Şimdi Ara

HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
10.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim 2 sene önce kısa dönem olarak gitti Kütahya'ya...
    Bildiğin tatil köyü diyordu...

Oradan Erdekteki Kamp a gönderdiler gazino çavuşu olarak..
    Feleği şaştı bitirene kadar...

Öyle askeri kamplara gidince rahat felan olacaksınız sanmayın , kıl bir başçavuşa denk geliyorsunuz , çataldan-çömleğe ne varsa çakıyor zimmeti size...
    Vayy 5 porsiyon haydari eksik çıktı , vayy lakerda da eksik var , rakı dan iki duble kayıp diye diye kafayı yiyorsunuz..

Şimdi Silivride olan zamanın hava kuvvetleri komutanlarından biri gelecek , kendisi çok sever başka bi şey içmez diye Hennessy Kanyak alınıyor Gazinoya...
    Zamanın fiyatı ile 350-400 TL fiyat.. Paşa dede geliyor kampın teknesi ile geziye çıkmak istiyor , koca kotra hazırlanıyor tabi..
    İçinde envai çeşit mezeler ,kuru yemişler vs vs... Tabi Kanyak ta konuluyor... Neyse mahiyeti ile birlikte gezide kanyağı temizliyorlar
    Afiyet bal şeker olsun...

Sonra B.cvş topluyor tüm gazino askerini , diyor bu 400 TL yi akşamları millete tabela'dan geçirin... Tabela dedikleri canlı para geçmiyor Debit card var , misafirler bu karta para yüklüyor , bu kart ile ekstra'lar ödeniyor.. Bizimki ve diğer çavuşlar orada kalanlara çaktırmadan 3 Tl lik ekstraya 4 TL , 10 TL ye 11 TL diye diye tutturabildiklerine geçirip 400 TL yi çıkarıyorlar devre sonundaki hesap mutabakatına kadar...

Orada yaşanan müsrifliği gördükten sonra adam resmen asker düşmanı oldu... Harcanan paranın müsrifliğin haddi hesabı yok diyor..

Otun , mokun zimmetini alıp millete minnet edeceğine giy techizatını git nöbetini tut ağrısız başın olur derdi hep...

Kütahya nın büyük kısmını havacıların kamplarına göderiyorlar bilginiz olsun... Hava üslerine giden kısım çok az..
    Ama şimdi bu kamplarda askerler yerine sivil memurlar olacak garson vs görevler için diyorlardı... Böyle bir şey başladıysa kurtardınız kendinizi demektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: oz5454

Abim Sakarya'dan aranıza katılcak havacı olarak..Askerliği orada yapmış olanlar "yanınıza mutlaka almalısınız dediğiniz eşyaları" yazarsanız çok sevinirim..Ona göre tedarikli yollayalım askerimizi...

Yanında bot kilidi,dolap kilidi,ilaç vs alma yine iğne,cengelli iğne ,boyunluk kar maskesi vs alma. kullanamazsın.Kütahya'da dolap kitlemek yasak ama usta birliğinde (Bursa) kitlemek zorundaydık orada aldık.

Islak mendil,termal içlik,pudra,krem,bol iççamasırı,terlik vs al. Telefon kartı bol al kantinden alması zor. ama ben aile kart almıstım konustukca ev telefonuna yazıyordu boylece kontor derdi yok.

4. ya da 5.gün uygun fiyata tugay cantası satacaklar orada ihtiyaclarının bir kısmını da bulabilirsin. (Eldiven ,bere gibi tek tip olmalı)

• quote:

Orijinalden alıntı: oz5454

çamaşırlarının rengi illa mavi mi olması gerekir yeşil olursa sorun çıkar mı???

Yok sorun olmuyor. Kütahya ve bursa için konusuyorum en azından.
  • merhaba mehmetcik adayları:) oncelikle sunu vurgulamak istiyorum Hava kuvvetlerinde askerlik yapacagınız icin cok sanslısınız kendinizi ozel hissedebilirsiniz :) havacıların tek acemi birligi vardır orasıda kutahya hava egitim tugayıdır imkanları bakımından sıkıntı cekmeyeceginiz bir yerdir bir kac ornek ile anlatayım yemekleriniz dısarıdan ozel yemek firmalarından geliyor egitim alanlarında susadıgınızda actıgınızda akbaba die tabir edilen seyyar bufeler geliyor hamburgerdi kolaydı flan temin edebiliyorsunuz elde camasır yıkama die bir olay yok devasa camasırhanesi var :) yada ozel kuru temizleme firması haftanın belirli gunleri her bolugun onune gelip cuzi bir miktarda camasırlarınızı yıkıyor dayak vs aklınıza gelmesin cok azıtırsanız guzel bi ceza olmadı disko :) bu arada cezalar toplu halde verilir sucunuz olmadıgı halde sizde cezalara tabi tutulacaksınız ve cok soveceksiniz :) en guzelide yeni saglam dostluklar edineceksiniz oraya gittimi egitim alanında 2tane birbirine yakın dag var onun adını cok duyacaksınız:) havasına gelmek istiyorum bir gunde dort mevsim yasamaya hazır olun :)) sabah ayazında kulaklarınız kabuk degistirecek ve soguk yanıgı denen meretle tanısacaksınız :) kiminiz 35 gun kiminiz 75gun kiminizde 120 gun askerlik yapacak kutahyada canınızı asla sıkmayın siz sanslı insanlarsınız konusmanın basında mehmetcikler demistim duzeltiyorum "mehmet bey"ler olacaktı rahat ve imkanlarla dolu bir acemilik donemi sizi bekliyor. acemilik bittikten sonra ve karacı arkadaslarınızdan dinlediginiz o rambo hikayelerini unutun
    havacılıgın tam anlamıyla nasıl bisey oldugunun farkına ve farklılıgınızın oldugunu anlayın benden simdilik bu kadar. Allah yar ve yardımcınız olsun kafanıza takılan bisey olursa bana ozelden yazın eksiginiz gidiginiz neyi nerede bulabilirim? nasıl askeriye teslim olurum ? vss elimden geldigi kadar yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen sen diyince hatırladım, ekler satan bir seyyar araba gelirdi sundurma alanına :) her aksamda kuru temizleme gelirdi yıkama için filesi bilmemne kadardan. sabah kalkınca hazır bulurdun gazeteler serilmiş yerin üstünde :)
  • Acemi birliğimi kısa dönem olarak Kütahya'da yaptım. Rahat bir askerlikti. Acemilik bitince Kütahya Orduevine geçtim orası daha da rahattı

55kiloydum 72kiloyla döndüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost_41

Acemi birliğimi kısa dönem olarak Kütahya'da yaptım. Rahat bir askerlikti. Acemilik bitince Kütahya Orduevine geçtim orası daha da rahattı

55kiloydum 72kiloyla döndüm

ben de 90 kilo gidip 70 dönme hesapları yapıyordum, bu hesap ters mi çıkacak yoksa :D

• beyler merhaba, şimdiden hepinize hayırlı olsun,

ben yarın akşam istanbul esenlerden 01:00 otobüsüne(kamilkoç) biniyorum, sabah 7-7:30 arası kütahyada olacağım,
    otogardan hemen inci cafe&bistroya geçeceğim, yılmaz hocamla orası için sözleştik.

o saatlerde orada olacak arkadaşların haberine..

selamlar,

M. Tahir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Highness52

V. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA
    ikamet istanbul
    memleket:Ordu/fatsa (24)

ben de Fatsa'dan Kütahya'ya gidiyorum. Otobüste denk geliriz heralde :)
  • sanırım donanım haberden buraya düşen 15 kişi var hemen hemen =)
  • 1998 Aralık da 265. dönem askerliğimi yapmıştım Kütahyada. Bol bol yürürsünüz, eğitimlerde sürekli yürütürler, Kartal pençesi atarak yürümeyi öğreneceksiniz. Bayağı büyük bir yer ve kuru bir soğuğu var . Hatta o dönem bize soğuk Erzurumda doğar, Kütahyada büyür derlerdi. Şu var ki Genel olarak havacılar rahattır tüm askerliği boyunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merttuna34 -- 10 Aralık 2012; 20:23:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logical

quote:

Orijinalden alıntı: Highness52

V. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA
    ikamet istanbul
    memleket:Ordu/fatsa (24)

ben de Fatsa'dan Kütahya'ya gidiyorum. Otobüste denk geliriz heralde :)

ben İstanbuldan gidicem ama görüşürüz topram inş.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©ursedkid

Neden usta birliğimiz yazılmadı acaba. Herkeste yazıyor. Kütahyada olupta usta birliği belli olan var mı?
    =

Usta birliğini gidince öğreneceksiniz. Tahminen acemiliğin 20.günü açıklanır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

slm tertip, ben de İzmir'den geleceğim. Harıl harıl bilgi arıyorum

Hangi konularda bilgi almak istiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercio7

Ankara ve Eskişehir diyorlar usta için.

Usta birliklerine en çok ankara, eskişehir, kayseri. Bunun dışında istanbul,izmir. Ama neresi çıkacağı belli olmaz. Antalya, batman, muş rize(pazar) Tekirdağ (Çorlu) Van hatta kıbrıs bile çıkabilir

1. Ana Jet Üs Komutanlığı, Eskişehir
    3. Ana Jet Üs Komutanlığı, Konya
    4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Akıncı, Ankara
    15. Füze Üs Komutanlığı, İstanbul
    1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Eskişehir
    2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Kayseri
    3. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Ankara
    Hava Malzeme Transit Komutanlığı, İstanbul

5. Ana Jet Üs Komutanlığı, Merzifon, Amasya
    7. Ana Jet Üs Komutanlığı, Erhaç, Malatya
    8. Ana Jet Üs Komutanlığı, Diyarbakır
    10. Tanker Üs Komutanlığı, İncirlik, Adana
    İnsansız Hava Araçları Üs Meydan Komutanlığı, Batman

• quote:

Orijinalden alıntı: umituysal87

kardeş güzel olur lakin benim sorum terminalden birliğe varışımız ne kadar sürecek ona göre bilet alacağım. istanbul dan

Otogardan tugaya askeri araç götürüyor. Yaklaşık 10 dk sürüyor. Hava koşullarına göre uzayabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: babür50

tertipler biraz araştırma yaptımda havacı olanlarla ilgili çok az kişi yapıyolarmış kd olarak çoğu piyade oluyormuş ve kütahyaya hep torpilliler düşüyormuş yani kıyak yermiş diye duydum birde bu çamaşır olayını napıcaz ? bizim yeşil donlar boşa gitti desenize neyse artık maviye dönücez çorap felan değişmiyor birde bilen arkadaşlara soruyorum bu termal içlik aldın haki renkte onu napcaz ? kullanabilirmiyiz?

Aldığınız haki renk don, atlet ve içlik sıkıntı çıkartmaz. kimse bakmıyor onlara. Hatta size verecekleri malzemelerin içinden de muhtemelen haki renk don çıkacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-X

Kışı sertmiş tertipler. Kayseri soğundan kötü değildir inşallah. Bu zamana kadar en uç orayı gördüm. Bakalım neler bekliyor bizi

Kayseriyi bilmiyorum ama hemen hemen aynıdır. Yalnız şöyle bir durum var ki bir yerde asker olmak farklı sivil olmak farklı. Şu an mevsim koşulları olarak türkiyenin diğer şehirlerine göre sıcak olan yerler neresi? antalya yani güney ve izmir(ege bölgesi). Kışın ister antalya da ister izmirde askerlik yap gece 2-4 nöbetinde bak neler oluyor Yani soğuk her yerde soğuk.

kütahya da sadece koğuş nöbeti tutacaksınız. Belki bazı bölüklerde bölük çevresinde devriye olur o da sadece 1 saat. Yani kütahya da gece soğuğuna pek maruz kalmazsınız. Sadece sabah soğuğu ve eğitim alanında malum dağdan gelen soğuğa maruz kalınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: babür50

tertipler kütahyada yaşayan arkadaşım var bende biliyorum kütahyayı sadece soğuğu zor haberiniz olsun gelirken 2 çift içlik temin etmeye çalışın ve son olarak kütahyayı görmeden soğuk gördüm demesin kimse havada soğuğu görebilirsiniz o derece ama düşeceğimiz yer allahtan rahat (önceden askerlik yapanlardan aldım bilgiyi )

Havası pek temiz değil malum linyit bölgesi. Kış zamanıda olduğu için özellikle sabah içtimalarında o kokuyu çok net alacaksınız. Birde izmirin havasına güven olmaz derler ama halt etmişler. kütahya yı görmemişler Birgün de 4 mevsim yaşanıyor. En azından benim zamanımda öyleydi. sabah kuru soğuk hava kapalı. Öğlen güneş açıyor. akşama doğru yapmur gece kar

• quote:

Orijinalden alıntı: Pasolvon

İçliğinizi unutmayın. Soğuktan o G3'ler elinize yapışacak. Demedi demeyin. Boyunluk yasak. Bere yasak. Yağsız bir cildiniz varsa soğuktan kulaklarınız çatlayabilir. Arko nem alın yanınıza. En yağlı kremdir kendileri. :)

Bizim bölüktede eldiven, bere, boyunluk hatta parkanın kapşonu bile yasaktı. Astsubay kıllık yapıyordu. Hele o çavuşluk sınavındaki soğuğu unutamam. Kulaklara vursak kırılırdı. Eğitim alanında ayna vardı bir an aynaya bakma gafletinde bulundum inanın kendimi tanımadım soğuktan. Enayi gibi bir biz eğitim alanındaydık. Diğer bölükler yemekhanede yaptılar sınavı. biz 5 saat eğitim alanında bekledik. Birde sınav tüfek söküp takmaydı ulem elimiz buz olmuş tutmuyor adam bize silah sök diyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.