Şimdi Ara

Hurda indirimi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otomotivde 16 Mart'ta başlayan ÖTV indirimi bitmeden ikinci paketin hazırlıkları başladı

15 Haziran’da bitecek ÖTV indirimi sonrası otomotivde devreye girecek ikinci teşvik
    paketi hazırlanıyor. Pakete göre 16 yaşın üzerindeki aracını hurdaya çıkarıp yeni araç
    alanlara 2 bin 500 lira indirim yapılacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektörünün ‘ÖTV indirimin süresini uzatmayın
    yerine hurda indirimi getirin’ talebine değerlendirmeye aldı. Sektörden gelen talepler
    doğrultusunda ön çalışma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bürokratları, sektörden
    gelen 16 yaşın üzerindeki araçlara 2 bin 500 lira tutarında hurda teşviği getirilmesi
    önerisi üzerinde çalışıyor. Hurda teşviği için uzun zamandır Ankara’nın kapısını
    aşındıran otomotiv sektörü 2003’teki modelin revize edilerek uygulanmasını istiyor.
    Sektörün önerisi hurda araçta yaş sınırının 16 ve üzerinde olması. 2003’te piyasayı
    canlandırmak ve eski araçların yerine yeni araçların alımını teşvik amacıyla, 20 yaşın
    üzerindeki araçları hurdaya çıkararak yeni araç alanlara ÖTV indirimi getiren yasa
    uygulamaya sokulmuştu. Yasayla, 2003 yılı sonuna kadar 3.5 milyar lira, 2004’te de
    4.5 milyarlık ÖTV indirimi öngörüldü. Ancak suiistimallerin artması nedeniyle Mayıs
    2004’te 4.5 milyar liralık indirim tutarı 2 milyar 250 milyon liraya düşürüldü.

• yapmasınlar yapıyorlarda ne oluyor anca galeriler zam yapıyor
  • 2 bin 500 lira bana düşük geldi biraz şahsen ayrıca bence de yapmasınlar gerek yok anca galericiler ceplerini dolduruyor.
  • görevine yeni başlayan sanayi ve ticaret bakanıda aynı şeyi söyledi. büyükbaş patronların isteklerine göre masaya oturup, maliye ile hesap kitap yapıp ona göre karar verecez dedi...

dedi demesine de 16yaş veya 2.500lira diye bi laf geçmedi.
  • ötv indiriminde olduğu gibi buna da balıklama atlarlar. Hurdacıya satsak aynı parayı verir zaten. Sadece göz boyamak için çalışıyorlar.
  • 20yaşında bir araba 5milyar ediyor zaten. 2.5 milyar çok komik bir rakam.
  • 2500 hurda indirimi biraz az diye düşünüyorum. 3500-5000 bandında tutulursa daha uygun olur.
  • 2.5milyar bencede çok düşük.Ancak haraket edemicek araçları bulabilirler bu paraya
  • ..aç gözlülük yapıp 5,10 tane 0 km araba alacak olan kesin vardır.muhtemelen hurda indirimi bitince ben bunları sokarım millete der.300.400 milyarını bağlar bu işe..umarım bu seferde çıkartmazlarda geçen seferki gibi elinde patlar araba toplayan galericilerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 17 Mayıs 2009; 22:20:01 >
  • adı üstünde hurda durumndaki arabalar içindir bu ztn
  • bende 84 model skoda 120l var, kullanıyorum. vizesi bitti, tek sorun vizesinin bitmiş olması, bolca çürük var kasada ama motor taş gibi.
    hurda indiriminin çıkmasını bekliyorum ocak ayından beri. inşallah çıkarda elimizdeki arabayı değerlendirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msakdogan -- 18 Mayıs 2009; 0:31:25 >
  • işe yaramaz 20 yaşında araba kullanan kaç kişi gidip 0 araba alır 2500 bin ytl olmasa belki 0 alacaklar 20 yıllıkları alırdı ama o da mantıksız kimsenin işine gelmez sırf biz bir şey yaptık demek için hazirandan sonra otomotivciler kan ağlamaya devam
  • Konuyla ilgisi yok ama Skoda 120L görünce anılarım canlandı . 87 modelini 3 sene kullanmıştım hey gidi günler, gerçekten çok sağlam bir motoru vardır.Kullandığım sürece hiç sorun çıkarmadı, hala çok severim bu arabayı ama piyasada hiç kalmadı artık galiba hiç görmüyorum yollarda.

quote:

Orjinalden alıntı: msakdogan

bende 84 model skoda 120l var, kullanıyorum. vizesi bitti, tek sorun vizesinin bitmiş olması, bolca çürük var kasada ama motor taş gibi.
    hurda indiriminin çıkmasını bekliyorum ocak ayından beri. inşallah çıkarda elimizdeki arabayı değerlendirebilirim.

• 2500 lira indirim, bayilerin ve bazı çakalların kurnazlığı ile 500 liraya düşer.
  • Bence ÖTV indirim yeterince yansıdı hemen ardından hurda indirimi çok fazla canlandıracağını sanmıyorum. alacak olanlar aldı araçlarını.
  • elinde eski, pek değeri kalmayan aracı olanlar için iyi fırsat bence ufakta olsa hareketlilik sağlar gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.