Şimdi Ara

Hukuk bitirince iş imkanları nasıl? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
20.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Arkadaşlar siz olumsuz tablo çizenlere aldırış etmeyin. Her mesleğin iyileri kötüleri var. Odtü, Boğaziçi mezunu olup sıradan işler yapıp düşük ücretlere çalışanlar olduğu gibi her Hukuk mezununun da çok para kazanması ya da imrenilecek pozisyonlara gelmesi beklenemez.
    -Ancak şu anda Tıp ve Hukuk eğer puan yetiyorsa seçilebilecek bölümlerin başında gelmektedir. Hukuk alanı çok geniş olan bir bölüm ayrıca mezun olduğunuzda ilgi alanınıza göre bir uzmanlık alt dalı seçip o alana yönelebilirsiniz. Örneğin "bilişim hukuku".
    -Hakim/Savcı/Kaymakam/Avukat/Hukuk Müşaviri/Her Kurumda Uzman/Memur vsvs... gibi çok çeşitli bir yelpazede iş seçme şansı. Kamuda çalışığ bürokraside yükselme veya özel çalışıp sınırsız kazanç sağlama imkanını çok az meslek size sunabilir.
    -550 vekilli meclisimizin 104 tanesinin hukukcu olduğunu biliyor musunuz?
    -Eksileri yok mu pek tabiki var ancak bundan 20 yıl önce olsa Odtü veya Boğaziçi İİBF yazın derdim ancak şu anda Hukuklar revaçta. İlk 20.000 içine girip devlet hukuk fakültelerinden birini kazanmaya bakın derim.

Not:Doktoralı bir işletmeciden nacizane tavsiyeler...

• https://ankaraavukati.org

işsizler arasına katılabilirsiniz...

Türkiye'deki serbest avukatların listesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereyi kazandınız hocam

• Devasal hukuk şirketlerinde ceo olanı da var, asgari ücretle çalışanı da

• quote:

Orijinalden alıntı: Angut Adam

Devasal hukuk şirketlerinde ceo olanı da var, asgari ücretle çalışanı da

Devasa hukuk şirketi mi? Türk kanunlarına göre hukuk bürolarının şirketleşmesi yasak hocam.

• Ülke içi olarak konuşmadım. Hukukta dünya çapında nerelere gelinebileceğini yazdım. Hukuk %90 kişisel başarıdır.

• baban dayın hukukçuysa diploman olsun yeter . Değilse en kral diploman olsa da yetmez. Sadece İstanbul barosu 88 bin avukattı en son. Derdin iş imkanıysa şimdiden tıp için çabalamaya başla, doğruya doğru (not istanbul hukuğu kazanıp gitmeyen sayısalcı.)

Ama ben tm ciyim başka yolda yok dersen git en azından diğerleri gibi işsiz kalmassın, ibfden uzak dur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8703FA8B3 -- 6 Ocak 2018; 13:10:49 >
  • İş imkanları tamamen sana bağlı , her bölümde olduğu gibi .

Ne kadar bilgili çıkarsan o kadar önde başlamış olursun .

İş imkanlarini ise internetten araştıran daha iyi olur çünkü bizim unutacagimiz şeyler olabilir .

• quote:

Orijinalden alıntı: GeorgeTexas

baban dayın hukukçuysa diploman olsun yeter . Değilse en kral diploman olsa da yetmez. Sadece İstanbul barosu 88 bin avukattı en son. Derdin iş imkanıysa şimdiden tıp için çabalamaya başla, doğruya doğru (not istanbul hukuğu kazanıp gitmeyen sayısalcı.)

Ama ben tm ciyim başka yolda yok dersen git en azından diğerleri gibi işsiz kalmassın, ibfden uzak dur...

Sence iyi bir üniversitede ekonomi okumak mi iyi bir üniversitede hukuk okumak mi?

• Dostum hukukta çevre çok önemli ama her durumda ibf den daha iyidir. İyi bir üniversitede ibf de okursan bak geleceğin ya kpss ye girmek sonra mülakat mülakat gezmek olur . Yada çoğusu gibi bankacı olursun . Ha bir kısmıda kurumsal şirketleri kovalar P&G gibi , birkaç meşhur danışmanlık şirketi gibi . Ama bunlarda fazla seçicidir, ayrıca her meslekten adam alırlar yani rakibin boldur. O açıdan tm ci bir tanıdığım olsa ne olursa olsun hukuk yaz derim. Ama avukat olarak çok parlayamaz çünkü çevremiz yok, şansı tutarda belki hakim savcı olur diye yazdırırdım.

• quote:

Dostum hukukta çevre çok önemli ama her durumda ibf den daha iyidir. İyi bir üniversitede ibf de okursan bak geleceğin ya kpss ye girmek sonra mülakat mülakat gezmek olur . Yada çoğusu gibi bankacı olursun . Ha bir kısmıda kurumsal şirketleri kovalar P&G gibi , birkaç meşhur danışmanlık şirketi gibi . Ama bunlarda fazla seçicidir, ayrıca her meslekten adam alırlar yani rakibin boldur. O açıdan tm ci bir tanıdığım olsa ne olursa olsun hukuk yaz derim. Ama avukat olarak çok parlayamaz çünkü çevremiz yok, şansı tutarda belki hakim savcı olur diye yazdırırdım.

Tavsiyelerin cok kotu acilen birakmalisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz ne tavsiye verirsiniz hocam?

• Dostum bilkent ekonomi ye gidersen akademisyen olarak yurtdışına çıkabilirsin. Zamanında ben çok araştırdım bunları. Ayrıca bu çıkanları da araştırdım az bir kısmı burs elde edip oralardaki üniversitelerde okuyorlar.Genellikle aile destekli oluyor o dediklerin. O yurtdışında çalışanlar veya yüksek yapanların çoğunun aileleri bunu karşılayabilecek durumda. Eğer ordaki üniversiteden tamamen burs alsan bile ordaki yaşam yıllık 45 bin doları buluyor ( italya için böyle). Eğer benim ailem bunu karşılar ve ben ekonomiye ilgi duyuyorum diyorsan düşünme git derim, ama diğer durumda hukuk . Çok fazla ilgin varsa Ankara üniversitesinde yan dal felan yap, sonradan yüksek lisansta yapabilirsin MBA felan. öyle yani bazı seçimler yapmak için içinde bulunduğun aileninde büyük önemi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: schrödingerinöğrencisi

Siz ne tavsiye verirsiniz hocam?

Iyi bir okul derken altini doldurman gerekiyor. Hukuk okumak ticari zeka da ister, bana gore modern esnafliktir hukuk ve eczacilik. Istanbulda avukatlasma oldugu dogru ama 17 milyon insan yaşıyor orada. Hukuk okumadığım için yorum yapamayacağım.

Ekonomi vs okuyup devleti hedefleyeceksen hiç okuma bence. Ozel sektör için çok akıcı dil bilmek gerekiyor. Ben c1 falan biliyorum yaaa falan demekle olmaz, atıyorum karşına bir amerikan alıp fed politikaları üstüne tartışabilecek, arguman üretebilecek seviyeye gelmen gerekiyor.

Spesifik sorun varsa sor ekonomi hakkında

• Dostum ben geçen yıl arkadaşın dediği bütün üniversiteleri gezdim hocalarıyla konuştum . Özellikle Bilkenttekilerle, hocanın kendisi söyledi çok parlaksan gidip yurtdışında burslu yüksek yaparsın diye. Artı çok zor değil inanmayan benim gibi o yurtdışındaki mezunlarıyla iletişim kurar hayat şartlarını sorabilir. Çoğusunun aileleri büyük destek veriyorlar. Verebilecek durumdalar.Ama arkadaş ekonomiyi yüksek şerefle bitirirse hiçbirşey hayal değil. Ha ben yakınım olsa Ankara hukuğa git derdim . Herkes kendi seçimini yapmakta özgür

• Hukuk iyi bir bölüm değil ki ? İşsiz kalmassın kolay kolay ama rezil şartlarda çalısıyo çoğu. İyi kazananlar torpili veya babadan parası olanlar. Adam mezun olur olmaz büro acıyo . Reklamlara bi sürü para verıyo . Kendini tanıtıyo be geliştiriyo bi yandan da. Para olmazsa anca özelde başkalarının emri altında 2000 binli maaşlarla calısıyosun.
  • quote:

Dostum ben geçen yıl arkadaşın dediği bütün üniversiteleri gezdim hocalarıyla konuştum . Özellikle Bilkenttekilerle, hocanın kendisi söyledi çok parlaksan gidip yurtdışında burslu yüksek yaparsın diye. Artı çok zor değil inanmayan benim gibi o yurtdışındaki mezunlarıyla iletişim kurar hayat şartlarını sorabilir. Çoğusunun aileleri büyük destek veriyorlar. Verebilecek durumdalar.Ama arkadaş ekonomiyi yüksek şerefle bitirirse hiçbirşey hayal değil. Ha ben yakınım olsa Ankara hukuğa git derdim . Herkes kendi seçimini yapmakta özgür

Bilkent iktisattan mezun birinin -danışmanlık şirketlerini ayrı tutuyorum onlar farklı oluyorlar- çalışamayacağı şirket yok türkiyede, yurtdışı için yüksek lazım diploma çöpleşiyor

• Devlet imkanı yok mu ikitisatta merkez bankasında falan calisiyorlarmis çoğu bilkent mezunu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

quote:

Siz ne tavsiye verirsiniz hocam?

Iyi bir okul derken altini doldurman gerekiyor. Hukuk okumak ticari zeka da ister, bana gore modern esnafliktir hukuk ve eczacilik. Istanbulda avukatlasma oldugu dogru ama 17 milyon insan yaşıyor orada. Hukuk okumadığım için yorum yapamayacağım.

Ekonomi vs okuyup devleti hedefleyeceksen hiç okuma bence. Ozel sektör için çok akıcı dil bilmek gerekiyor. Ben c1 falan biliyorum yaaa falan demekle olmaz, atıyorum karşına bir amerikan alıp fed politikaları üstüne tartışabilecek, arguman üretebilecek seviyeye gelmen gerekiyor.

Spesifik sorun varsa sor ekonomi hakkında

Hocam arkadaşa attığım yazıyı size de atiyim o zaman

Hocam aslında ankara hukuk ve bilkent ekonomi arasında gidip geliyorum hukuk yazarsam hakimlik için yazicam ama elenme ihtimalim var ve yurtdışı olanağı yok bilkent ekonomiyi araştırdım çoğu kişi memnun ve daha rahat yurtdışına cikabiliyorlarmis bu yüzden sormuştum bilkent olsada yinede hukuka mi yoneliyim?

Yurtdışı için engel senin sadece. Yurtdışına çıkmak istedikten sonra ankara hukuktan da çıkabilirsin, kıta avrupasında bir ülkede okuyabilirsin rahat bir şekilde ama hukuk okurken dilini öğrenmen gerek. Bilkentte biraz daha kolay dil. Default olarak ingilizce geliyor. Ailende para da varsa yurtdışında yaşayabilirsin. İngiliz okullarında yl 1 sene sürüyor ve 10bin sterlinden başlıyor. İngiltere daha mantıklı bence, kültür şoku daha az. (sonuç olarak sen de avrupa insanısın) İngiliz okulları burs kolay kolay vermez ki insanlar amerikayı tercih ediyorlar. İyi ortalamayla mezun olursan sınırın zihnin olur bi anda. (Ya ben burslu okurum ya gpa yüksek ya şeklinde konuşma baya zor burs almak bu yüzden yl işini de düşün)

• Dostum Mckinseyi araştır biraz. Kimler oraya cv gönderiyor kimler reddediliyor biraz araştırıp tavsiyelerini ver.Benim yaşıtlarım bu yıl bahsedilen yerlerden mezun oluyorlar mesela birisi bankada müfettişlik için uğraşıyor şu an. Hayret ediyorum gerçekten şurdan mezun olunca bütün kapılar açık diyenlere ya hiç çevren yoksa bari gir linkedin de gezin biraz. Bundan sonra konuşmayı devam ettirmek istemiyorum seninle eğer bir sorun varsa özele gel. Belki 90 yıllarda bu dediğin geçerli ama şu an kimse kendisine bütün kapıların açıldığından emin olamaz. Her yıl foruma girip sen şurdan mezun ol kesin CEO sun buraya gir kesin merkez bankası başkanısın diye ahkam kesiyorsun. Uzun zamandır yazmıyordum yazdığını görünce dayanamadım artık .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.