Şimdi Ara

Hukuk bitirince iş imkanları nasıl? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
6
Favori
20.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.ekimtadilat.com/ruh_sat/951.jpg
  • hukuk mezunları avukatlık hakimlik noterlik kaymakamlık müfettişlik bilmemnelik cartlık curtluk.... her şeyi yapabilir hukuk diploması her kapıyı rahatlıkla açar.mezun olun en az 3-4binTL ile işe başlarsınız.hatta okul bitmeden iş teklifleri gelir vs.vs.vs. :D bu tarz söylemlerle çok sık karşılaşırsınız özellikle tercih döneminde. her zamanki hikayeler, klişe laflar.

gençler aldanmayın bu tür vaatlere.evet 10yıl önceye kadar yaklaşık olarak böyleydi ama inanılmaz bir değişim var.bakalım gerçekten öylemiymiş:

hukuk fakülteleri her yıl 12bin yeni mezun veriyor. 4yıl sonra 16bin mezun verecek.yani ihtiyacın çok çok çok üzerinde.daha 2006 yılında 2bin300 mezun vermişti.bilenler bilir.ona bile çok deniyordu:d ortalık avukattan geçilmiyor artık.ve avukat kazançları düşüyor.en dandik memurlar bile 2100TL alıyorken biraz araştırırsanız 1200TL maaşla çalışan birsürü avukatla karşılabilirsiniz,özellikle istanbul'daki 2-3 yıllık avukatlar. yukarıda arkadaşın dediği gibi ya çok geniş çevre ve bol para,yada çok sağlam torpiliniz yoksa büyük ihtimal boşuboşuna 4-5yıl eziyet çekmiş olursunuz.

Hakim-savcı olma konusunda ise sınava yaklaşık 13-14bin kişi girecek bu yıl ve 500 yada 600 kişi alacaklar.ayrıca bakan düzeyinde bi tanıdık olması lazım yoksa mülakatta elenmeniz an meselesi.3-4yıl sonra bu sınava en az 20bin kişi gireceği tahmin ediliyor.

resmi kurumların avukatlıklarına gelince:özellikle 1-2yıldır hemen her kurumun açtığı sınavlara girmek için en az 5yıl avukatlık yapmış olmak şartı aranıyor, ayrıca bir çok kurum çok iyi derecede yabancı dil istiyor.sınavlara yine en az 6-7bin kişi giriyor ve 8-10 kişi alınıyor.ayrıca mülakat illeti.kurum avukatlığında alacağınız maaş başlangıçta 2700-3100 arasında değişiyor.

müfettişlik,kaymakamlık vs konusunda ise: o sınavlara iktisat işletme siyasal bilgiler vs mezunları da giriyor ve doğal olarak çok çok fazla bir katılım oluyor.alınan kişi sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez.ayrıca mülakatta elenmemeniz için çok çok sağlam bi torpil şart. daha kötü tarafı bu sınavları hukukçular kazanamıyor.çünkü sınavlarda iktisat,işletme,maliye,ekonomi,muhasebe gibi hukukçuya çok yabancı dersler soruluyor.

stajın bitmesine çok az kalmış ve geçen yıl mezun olmuş bir hukukçu olarak söylüyorum bunları.bundan sonra tercih yapacak olanlar bilsin istedim.sonra hayal kırıklığına uğramayın. son pişmanlık fayda vermez.

he bir de şu var: stajyer avukatlara 5kuruş para verilmiyor özellikle adliye stajında. otobüslerde vs öğrenci indirimi falan da yok.ayrıca çalışmanız da yasak. daha kötü tarafı staj bitince 1650TL ruhsat parası vereceksiniz :D he bir müjde daha: Barolar birliği gelecek yıldan itibaren avukatlık sınavı uygulayacak.sınavı geçemeyen avukatlık yapamayacak.:D kolay gelsin .d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 23 Eylül 2013; 13:28:49 >

• Hocam Tıp ve Hukuk Fakültesi asla bitmeyecek iki meslek grubu..Burdan mezun olan asla işsiz kalmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy2005

hukuk mezunları avukatlık hakimlik noterlik kaymakamlık müfettişlik bilmemnelik cartlık curtluk.... her şeyi yapabilir hukuk diploması her kapıyı rahatlıkla açar.mezun olun en az 3-4binTL ile işe başlarsınız.hatta okul bitmeden iş teklifleri gelir vs.vs.vs. :D bu tarz söylemlerle çok sık karşılaşırsınız özellikle tercih döneminde. her zamanki hikayeler, klişe laflar.

gençler aldanmayın bu tür vaatlere.evet 10yıl önceye kadar yaklaşık olarak böyleydi ama inanılmaz bir değişim var.bakalım gerçekten öylemiymiş:

hukuk fakülteleri her yıl 12bin yeni mezun veriyor. 4yıl sonra 16bin mezun verecek.yani ihtiyacın çok çok çok üzerinde.daha 2006 yılında 2bin300 mezun vermişti.bilenler bilir.ona bile çok deniyordu:d ortalık avukattan geçilmiyor artık.ve avukat kazançları düşüyor.en dandik memurlar bile 2100TL alıyorken biraz araştırırsanız 1200TL maaşla çalışan birsürü avukatla karşılabilirsiniz,özellikle istanbul'daki 2-3 yıllık avukatlar. yukarıda arkadaşın dediği gibi ya çok geniş çevre ve bol para,yada çok sağlam torpiliniz yoksa büyük ihtimal boşuboşuna 4-5yıl eziyet çekmiş olursunuz.

Hakim-savcı olma konusunda ise sınava yaklaşık 13-14bin kişi girecek bu yıl ve 500 yada 600 kişi alacaklar.ayrıca bakan düzeyinde bi tanıdık olması lazım yoksa mülakatta elenmeniz an meselesi.3-4yıl sonra bu sınava en az 20bin kişi gireceği tahmin ediliyor.

resmi kurumların avukatlıklarına gelince:özellikle 1-2yıldır hemen her kurumun açtığı sınavlara girmek için en az 5yıl avukatlık yapmış olmak şartı aranıyor, ayrıca bir çok kurum çok iyi derecede yabancı dil istiyor.sınavlara yine en az 6-7bin kişi giriyor ve 8-10 kişi alınıyor.ayrıca mülakat illeti.kurum avukatlığında alacağınız maaş başlangıçta 2700-3100 arasında değişiyor.

müfettişlik,kaymakamlık vs konusunda ise: o sınavlara iktisat işletme siyasal bilgiler vs mezunları da giriyor ve doğal olarak çok çok fazla bir katılım oluyor.alınan kişi sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez.ayrıca mülakatta elenmemeniz için çok çok sağlam bi torpil şart. daha kötü tarafı bu sınavları hukukçular kazanamıyor.çünkü sınavlarda iktisat,işletme,maliye,ekonomi,muhasebe gibi hukukçuya çok yabancı dersler soruluyor.

stajın bitmesine çok az kalmış ve geçen yıl mezun olmuş bir hukukçu olarak söylüyorum bunları.bundan sonra tercih yapacak olanlar bilsin istedim.sonra hayal kırıklığına uğramayın. son pişmanlık fayda vermez.

he bir de şu var: stajyer avukatlara 5kuruş para verilmiyor özellikle adliye stajında. otobüslerde vs öğrenci indirimi falan da yok.ayrıca çalışmanız da yasak. daha kötü tarafı staj bitince 1650TL ruhsat parası vereceksiniz :D he bir müjde daha: Barolar birliği gelecek yıldan itibaren avukatlık sınavı uygulayacak.sınavı geçemeyen avukatlık yapamayacak.:D kolay gelsin .d

Hocam naptınız ya polis falan mı olsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim fakültede yabancı dil bilin işsiz kalmazsiniz diyor hocalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Il Giurista -- 24 Eylül 2013; 9:09:58 >
  • bakın ne buldum:D artık hocalar da söylüyor "hukuk kontenjanları ihtiyacın çok çok üzerinde. birüsürü işsiz hukukçu yolda" diye.

http://gundem.bugun.com.tr/osymye-tip-ve-hukuk-tepkisi-haberi/792739

çoğalan her şeyin değeri düşer.yazın bunu bi kenara:) önce fen-edebiyatların işini bitirdiler..sonra eğitim fakültelerini arttırdılar onun işi bitti,sonra sıra işletme-iktisata geldi onu da her üniversiteye açtılar 2000li yılların başında onun da işi bitti. 2006'dan itibaren de hukuk fakülteleri böyle çoğaltıldı ve şimdi de hukukun işi bitiyor:) olmaz olmaz demeyin.olmaz olmaz:) hatta oldu bile diyebiliriz. üzgünüm.

mezun olunca anlayacaksınız ama bunu şuradan da anlayabilirsiniz.. 6-7yıl öncesine kadar hakim olmak isteyen kimse yoktu neredeyse, sınava çok az kişi girerdi çünkü avukatlıkta iyi para vardı.sınava girenlerde yeni mezunlardı zaten çoğu.hele idari yargı hakimliği sınavına hukukçular hiç girmezdi bile ki idare hakimlerinin %84'ü hukukçu değil:D şimdi neredeyse her hukuk mezunu hakimlik istiyor,devlet işlerine girmeye çalışıyor hatta yılda 2 adli hakimlik sınavı yapılıyor ve birine sadece en az 5yıllık avukatlar girebiliyor. sınavı kazanırsan 2250TL verecekler staj bitene kadar, sonra bitirme sınavını da kazanırsanız atanacaksınız 3bin TL..doğu görevi vs vs. aynı şey kurum avukatlığı sınavları için de geçerli. çoğu kurum sınavına en az 5yıllık avukatlar girebiliyor sadece.ve binlerce kişi giriyor o sınavlara. oralardan da alınacak maaş 2700-3100TL arası değişiyor. bütün bunlar demek oluyor ki en az 5yıl avukatlık yaptığı halde 2700-3000TL kazanamayan binlerce avukat var:) şimdi bile. her yıl 16bin hukuk mezunu demek ne demek:D 5yılda 80bin avukat demek.büyük hukuk büroları için bol bol ucuz işgücü demek. staj bitsin de şimdilik,seneye ben de gireceğim hakimlik sınavına yeni avukatların durumu inanın hiç değil değil,anlatsam inanmazsınız :D
    inşallah bu duruma bi çözüm bulunur artık yazık günah insanlara hukuk bitirmek öyle kolay değil neticede.Allah emek boşluğu vermesin:) çok da karamsar olmayın ama yine hukuk o kadar kötü değil daha hala eğitim fakültelerinin, işletme-iktisatın seviyesine düşmedi yani en azından:d yabancı dil önemli tabi. hayırlı olsun sizlere de yeni kazanmışsınız sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 24 Eylül 2013; 18:40:33 >

• quote:

bakın ne buldum:D artık hocalar da söylüyor "hukuk kontenjanları ihtiyacın çok çok üzerinde. birüsürü işsiz hukukçu yolda" diye.

çoğalan her şeyin değeri düşer.yazın bunu bi kenara:) önce fen-edebiyatların işini bitirdiler..sonra eğitim fakültelerini arttırdılar onun işi bitti,sonra sıra işletme-iktisata geldi onu da her üniversiteye açtılar 2000li yılların başında onun da işi bitti. 2006'dan itibaren de hukuk fakülteleri böyle çoğaltıldı ve şimdi de hukukun işi bitiyor:) olmaz olmaz demeyin.olmaz olmaz:) hatta oldu bile diyebiliriz. üzgünüm.

mezun olunca anlayacaksınız ama bunu şuradan da anlayabilirsiniz.. 6-7yıl öncesine kadar hakim olmak isteyen kimse yoktu neredeyse, sınava çok az kişi girerdi çünkü avukatlıkta iyi para vardı.sınava girenlerde yeni mezunlardı zaten çoğu.hele idari yargı hakimliği sınavına hukukçular hiç girmezdi bile ki idare hakimlerinin %84'ü hukukçu değil:D şimdi neredeyse her hukuk mezunu hakimlik istiyor,devlet işlerine girmeye çalışıyor hatta yılda 2 adli hakimlik sınavı yapılıyor ve birine sadece en az 5yıllık avukatlar girebiliyor. sınavı kazanırsan 2250TL verecekler staj bitene kadar, sonra bitirme sınavını da kazanırsanız atanacaksınız 3bin TL..doğu görevi vs vs. aynı şey kurum avukatlığı sınavları için de geçerli. çoğu kurum sınavına en az 5yıllık avukatlar girebiliyor sadece.ve binlerce kişi giriyor o sınavlara. oralardan da alınacak maaş 2700-3100TL arası değişiyor. bütün bunlar demek oluyor ki en az 5yıl avukatlık yaptığı halde 2700-3000TL kazanamayan binlerce avukat var:) şimdi bile. her yıl 16bin hukuk mezunu demek ne demek:D 5yılda 80bin avukat demek.büyük hukuk büroları için bol bol ucuz işgücü demek. staj bitsin de şimdilik,seneye ben de gireceğim hakimlik sınavına yeni avukatların durumu inanın hiç değil değil,anlatsam inanmazsınız :D
    inşallah bu duruma bi çözüm bulunur artık yazık günah insanlara hukuk bitirmek öyle kolay değil neticede.Allah emek boşluğu vermesin:) hayırlı olsun sizlere de yeni kazanmışsınız sanırım.

Hocam öğretmenlerin işini bitirdiler önce. Sonra mühendislerin. Şimdi hedeflerinde hukuk ve tıp var. Tıp daha uzun süre dayanır ama hukuk 4-5 sene sonra ciddi darbe yiyecek. 15.000 mezun aşırı fazla piyasa için. Yaşanmaz bu ülkede, okumak para etmiyor artık.

• Madem Hukuk bölümü bu kadar boktan ne okuyacaz biz tmciler ne yapacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AGAMEMNON_

Madem Hukuk bölümü bu kadar boktan ne okuyacaz biz tmciler ne yapacak ?

+yanyatmışsekiz

• Para için meslek seçmeler falan filan
    ALLAH AKIL FİKİR VERSİN. 10 bin alamayacağını anladığı an hedef değiştiren birinden hiçbir şey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

bakın ne buldum:D artık hocalar da söylüyor "hukuk kontenjanları ihtiyacın çok çok üzerinde. birüsürü işsiz hukukçu yolda" diye.

inşallah bu duruma bi çözüm bulunur artık yazık günah insanlara hukuk bitirmek öyle kolay değil neticede.Allah emek boşluğu vermesin:) hayırlı olsun sizlere de yeni kazanmışsınız sanırım.

Hocam öğretmenlerin işini bitirdiler önce. Sonra mühendislerin. Şimdi hedeflerinde hukuk ve tıp var. Tıp daha uzun süre dayanır ama hukuk 4-5 sene sonra ciddi darbe yiyecek. 15.000 mezun aşırı fazla piyasa için. Yaşanmaz bu ülkede, okumak para etmiyor artık.

+1 Allah bunların belasını versin. Birilerinin defolup gitmesi lazım başımızdan

• bir de hukuk para için okunmaz muhabbeti yok mu:P millet 5 yıl o kadar kanunla kitapla cedelleşiyor stresten uykusuzluktan gözleri şişik şişik geziyor günlerce hele final dönemi :P bütün bunları aç kalmak için yapmıyor tabi kimse.

işin başka bir boyutu daha var ki adaletli olmak para için yapılmaz tabi ama hakimlerin, avukatların adalet dağıttığını, hakkı hukuku koruduklarını tam olarak söyleyemeyiz. neticede hakimler savcılar avukatlar kanunları uyguluyor. ülkemizde kanunlar adaletsiz. para için yapılmayacak iş siyasetçiliktir. milletvekilliğidir. adam gibi adaletli hakkı hukuku gözeten kanunlar çıkaracak kı hakimler uygulasın. şimdi hakimler adalet mi dağıtıyor sanıyorsunuz :P saçma sapan kanunları uygulayıp insanları meşgul etmekten başka bişey değil. esas parasız yapması garip olur. :p

yoksa mesela Roma İmparatorluğunda hakimler,Osmanlı Devletinde kadılar bu görevleri sebebiyle devletten maaş almıyordu. Ancak kadılar belli bi çerçevede daha bi serbestti en azından kanun sayısı çok çok azdı, devlet her şeye burnunu sokup saçma sapan kanunlar çıkarıp da bunu uygula diye dayatmıyordu,onlar da daha adil karar verirdi tabi iyi olanları. neyse yaptıkları işe göre hakim maaşları bişey değil şimdi de zaten:P

• iş imkanları geniş bir bölüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamermn -- 13 Aralık 2014; 17:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canberky

bu hukuku okuması gerçekten söylendiği kadar zor mu arkadaşlar

Gerçekten zormuş ve bende hukuk düşünüyorum

Araştırırsan eğer hukuk okumak okadar zorki hukukçulara özel çalışma teknikleri geliştirenler bile var
  • bi up çekelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

quote:

Orijinalden alıntı: _AGAMEMNON_

Madem Hukuk bölümü bu kadar boktan ne okuyacaz biz tmciler ne yapacak ?

+yanyatmışsekiz

Aynen ne okuycaz?
  • quote:

hukuk mezunları avukatlık hakimlik noterlik kaymakamlık müfettişlik bilmemnelik cartlık curtluk.... her şeyi yapabilir hukuk diploması her kapıyı rahatlıkla açar.mezun olun en az 3-4binTL ile işe başlarsınız.hatta okul bitmeden iş teklifleri gelir vs.vs.vs. :D bu tarz söylemlerle çok sık karşılaşırsınız özellikle tercih döneminde. her zamanki hikayeler, klişe laflar.

Çok haklısınız hocam. Abim Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu'nda emniyet personeli öyle avukatlar görüyormuş ki 30-40 lira için 4-5 saat bekleyen, 30-40 lira için birbiriyle didişen avukatlar falan, hakikaten içler acısı hukuk mezunlarının hali. Ben de dikiş tutturamadım bir türlü Yıldız Gemi İnşaat Mühendisliği'ni bıraktım İtü Elektrik müh istediğim için kazanamadım İlköğretim Matematik Öğretim Matematik Öğretmenliği'ne yerleştim, bunu da bırakıp Hukuk okumak istiyordum bir ara çok ciddi şekilde düşünüyordum bunu fakat mezunların halini gördükçe vazgeçtim.

• Hakim olmak istiyorum fakat geçmişte depresyon tedavisi gördüm, hastanede yattım bi süre. Bu sıkıntı olur mu, yardımcı olabilir misiniz?
  • mezun olduğunda 1500 liraya stajyer avukat olarak işe girdiğinde aylık 3 bin kazansam havada karada yeterdi de neyse 1500 de iyidir en azından avukatım bereket versin dersin merak etme :)
  • Sen hukuk okuma
    10 bin kazanırmıyım diyor, ticaret mi sandın insan evladı git iş adamı ol para pul derdindeysen hukuktakilerin önünü kapama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.