Şimdi Ara

Hukuk Fakültesi Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 5 yıl avukatlık mesleği yapıp , halen Cumhuriyet savcılığı mesleğini yapmakta olan ve bir yandan da lisansüstü eğitimine devam eden , hukukçuluk mesleğinin farklı alanlarında bulunmuş biri olarak , hukuk fakültesi tercih edecek arkadaşlara nacizane önerim köklü hukuk fakültelerini tercih etmenizdir. Köklü hukuk fakülteleri , kuruluş tarihi eski olan ve oturmuş eğitim kadrosu ile bir ekolü olan hukuk fakülteleridir. Köklü hukuk fakültelerini sıralayacak olursak;

Hukuk Fakültesi Kuruluş Tarihi

1- İstanbul Hukuk 1877 Yılı
    2- Ankara Hukuk 1925 Yılı
    3- Dokuz Eylül Hukuk 1978 Yılı
    4- Dicle Hukuk 1982 Yılı
    5- Marmara Hukuk 1982 Yılı
    6- Selçuk Hukuk 1983 Yılı
    7- Atatürk(Erzincan)Hukuk 1987 Yılı
    8- Anadolu Hukuk 1993 Yılı
    9- Kocaeli Hukuk 1994 Yılı
    10- Gazi Hukuk 1994 Yılı ve 11- Akdeniz Hukuk 1997 Yılı

Yukarıda sıralanan hukuk fakültelerinin kuruluş tarihleri eski olması nedeniyle şu ana kadar binlerce mezun vermişlerdir. Bu binlerce mezun arasında çok sayıda Avukat, Hakim , Savcı, Yargıtay Üyesi, Danıştay Üyesi, Prof. Öğretim Üyesi, Doçent Öğretim Üyesi, kamuda ve özel sektörde kendini kanıtlamış çok sayıda yönetici bulunmaktadır.
    Bu fakültelerin kuruluş tarihlerinin eski olması ve çok sayıda mezununun kendi mezun oldukları hukuk fakültelerinde Prof. veya Doçent öğretim üyesi olarak görev yapmaları nedeniyle oturmuş bir eğitim kadroları bulunmakta ve yeni hukuk fakültelerine nazaran öğretim üyesi sıkıntısı çekmemektedirler. Yine mezuniyet sonrasında da bu köklü hukuk fakültelerinden mezun olmak avantaj sağlayabilecektir. Mezuniyet sonrasında kamuda veya özel sektörde yapacağınız iş başvurularında, sizi işe kabul edecek yönetici pozisyonundaki meslek büyüklerinizin bu köklü fakültelerin mezunu olması çok muhtemeldir. Bu meslek büyüklerinizle aynı fakülteden mezun olmak, aynı sıralarda eğitim görmek dahi size bir nebze avantaj sağlayabilir. Tabi ki mezuniyet sonrasında size avantaj sağlayacak en önemli kriter hukuk eğitiminizi çok iyi değerlendirip kendinizi geliştirmenizdir.

Köklü hukuk fakültelerine nazaran son 9 - 10 sene içerisinde kurulan ve henüz çok yeni olan örneğin - Sakarya Hukuk - Uludağ ( Gemlik ) Hukuk - Yalova Hukuk - Afyon Hukuk - Samsun ( Çarşamba ) Hukuk .......... v.s gibi yeni hukuk fakülteleri , henüz yeni yeni mezun vermeye başlamış olmaları ve köklü hukuk fakültelerine göre oturmuş ve çok sayıda eğitim kadroları henüz ne yazık ki bulunamadığından , eğitim anlamında da yeni kurulan bu hukuk fakültelerine oranla köklü hukuk fakültelerinde eğitim almak ve mezun olmak daha avantajlı olabilecektir.
    Son olarak hukukta kendinizi geliştirmeniz önemlidir ancak kendinizi geliştirme imkanını daha çok bulmanız açısından tercih yaparken yukarıda anlatılanları da dikkate almanızı yıllar önce aynı heyecanları yaşayan , sizinle tecrübelerini ve objektif değerlendirmelerini paylaşan biri olarak öneririm. İnşallah hepiniz emeklerinizin karşılığını alırsınız. Hepinizi şimdiden tebrik ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

• Hukuk fakültesi tercihi ile ilgili sorularınıza, önceden avukatlık yapmış, şu an Cumhuriyet savcısı olan biri olarak , bildiğim kadarıyla buradan cevap verebilirim. Genel olarak şunu söyleyebilirim ki tercih yapacak arkadaşlar için şu an için öncelikli olan kendisi için doğru hukuk fakültesi tercihi yapmasıdır. Bununla ilgili olarak da yukarıda anlattığım üzere , sıraladığım kuruluş tarihi eski köklü hukuk fakültelerini tercih etmek daha iyi bir hukuk eğitimi alma konusunda daha avantajlı olabilecektir.

• Hukukçu06 H kullanıcısına yanıt
    Böyle bir konu açtığınız için çok teşekkürler. Benim de sıralamam 2666. Muhtemelen ilk tercihim olan Ankara Hukuk gelecek. Benim merak ettiğim şey şu: Hakimlik-Savcılık sözlü mülakatlarında referansı olmayan(yani torpilli olmayan) kişilerin kazanması zor deniyor. Sizce de öyle mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • Öncelikle tebrik ederim , ben de seneler öncer benzer sıralamayla girmiştim İstanbul hukuk fakültesine :).

O zamanlar Ankara , İstanbul , Dokuz Eylül hukuk fakültelerini kazanmak için en düşük ilk 3000 e girmek gerekiyordu.

Bahsettiğiniz konuyla ilgili olarak da önyargılı olmamanızı öneririm iyi bir hukuk eğitimi alıp , kendinizi geliştirdikten sonra sınavlarda başarılı olup emek verdiğinizde hem avukatlıkta hem de hakim savcılıkta emeklerinizin karşılığını alacaksınızdır.Bu anlamda da Ankara hukuk doğru bir tercih olmuş tekrar hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim. Bulunduğum ilçe adliyesindeki bir savcıyla görüştüğümde bu torpil olayını sordum dediği şey aynen şu: ''Biz irtibatı koparmayalım sizinle.'' Bu torpil olaylarını hiç sevmem ama başka türlüde işler çok zor yürüyor hatta yürümüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imparator081 -- 7 Ağustos 2018; 22:52:6 >
  • Hukuk fakültesini bitirmiş yeni mezun birinin imkanları nelerdir ?

Neler yapabilir ve kazanacağı min. para miktarı ne kadardır sizce?

Hukuk okuyan birinin yurtdışında yapabileceği işler var mı? Teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe Tıp vs Ankara Hukuk
    5 yıl önce açıldı
    Tıp Fakültesi Tercihi
    5 ay önce açıldı
    Hukuk Fakültesi Kazanmak?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hukukta önemli olan kendinizi geliştirmeniz ve nitelikli işler yapabilmenizdir. Kendinizi geliştirmeniz anlamında yukarıda belirttiğim köklü hukuk fakültelerinden mezun olmak size çok çeşitli imkanlar doğurabilir. Kamuda görev yapan avukat , hakim , savcıların maaşları bellidir , kıdem ilerledikçe maaşlar da artar. Ancak özelde çalışan hukukçuların, avukatların gelirleri tamamen donanımları ile ilgilidir. Çok bilinmeyen teknik hukuk alanları ile örneğin , ticaret hukuku , deniz ticaret hukuku , fikri mülkiyet hukuku vs ... alanlarında kendini geliştirmiş hukukçuların çok çok iyi ekonomik gelirlerinin olması mümkündür. Bu alanlardaki donanımlı hukukçuların gelirinin limitlerini kendi gayretleri belirler ancak şunu söyleyebilirim ki bu alanlardaki donanımlı hukukçular henüz mesleklerinin onunucu yılına dahi gelmeden çok iyi bir ekonomik konuma gelebilirler.

Her ülkenin kanunları yani mevzuatı farklı olduğu için yurt dışında hukukçuluk mesleğini yapabilmeniz için , öncelikle iyi bir yabancı dil bilip sonrasında da o ülkelerde yeniden bir hukuk eğitimi sayılabilecek denklik almanız gerekmektedir, bunun için ise henüz fakülte birinci sınıftayken kariyer planlamanızı bu yönde yapmanızı öneririm.

• Mesaj atarak hukuk fakültesi tercih önerimi soran arkadaşlar için , Bu sene benim yeğenim de tercih yapacak ve ben kendisi için de araştırdım , ve yukarıda anlattığım kriterleri de göz önünde bulundurarak , akademik kadro ve eğitim durumu , kampüs olanakları, kuruluş tarihi, tanınırlık ve mezuniyet sonrası gibi kriterleri de araştırarak bir tercih listesi oluşturduk. Alternatifli olarak herkes kendine göre oluşturabilir tercih listesini dikkate almanızı tavsiye ederim; Şu şekilde;

1- Ankara ya da İstanbul Hukuk

2- Dokuz Eylül Hukuk

3- Gazi ya da Marmara Hukuk

4- Anadolu Hukuk

5- Akdeniz Hukuk

6- Kocaeli Hukuk

7- Selçuk , Dicle ya da Erzincan Hukuk

Herkesin subjektif farklı tercihleri olabilir ama objektif kriterlere göre doğru sıralama bu şekilde arkadaşlar.Siz de sıralamalarınızı bu alternatiflere göre yaparsanız kanaatimce daha doğru ve avantajlı bir sıralama yapmış olursunuz. Zira sıraladığım bu köklü fakültelerin birbirlerinden üstün ve eksik yanları olsa da diğer yeni hukuk fakültelerine göre ,hukuk fakülteleri içerisinde en iyi hukuk eğitimini verebilecek fakültelerin başlıcaları bu köklü fakültelerdir arkadaşlar.

• .

• İstanbulda hukuk fakültesi düşünenler için İstanbula en yakın devlet hukuk fakültesi Kocaeli hukuk da çok iyi bir alternatif. Kocaeli hukuk eski bir hukuk fakültesi, köklü bir fakülte olması nedeniyle eğitim kadrosu da yeni fakültelere göre daha iyi, oturmuş ve çok güzel bir kampüsü var , Kocaeli hukuk İstanbula 50 dk mesafede istanbulun bir semtinden başka bir semtine gider gibi , istanbuldan hergün gidiş geliş için servisleri de var bildiğim kadarıyla, mezunları genelde başarılı ve iyi konumdalar , Hukuk fakültesi olarak eski olması nedeniyle tanınmış ve bilindik bir fakülte , İstanbulda hukuk fakültesi düşünenler için değerlendirilebilir.

• .

• Merhabalar, tercih listeme sırasıyla Kocaeli Sakarya Çukurova Selçuk ve Kırıkkaleyi yazdım.
    Bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    Selçuk'un akademik kadrosunda bir prof. bir doç. gözüküyor Kırıkkale'de ise altı profesöre sahip ama önerdiğiniz okullarda yok bunun sebebi nedir ?
    Birde çukurova sakarya selçuk ve kırıkkale'yi siz olsanız nasıl sıralardınız ?
  • En doğru tercih sizin elinizdeki objektif verileri kendi özel şartlarınızla( ekonomik durum , memleketinize yakınlık vs.) birlikte değerlendirip muhakeme ederek kendinizin yapacağı tercihtir. Kırıkkale üniversitesi de söylediğiniz gibi eski bir fakülte ve yeni hukuk fakültelerinin pek çoğuna göre eğitimi daha iyidir. Ayrıca ankaraya yakın olduğu için ankara civarı düşünüyorsanız iyi bir alternatif olabilir. Sakarya hukuk henüz çok yeni. Çukurova da yeni olmasına rağmen Akdeniz bölgesinde bulunan iki hukuk fakültesinden biri ve güzel bir şehirde güzel bir kampüsü var dolayısıyla diğer yeni fakültelerden çok daha önde. Kocaeli ve selçuk zaten kendini ispatlamış ve köklü fakülteler. Kocaeliyi öne yazmanızı öneririm arkasına Çukurova Selçuk Kırıkkale bunlardan sizin şartlarınıza en uygun olan herhangi biri yazılabilir. İşte orada sizin subjektif şartlarınız önemli şehre mi önem veriyorsunuz fakültenin memleketinize yakınlığı ne kadar önemli , bu konularda kendiniz için en doğrusunu araştırıp değerlendirip en doğru kararı verecek olan sizsiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu sene marmara hukuk kazandım ama puanım istanbul hukuk 2. Öğretime de yetiyor sizce İstanbul Hukuk ile Marmara Hukuk arasında çok büyük fark var mıdır?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.