< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HUKUK BİTTİ DİYENLER!! (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Gayet güzel bir açıklama olmuş.
Tıp harici garanti bir bölüm yok çağımız Türkiyesinde maalesef. Bu tarz başlıklar zamanında da çok açıldı alanda uzmanlaşma ve yabancı dil olmadığı sürece pek bir şey beklememek gerekiyor. -
2 yıl önce arzuhalciye 150 TL ye yazdirdigim dilekçenin aynısını dün bir avukata 20 liraya yazdırdım.
Siz kıyaslamayı yaparsınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hukuk bitti ama diğer bölümler dört dörtlük falan. Şurada hukukun bitmesine sebep olarak sayılan birçok sebep diğer bölümler için de geçerli. Sanki hukuk harici bir bölüm okuyunca %100 iş garantisi var,mezun sayısı az da bir hukukta bu sıkıntılar var 😂
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zerathull"neden her yıl 16-17 bin kişi hukuk yazıyor?"
Çünkü avukatlığın ne durumda olduğunun farkında değiller.
"Düşük puanla falan da yazmıyorlar EA'da gayet de yüksek puan alıyorlar. "
EA'da tercih edilecek doğru düzgün bir bölüm yok.
Aynen 16 17 bin kişi tercih döneminde avukatlığı vs. sorgulamadan hukuk yazdı yani öyle mi? Bunu yazarken hiç düşünmeden mi yazdın gerçekten? Gerçekten buna inanıyor musun 😂😂 EA’da başka iyi bölüm yok demişsin,İİBF bölümleri ne oluyor? İlk 100’den hukuk yazanlar da mı başka bölüm olmadığı için hukuk yazmış oluyorlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 26 Aralık 2020; 9:50:38 > -
quote:
Orijinalden alıntı: c keyfi bir sabittirtürkiyede öğrenciler bilinçli tercih mi yapıyor sanıyorsunuz siz
Şu videonun aynısını ülkedeki tıp harici diğer bölümler için de çekmek çok zor değil. Durum aşağı yukarı aynı. Bu nedenle sürekli bu videoyu “hukuk bölümü bitti” konularına atmak bir durumu kanıtlamıyor bence. Mühendis dolu ülke. Şu videonun aynısını çok rahat bir şekilde mühendislik için de çekebilirsin mesela ama nedense hep hukuk konuşuluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zerathull"neden her yıl 16-17 bin kişi hukuk yazıyor?"
Çünkü avukatlığın ne durumda olduğunun farkında değiller.
"Düşük puanla falan da yazmıyorlar EA'da gayet de yüksek puan alıyorlar. "
EA'da tercih edilecek doğru düzgün bir bölüm yok.
EA ne okursan oku işsizsin artık
Ee. Atanamayan öğretmenler varkende yazıldı.
İnsanlar geç uyanıyor. Hukuk bitti. Tek yok zorunlu barajın 50 bine çekilmesi olur..
2000 yılından 2010 yılına kadar senelik hukuk mezunu sayısına bak. Sonra 2010 dan 2020 ye kadar. Yıllık olarak tablo yap buraya yaz cevap olarak. Sorunun cevabını kendin gör. Aşırı mezun ihtyiac fazlası mezun ve üniversite var. Sebebi bu
Özyeğin koç Galatasaray İstanbul ü, bilgi, kadir Has vb yerlerden mezun olup İngilizce anadilin gibi olup, üniversite de network yapıp büyük bürolarda staj yapman lazım. Yoksa hiç bişey olamazsın
üst düzey üniversite olmadığı sürece aöf işletme okuyun hukuktan daha iyidir.en azından sıfır masrafınız olur,mezun olduğunuzda hayata 10-0 geride başlamamış olursunuz.18 yaşında hayat ne kadar da toz pembe insanlara.
quote:
Orijinalden alıntı: The BenderŞu videonun aynısını ülkedeki tıp harici diğer bölümler için de çekmek çok zor değil. Durum aşağı yukarı aynı. Bu nedenle sürekli bu videoyu “hukuk bölümü bitti” konularına atmak bir durumu kanıtlamıyor bence. Mühendis dolu ülke. Şu videonun aynısını çok rahat bir şekilde mühendislik için de çekebilirsin mesela ama nedense hep hukuk konuşuluyor.
Alıntıları GösterDedi liseli arkadaş. Mühendislik meslek değil. Okursan anlarsın.
Mühendislik fakültesinden çıkınca kisme seni projeye atıp mğhdenslik yap demez.
100 mezundan 5 tanesi gerçek mühendis olur zor bir yoldur...
Hukuk meslektir. Avukatlık bir meslektir..
Avukat olursun. Mühendis olmak okumakla olunmuyor..
Ayrıca çok farklı işlerde çalışma imkanı var.
Diş hekimliği de şuan yeni bir atanamayan öğretmen vakası olacak. Ki atanamaıyorlar ihtiyacı fazlası diş hekimliği fakültesi açıldı.
Bu kadar üniversite açmaları sadece seçim için. Siyasi şok için. Sonucunu düşünmeden unurmasadan üniversite açıldı yarısı çöp. Direk kapatılması lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hukuk 2. Sınıf Öğrencisiyim şu an sayısaldan tekrar hazırlanıyorum bu ülkede tm okunmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-270A60C93 -- 26 Aralık 2020; 10:36:40 > -
Avukat olmak şu an cidden inanılmaz zor köpek gibi çalışıyosun hocam zaten ben istanbul da ankara da herhangi bi büroda çalışcam diyosan günde 9-10 saat amele işleri yapacaksın ve aldığın para 2.5 - 3k baban, dayın avukat değilse yabancının yanında çalışmak ölüm.
Hakimlik savcılık konusu ise tamamen torpil dayın yoksa imkansız daha geçen gün türkiye 12. Si elendi -
quote:
Orijinalden alıntı: teknoCatDedi liseli arkadaş. Mühendislik meslek değil. Okursan anlarsın.
Mühendislik fakültesinden çıkınca kisme seni projeye atıp mğhdenslik yap demez.
100 mezundan 5 tanesi gerçek mühendis olur zor bir yoldur...
Hukuk meslektir. Avukatlık bir meslektir..
Avukat olursun. Mühendis olmak okumakla olunmuyor..
Ayrıca çok farklı işlerde çalışma imkanı var.
Diş hekimliği de şuan yeni bir atanamayan öğretmen vakası olacak. Ki atanamaıyorlar ihtiyacı fazlası diş hekimliği fakültesi açıldı.
Bu kadar üniversite açmaları sadece seçim için. Siyasi şok için. Sonucunu düşünmeden unurmasadan üniversite açıldı yarısı çöp. Direk kapatılması lazım
Alıntıları GösterAynen,mühendislik meslek değil ama hukuk okumak meslek 😂 Ülkede avukat sayısı kadar mühendis var neredeyse. Hatta belki mühendis sayısı daha fazladır. Mühendisliğin de hukuktan hiçbir farkı yok mevcutta. Kendi bölümünü yüceltip de diğer bölümlere senin kadar gömenini görmedim. Mühendislik hariç tüm bölümler < Mühendislik sana göre anlaşılan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 26 Aralık 2020; 11:4:3 >
-
Hukuk meslek midir?
hangi üniversitede okuyorsunuz? hangi bölüm için hazırlanıyorsunuz?
-
Marmara da okuyorum tıp için hazırlanıyom -
Önce okuduğunu anlamak önemli. Sorgulamadan yazmışlar diye bir şey yazmadım ben. Farkında değiller dedim. Ki zaten piyasayı, içerisinde olmadan bilmek mümkün değil.
İlk 100’dekiler ne alaka, onlarla ilgili herhangi bir yorumum olmadı.
Sen hukuk öğrencisisin sanırım, heyecanın bu yüzden. Neyse bitirdiğinde ayılırsın.
Edit: Sen saçma sapan smileyler ile dolu bir cevap atmadan belirtmek isterim; ben, eşim ve babam avukatız. Adını söylesem mutlaka bileceğin 2 büyük şirketin de vekilliğini yapıyoruz. Yaşadığımız şehirde vergi rekortmeni(9.) olmuşluğumuz var. Sanırım bunlar piyasayı bilmem için yeterlidir.
Avukatlığın düzelmesi için tek çare, eczacılara konulan kota gibi bir kota konulması. Yoksa her geçen gün daha kötüye gidecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Aralık 2020; 11:38:54 >
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F340A741EHukuk meslek midir?
Evet. Avukatlığı kast ettim. Bunu anlayacak kafan yoksa hiç okul okuma boş yere
marmara hukuk iyi değil mi ya? iyi okulda okuyorsunuz, siz de çok zorlanır mısınız meslek hayatında? Okuldan mezun olanlarla, ya da halen marmara'da okuyanlarla konuşuyor musunuz mesleğin geleceği hakkında.. umutlu olanlar yok mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X