2018 mezunuyum 2 yıl Tıp için mezuna kalıp 2020 yılında istediğim sonuçların gelmemesi nedeniyle adı pek bilinmeyen X bir vakıf üniversitesinde (okul ismi vermeyeceğim) %50 burslu olarak hukuk fakültesine kayıt oldum (42k Tm 50k MF).Son zamanlarda acaba daha iyi bir üniversitede tekrar hukuk okumak için bırakıp tekrar hazırlanma isteği oluştu.Sizce bu mantıklı mı yaş olarak zaten ileriyim şu an ki okulumda bir de online eğitim nedeniyle kimseyi tanımıyorum acaba daha iyi bir üniversitede okumak için tekrar hazırlanmak mantıklı mı ? |
Hukuk fakültesini bırakıp tekrar hukuk kazanmak
-
-
Hocam yerinizde olsam, olduğum yerden devam ederdim yani x vakıfında hukuka. İlla mezuna kalacağım diyorsanız, zaten hukuk okuyorsunuz bence tekrar hukuk için değil de tıp için deneyin. Çünkü hayaliniz tıp gibi geldi bana
-
Mental sağlığını koruyacaksan hazırlan hocam
-
Öyleydi ama abim doktor olup işe başladıktan sonrası açıkçası soğudum tıp okumak için cidden mental olarak çok sağlam olmak gerek onu kaldıramam şu an.Bir de takım hastalıklar geçirdim ellerim titriyor cerrah olamayacaksam tıp okumanın anlamı kalmıyor benim için eskiden ellerimin titremesine rağmen yaparım diyordum ama olmazmış biraz araştırınca onu anladım -
Paran varsa vakiftan devam -
Hocam aslında okuduğum ünideki hocalar kötü değil birkaçı haricinde kimisi gaziden kimisi ankara hukuktan geliyor ama işte diploma farkı olacak gibime geliyor bilemiyorum biraz araştırma yapacağım şu an avukatlık yapan tanıdıklarım onlara sorup karar vereceğim ama forumdan belki farklı bir şeyler öğrenirim diye yazdım -
Hukuk tıp karşılaştırması yapmalısınız ve buna vereceğiniz cevaba göre yol almalısınız hocam.Abiniz doktor iken tıp hakkında son derece güvenilir ve teferruatlı bilgiye sahipsiniz demektir.İş bulma-maaş-saygınlık-çalışma koşulları gibi başlıklarda her iki bölümü de karşılaştırabilirsiniz.
-
50k MF yapıp niye özel hukuka gittin, sayılda özel bir yere gitseydin daha iyi olurdu -
Gazi'den hangi hocalar geliyor derslerinize hocam
-
Abinizin yaşadıklarını aktarır mısınız? -
quote:
Orijinalden alıntı: uçanadamlugano
Hocam aslında okuduğum ünideki hocalar kötü değil birkaçı haricinde kimisi gaziden kimisi ankara hukuktan geliyor ama işte diploma farkı olacak gibime geliyor bilemiyorum biraz araştırma yapacağım şu an avukatlık yapan tanıdıklarım onlara sorup karar vereceğim ama forumdan belki farklı bir şeyler öğrenirim diye yazdımEl titremesi biraz sıkıntılı bir durum evet. Hukuk şu an iyi bir seçenek gibi duruyor fakat çok bilgim olmasa da, ne bileyim 1-2 tane güzel dava bulup onları kazanırsanız, ününüz yayılmaya falan başlarsa. X vakıfından mezun olmanız çok da önemli bir detay olmaz gibime geliyor. Yaptığınız işlere bakarlar vs.
-
Hukukta biraz çevreniz varsa gerek yok bence. Zaten iyi üniversitelerden mezun olanların da iş garantisi yok artık. Ne kadar erken iş hayatına atilirsaniz o kadar avantajlı olursunuz diye düşünüyorum.
Ayrıca nasıl böyle bir azme sahip olabiliyorsunuz? :D Ben üniversiteye geçtikten sonra zevkine bile giremem bu sınava.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patheticmuggle -- 27 Temmuz 2021; 2:20:6 > -
Bizim medeni dersimize Oğuz Aydos girdi üst dönemlerede farklı dersler için geliyormuş -
Tıptan soğutmam istemem sizi tıpta bir kıdem var ki nerdeyse askeriyeden beter (asistanlık için konuşuyorum) küçük bir şehirde yaşıyorum oranın acilinde pratisyen olarak ilk görev yeri olarak başladı malum covid durumları derken günde 800 hasta baktı ayda 14-15 nöbet tuttu uzmanlar ise ne bir yardım ediyor ne nöbet alıyor her şeyi pratisyenlere yıkıp kendileri yatıyor.Öyle kelimeler duyuyorsunuz ki başkası söylese ordan adamın cenazesi kalkar o derece ağır şeyler ordan Asistanlık için ayrıldı ortopedi asistanlığı kazanmıştı orda ise hocalar tecrübeli asistana bile vaka vermiyormuş bu cerrahi bölüm için çok kötü bir şey bir şey öğrenmeden mezun oluyosunuz ve yine ayda 14-15 nöbet cabası özelden mesaj atarsanız daha ayrıntılı anlatabilirim -
Açıkcası korkmuyor değilim ama gelecek kaygısı daha ağır basıyor bilmiyorum belki ankaradaki ünilere merkeziden yatay yapabilirim çok kararsızım ama ücret artacağı için önce ailemle konuşmam gerekiyor -
yüksek ortalama yapıp yatay geçiş deneyebilirsin ama çoğu üniversite not ortalamasıyla olan yatay geçişlerde bile yks puanının belli yüzdesini hesaba katıyor. yani geçmen zor olabilir.
tekrar tercih yapacağın zaman 2.sınıftan başlama imkanın var mı bunu araştır bence.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X