Şimdi Ara

Huzurlarınızda Nokia Lumia 1020: 41MP yeni nesil kamera, 2GB bellek ve daha fazlası... (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.426
Cevap
14
Favori
106.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi 13MP'lik, OIS'li LG G2'yi veya 20MP'lik Sony Xperia Z2'yi, Samsung Galaxy K'yı anlarım da...

Giriş seviyesi DSLR'lar ile kapışıp zaman zaman kazanan Lumia 1020'yi, 4 MP'lik çakma undersampling'li HTC One ile kıyaslamak tek kelimeyle komik olmuş. Gerçi ön kamerasıyla da kıyaslamış olabilir arkadaş, bilemedim şimdi

Ne zamandır bir tane Lumia 1020 istiyordum, bugün bir açık arttırma sitesinde 550 TL'ye dış camı çatlak bir tane buldum aldım. Lumia 1020'nin LCD paneli, dokunmatik paneli ve dış camı neredeyse tek parça oldukları için tamiri zor oluyor. Elimden geldiğince tamir etmeye çalışacağım, camı değiştirebilirsem Galaxy S4'ümün yerine geçer; olmadı DSLR niyetine kullanırım artık

• quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

Ben dürüstçe crop yaptım. Dağlar kadar fark olduğu görülüyor.

Huzurlarınızda Nokia Lumia 1020: 41MP yeni nesil kamera, 2GB bellek ve daha fazlası...

bana pek dürüstçe gelmedi bu crop

ayrıca ne fark eder crop sanki croplayıp mı bakıyorsun belli bir boyutta bakıyorsun fotoğrafa önemli olan o hali değil mi?

Gerçekten hiç dürüstçe kesilmemiş fotoğraf. Hani suluk nerde sırf lumianın fotoğrafı iyi görünsün diye suluk eklemişler bide shopla.
    Şaka mısınız la siz? Bide fotoğrafın tamamına bakacakmışsın. Zaten oldukça yakın plandan çekilmiş bi fotoğraf. Böyle bi fotoğraftada anca detaya bakılır neyine bakacaksın?

• Üslubunuzu gözden geçiriniz. İyi akşamlar.
  • Çok merak edenler için detaylı ve kaliteli bir cep telefonu kameraları karşılaştırması:

http://www.gsmarena.com/six_way_camera_shootout-review-998.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silentmachine

android yapmadıkca sen daha çok kamera ile uğraşırsın
    edit:bu kadar az nokia cı olduğunu tahmin etmemiştim
    daha fazla eksi lazım
    edit2:-34 mi birkez daha sony sevdim
    edit3:hergün editlicem 43 mü
    edit4:120 o kadarcık mı
    edit5:160 mı windows cular baya az gerçekten
    edit6:165 forum rekorunu kırdım galiba
    edit 7 200 olmadan bırakmam
    edit 8:
    edit 9:200 olmuyo en iyisi yorumu silicem
    edit 10:3 ayda zor 200 oldu baya az nokia cılar
    edit 11: 300 bile görmedi
    edit 12:
    edit 13:300 olmadı

300 benden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostlar;Windows Phone 8.1 isletim sisteminin ömrü nihayet belirlendi.

Huzurlarınızda Nokia Lumia 1020: 41MP yeni nesil kamera, 2GB bellek ve daha fazlası...

Microsoft'un konu ile ilgili açıklama metni;
    ''Microsoft, yaşam döngüsünün başlangıç tarihinden itibaren en az 36 ay boyunca İşletim Sistemi için güvenlik güncelleştirmeleri de dahil olmak üzere kullanılabilir güncelleştirmeler sunar.
    Bu güncelleştirmeler artımlı olur ve her güncelleştirme kendisinden önceki güncelleştirmeye dayanır.
    Müşterilerin destek almaya devam edebilmeleri için her güncelleştirmeyi yüklemeleri gerekir.
    Bu artımlı güncelleştirmelerin dağıtımı cep telefonu operatörü veya telefonunuzu satın aldığınız üretici tarafından denetlenebilir ve yükleme için telefonunuzdaki önceki tüm güncelleştirmelerin bulunması gerekir. Güncelleştirmelerin kullanılabilirliği ayrıca ülke, bölge ve donanım özelliklerine göre değişir.''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 10 Mayıs 2014; 0:43:29 >

• Muhtemelen aramızda, bu forumda da halen Lumia 1020 alınır mı diye düşünen arkadaşlarımız vardır. Ben de 1 gündür kullanmaktayım, izlenimlerimi diğer telefonuma göre kıyaslamak istedim.

Öncelikle Lumia 1020'yi bir açık arttırma sitesinden dış camı çatlak halde oldukça uygun bir fiyata aldım. Bir süre kullanıp eğer mevcut Galaxy S4'ümün yerine geçebileceğini düşünürsem tutacağım; aksi takdirde ekran camını yenileyip satmayı düşünüyorum. Alma sebebim eski Nokia N8'imden beri kullandığım Galaxy S3 ve S4'ün beni kamera olarak tatmin etmemesi. Ancak Windows 8'den de çekiniyordum, kullanmadan yorum yapmak istemedim. İlk günlük izlenimlerin şunlar:

+Arayüzü biraz alışmayla kullanımı kolay. Sense5 gibi duruyor, pratik bence. Menü geçişleri hızlı, S4'e nazaran takılmalar dikkatli bakınca fark edilir belki de rahatsız edici bir yavaşlık yok kesinlikle.
    +Ekranı tek kelimeyle harika. Siyahlar o kadar derin ki ekran nerede başlıyor, nerede bitiyor belli değil. Taçsız kral N9'dan beri hastayım zaten bu ekran tipine.
    +Pil ömrü başarılı.
    +Benzer donanıma sahip Android'lere göre çok daha hızlı bir cihaz. Bu konuda Microsoft optimizasyonun dibine vurmuş.
    +Kameraya laf söyleyeni Allah çarpar. İnanılmaz. Çoğu kullanıcı iki resim arasında beklenmesi gereken süreyi uzun bulmuş, beni o da rahatsız etmedi.
    +Yanında verilen kulaklık çok başarılı. N8 ile verilen kulaklık sinirimi bozmuştu, Lumia 1020 ile gelen kulaklık S4'ünkinden daha iyi. Ancak kulaklıktan müzik kumandası yok.
    +Sesi güçlü, telefonu sırtüsü koyduğunuzda hoparlörü tıkanmıyor.
    +İnternet erişimi hızlı ve sorunsuz.
    +Tuş kilidinin iki tıkla açılması çok hoş bir artı bence.
    +Market artık adam olmaya başlamış iyice. Her aradığımı buldum diyebilirim.
    +Here haritaları, navigasyonu hala Android'in çok ilerisinde. Çevrimdışı navigasyon ayrı bir güzellik.
    +Dahili 32GB hafızanın 26 GB'ı kullanılabiliyor, dahası doğrudan taşınabilir bellek gibi kullanılabiliyor.

Gelelim eksilere:

-Yukarıdan aşağıya inen bir hızlı erişim menüsü yok. Android'e alıştıktan sonra bu eksiklik çok fazla hissediliyor. Wifi, Bluetooth, GPS için ayrı widget indirmek veya tek tek ana ekrana sabitlemek gerekiyor.
    -Rehber ve hesap senkronizasyonu hala uğraştırıyor. Android'de bile N8'in akıl almaz isabetlilikteki senkronizasyonunu özlüyorum. Bu işi adam gibi yapabilen bir işletim sistemi yok mu arkadaş?
    -Kaç yıl önceki java tabanlı öncülü USB OTG desteği sunarken, Win8.1'de yok.
    -PC senkronizasyonu artık ayrı yazılım yerine Windows 8.1 ile yapılıyor. Flashlamayı iyice zorlaştırmışlar, Turkcell ROM'undan kurtulmak için uğraşmaya üşendim doğrusu.
    -Görüntülü görüşme yok. (Uygulama ile oluyor da, ne anladım o işten)
    -Hafıza kartı yuvası yok. Ha 32GB bellek var, ruh hastası mıyım 32 daha takacak yer arayayım diye düşünüyorum.
    -Ağırlığı dengeli değil. Elden kayıp düşmeye müsait, benden önceki arkadaşın nasıl düşürüp ekranı çatlattığını anlamam uzun sürmedi :)
    -Dinamik HDR yok, Braketleme var. Böyle harika bir kameraya HDR resim çekmeyi koymamak hakaret bence.
    -Arayüz Lumia Black güncellemesine rağmen hala tekdüze ve sıkıcı. S4'deki Fresh Leaves arka planının üzerine çok durgun geldi gözüme.

Genel toplamda benim görüşüm 2000 lira verilip alınacak bir cihaz değil. Boş bir cihaz hiç değil, gayet de başarılı. Ancak 1000 liraya LG G2 alınabilen bir piyasada bence Lumia 1020 için 2000 lira vermek yanlış olur. İlla en iyi resmi çeksin, DSLR tokatlasın derseniz Lumia 1020 sizi üzmeyecektir. Ancak genel anlamıyla tastamam bir telefon isterseniz fiyatı 1000 TL seviyesine yaklaşan Galaxy S4 veya LG G2'yi de öneririm. Bu ay sonuna doğru LG G3'ün de çıkacağını hatırlatırım.

• Muhterem arkadaşlarım
    Babam için bu telefonu almak istiyorum. 70 yaşında ve ağır işitiyor. onun için ses kalitesi iyi, temiz ve yüksek olması bizim için esas önemli olandır.
    lumianın 8 mgpiksel sanıyorum 950 idi onu mağazada denedim mükemmeldi sesi. ama dadim daha iyisini alayım bari almışken buna karar verdim. bunu deneyemedim.
    ama dediğim gibi ses iletimi ve ses alışı nasıldır, diğer yönlerinde bir problem var mıdır? acele bir cevap isterim. selamlar
  • zzenginn Z kullanıcısına yanıt
    Ses alış verişi çok iyi bence alın ama biraz pahalı gelirse 925 de bakabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzenginn

Muhterem arkadaşlarım
    Babam için bu telefonu almak istiyorum. 70 yaşında ve ağır işitiyor. onun için ses kalitesi iyi, temiz ve yüksek olması bizim için esas önemli olandır.
    lumianın 8 mgpiksel sanıyorum 950 idi onu mağazada denedim mükemmeldi sesi. ama dadim daha iyisini alayım bari almışken buna karar verdim. bunu deneyemedim.
    ama dediğim gibi ses iletimi ve ses alışı nasıldır, diğer yönlerinde bir problem var mıdır? acele bir cevap isterim. selamlar

Hoparlör sesi ortalama düzeyde ancak benzerlerine göre ahize sesi çok düşük. Bu şekilde bir kullanım için tavsiye etmiyorum açıkçası.
  • Bu cihazı yoğun kullanan dostlar. Bu yaz geçmeyi düşünüyorum telefonu. Net sürekli açık ve sosyal medyada gn boyu takılıyorsunuz. Varsa böyle kullanıcı arkadaşlar şarj süreleriniz nedir?
  • cevap veren okuyan herkes sağolsun.
    ikilemde kaldım al diyen de var, alma diyen de
    bi daha sorayım babam için hangisi iyi
    Nokia Lumia 925 mi 1020 mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzenginn

cevap veren okuyan herkes sağolsun.
    ikilemde kaldım al diyen de var, alma diyen de
    bi daha sorayım babam için hangisi iyi
    Nokia Lumia 925 mi 1020 mi?

925 yeterli olur. Kaç baba var ki aşırı resim çekecek olan :) Üstelik 925 in kamerası da piyasada yerini koruyor
  • Marketini adam etse nokia bence apple ve android e gerçek bir rakip olabilir ama bu şekilde amatör ligde gibi oluyo..
  • İşe yarar uygulamaların hepsi var. Yazılımsal olarak androidi döver Wp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

S3 s4 kullanan plastikciler Nokiaya laf atar olmus, siz cizilmeyen camlariniza 5tl lik jelatin takmaktan vazgecin sonra gelin konusalim

Aynen hocam tamam ıphone ve androıd ıyıde.nokıa battıgı cukurdan bence azımlıce cıkmaya calısıyor.ben oylece batmaktansa savasmayı tercıh ederım.ve 1020nın ozellıklerıde cok hosuma gıttı.benceherkesle aynı olacagıma farklılık yaratırım daha ıı.oyuzden artık tercıhım bu yonden NOKIA:DSAYGILARLA.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler iPhone 5S ile Lumia 1020. arasında kaldım hangisini önerilirsiniz.İkiside aynı rakam sıfır alacağım kamera ve uygulamalar önemli.

• KoşarkenSıçanAdam K kullanıcısına yanıt
    Uygulama önemliyse 5S. IOS'taki uygulama kalitesi WP'de yok.
  • Ben fazla oyun oynamam face-youtube-Whatsapp 1-2 oyun olsun yeter.Bu arada benim için kamera iyi ses sistemide iyi.Bu arada lumia ekranları çok hashas sanirsam.Bu arada sahibindende haletini acilmamis lumia 1020 ler var fiyatı 1500 civarı sizce nasıl? Birde şunu soylim aranızda Htc one m8 kullanan varmi?

• WP telefon konusunda yeni olduğu için ilerleyen zamanlarda kaliteli uygula.alar gelecektir ama ne zaman belki 1 ay belki 1 sene.Ben iphone5S i eledim suanda Htc one m8 ve lumia 1020 arasında kaldım destek lütfen

• 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.