Şimdi Ara

Hukuk Tm3 Karmaşası Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu hakkında çok fazla söylenti var. Tabi ne olacak sonuçlar açıklanınca göreceğiz. Ama sıralamalar değişmeyecek aynı kalacak falan demek bence biraz hayalcilik.Ben deyince dedi oluyor ama 20 28 arası okullar da 4 5 binlik bi değişim beklemek akılsızlık olarak görülüyor nedense. Halbuki geçen sene hukuk tercih eden adayların %90 ının tm3 sıralaması tm2 sıralamasindan daha iyiymiş böyle düşününce sıralamalar kesinlikle degisecek ama önemli olan bunun miktarı. Şöyle bi kafamızı kaldırıp bakınca da şu tablo çıkıyor ortaya : bu iki puan türü arasındaki en büyük fark (hukuk kotasındaki adaylar için) 8bin falan oluyor en küçük fark ise genelde 2bin falan oluyor. Benim öngörüm bu tabloya bakınca 20 30 arasındaki okulların tercih popülaritesine göre ve kontenjan artışlarına göre 3 ila 5 binlik bi değişim olacağı yönünde ilk 10bindeki okullar ise sıralamalar arasındaki farklarin daralması yönüyle daha az etkilenecek tm3 durumundan tabi burası için de kontenjan azalmaları dert olacak gibi 2 ila 3 binlik değişim bana göre burası için de kaçınılmaz. Bu dediklerim belki canınızı sikacak ama görünen köy klavuz istemez arkadaşlar. Verdigim rakamlar olmasına kesin gözüyle baktığım rakamlar umarım daha fazla bi değişim olmaz ama hepimiz biliyoruz ki hukuk 20bin ile de kapatsa o okullar dolacak yani kimseye bi haksızlık yapılmış olmayacak sıralaması iyi olan yerleşecek.
    Bu arada benim de tm3 sıralamam 19.837 akdeniz üniversitesınde hukuk istiyorum ve tedirginim. Yani olayların bu şekilde gelişmesi beni de olumsuz etkileyecek gibi duruyor. Demem o ki bol keseden sallamıyorum sadece objektif olmaya çalışıyorum. Boş yere insanlara umut aşılamak umut tacirliği yapmak niyetinde olmadığım için bu yazıyı yazdım. Allah herkesin gönlüne göre versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.