Şimdi Ara

Hukuk bitirince iş imkanları nasıl? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
20.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam haklısın. Benim zamanımda da hakimliğin bir garantisi yoktu. Önümüzdeki 10 yılda 20 bin hakim alınacakmış ama kimler alınacak belli değil. Bir noktadan sonrası tamamen senin tercihin . Önünde uzun bir zaman var gerçekten bilen insanlarla mezunlarla hocalarla görüş, bu tarz şeylerde forumda doğru bilgiler bulman gerçekten zor. Bilkent özellikle çok güzel tanıtım günleri oluyor git hocalarıyla uzun uzun konuş kararını verirsin. Son olarakta ekonomi tamamen matematik neredeyse . Hukukta okumaya dayalı . Tercih senin iyi çalışmalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeorgeTexas

Dostum Mckinseyi araştır biraz. Kimler oraya cv gönderiyor kimler reddediliyor biraz araştırıp tavsiyelerini ver.Benim yaşıtlarım bu yıl bahsedilen yerlerden mezun oluyorlar mesela birisi bankada müfettişlik için uğraşıyor şu an. Hayret ediyorum gerçekten şurdan mezun olunca bütün kapılar açık diyenlere ya hiç çevren yoksa bari gir linkedin de gezin biraz. Bundan sonra konuşmayı devam ettirmek istemiyorum seninle eğer bir sorun varsa özele gel. Belki 90 yıllarda bu dediğin geçerli ama şu an kimse kendisine bütün kapıların açıldığından emin olamaz. Her yıl foruma girip sen şurdan mezun ol kesin CEO sun buraya gir kesin merkez bankası başkanısın diye ahkam kesiyorsun. Uzun zamandır yazmıyordum yazdığını görünce dayanamadım artık .

Mckinsey mi örnek, mckinsey ve ankara hukuk mu örnek. Bu şirket calışanlarına dolar üstünden para veriyor biliyor musun? Benefitleri aşırı iyi.Bu soruyu burda cevaplıyım mckinsey istanbul ofisinde çalışmak için mezun olduğun okul yetmez, çok iyi yerde yüksek ve mezun olduğun lisenin robert, istanbul lisesi, iel gibi prestijli olması gerekiyor. Yazdığımı dikkatli oku, danışmanlık şirketleri bir ölçüt değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: schrödingerinöğrencisi

Devlet imkanı yok mu ikitisatta merkez bankasında falan calisiyorlarmis çoğu bilkent mezunu

Devlet derken kpss demek istemiştim. Merkez bankası devlet sayılmaz pek özerk sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: Il Giurista

quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

sürünen bir avukat şu yaşıma kadar çevremde hiç görmedim ciddi bi kişilik problemin yoksa iyi kazanırsın

Çok fazla mezun veriyor bölüm.Bu beni düşündürüyor.Peki ayda minimum 10bin kazanabilir miyim?

Hocam olaya şu meslekte ne kadar kazanırım şeklinde bakmak yerine hangi alanda başarılı olurum şeklinde baksanız daha iyi olur. Çünkü mesleğinizde iyiyseniz iyi paralar zaten kazanıyorsunuz. Altında Ferrarisi olan diş doktoru gördüm . Aynı şekilde Tarih öğretmeni olup zengin olanını . Liste uzar gider. Yani işinizi severek yapacağınız bir bölümü tercih edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

quote:

Orijinalden alıntı: schrödingerinöğrencisi

Devlet imkanı yok mu ikitisatta merkez bankasında falan calisiyorlarmis çoğu bilkent mezunu

Devlet derken kpss demek istemiştim. Merkez bankası devlet sayılmaz pek özerk sonuçta

Kpss gibi bi isteğim yok zaten merkez bankası özerk olabilir ama hala büyük oranda devletin hissesi var

• Hocam pm attım bakarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

quote:

Orijinalden alıntı: GeorgeTexas

Dostum Mckinseyi araştır biraz. Kimler oraya cv gönderiyor kimler reddediliyor biraz araştırıp tavsiyelerini ver.Benim yaşıtlarım bu yıl bahsedilen yerlerden mezun oluyorlar mesela birisi bankada müfettişlik için uğraşıyor şu an. Hayret ediyorum gerçekten şurdan mezun olunca bütün kapılar açık diyenlere ya hiç çevren yoksa bari gir linkedin de gezin biraz. Bundan sonra konuşmayı devam ettirmek istemiyorum seninle eğer bir sorun varsa özele gel. Belki 90 yıllarda bu dediğin geçerli ama şu an kimse kendisine bütün kapıların açıldığından emin olamaz. Her yıl foruma girip sen şurdan mezun ol kesin CEO sun buraya gir kesin merkez bankası başkanısın diye ahkam kesiyorsun. Uzun zamandır yazmıyordum yazdığını görünce dayanamadım artık .

Mckinsey mi örnek, mckinsey ve ankara hukuk mu örnek. Bu şirket calışanlarına dolar üstünden para veriyor biliyor musun? Benefitleri aşırı iyi.Bu soruyu burda cevaplıyım mckinsey istanbul ofisinde çalışmak için mezun olduğun okul yetmez, çok iyi yerde yüksek ve mezun olduğun lisenin robert, istanbul lisesi, iel gibi prestijli olması gerekiyor. Yazdığımı dikkatli oku, danışmanlık şirketleri bir ölçüt değildir.

Forum kafayı yediği için düzenleyemiyorum mesajımı

Dediklerimi süper çarpıtmışsın. ben birine ceo, yüksek seviye yönetici olursun mu demişim. Dediğimin arkadaşındayım, bilkent adının sokamayacağı şirket yok türkiyede (DANIŞMANLIK HARİÇ) ölçüt sensin mülakata gidersin sana kalmış kapmak işi. Hiçbir Hr çalışanı bilkent adını filtrelemez.(kocaman nokta)

Senin çevren vizyonsuzsa bölümün ne suçu var, gitsin istanbula başvursun, zibilyon tane şirket var, girsin birinde işe; ama milletimiz garantici ya, uğraşmayı sevmez ya (burada çevrene laf atmıyorum, genel olarak herkesin tavrı böyle)

• Son açıklanan rakamlara göre her 1000 kişiye 1 avukat düşüyor. Mahalle aralarına bile üniversite açıldığını göz önüne alırsak 5-10 sene sonraki durumu sen değerlendir.

Şu an okumanın maaş getirisi olarak bir kıymeti yok. Çok kısa bir gelecekte hiçbir kıymeti olmayacak.Ya okuduğun bölüm yurt dışında geçerli olacak ki elektronik,yazılım gibi sektörler yani ya da bir sanat öğreneceksin okumayı bırakıp.

Çevren yoksa CV ile şu an iş bulmayı unut gibi birşey derim.Çevren yoksa zaten hiç bulaşma hukuktur,dış ticarettir,işletmedir vs gibi bölümlere.

Kısacası ülke içinde para kazanmayı uzun süre unutmak gerek. Yurt dışına çıkabileceğin meslekleri tercih et derim. Ülke artık diploma çöplüğüne döndü ve bizim insan kaynakları doğru insanı seçip işe almada inanılmaz başarısızdır. Kendimi geliştiririm,CV yaparım sonra iş beni bulur diye düşünme,bulmaz çünkü

• İlk bir avukatın yanında başlarsın (sonuçta serbest meslek ) Sonra deneyim kazandıktan sonra kendi büronu açarsın. İlk az sonra çok kazanırsın, hiç açıkta avukat duymadım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.