Şimdi Ara

Huawei P7 Kullanıcıları Kulübü: (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.736
Cevap
28
Favori
147.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üst segment tüm GPU'lar oyun konusunda başarılılar. Telefon üreticileri de her modellerinde farklı modeller deniyorlar, örneğin Galaxy serisi Power SGX,MALI ve şimdide Adreno ile devam ediyor. P7'de 4 çekirdekli Mali GPU kullanılıyor ve bu Gpu şu an yapılmış tüm oyunları yüksek fps ile çalıştırabilecek güçte. Ama Gpu'nun güçlüde bir işlemci ile desteklenmesi gerekiyor aksi halde tek başına ağır oyunların altından kalkamaz.
    P7 kullanmadım ve incelemelerini de çok takip etmedim, burada kullanan arkadaşlara ve inceleme videolarına bakarsanız daha faydalı olacaktır.
  • Bana göre artık bu ciazın İşlemcisini falan tartışmaya gerek yok... Vodafone-İstanbul bilişim-Hepsiburada ki ürünler tek hatlı modeller..

Bu telefonun tek hatlısı için bu ücret çok fazla.İnşallah türkiyeyede çift hatlısı gelir.
  • Mali 400mp2 (çift) 333 mhz de kullandım ( 1024 x 600 ) çözünürlük.

Sgx 544mp1 (tek) te kullandım 156 mhz olanı. ( 960 x 540 )

Sgx 544 nerdeyse tüm oyunlarda üstün. Mali 400 ün grafik üstünlüğünüde kesinlikle kabul etmem çünkü ışık ateş iz vb efektlerde noktalama yapıyor. (eski pc nvidia tnt ekran kartları gibi... ). Sgx de tamamem pürüzsüz.

Mali 450 için konuşamam ama aynı hızda aynı çekirdek adedinde sgx 544 mali 400 den üstün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 5 Eylül 2014; 17:43:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • felixamor F kullanıcısına yanıt
    üstat o zaman p7 mali gpu olduğuna göre daha iyi grafik performansı verir diyeiblirmiyiz?
  • white_star W kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaşlarında dediği gibi Anti Aliasing ve doku kalitesinde Mali GPU'lar gayet başarılı performans verir. Fakat dediğim gibi iyi bir CPU ile desteklenmesi şartıyla ve bu konuda Huawei Kirin 910 ile ilgili soru işaretleri var bende. Şöyle söyleyeyim örneğin GTX 700 serisi bir ekran kartınız var fakat işlemciniz Intel i3, bu durumda ağır oyunlarda çok iyi sonuçlar alamazsınız. Kısaca bir cep telefonunun performansı en yavaş parçası kadardır. -Bilgisayarlarda olduğu gibi-
    Daha önce Mali 450 GPU'lu Redmi Note kullanıyordum işlemcisi MT6592'ydi ve Hd ekranda çok yüksek fps'ler vermiyordu (Most Wanted gibi ağır oyunlarda) Şu an MT6592 Turbo ile Mali 450 kullanıyorum ekran FHD olmasına rağmen ağır oyunlar inanılmaz hızlı..
    Fikir edinmek adına buradan TCL S960'ın (Mali-450) Mi3 (Adreno 330) ile karşılaştırmasına bakabilirsiniz..

• Teorik kıyaslamalar. Mtk nın üst düzey mtk 6595 inde pvr rogue kullanılacak onedenle onuda kattım. Pvr rogueler iphonelerdan ipadlerden ötürü şu anda bile gayet yaygın gpular.

Performans

Mali 400 < sgx 544 < mali 450 < powervr rogue

Pil/performans

Power vr rogue > sgx 544 = mali 450 > mali 400

Uyumluluk

Sgx 544 => power vr rogue > mali 450 = mali 400

Grafik kalitesi açısından power vr sgx de donanımsal ışıklandırma üstün. Sgx da kendine has texture sıkıştırma formatları mevcut. Rogue serisi ise zaten opengl 3 onu kıyaslayamayız direk üstün.

Grafik kalitesi testi için iki oyunu iki ayrı cihazda yanyana kıyaslamak gerek. Yani testlerde mutlaka mutlaka grafikler yanyana sunulur asla sözel olarak açıklanamaz. Xbox 360 ps3 aynı segmentte biri nvidia lı biri amd... yanyana resimlere rağmen kırk kafadan ses çıkar şunun şurası iyi bunun şurası diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 7 Eylül 2014; 20:56:17 >

• felixamor F kullanıcısına yanıt
    eyvallah üstat o zaman p7 almasam bile mali gpu'lu bir telefon almaya özen göstereceğim.
  • Ben de bu telefonu almak isteyenlerdenim. Benim şu an kullandığım Xperia Sp sorunu görüşme esnasında karşı tarafın sesinin ahizeden çok az gelmesi. Dışarıda kesinlikle duyulmuyor kulaklık zorunlu oluyor. BU telefonda acaba bu sıkıntı var mı? BEn hiç oyun oynamam telefonda kamerası harika gibi. Kamera benim için önemli. Isınma sorunu şu an ne durumda acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertozsen340 -- 12 Eylül 2014; 21:34:22 >
  • İphone 6, lg g2, z1c ve lumia 930 dan sonra bu telefona yoğunlaştim.

Beni kendine:çeken en büyük özellikleri

Pil değeri
    Tipi
    Performansı

Bu üçü yetiyor bana.
    Tabi eekleyim ayda 12 euro ya alacağım 24 ay kontratli bu fiyata hayatta:böyle bir tel alamam.

• Rehberdeki kişilere resim atıyabiliyor musunuz ?
    Ben yapamadım da
  • İlk mesajı rahat okuyamayanlar için paragraflı hali.

ARKADAŞLAR, gerçek ve uzun soluklu bir inceleme için bu yazıyı sonuna kadar okumanızı öneririm. Ben bu telefonu alalı şuan da 1 ay oldu kullanıyorum.

Kuzey Irak Erbil'den 400 DOLAR'a aldım. Kutu içinden; Kulaklık (kulak içi değil ve çok kaliteli sese sahip), şarj adaptörü ve usb aktarma şarj kablosu, soket yuvaları için iğnesi çıktı. Gerçekten tam anlamıyla PREMIUM bir tasarıma sahip. Çok ince ve kibar. Iphone 5s ve Xperia Z2 karışımı bir telefon. Ele avuca geliyor kullanım kolaylığı yüksek. Herkesin bu hangi telefonmuş markası neymiş diyip en az 15 dk inceledikleri bir telefon.

Telefon tek sim kartlı ama ikinci sim kartı da takabiliyorsun o da şöyle; Hafıza kartı yuvasına sim kartını tak ve kullan bu kadar basit. Oyunlardaki performansı ise gerçekten çok başarılı. Grafiğin çok yoğun olduğu yerlerde çok ufak kasmalar oluyor anlık o da (saniye ya da milisaniye hesabı) ama genel olarak düşük grafikli oyunlar oynamam.

Telefon ince kasa olmasına rağmen ortalamanın altında bir sıcaklığa sahip yani baya iyi. Android işletim sistemi tam uyumlu olarak performans veriyor ve gerçekten tahmin ettiğimden de hızlı kullanmanı sağlıyor. Bazı kısayol özellikleri Iphone'den alınmış ve çokta iyi olmuş. Mesela, ana kapasitif tuşu değilde sanal tuşu kullanarak menü ve diğer işlemleri yaptığınız özellik var.

Hızlı kamera özelliği çok iyi ses kısma tuşuna iki kere hızlıca peşpeşe basarsan ort. 1.3 sn. içinde çekiyor. Dokunmatik konusunda kesinlikle bir çok telefondan daha başarılı parmağın yakınlaştığını hissetmesi bile yeterli. Eldiven modu bulunmakta. Telefonun ses çıkışı gerçekten çok net ve yüksek. Başka güzel özellik ise Whatsapp'te ses kaydederek konuşuyorsunuz diyelim, hoparlör arkada olduğu için bazen duyamayabiliyorsunuz (ortam sesliyse) ama adamlar demiş ki; uğraşma ön kameraya parmağını getir öndeki ahize'den sesi dinle.

Telefonu bireysel özgürlük derecesinde baya iyi imkanlar koyarak süslemişler. Daha sonra ön kamerası 8 mp olması ve panoramik selfie modu harika bir şey. Ön kamerayla ciddi kaliteli fotoğraflar çekebiliyorsunuz ve kalabalık bir grupla fotoğraf çekinecekseniz panoramik selfie'yi aktif edip ilk önce ortayı sonra solu sonra sağı otomatik çekip sizin için tek parça haline getiriyor kimse de kareye girmek için sıkış fıkış olmuyor.

PİL ÖMRÜ konusuna gelelim; Şarj % 0'dakyen tamamen dolması yaklaşık 3 saatini alıyor ama bu dolum süresi seni gün içerisinde çok rahatlıkla idare etmeni sağlıyor. Mesela ben her gün ortalama 2 saat whatsapp, yaklaşık 2 saat oyun, en az 1 saat internette surf yaparım (instagram, facebook, twitter, haberler vb.), Gelen ve giden çağrılar var, uygulama yükle sil, bir kaç kişisel özelliştirme ile uğraş felan derken şarjım %65-70 civarlarında olur telefonu elimden bıraktığımda. (Ekran ışığıda otomatik sensör modunda tabi) Son ekran ışığında ise % 60'lara düşüyor normal olarak.

Geriye kalan süre içerisinde ise beni rahatlıkla 1 buçuk gün idare etti. Mesela ULTRA BATTERY SAVER modu var şarjın %10'un altına düştüğünde bu moda geçmen için onay istiyor evet ya da hayır diyorsun. Evet dediğinde tıpkı windows phone gibi bir ana menüye dönüyor ve sadece rehber, gelen ve giden çağrılara açık hale geliyor. Bu yöntem ise senin şarjından sadece 10 saatte %4 götürüyor. Demem o ki; Ben SONY kullancısıydım bu telefonu almadan önce ise HTC ONE M8, XPERIA Z2, NOTE 3 kullandım çok yakın arkadaşlarımındı.

Bunlarla tüm özelliklerini kıyaslamaya kalkmayın. Sadece ön kamerasını ve menü hızını kıyaslarım. Ama XPERIA Z1 ile aynı özelliklere sahip bu telefonu almayı düşünenler kesinlikle pişman olmazsınız. Ben çok hassas davrandım ve bunu aldım LG G2'yi alacağıma farklı tasarıma sahip daha kibar ve rahat bir telefon almanızı öneririm. Sorularınız varsa alabilirim almayı düşünen arkadaşlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inque -- 14 Eylül 2014; 22:00:43 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• GreenMamba kullanıcısına yanıt
    atayabiliyorsunuz.
    whatsup resmini kullanabiliyorsunuz, sync yapılırsa facebook resimlerivs kullanılabiliyor.

rehberde telefon numarası yazıp düzenlediğiniz (editlediğiniz) ekranda, kişi fotosunun altında zaten "düzenle" yazısı var. normalde default olarak bi kelle resmi oluyor, üzerine basarsanız değiştirebilirsiniz.

-
    pil konusu fazlaca kafaya takılıyor sanırım. bende şöyle bir örnek vereyim.
    full internet kullanımı (ekran parlaklığı %30 civarı) yaklaşık 4 saati buluyor. yani facebook, twitter, instagram, flipboard, gazeteler vs. bi dünya programla full sörf. arada en az 15-20 kare fotoğraf, bunların 1-2 tanesini snapseed, photo editor gibi programlarla düzenleyip paylaşmak, dropboxa yüklemek, ortalama 15-20 dakikalık telefon görüşmesi dahil, 4 saat civarı kullanıyorum ben telefonu. sonra şarja taktığım için daha ne kadar götürür bilemiyorum. süper değil, ama batarya büyüklüğüne göre hayal kırıklığı yaratmadı bende.

bu arada daha öncede söylemiştim ama, tasarım olarak çok güzel bir telefon, kullandıkça daha çok sevdim ben.

kullandığım hiç bir programda takılma, donma gibi bir sorun yaşamadım. bu açıdan da kullandığım samsung tabletlerden sonra ilaç gibi geldi ve oldukça mutlu etti beni.

daha önce nokia 808 kullandığım için fotoğraf konusunda elbetteki süper diyemeyeceğim ama, baskı alınmayacaksa fotoğraf kalitesinin her şekilde gideri var. instagramda falan paylaştığım hiç bir fotoğrafta sırıtmıyor nokia 808 in yanında. isteyen instagramda telefonun adıyla açılmış tag altındaki fotoğraflara bakabilir zaten.
    ön kamera için söyleyecek söz yok zaten. heralde bundan iyi çeken yoktur. biraz distortion oluyor ama kullandıkça daha düzgün pozlar çekilebilir gibime geliyor.

kısacası oyun dışında her türlü beklentiye cevap veren, pahalı olmayan en şık telefon bu bana kalırsa piyasadaki.
    inşallah sıkıntı çıkarmaz da en az 2 sene götürür.

• Bir iki gün önce de sormuştum. Acaba telefonda görüşme yaparken özellikle dışarıda karşı tarafın sesi rahatlıkla duyulabiliyor mu ? Bu konuda herhangi bir sıkıntınız var mı ?
  • mertozsen340 M kullanıcısına yanıt
    Temel telefon özelliklerinde bir sıkıntı görmedim ben. Sesimi duymayan olmadi bugüne kadar, ki kısık sesle konuşurum, karşı tarafın seside billur berraklığinda olmasada geliyor net sekilde, bu güne kadar hiç rahatsız etmedi beni. ( kaldiki şantiyede çalışıyorum, rüzgarlı ve gürültülü olabliyor etraf, ona rağmen rahatsız etmedi bufüne kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur7 -- 16 Eylül 2014; 0:58:03 >
  • Bende amazondan verdim siparişi yarın gelecek ınş.

Baya bir araştırdım sonunda bu telefona karar kıldım.
    Ama Kullanan baya az sanırım bu telefonu türkiyede

• Beyler kilit ekranini her actigimizda degisik duvarkagitlari Geliyorya , bu duvar kagitlari nerde depolaniyor,iclerinde cok guzel resimler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

Bende amazondan verdim siparişi yarın gelecek ınş.

gümrükten nasıl geçecek acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga68

quote:

Yurtdisindyim hocam ben

• quote:

quote:

quote:

Yurtdisindyim hocam ben

pardon dikkat etmemişim. hayırlı olsun. çift hatlı mı acaba aldığınız
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yurtdisindyim hocam ben

pardon dikkat etmemişim. hayırlı olsun. çift hatlı mı acaba aldığınız

Hiç dikkat etmedim hocam
    Nasıl bulabilirim siteden

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.