıldır kullanıyorum. Çin'den aldığım için güncellemeler daha çabuk düşüyor.
    5.1.1 Lolipop ve 3.1 EMUI sürümü var şuanda. TR'yede geldi sanırım. Lolipopla daha stabil oldu telefon.
    TR'de satılanlar Lite modelimi yoksa standart model mi?

Türkiye ye resmi lolipop gelmeyecek, biz xda dan bulup oradakileri kuruyoruz. Bu arada buradaki model standart model, lite değil.

b852 de ne gıbı degısıklık var acaba cıft tıklayarak ekran acma gıbı ozellık varmı bı de sarz durumu nasıl paylaşabılırmısın
  • Arkadaşlar beNim anlamadığım niçin cihazı root yapmak için bukadar uğraşılıyor king root die bir program var internette nasıl kullanıldığı mevcut üstelik telefonu pc ye bağlamadan root yapabiliyorsun programı telefonda kur kendi kendine root yapıyor ben öyle yaptım şu anda telefon root lu bi deneyin derim

• Arkadaşlar elimde ki P7 yi satıyorum. Cihaz tertemiz hiçbir sorunu yok. Faturası ve kutusu mevcut. 15 ay garantisi devam ediyor. İlgilenenler Pm atabilir. Teşekkürler

• huawei p8 mi daha iyi p7 mi sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alessio35

huawei p8 mi daha iyi p7 mi sizce ?

İşlemci ram ekran lollipop sürümü ve marsmallow güncellemesi alacak olmasıyla kesinlikle p8

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.