< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Hukuk fakültesi için yeniden hazırlanma mı özel eğitim öğretmenliğine devam mı

-
-
Hukuk mu okunur bu ulkede?
-
Hukuk okuyarak amacınız ne anlamadım ama bölüm bitik durumda şu an. 4 yıl okuduktan sonraki 1 yıllık staj çok sancılı geçiyor. Staj yeri bulamıyorsunuz veya bulduğunuz yer de ayak işçiliği yaptırıyor. Para da vermiyor doğru düzgün. Kendi büronuzu açmak masraflı ve deneyim istiyor, iyi staj yapmanız lazım. Bağlı çalışırsanız bir avukatın yanında, haftanın altı günü 12 saat çalışma ve asgari ücret. Kamuya atanma derseniz bölüme talep pek yok, kurum avukatlığı için KPSS'de çok yüksek almanız lazım. Alım sayısı da çok az
-
Ne tavsiye edersiniz hocam peki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hukuk okumak mı
9 bin sıralama ile hukuk mezunuyum, mezun olalı 4 yıl oldu iş bulamadım. (Asgari ücret dışında)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şu an ne yapıyorsunuz?
mesleği babam seçtirdi, şimdi de kamuya atanma olmayınca eve para getirmememle suçluyor. tam katil olmalık durum
-
Hocalarım dün memuriyet üzerine hukuk fakültesi okuyan bir arkadaşımla görüştüm hakimlik savcılık sınavında derece yaptı arkadaş mülakatta başarılı oldu ikinci girişiydi ilkinde başaramamıştı bu biraz ilham oluşturdu bende bilmiyorum sizin tavsiyeleriniz de benim için değerli nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hukuk akıllı hareket edersen iyi bölüm de 27 yaş geç özel sektör almaz boşa uğraşma derim
-
Hukuk okuyarak ondan mezun olarak bir öğretmen kadar kazanamazsın bir öğretmen kadar maaşın olmaz eğer bir öğretmen kadar maaşın olursa da sevinip evine gidebilirsin.
Mezun olduktan sonra memur olmak istersen de torpil bulmam lazım torpilsiz asla giremezsin Özel sektörde de asgari ücretten yukarı kazanırsan iyidir
Hakimlik savcılık yazılı sınavını kazanmak geçenki aralık sınavı itibariyle zorlaştırıldı(zaten zordu) Kamudaki tasarruf tedbirleri oraya da yansıdı. Alımı yarı yarıya düşürüp 2 tane ders daha eklediler. Siz mezun olup sınavı kazanana kadar standart sapmanın geleceği hal meçhul, her sene sınava girenlerin sayısı artıyor çünkü. Yazılı sınavı geçseniz dahi mülakat torpilliler yarışı. En üst mertebeden torpil bulmanız lazım. Bunları göz önünde bulundurun.
-
Özel eğitimi bitir ve atan. Ortaokulda kadrolu öğretmenim. Mesaim 3 saat. 9-12.15 arası çalışıyorum. Genelde özel eğitimde saatler bu şekilde oluyor. Ek ders full aylarda 18-19bin arası oluyor. Maaşta 46-47 bin. Vergiye göre rakamlar değişebiliyor. 3 saat çalışıp 60-65bin kazanabileceğim başka meslek varsa şu sn memurluktan istifa edip hemen geçebilirim.
Çıldırdın mı hocam? Avukat olup ne yapacaksın ya? Mesleğinizi mi sevmiyorsunuz? 33 yaşından sonra büro kurup insan beklemek sizi çok yıpratır. Hele de memur olmaya alışıkken.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X