Şimdi Ara

HUKUK BİTTİ DİYENLER!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
8.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam hukuk da bilkentte veya galatasaray da okumuyosan ister erzincanda ister marmara da ister konya da oku bi olayı yok
  • elyansto E kullanıcısına yanıt
    Annesi babası avukat olmayan veya hakim savcılık için torpili olmayan herkes zorlanır şu an yeni mezun avukatlar istanbuldaki bürolarda asgari ücrete çalışıyor staj yapmak için cebinden para ödeyen arkadaşım var
  • Çok doğru bir yorum, maalesef insanlar bunu kavrayamıyor. Mühendislik veya başka bir bölüm gibi yorumluyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Önce okuduğunu anlamak önemli. Sorgulamadan yazmışlar diye bir şey yazmadım ben. Farkında değiller dedim. Ki zaten piyasayı, içerisinde olmadan bilmek mümkün değil.

İlk 100’dekiler ne alaka, onlarla ilgili herhangi bir yorumum olmadı.

Sen hukuk öğrencisisin sanırım, heyecanın bu yüzden. Neyse bitirdiğinde ayılırsın.

Edit: Sen saçma sapan smileyler ile dolu bir cevap atmadan belirtmek isterim; ben, eşim ve babam avukatız. Adını söylesem mutlaka bileceğin 2 büyük şirketin de vekilliğini yapıyoruz. Yaşadığımız şehirde vergi rekortmeni(9.) olmuşluğumuz var. Sanırım bunlar piyasayı bilmem için yeterlidir.

Avukatlığın düzelmesi için tek çare, eczacılara konulan kota gibi bir kota konulması. Yoksa her geçen gün daha kötüye gidecektir.

Hukuk seçenlerin araştırmadan seçtiklerine mi inanıyorsun? Demek gelecekte yapacakları mesleği seçerken hiç araştırmadan seçiyorlar. Sanki bir meslek hakkında bilgi sahibi olmak için o mesleğin okulunu okuyup bitirmek gerekiyormuş gibi yazıyorsun. Sanarsın internet diye bir şey yok ve o meslekte okuyan,okuyup bitiren ve icra eden hiç kimse yok,onlara danışamıyoruz mu sanıyorsun? Sanarsın ilk mezun olanlar o seçenler olacak. Merak etme,o bölümü seçmeden önce neredeyse herkes avukatlığı da diğer olasılıklarını da sektörde olanlarla konuşup,araştırıp seçiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 26 Aralık 2020; 11:41:37 >

• sizin sınıfta başka tekrardan hazırlananlar var mı?

• Yahu bu kadar yazmışsın da iddian nedir? Avukatlıkta işlerin güllük gülistanlık olduğu mu? Benim mesajlarıma karşı çıkıyorsun da antitezin nedir? Her gün avukatlığa yeni bir darbe geliyor, zorunlu arabulucuk, sürekli artan mezun sayıları vs.

Meslek hakkında bilgi sahibi olmak için okulunu bitirmek gerekiyor mu yazdım ben? Aksine okulunu bitirmekle alakası yok, stajdan sonra anlaşılır dedim. Gerçekten okuduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı bir hukuk öğrencisi için. Ayrıca forumda sık sık görüyorum hukuk tercihi yapıp pişman olanları, 16-17.000 mezunun hepsinin sektörde tanıdığı yoktur mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Aralık 2020; 11:47:23 >
  • quote:

Yahu bu kadar yazmışsın da iddian nedir? Avukatlıkta işlerin güllük gülistanlık olduğu mu? Benim mesajlarıma karşı çıkıyorsun da antitezin nedir? Her gün avukatlığa yeni bir darbe geliyor, zorunlu arabulucuk, sürekli artan mezun sayıları vs.

Meslek hakkında bilgi sahibi olmak için okulunu bitirmek gerekiyor mu yazdım ben? Aksine okulunu bitirmekle alakası yok, stajdan sonra anlaşılır dedim. Gerçekten okuduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı bir hukuk öğrencisi için. Ayrıca forumda sık sık görüyorum hukuk tercihi yapıp pişman olanları, 16-17.000 mezunun hepsinin sektörde tanıdığı yoktur mutlaka.

Daha hangi yazdığına karşı çıktığımı bile anlayamamışsın. Avukatlık veya hukuk bölümü harika,hiçbir sorunu yok mu demişim? Hangi yorumumda böyle bir söz demişim lütfen ekran görüntüsüyle kanıtlar mısın? Sen “16 17 bin kişi avukatlığı araştırmadan seçiyorlar” dedin önceki yorumlarında. Bu çok yanlış bir düşünce. Neredeyse herkes gelecekte yapacakları mesleği seçmeden önce emin ol birçok kişiyle konuşup,detaylı araştırmalar yapıp seçiyor. İnternette şu an bile sektörden birçok bilgi paylaşımı mevcut. 21.yy.dayız,mesleğini seçmeden önce birçok araştırma yapma imkanın var. Avukatlık hakkında da birçok bilgiyi araştırıp seçiyor bu kadar öğrenci.

Öyle bir yazıyorsun ki sanki ülkede kötü giden tek bölüm hukukmuş gibi. Tıp hariç hangi bölümün mezun sayısı az,iş garantisi yüksek vs? Hiçbiri. Her bölümde artık aşırı mezun var. Hukukun kötü gidişatına sebep olan sebeplerin neredeyse tamamı diğer bölümler için de geçerli. Hukuk sistemindeki bozulmalar yalnızca bu bölüme özgü olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 26 Aralık 2020; 11:50:13 >

• Araştırmadan seçiyor dediğim mesajı kopyalar mısın buraya? Ben karşı çıktığın bir mesaj göremiyorum, tek iddian diğer meslekler de bu şekilde. İş o kadar basit değil işte.

Tabi ki tek kötü olan meslek hukuk değil. Fakat yükselişte olan mesleklerden birisi değil, bunu anlatmaya çalışıyorum. Mesela yazılım sektörü yükselişte. İlk 10.000’den gireceğiniz bir ceng, hukuk tercihinden daha mantıklıdır bugün için. Tabi salt kazanç bazlı düşündüğünüzde.

Avukatlıkta en önemli sıkıntı şu; eğer maaşlı çalışacaksanız maaşlar ciddi düşük. Çünkü şirketlerde çalışmıyorsunuz, başka avukatların yanında çalışıyorsunuz. Mutlaka şirket pozisyonları da var, fakat çok kısıtlı. Mühendislikte ise maaşlı çalışma alanları çok daha geniş. Daha önce mühendislikle karşılaştırdığınız için yazıyorum bunu.

Eğer ailenizden ciddi bir çevreniz yoksa bugün avukatlık gerçekten çok mantıklı bir seçenek değil. Ben babam avukat olmasa asla avukat olmazdım. Zira birçok meslekten çok daha stresli ve sorumluluğu fazla olan bir meslek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Aralık 2020; 11:56:31 >

• quote:

Araştırmadan seçiyor dediğim mesajı kopyalar mısın buraya? Ben karşı çıktığın bir mesaj göremiyorum, tek iddian diğer meslekler de bu şekilde. İş o kadar basit değil işte.

Tabi ki tek kötü olan meslek hukuk değil. Fakat yükselişte olan mesleklerden birisi değil, bunu anlatmaya çalışıyorum. Mesela yazılım sektörü yükselişte. İlk 10.000’den gireceğiniz bir ceng, hukuk tercihinden daha mantıklıdır bugün için. Tabi salt kazanç bazlı düşündüğünüzde.

Avukatlıkta en önemli sıkıntı şu; eğer maaşlı çalışacaksanız maaşlar ciddi düşük. Çünkü şirketlerde çalışmıyorsunuz, başka avukatların yanında çalışıyorsunuz. Mutlaka şirket pozisyonları da var, fakat çok kısıtlı. Mühendislikte ise maaşlı çalışma alanları çok daha geniş. Daha önce mühendislikle karşılaştırdığınız için yazıyorum bunu.

Eğer ailenizden ciddi bir çevreniz yoksa bugün avukatlık gerçekten çok mantıklı bir seçenek değil. Ben babam avukat olmasa asla avukat olmazdım. Zira birçok meslekten çok daha stresli ve sorumluluğu fazla olan bir meslek.

Evet,bilgisayar mühendisliği yükselişte olan meslek haklısınız.Fakat hukukun çok mezunu var da bil. müh.nin yok mu? Elbette hukuk kadar yoktur ama orada da bir rekabet var. Hukuk fakültesi açılan neredeyse her yere diğer bölümlerin de fakülteleri açılıyor. Yine çok sayıda mezun arasından sıyrılman gerekiyor her bölümde. Boun mezunu bir bilgisayar mühendisine de %100 iş garantisi var mı? Nezih hukuk fakültelerinden mezun olanlara göre biraz daha iyi imkanlara sahipler. Ama hukuk mezunu kimse için var olan birçok olumsuz durum onlar için de geçerli elbette.

Elbette mühendisliğin birçok iş dalı olabilir ama eşit ağırlıkta da seçim yelpazesi en geniş olan bölüm hukuk. Fakat sürekli bu tartışmaların yalnızca hukuk etrafında dönüyor olması bence çok saçma. Aynı sebepleri her bölüm için saymak mümkün.

Fotoğraftaki yorumunuzda.

HUKUK BİTTİ DİYENLER!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 26 Aralık 2020; 12:2:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Bender

Evet,bilgisayar mühendisliği yükselişte olan meslek haklısınız.Fakat hukukun çok mezunu var da bil. müh.nin yok mu? Elbette hukuk kadar yoktur ama orada da bir rekabet var. Hukuk fakültesi açılan neredeyse her yere diğer bölümlerin de fakülteleri açılıyor. Yine çok sayıda mezun arasından sıyrılman gerekiyor her bölümde. Boun mezunu bir bilgisayar mühendisine de %100 iş garantisi var mı? Nezih hukuk fakültelerinden mezun olanlara göre biraz daha iyi imkanlara sahipler. Ama hukuk mezunu kimse için var olan birçok olumsuz durum onlar için de geçerli elbette.

Elbette mühendisliğin birçok iş dalı olabilir ama eşit ağırlıkta da seçim yelpazesi en geniş olan bölüm hukuk. Fakat sürekli bu tartışmaların yalnızca hukuk etrafında dönüyor olması bence çok saçma. Aynı sebepleri her bölüm için saymak mümkün.

Fotoğraftaki yorumunuzda.

Alıntıları Göster

Boun bilg mezunu hertürlü bulur ama hukuk neresi olursa olsun sonuç aynı

• Arkadaşım “farkında değiller” demek ile “araştırmıyorlar” demek arasındaki ciddi farkı sana anlatmama gerek var mı bilemiyorum. Zaten farkında olsalar hukuk, bu kadar tercih edilen bir bölüm olmazdı.

Boun’dan bilg mühendisliği mezunu birisi, stajlarını iyi yerde yaptıysa bir avukattan çok çok daha iyi iş potansiyeline sahiptir. Mezun olduğu gibi de iş bulur, hatta iyi bir iş bulur.Ayrıca serbest meslekte sivrilmek, maaşlı çalıştığın bir işte sivrilmekten çok daha kolaydır.

6 sene önce Sdü bilg. Müh.’den mezun olan arkadaşım bugün 14.000 lira maaş alıyor Doğuş holding’de. Sadece stajlarını iyi yerlerde(Koç sistem ve Netaş) yaptı ve işini yapıyor o kadar.

Fakat serbest avukatlık yaparken işini iyi yapmak yetmiyor.Arada ciddi fark var, neyse dediğim gibi mezun olduğunda konuşalım. Tabi Koç, Bilkent, Galatasaray gibi bir yerde okumuyorsan.

Bu tartışmaların sürekli hukuk etrafında dönmesinin bir çok sebebi var. Bunlardan bana göre en önemli ikisi;

- Orantısal olarak mezun sayısı artışının diğer bölümlere göre fazla oluşu.

-EA’nın en gözde bölümü olmasına rağmen başlangıçta iş olanaklarının oldukça kötü olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Aralık 2020; 12:8:43 >

• quote:

Arkadaşım “farkında değiller” demek ile “araştırmıyorlar” demek arasındaki ciddi farkı sana anlatmama gerek var mı bilemiyorum. Zaten farkında olsalar hukuk, bu kadar tercih edilen bir bölüm olmazdı.

Boun’dan bilg mühendisliği mezunu birisi, stajlarını iyi yerde yaptıysa bir avukattan çok çok daha iyi iş potansiyeline sahiptir. Mezun olduğu gibi de iş bulur, hatta iyi bir iş bulur.Ayrıca serbest meslekte sivrilmek, maaşlı çalıştığın bir işte sivrilmekten çok daha kolaydır.

6 sene önce Sdü bilg. Müh.’den mezun olan arkadaşım bugün 14.000 lira maaş alıyor Doğuş holding’de. Sadece stajlarını iyi yerlerde(Koç sistem ve Netaş) yaptı ve işini yapıyor o kadar.

Fakat serbest avukatlık yaparken işini iyi yapmak yetmiyor.Arada ciddi fark var, neyse dediğim gibi mezun olduğunda konuşalım. Tabi Koç, Bilkent, Galatasaray gibi bir yerde okumuyorsan.

Bu tartışmaların sürekli hukuk etrafında dönmesinin bir çok sebebi var. Bunlardan bana göre en önemli ikisi;

- Orantısal olarak mezun sayısı artışının diğer bölümlere göre fazla oluşu.

-EA’nın en gözde bölümü olmasına rağmen başlangıçta iş olanaklarının oldukça kötü olması.

Elbette,haklı olduğunuz noktalar var ama bu kötü gidişat yalnızca hukuka özgü değil diyorum ben yalnızca.

• Hocam bakım anlaşamadığımız tek nokta şu, gidişat tüm bölümlerde kötü, fakat hukukta bu çöküş daha hızlı ve daha sert.

• quote:

Hocam bakım anlaşamadığımız tek nokta şu, gidişat tüm bölümlerde kötü, fakat hukukta bu çöküş daha hızlı ve daha sert.

Böyle düşünmenizin sebebi mezun sayısı fazlalığı mı yoksa hukuksal bozulmalar mı?

• Her ikiside, yukarıda da bahsettim.

• quote:

Her ikiside, yukarıda da bahsettim.

Hukuksal bozulmaları bu bölüme özgü fakat mezun sayısı diğer bölümlerde de çok iç açıcı değil. 2019’da hukuk kontenjanı 16.340,bilgisayar mühendisliği ise 10.383 imiş (https://yokatlas.yok.gov.tr/meslek-lisans.php?b=10094 ve https://yokatlas.yok.gov.tr/meslek-lisans.php?b=10024 ) kontenjan nezdinde aradaki 5.957 kontenjanlık fark sebep olabilir mi uzun vadede belki ama çok da bir fark yokmuş açıkçası. Değişen dünya şartları eğilimi daha belirleyici oluyor belki ama artan nüfusla hukuka ihtiyaç da artıyor gibi.

• okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt

Hocam her avukat aç diye bir iddiam yok zaten, yolunu her meslekte bulursun. Fakat hukukta bu daha zor diyorum, o kadar.

Yanlış anlamayın hocam, icra memurlarına, katiplere bizim meslek çekici geliyor.Geçen bir ceza kalemindeyim, katip hukuk okumak istiyormuş. Bana “avukat bey Cmk’dan ayda 3-4.000 lira geliyormuş doğru mu?” diyor. Tabi beni bir gülme aldı, bölgesel olarak değişmekle beraber ayda 1.000 lira gelirse şükredin dedim.(Tabi o 1.0000 liranın vergileri var bir de.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Aralık 2020; 12:52:43 >
  • Hocam toplam mezun sayılarına değil de, yıllar içerisinde verdikleri mezun sayılarındaki orantısal artışa bakın, sorun orada, avukatlık bu yüzden çok konuşuluyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.