Şimdi Ara

HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
10.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay arkadaş ne kadar çok kişi varmış oraya düşen.ballı adamlarmışız herkes iyi diyor orası için
  • Bu arada kaç ay acemi birliği yapacaksnız?
  • tertipler okuyun ibretlik :):)

http://www.pclabs.com.tr/2009/07/03/kutahya-hava-er-egitim-tugay-komutanligi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzgunouz -- 10 Aralık 2012; 11:06:33 >
  • arkadaşlar acemiliğimiz uzun olucak diyorlar ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-X

Kışı sertmiş tertipler. Kayseri soğundan kötü değildir inşallah. Bu zamana kadar en uç orayı gördüm. Bakalım neler bekliyor bizi

bende kayseri develidenim :)
  • tertipler istanbul-kütahya otobüsle kaç saat sürüyor bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoL GEZER-

arkadaşlar acemiliğimiz uzun olucak diyorlar ??

yok tertip öyle bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: duzgunouz

quote:

arkadaşlar acemiliğimiz uzun olucak diyorlar ??

yok tertip öyle bir şey

28 gün diye biliyorum
  • istanbuldan 5-6 saat arası değişiyor
  • kardeş ben saat 9 biletine yer bulabildim. 5.5 saat sürüyor
  • Beyler ben de Kütahyadayım herkese hayırlı teskereler.
    Ya şu iç çamaşır olayını ne yapacağız. Karacı oluruz diye hep haki aldık kullanmamıza izin verirlermi acaba orada ya..
    gidip değiştirme gibi bi şansım da yok..
  • 337.kd olarak ben de acemiliğimi her havacı gibi kütahya'da yaptım.

Şunu açıkca belirteyim ki acemilikte düşebileceğiniz en güzel yere düştünüz. Şanslı insanlarsınız.
    Havacılar savaş durumunda cepheye hemşirelerden bile sonra gider. Öncelikli göreviniz sorumlu olduğunuz radar ve üslerin güvenliği olacak.

Ancak çok soğuk. İçliğinizi unutmayın. Soğuktan o G3'ler elinize yapışacak. Demedi demeyin. Boyunluk yasak. Bere yasak. Yağsız bir cildiniz varsa soğuktan kulaklarınız çatlayabilir. Arko nem alın yanınıza. En yağlı kremdir kendileri. :)

Çamaşır renkleriniz de mavi olacak. Ancak 2 sene önce benim acemilik yaptığım zamanlar bir sıkıntı yoktu haki getirenler de olmuştu sıkıntı çıkartmadılar. Kamuflajın içinden görünmesin yeterli.

Bu arada acemiliğiniz karacı ve bahriyelilerden daha uzun olacak. Bizim yemin töremimiz 8 ocak'ta olmuştu mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasolvon -- 10 Aralık 2012; 12:16:53 >

• arkadaşlar dağıtımlarımız türkiyenin heryerine mi ?
  • Merhaba tertipler biz ikiz olarak geliyoruz.Üniversiteyide kütahya okudum iyi bilirim.Hepimize hayırlı olsun. Teslim olmadan önce görüsürsek biz warız.
  • quote:

arkadaşlar dağıtımlarımız türkiyenin heryerine mi ?

evet her yere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pasolvon

337.kd olarak ben de acemiliğimi her havacı gibi kütahya'da yaptım.

Şunu açıkca belirteyim ki acemilikte düşebileceğiniz en güzel yere düştünüz. Şanslı insanlarsınız.
    Havacılar savaş durumunda cepheye hemşirelerden bile sonra gider. Öncelikli göreviniz sorumlu olduğunuz radar ve üslerin güvenliği olacak.

Ancak çok soğuk. İçliğinizi unutmayın. Soğuktan o G3'ler elinize yapışacak. Demedi demeyin. Boyunluk yasak. Bere yasak. Yağsız bir cildiniz varsa soğuktan kulaklarınız çatlayabilir. Arko nem alın yanınıza. En yağlı kremdir kendileri. :)

Çamaşır renkleriniz de mavi olacak. Ancak 2 sene önce benim acemilik yaptığım zamanlar bir sıkıntı yoktu haki getirenler de olmuştu sıkıntı çıkartmadılar. Kamuflajın içinden görünmesin yeterli.

Bu arada acemiliğiniz karacı ve bahriyelilerden daha uzun olacak. Bizim yemin töremimiz 8 ocak'ta olmuştu mesela.

Dede saç traşını 3 numara mı olayım. Gitmeden halledeyim diyom şu traş meselesini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bu içliğin mavi rengi var mı ben bulamadım aldığım renk koyu yeşil gibi birsey izin verirler mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

quote:

Orijinalden alıntı: Pasolvon

337.kd olarak ben de acemiliğimi her havacı gibi kütahya'da yaptım.

Dede saç traşını 3 numara mı olayım. Gitmeden halledeyim diyom şu traş meselesini.

Bence traş olmayın. 12 aralık gününü kütahyada geçirin o günü biraz daha yaşayın sivil olarak. 2-3 gibi teslim olursunuz. 3 numara giderseniz otogara iner inmez inzibat sizi kaptığı gibi nizamiyeye bırakır. O gün askersiniz normalde. İzniniz sona ermiş. Sistem işliyor artık.

quote:

Orijinalden alıntı: mnurimercan

arkadaşlar bu içliğin mavi rengi var mı ben bulamadım aldığım renk koyu yeşil gibi birsey izin verirler mi acaba?

İçliğin mavi rengine gerek yok dostum. Ben siyah thermoform aldım. Oradaki kantinde de o satılıyor zaten. Ancak kantinde sıra beklemek istemezsiniz. Mahşer günü gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasolvon -- 10 Aralık 2012; 12:56:31 >

• arkadaşlar usta da bize normal erler gibi nöbbet tutturmuyorlar dmi ? havacılar nöbet tutmuypr benim bildiğim ?
  • quote:

arkadaşlar usta da bize normal erler gibi nöbbet tutturmuyorlar dmi ? havacılar nöbet tutmuypr benim bildiğim ?

Maalesef hayır. Nöbet tutacaksınız. Çavuş olursanız daha az tutarsınız ya da hiç tutmazsınız orası ayrı. Üçte biriniz çavuş olacak.

Ben nizamiye çavuşuydum hiç nöbet tutmadım ama bir ara bölükte asker azaldığında 8 saat nöbet tutan kısa dönem devrelerim vardı.

Tabi benim ustada muhafız bölüğüne düşmemle alakalı bu durum. Hizmet ya da istihkam gibi bir bölüğe düşerseniz günde en fazla 2 saat nöbetiniz olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.