|
Huawei yeni işletim sistemini tanıttı: Android'ten tamamen bağımsız (2. sayfa)
-
-
Bu bir devrim yazın bir kenara!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 21 Ocak 2024; 21:20:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşletim sistemini yazmak değil mesele onu samsung bile yapar asıl sıkıntı play store ve app store daki milyonlarca uygulamayı marketine kısa sürede getirebilmek. Facebook WhatsApp instagram youtube ve diğer google servisleri tarafından ambargolu konulduktan sonra tutması imkansız
Güzel hareket zorlu bir yol tabi ama Çin kendisi bir dünya zaten. Sadece Asya’ya çalışsa yeter
Kötü komşu insanı ev sahibi yapar. ABD kendi elleriyle yaratıyor kendisini yok edecek tiranı. Her adımı hata, her yaptığı yanlış. ABD bitiyor, batacak, yok olacak diyenlere gülüyordum şimdiye kadar lakin artık belli ki dünyanın yeni tiranı Çin olacak. Garip olan ise bunu ABD kendisi yapıyor. Ya da ABD'yi yöneten güçler yeni bir tiran istiyor ve bunu ABD'ye rağmen yaratıyor.
Burada olmaz, gitmez, yapamaz, tutmaz diyenler daha 8 ay önce tuvalet terliği olsa Tayyip'e karşı kazanacak diyenler. Yani geçiniz onları. Onlar tuvalet terliği ile denk IQ sahibi.
-
Aynen dostum liboş ekonomistler Rusya'yı batırıyordu en son, çöktüğü topraklar hariç tabi :)
Çin'i de bitirdilerdi, çip falan üretemicekti, Huawei'nin falan haberi yok tabi daha bundan
Trump diyor ya; adamlar istediğini aldı ve yapabildiğiniz tek şey "Sanction them"
Liboş ekonomistler alıştırmış size Abd olmazsa ölürük, tabi o sırada ölen Abd ekonomisinden bahseden de yok :)
Neyse
İyi oluyor iyi, devam etsinler yaptırıma
Karın dediğin her türlü doyar ama hazır almak varken yerlisini üretmeye başlayan ekonomi gibisi yoktur :)
Şu Amerikayı falan bazen gözümüzde büyüttüğümüzü düşünüyorum. Çinli şirketlerin faaliyetlerine izin verip onları kontrol altına almak varken yaptırım uygulamak gerçekten akıllıca tercih. Teknoloji yarışında kaybeden ve birilerine yapışmaktan kurtulamayan tek ülke biziz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kayıt bile tutmaya başlamadan gümrük birliği zırvasına soktular bizi zaten sallantıda olan üretimimizi topal bıraktılar AB'ye muhtaç ettiler
Çinli elektrikli araç üreticileri deli gibi saldırıyor dünya piyasalarına
Bunları ülkemize alıp Avrupa için üretim yaptırtmak varken biz naaptık.
AB'nin g.t korkusuna çıkarttığı yasaları kopyalayıp hiçbir Avrupalı'nın karşılamadığı şartları öne sürüp "siz gelmeyin, biz Ab' ye kazıklanmaktan razıyız" dedik
Daha yeni otomobil derneği midir ne bişeyin başkanı çıkıp aman Çinliler'e izin vermeyin diye bişeyler diyordu yeterki düzen değişmesin, düzülen de sıkıntı yok nasıl olsa
Huawei nin bu azmi gerçekten takdiri hakediyor. ABD'den yemedikleri ambargo yok ama pes etmiyorlar, uzun vadede çok farklı bir noktaya gidecek Huawei.
masada kimin silahı daha büyükse o kazanır şimdilik en büyük silah amerikada çin böyle devam ederse yakın zamanda amerika oraya demokrasi götürür :D
-
Nokia'yı da ise alsınlar o da çok heyecanlıydı zamanında.
Meta grubu bile destek vermezse Çin dışında tutacağını sanmıyorum. Bugün hangi birimiz Instagram, Whatsappı bırakıp Çin uygulamaları kullanırız ki ? Çin için büyük, dünyanın diğer kalanı için önemsiz bir hamle.
-
Kendi işletim sistemini oluşturmak güzel hareket, Android olmasa da IOS'a rakip olma potansiyeli var ama olamayacak. Öncelikle uygulama geliştiricilerle büyük anlaşmalar yapıp cihazına uygulama yapmalarını sağlamaları gerekiyor. Aksi takdirde telefon 300-500 uygulama içeren,gerekli bankacılık,tasarım,oyun vb. uygulamalardan yoksun bir halde önümüze gelir. Çin için işe yarayacak uygulamaları bir şekilde eklerler de,Avrupa ve Türkiye'de işe yarayacak bankacılık,e devlet,youtube,facebook,whatsapp gibi uygulamalar muhtemelen biraz zor gelir. Bu da rekabetlerini sınırlar, çin dışına pek açılamazlar.
-
Nokia'nın iç pazarı Finlandiya 5.5 milyon, Huawei'nin iç pazarı Çin 1.4 milyar. Çin pazarında zirveyi ele geçirse bile yeterli olur ilk etapta Huawei için. Umarım başarılı olurlar da google, meta, Apple, microsoft gibi iyice evil company'e dönüşen Amerikan şirketlerine bir alternatif doğar.
Umarım
Tencent'ın in yaptığı birçok oyun var. Milyonlarca mobil kullanıcı barındırıyor.
Mobilde devrim yarattılar. Sırf çin yaptı diye değil, kalite kokan ürünü herkes kullanır.çin kalite kokuyorsa neden milaet kullanmasın.
Huawei her zaman bildiğimiz donanımsal üstünlüğü ve kalitesini Çin dışına da çok iyi derecede hitap edebilen çok stabil ve fonksiyonel bir yazılımla birleştirirse eskisinden daha güçlü hale gelebilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nokia Meego’ya ihanet etmeseydi ve Microsoft’a harcanan mesai Meego’yu geliştirmek için harcansaydı şu anda işler bambaşka olabilirdi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Asya tarafında ucuz cihazlarda tutabilir, batı ülkelerinde ve batı taraflı Asya ülkelerinde ABD'nin yaptırımlarından dolayı tutunamaz gibi geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X