Şimdi Ara

Hukuk kazananlar/hukukta okuyanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
3
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • okul başlamadan ön hazırlık yapmayı düşünen,kaynak önerisi olan var mı?ilk sene yüksek ortalama yapmam gerek,dönem içinde not veya fikir alışverişi yapabileceğim biri varsa gelin tanış olalım

• Hocam simdiden calismak size bir sey katar mi bilemem, sonucta ilk kez ogrenilecek pek cok bilgi, pek cok detay var. Derslerle birlikte calismalarinizi yurutmeniz sizin icin daha faydali olmaz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukukta okuyan çoğu arkadaş yazın eğlenmene bak nasıl olsa yıl içinde kitaplardan başını kaldiramayacaksin demişti bu sebeple ben yazın çalışmaktan vazgeçtim

• izobar kullanıcısına yanıt
    ilk sene dersleri çok zor değilmiş sanırım ama yeni başlayanlar zorlanıyorlarmış terimlere falan aşina olmadıkları için.deneyimim olmadığı için bilemiyorum,bir kaç yerde okudum,bölüme başlamadan önce ön çalışmayı tavsiye ederim sonradan faydasını görürsünüz demişler.
  • Açıkçası ben de senin gibi düşünüyorum, ön hazırlık yapsak mı diye. Sonra da diyorum ki zaten seneye durmadan çalışıcaz
    Ama okuyanlar tavsiye verirlerse çok güzel olur aslında.
  • öyle tabi de yükümü hafifletirim belki diye bir umut
  • Aynen,en azindan terimlere asina olabilecegimiz bir calisma yapsak guzel olur. Bilen birileri var mi

• Hangi hukuk

• Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    pek de iyi olmayan bir vakıf üniversitesi.
  • Hukuk kaynaklarini nerede bulabiliriz acaba

• Kemal gözler anayasa hukuku kitapları okutuluyormuş ilk sene medeni hukuktada Turgut akıntürk kişiler ve aile hukuku okutuluyormuş mikro ve makro iktisat için Yüksel bilgilinin kitapları varmış Roma Hukuku için Prof Dr Şahin Akıncının kitapları var internetten sipariş edebilirsin ayrıca anayasa hukuku uygulamaları ve pratik kitaplarınıda alabilirsin Kemal Gözlerin vardı ayrıca kemal Oğuzhan'ın medeni hukuk ve aile hukuku pratik uygulamaları için kitapları var bunlarıda alabilirsin

• Arkadaşlar roma hukukuna bence kendiniz şimdiden bakmayın latince terimlerin arasında boğulursunuz sıkılıp dersten soğursunuz. Hukuk başlangıcı dersiniz olacak büyük ihtimalle bu yüzden hukukun temel kavramlarına bakabilirsiniz kemal gözlerin. Anayasa hukuku da zor bi ders değil yine kemal gözlerin kitapları önerilir. Medeni hukuk 1. Sınıfın en ağır dersidir bence yavaş yavaş başlangıç hükümlerine de bakabilirsiniz mustafa duralın ciltleri önerildi bizim okulda. İlk sene zaten dedikleri gibi ağır değil okul başladıktan sonra da kolayca halledersiniz dersleri takip ederseniz. Bu arada sınavlarda büyük ihtimalle tükenmez kalem kullanacaksınız şimdiden alışın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: imfromarctic

ilk sene dersleri çok zor değilmiş sanırım ama yeni başlayanlar zorlanıyorlarmış terimlere falan aşina olmadıkları için.deneyimim olmadığı için bilemiyorum,bir kaç yerde okudum,bölüme başlamadan önce ön çalışmayı tavsiye ederim sonradan faydasını görürsünüz demişler.

Ben 1. Sinifi bitirdim hic calisma falan da yapmamistim, gerci ortalamam cok cok iyi degil ama zorlanmamistim da, bilmediginiz seyleri zaten zamanla ogreniyorsunuz o yuzden bence tatilin keyfini cikarin :D

• imfromarctic İ kullanıcısına yanıt
    Ilk sene bol bol yatcaz heralde gezek tozak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskisayfalar120 -- 26 Temmuz 2015; 20:03:35 >
  • kendi sürecimi ve ilk yıllarımı şurda izah ettim izleyebilirsiniz (:
    Mesutça Vlogyoutube
    HUKUK Fakültesini Nasıl Kazandım | Fakültedeki İlk Yıllarım | HUKUK İsteyenlere Tavsiyelerim
    https://www.youtube.com/watch?v=tSpZQVdEGJE
    youtube videosu için tıklayınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.