Şimdi Ara

Hundai Getz 2007 1.5 diesel yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
36.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hundai Getz 2007 1.5 diesel ne kadar yakıt tüketiyor? Bilen varmı???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai Getz 1.5 CRDi VGT: Kapsamlı Bir İnceleme

Hyundai Getz 1.5 CRDi VGT, 2007 yılında piyasaya sürülen, kompakt ve verimli bir dizel otomobildir. Araç, 1,5 litrelik dizel motor ve değişken geometrili turbo (VGT) ile donatılmıştır. Bu kombinasyon, güçlü performans ve düşük yakıt tüketimi sağlar.

Performans ve Yakıt Tüketimi

Getz 1.5 CRDi VGT, 88 beygir gücü ve 220 Nm tork üretir. Bu güç, araca canlı bir hızlanma ve yeterli otoyol performansı sağlar. Yakıt tüketimi açısından ise araç, karma kullanımda 100 km'de ortalama 5,6 litre yakıt tüketir. Bu, yakıt ekonomisi konusunda bilinen bir dizel motor için etkileyici bir rakamdır.

İç Mekan ve Donanım

Getz'in iç mekanı, sınıf standartlarında geniş ve ferah bir yapıya sahiptir. Koltuklar rahattır ve sürücüye iyi bir görüş alanı sağlar. Araç ayrıca, klima, elektrikli camlar ve CD çalar gibi temel olanaklarla donatılmıştır.

Güvenlik ve Güvenilirlik

Getz 1.5 CRDi VGT, Euro NCAP tarafından 4 yıldızlı bir güvenlik derecesine sahiptir. Araçta, sürücü ve yolcu hava yastıkları, ABS frenler ve elektronik denge kontrolü (ESP) gibi güvenlik özellikleri bulunur. Güvenilirlik açısından Getz, genel olarak sağlam bir sicile sahiptir. Ancak, bazı yaygın sorunları olduğu bilinmektedir.

Kronik Sorunlar

Getz 1.5 CRDi VGT'de bilinen birkaç kronik sorun bulunmaktadır:

• Enjektör Arızaları: Bazı modellerde enjektör arızaları yaşanmıştır, bu da motor arıza ışığının yanmasına ve güç kaybına neden olabilir.
    • Turbo Arızaları: Turbo arızaları, özellikle yüksek kilometreli araçlarda meydana gelebilir ve güç kaybına ve aşırı duman çıkmasına neden olabilir.
    • DPF Sorunları: Dizel Partikül Filtresinde (DPF) tıkanma sorunları, motor performansını etkileyebilir ve onarımları pahalı olabilir.

Bu sorunlar tüm Getz modellerinde yaygın olmasa da, ikinci el bir araç satın almadan önce bunların farkında olmak önemlidir.

Sonuç

Hyundai Getz 1.5 CRDi VGT, güçlü performans, düşük yakıt tüketimi ve geniş bir iç mekana sahip uygun fiyatlı ve verimli bir dizel otomobildir. Bununla birlikte, bazı bilinen kronik sorunları vardır ve satın almadan önce bunları göz önünde bulundurmak önemlidir. Genel olarak, Getz 1.5 CRDi VGT, yakıt ekonomisinden ödün vermeden performans ve pratiklik arayanlar için sağlam bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla ben bursa gibi yerde hem trafik var hemde cok yokuş ona rağmen 6.5 geçmedi şehir dışında kasınca 4.0 lt görüyorum
    tek sıkıntı şanzıman oranları uzun tutmuşlar onun dışında ben cok memnunum aracımdan
  • İzmir'de şehir içi kış ayında kısa mesafe kullanımında full depodan ışık yanana kadar 650km yol yaptım.Mazotu 3.52 tl'den alıyorum şuanki fiyatla yaklaşık 19-20krş yakıyor km'de.Yol bilgisayarı 5.5lt yazıyor.
  • selam, bende de 2007 model getz var. Genelde şehiriçi yoğun trafikte kullanıyorum. ortalama 7 litre altına inemedim. olması gerekenden fazla yakıyor gibime geliyor. bugün aracı bakıma götüreceğim. bakalım fark olacak mı?

bir de geçen shell'den GT mazot aldım. litresi 4.07 , çok koydu. ama etrafımdakiler de özellikle bu mazotu öneriyor. gerçekten faydası var mı bilmiyorum. FULL'de litresi 3.70, arada çok fark var. Bir shell'den alıyorum, bir FULL'den...
  • ben çok dikkat edersem 5.5 civarı uzun yolda 4.3 filan kullanıyorum ama kafama göre takılırsam 6-6.5 arası ortalama petrolofisinden alıyorum yakıtı opetten aldığım eurodizel aracın performansını düşürüyor.
  • Soru ile ilgili yanlış bölümü mü kullanıyorum farkında değilim madem yazmaya başladım buradan devam edeyim.Hyundai getz 1.5 crdi vgt 2007 almayı planlıyorum.ilk arabam olacak.bugüne kadar rahatsız edecek olumsuz bir yanını duymadım aracın,ancak dizel olmasından dolayı araçların buji,triger,enjektör vb gibi mekanizmaları daha fazla maliyetli ve sık arıza çıkardığını bazı ustalardan duydum.bu işin açıkçası benı vazgeçirmedi getz dizel almaktan.çünkü çevremde fazlasıyla dizel ve getz kullanan insanlar var.bugüne kadar sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdiler.yinede sizlerin bilgilerine ve tavsiyelerine güvenerek karar vermek istedim.bu tip sorunlarla karşılaşabilirmiyim_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oettinger_1985

Soru ile ilgili yanlış bölümü mü kullanıyorum farkında değilim madem yazmaya başladım buradan devam edeyim.Hyundai getz 1.5 crdi vgt 2007 almayı planlıyorum.ilk arabam olacak.bugüne kadar rahatsız edecek olumsuz bir yanını duymadım aracın,ancak dizel olmasından dolayı araçların buji,triger,enjektör vb gibi mekanizmaları daha fazla maliyetli ve sık arıza çıkardığını bazı ustalardan duydum.bu işin açıkçası benı vazgeçirmedi getz dizel almaktan.çünkü çevremde fazlasıyla dizel ve getz kullanan insanlar var.bugüne kadar sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdiler.yinede sizlerin bilgilerine ve tavsiyelerine güvenerek karar vermek istedim.bu tip sorunlarla karşılaşabilirmiyim_?

kronik bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum benim 2.getzim ve daha öncede bir accent kullanmıştım bir sıkıntı yaşamadık bugüne kadar, bakımlarını düzenli yaptırmış olması önemli tabi o nedenle alırken bir yetkili servise götürmekte fayda var 100tl+kdv g,ibi bir bedel alıyorlar.

• çok teşekkür ederi.dediklerinin dikkate alacağım.alırken servise götürmekte fayda var haklısın.
  • 2007 getz dizeli aldıktan sonra servise gittim,zaten 90000 bakımı gelmişti.750 tl fiyat çıkardılar. Triger kayışı dahil değildi. garantinin dolmasına da az kaldığı için özel serviste yağ değişimi, triger zinciri,v kayışı, gergi vidalarını ve tüm filtrelerini değiştirdi.850 tl ye halloldu. yalnız aklıma takılan farklı bir problem var. aracın yol bilgisayarında neden sürekli 6,8 lt /100 km gösteriyor. sadece 6,9 lt olduğu gördüm. daha düşük göstermesi gerekmez mi_?bozuk mu yoksa farklı bir dilden mi konuşuyor_? teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonmezbolu

2007 getz dizeli aldıktan sonra servise gittim,zaten 90000 bakımı gelmişti.750 tl fiyat çıkardılar. Triger kayışı dahil değildi. garantinin dolmasına da az kaldığı için özel serviste yağ değişimi, triger zinciri,v kayışı, gergi vidalarını ve tüm filtrelerini değiştirdi.850 tl ye halloldu. yalnız aklıma takılan farklı bir problem var. aracın yol bilgisayarında neden sürekli 6,8 lt /100 km gösteriyor. sadece 6,9 lt olduğu gördüm. daha düşük göstermesi gerekmez mi_?bozuk mu yoksa farklı bir dilden mi konuşuyor_? teşekkürler.

hocam yaptığınız km arttıkça o değerin değişmeside haliyle zor olacaktır anlık tüketimi değil son sıfırladığınızdan itibarenki değeri gösteriyor trip düğmesine basılı tutarsanız o değer sıfırlanır güncel değeri alabilirsiniz.

• 2009 getz 1,5 vgt dizel arabam sakin kullanımla, yüksüz, klimasız olarak uzun yolda 6,1 lt yakıyor. Görünen bilinen bir arızası yokken neden bu kadar çok yakar yardıma ihtiyacım var.
  • hocam tekrar merhaba, aklıma takılan bir sorun için tekrar rahatsız ediyorum. 2007 model 1.5 crdi 110ps bir hyundai getz im var.nisan 2012 ayında 89000 km aldım şu an 96000 km de.aracı aldığım ilk zamanlarda petrol ofisinden yakıt alıyordum ancak son 2-3 aydır tavsiye üzerine shellden yakıt alıyorum. performans ve menzil olarak gayet memnunum.ancak en son yine shellden (farklı bir bayiden) yakıt aldıktan sonra aracımın motor sesinde bir artış oldu. bu ses artışı motorun bir arızasında mı kaynaklanır yoksa yakıttan mı.?bu arada aracın gerekli bütün bakımları yeni yapılmıştır. çok teşekkür ederim şimdiden.iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilbayram

2009 getz 1,5 vgt dizel arabam sakin kullanımla, yüksüz, klimasız olarak uzun yolda 6,1 lt yakıyor. Görünen bilinen bir arızası yokken neden bu kadar çok yakar yardıma ihtiyacım var.

Yüksek devirden kaynaklanabilir. Lastikler eski olabilir. Yağların değişimi geçmiş olabilir. Kısacası bakımı geçmiş olabilir. Bakımdan önce ben de düşürememiştim. Bakım ve lastik değişimden sonra mükemmel bir düşüş oldu.

Aşağıda son yakıt senaryomu sunuyorum:

45,88 lt mazot ile 810 km şehir içi kullanım.(19 günde)
    Yol bilgisayarı 5.2 nadiren 5.3 lt/100km gösteriyor.

Mazotu aldığımda deponun dibini gördüm. yol bilgisayarı 55 km kala saymayı bırakıyor. Ben de en az o kadar km yapmışımdır.
    İşe gidiş gelişim 81km . Süre olarak büyük bölümü yoğun trafik. 5 dk falan hızlı gidilebiliyor.

Aynı şekilde (aracı tanımamdan) deponun dibini gördüğümde benzinciye geldim (Shell) 810 km yapmışım.
    Deponun dibinde hala var mıydı bilemiyorum (sanmıyorum da) ama bu ölçümle 5,6 lt/100km oluyor.
    Dur-kalkla bu ölçümün iyi olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlarla paylaşmak istedim. Şehir içi için iyi olduğunu da sanıyorum.

Tabi trafiğin açıldığı yerlerde ani hızlanma vb. yakıt düşmanı hiç bir tavrım da olmadı. Yakıt tasarufu
    yapacak şekilde kullanmaya çalıştım. 2500 dk/d i pek geçmeden vites değiştirdim vs...

Shell den tekrar 48lt mazot aldım.

Pompacını söylediğne göre bu araçların deposu 55 lt ben 45 lt sanıyordum
    Son iki mazot alışımda 45 in üstü olduğundan pompacı haklıymış Ancak yol bilgisayarı 45in üstünü anlamıyor sanıyorum!
    Çünkü 21.ekimde 45,88 lt doldurduğumda gidelecek yolu 700km bile göstermiyordu. 55 km altında da "---" gösteriyor.

Yol bilgisyarı "56 km kaldı" dedikten hemen sonra çok hızlı bir şekilde gösterge de şu oldu:
    "56->55->54->53->52->51->50->---"
    Depo mu delindi, ne oluyoruz yahu, imdat !!!! şeklinde bir duygu yaşadım
    Bu tip yakıt senaryolarının faydalı olabileceğini düşünüyorum. Teşekkürler.

quote:

hocam tekrar merhaba, aklıma takılan bir sorun için tekrar rahatsız ediyorum. 2007 model 1.5 crdi 110ps bir hyundai getz im var.nisan 2012 ayında 89000 km aldım şu an 96000 km de.aracı aldığım ilk zamanlarda petrol ofisinden yakıt alıyordum ancak son 2-3 aydır tavsiye üzerine shellden yakıt alıyorum. performans ve menzil olarak gayet memnunum.ancak en son yine shellden (farklı bir bayiden) yakıt aldıktan sonra aracımın motor sesinde bir artış oldu. bu ses artışı motorun bir arızasında mı kaynaklanır yoksa yakıttan mı.?bu arada aracın gerekli bütün bakımları yeni yapılmıştır. çok teşekkür ederim şimdiden.iyi günler.

90bin bakımı yapılmıştır umarım. Hep aynı (güven sağladığınız) yerden yakıt almak tavsiye edilendir.

Ancak kışın motor sesi artar o güzel dizel sesini yazın hiç duyamazken kışın tatlı tatlı duymaya başlarsınız.
    Daha da soğdukça bu durum artar, ses artar.

Daha ciddi bir durum olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka yetkili servise götürünüz. 100tl ye halledilecek
    bir durum sonrasında 2000tl olmasın! (Güvendiğiniz ustaya değil güvendiğiniz yetkili servise götürmenizi tavsiye ederim)
    Saygılar, iyi sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Geo -- 15 Kasım 2012; 14:01:30 >

• tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim,

aracın tüm bakımları yapıldı,filtreler olsun,yağ olsun değişti. hatta kasnak,v kayışı, triger zinciri dahil değiştirdim. dediğiniz gibi yakıt konusunda hassas olmak lazım. bundan sonra daha dikkatli olmaya özen göstereceğim. havaların soğuması ile dizel sesinin artacağını duymuştum, fakat bu ses, kışında olsa motor ne kadar ısınsa da kaybolmaz mı peki?

tekrar teşekkür ederim, sizede iyi sürüşler, iyi günler...
  • Arkadaslar bende de 2007 getz crdi 1.5 var. 67.000 km servis bakımlı . 2 yıldır bende. Sehir icinde 8 Lt den sehir dısında da 6 litreden aşağı hiç yaktığını görmedim . Ne yapabilirim bir yol göstereseniz .
    Sizlerin yakit degerlerini görünce moralim çok bozuldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,2007 model getz almıştım bende Nisan ayında,aldığımda yakıt ortalaması 7,2 falan gösteriyordu.bende şaşırdım, çok yüksekti.sonradan 5,8 lere kadar düşürdüm.tabi bu uzun yolda oldu.ancak şehir içinde de bu ortalama en düşük 6.2 oldu.tamamen aracı devirli, zorlamadan kullanmak önemli.yakıt kalitesi,aracın bakımları,yağı,filtrelerin temizliği de önemli tabi.bir de km arttıkça sanırım değişmesi de zor o değerlerin , maalesef =(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.