|
HÜRKUŞ 2 ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi: Teslimatlar 2025'te
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu kadar maliyet-etkin uçaklar neden saldırı maksatlı kullanılmıyor. Devir ekonomi devri. (Savaştan değil, terörle mücadeleden bahsediyorum.)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hayırlı olsun. çok güzel helikopter avcısı olur bunlar
-
güzel kore çakması olmuş! pardon ya italyan diyecektim ... yok yok pardon meğer ingilizinmiş. Ama güzel yerli ve milli ingiliz malı!
hatta şimdi hede hödö yapacak milli ve yerlici gurup için evülasyonu şöyle açıklıyayım
muıhtemelen bunun jet motorslusu da olacak prett motorlu ki şöyle işleyecek :
ingiliz : A50 oradan kore'ye gidiyor T50 oluyor... bize gelince bizimkiler bu sefer hürkuş koymuşlar. sanırım ingilizcesi free bird omalı...
bu hali ile yani radyal motolu hali ile ise koreliler kt1 koymuşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Aralık 2024; 18:16:51 > -
C tipleri silahlı
Vururlar
hede hödö diyenlermi koreden aldı bu uçakları ? yoksa beyinde bir sorun mu var ondan mı bu hareketleri yapıyorsun zorunuza mı gidiyor dışardan alınan şeylere dışarıdan alındı denmesi ?
-
GE ambargo koyup çekilirse, tek bir vida bile sıkamayacağın için gelecekte olacakları yazıyorum. kendi toplumunu bu kadar kandıran hükümet olmamıştır diyorum. Kore'de çıkan şeyler nedense bizim akp döneminde belli bir süre sonra bizde de çıkıyor ilginç şekilde!
tabi bizdekiler aynı ilginçlikte daha düşük kaliberede oluyorlar diyorum.
hedehödö sesleri geliyor diyorum!
solcular neden bunları kendisine dert etmiyor diyorum! Amerika'nın ecevite sattırmadığı alman tanklarını diyorum, atış kontrol üniteleri motorlarını vs diyorum mesela neden akpye ürettiriyorlar diyorum! yoksa diyorum ecevit gibi birini kukla gibi kullanamayacaklarını bildikleri için mi doyurum? hani diyorum 2000 yılında ecevit'in engellediği ırak üzerine anadoludan saldırı diyorum!
incirliğin kitlenmesi diyorum!
anlayan anladı ! anlamayan hede hödö!
-
Bir tarafta savunma sanayini geliştirmek için milyarlarca dolar harca, vergi yükü bindir, herkesi tasarrufa yönlendir. Yerli ve milli olması için fabrikalara yatırım yap. Öbür yandan senin sınır komşun sana saldırmak için yurt dışından en güçlü uçakları ve bombaları yine senin turizm gelirlerin ile kazansız. Üstelik bu turizm gelirin kazanması için sen git aynı komşun ile el sıkışıp kapıda vizeyi kaldır.
Komşu 2024 yılında turizm rekoru kırdı. Ve bu gelirin %29'u senin Türkiye'den yolladığın kapıda vizesiz vatandaşın geliri ile yurt dışına gitti.
Evet çok yerlisin ve çok millisin. Yersen.
-
turizmciler gelen insanları yerli yabancı demeden tuttuğunu si.... leri için insanlar o parayla başka yerde daha kaliteli tatil yaparım diye yöneldi,
sen almanyadan gelen adama daha ucuz tatil hizmeti sunarsan yerliye 2 katı fiyat çekersen yerli napsın senin otelini ?
-
Saçma. Bir kere parası az ve tutumlu bir tatilci gidip de onca yolu denizi aşıp neredeyse Türkiye ile kafa kafaya gelen bir yerden lahmacun yemek için yollara düşmez. Parası olmayan zaten tatile niye gitsin gider yemek sepetinden o lahmacunu 50 liraya yer. Turizm sezonu öncesi ülke insanını gazlayıp sanki Yunanistan'da altın dağıtıyorlar gibi adalara sürdüler ki elin Yunanı aptal değil sana niye bedava tatil sunsun. Babasının oğlu musun. Ucuz bulan da Bodrum'a Gümüşlük Çeşmeye giden tuzu kuru zengin tayfa. Sorarlarsa ama Türkiye'de iki katı lahmacun derler. Yersen.
-
ah Hürkuş, Vecihi Hürkuş.
ne üzülmüşümdür bu adama yaa,, Kurtuluş Savasında gazi pilottur aynı zamanda.
dönemin hükümeti bu adamı batırdı ya...
düşünün beyler, biri çıkıyor, ülkenin ihtiyacı olacak bir uçak üretimi yapıyor sonra hükümet bu uçağa gökte uçmasına izin vermiyor ruhsatı yok diye.
ruhsat alayım diyor Hürkuş, hükümet diyor ki, bizde ruhsat verecek merci mühendis yok. şaka gibi ya...:((
taa çekoslavakya (şimdiki çek ve slovakya ülkesi o zamanlar tek bir devletti ) uçağını parçalayıp tren ile götürüp sertifika almış biridi.
buna bu zulmü dönemin hükümeti, devlet adamları, başbakanı yapmıştır, başka kimse değil.
----
şimdi biriniz bir uçak üretsin, Erdoğan gelir bizzat izin verir uçmasına:), gerçek bu.
----
Not: Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ, Nuri Killigil'e bir de Devrim otomobilinin hazin sonuna çok üzüldüğüm için, bizde başta Bayrakta, Tusaş, Roketsan, Havelsan, Silah imalatçılarımız vs. hepsi aklıma gelmeyenler de dahil bunları hep desteklemek istiyorum.
Bu şirketler var ya, zora girdik para lazım deseler ben gönderirim - Allah korusun tabi, benim göndereceğim para ile bi kaç civata alabilirler ama-. Böyle duygular var içimde bunlar için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 30 Aralık 2024; 21:35:27 >
-
buna inanalım mı yani ilk cümlene?
Various German consortia have been approved to supply material packages for modernizing Turkish U209 submarines for 79 million euros, along with engine parts for Turkish corvettes and frigates worth 1.9 million euros. The total arms exports are expected to reach around 336 million euros.
According to a response from the Federal Ministry of Economics to a parliamentary inquiry by German lawmaker Sevim Dağdelen, the approved exports consist of 79.7 million euros in combat weapons and 151.1 million euros in other military equipment
yani önümüzdeki sene için deniz altı modernizasyonu ve deniz altılar için kritik parçalar yanında, 100 adet füze, çeşitli silahlar ve çeşitli teknolojik malezemeler için almanya ile totalinde 2025 yılında 350 milyon dolarlık anlaşma imzalıyorsun.
ama "yerli mıllı" diyorsun?
o atmaca vs roketleri bile almanya üretiyor sana sırf nato müttefiki olduğun için. o yüzden işte "yerli milli" ihaların ile cudi'yi kafana göre bombalayamıyorsun. havan mermilerinin güdüm kitleri bile dışarıdan geliyor!
ama işte yersen :)
-
Güzel algı yöneticiliği olmuş bil bakalım kim kapattı.
-
devir itibar devri:)
-
Teröristlerde 2. dünya savaşı hava savunma silahları var doçka gibi. Igla da var stinger benzeri manpad. Bu tip yavaş turboprop motorlu uçakları vurabilirler.
Dronelar varken bu saatten sonra böyle bir uçağa insan bindirip risk almak mantıksız, ancak eğitim uçağı olarak mantıklı.
Dronelar ise çok yüksekten uçtuğu için turboprop da olsa vurulmaları zorlaşıyor.
-
bu tip uçaklar en son 2.dünya savaşında vardı.
inşallah bizim vergilerimizi cebe indiren kolpa projelerden
biri değildir.
-
Kim kapattı zeki arkadaş? Amerikan mandacısı İsmet olmasın? Ya bu yüzsüzlük normal değil. Al aşağıda bir örneği var.
https://www.havayolu101.com/2017/02/19/nuri-demiragin-ismet-inonuye-gonderdigi-mektup/
-
Bu hürkuş eğitim uçağı, Hürjet ayrı. Bir çok uçak tipi var.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
ah Hürkuş, Vecihi Hürkuş. ne üzülmüşümdür bu adama yaa,, Kurtuluş Savasında gazi pilottur aynı zamanda. dönemin hükümeti bu adamı batırdı ya... düşünün beyler, biri çıkıyor, ülkenin ihtiyacı olacak bir uçak üretimi yapıyor sonra hükümet bu uçağa gökte uçmasına izin vermiyor ruhsatı yok diye. ruhsat alayım diyor Hürkuş, hükümet diyor ki, bizde ruhsat verecek merci mühendis yok. şaka gibi ya...:(( taa çekoslavakya (şimdiki çek ve slovakya ülkesi o zamanlar tek bir devletti ) uçağını parçalayıp tren ile götürüp sertifika almış biridi. buna bu zulmü dönemin hükümeti, devlet adamları, başbakanı yapmıştır, başka kimse değil. ---- şimdi biriniz bir uçak üretsin, Erdoğan gelir bizzat izin verir uçmasına:), gerçek bu. ---- Not: Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ, Nuri Killigil'e bir de Devrim otomobilinin hazin sonuna çok üzüldüğüm için, bizde başta Bayrakta, Tusaş, Roketsan, Havelsan, Silah imalatçılarımız vs. hepsi aklıma gelmeyenler de dahil bunları hep desteklemek istiyorum. Bu şirketler var ya, zora girdik para lazım deseler ben gönderirim - Allah korusun tabi, benim göndereceğim para ile bi kaç civata alabilirler ama-. Böyle duygular var içimde bunlar için. |
hede hödö diyenlermi koreden aldı bu uçakları ? yoksa beyinde bir sorun mu var ondan mı bu hareketleri yapıyorsun zorunuza mı gidiyor dışardan alınan şeylere dışarıdan alındı denmesi ? |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X