Şimdi Ara

HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
10.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yarın saat 3.30 gibi Kütahyadayım. 9 arabasıyla geliyorum bu son mesajım olucak heralde gerçi uykum yok ama askerde olsam şu 1 saati bile mumla arar oluyormuşuz öyle diyor eskiler. Allah hepimize kolaylık nasip eder İNŞALLAH. Görüşmek dileğiyle ..
  • Bu da benim son mesajım olsun. 5 gibi Ankara'dan çıkıyorum ailemle. 1-2 gibi de teslim olmayı düşünüyorum. Hepinize şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum
  • Geç kalmışım yazmak için benim de acemi birliğim kutahyaydı ama.
    Hayırlı tezkereler bütün arkadaşlara..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odtulu23 -- 14 Aralık 2012; 15:49:34 >
  • yemin töreni kızamık tehlikesi nedeniyle iptal diye duydum doğrumudur
  • kısa dönemlerden 1 kişide kızamık çıkmış. şimdi oradan geliyorum, yemin töreni ileri bir tarihe ertelendi. Kan testleri zaman alacağı için böyle oldu sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

kısa dönemlerden 1 kişide kızamık çıkmış. şimdi oradan geliyorum, yemin töreni ileri bir tarihe ertelendi. Kan testleri zaman alacağı için böyle oldu sanırım.

aynen doğruymuşhttp://www.hurriyet.com.tr/gundem/22341426.asp
  • Arkadaşlar Diyarbakır 8.Ana jet üs komutanlıgına düşen ya da tanıdıgı olan yardımı dokunacak biri var mı
  • Kurtulduk ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıldırttılar lan =S 7.bölükteydim kabus gibiydi..1 hafta tatildeyim...sonra konya yolcusuyum 3.ana jet üssü..
  • Ben 3.bölükteydim cehennem bölüğü. Karantina bitti de kurtulduk. Dağıtım izni kullandım. sonra istikamet 10.tanker üs komutanlığı.
  • Hayırlı olsun Havacı iydir iydir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercio7

Çıldırttılar lan =S 7.bölükteydim kabus gibiydi..1 hafta tatildeyim...sonra konya yolcusuyum 3.ana jet üssü..

Tertip inanmazsın ama size ve üçüncü bölüğe dua ediyorduk. Orada arkadaşlarımız vardı, anlatıyorlardı gelip neler yaşadıklarını. Neyse, askerliği bitirdik sayılır aslında. Ben Kütahya'da bir rütbeliyle konuştum. Buradan gittiniz, askerliğiniz bitti dedi. Gideceğiniz en kötü yer bile buradan 10 kat rahat olur dedi. Umarım dediği gibi olur. Hayırlı teskereler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

Ben 3.bölükteydim cehennem bölüğü. Karantina bitti de kurtulduk. Dağıtım izni kullandım. sonra istikamet 10.tanker üs komutanlığı.

Dostum teslim olma saatinde kaç yazıyor? Ben de oraya gidiyorum, benim teslim olma saatim 10:00 ama o saatte teslim olmam imkansız gibi bir şey. 12:00'ye yetişebiliyorum ancak. Her şeyi göze alıp o saatte gidicem. Bölükteyken bir askerin dosyasını gördüydüm, zamanında 4 saat geç teslim olduğu için tutulmuş bir tutanak vardı ama sadece tutanak mı yoksa herhangi bir işlem yapış mı onu bilmiyorum. Adana hakkında bilgi aldım bu arada. İlk 10 gün bölük çevresinden uzaklaşamayacakmışız ve mercimek kadar taşları toplayacakmışız. İlk 1 ay çarşı yok. Ondan sonra da 2 haftada bir çarşı var. Öyle olursa eğer 3 ya da 4.cü çarşıda askerlik bitiyor. Belki az para harcarız bu sayede. Paranın belini kırdık resmen açlıktan. Hayatım boyunca tutku yemicem bundan sonra. Acemiliğin 20.ci gününden bu yana da hastaydım, memlekete indiğim andan beri hızla iyileşiyorum, hatta tam iyileştim sayılır. Fırsat varken ne bulursan ye iç dostum :) O günleri o soğuğu hatırlamak bile istemiyorum. Yahu o ne biçim havaydı, ne biçim soğuktu anasını satayım. Onlar ne biçim yemeklerdi. Geçen hafta oradan terhis olan bir kısa dönemle görüştüydüm oradayken, hatta bugün de görüştüm. Adam biraz bilgi verdi. 345 celbinde 40 küsür kişi gitmişler, adam azlığından dolayı biraz sıkıntı yaşamışlar. Ama biz 79 kişi gidiyormuşuz sanırım, nöbet konusunda çok sıkıntı olmaz dedi. Bir kaç yer haricinde çok rahattı Kütahya'yla kıyaslarsak dedi. Bizim geç gitmemiz onları biraz yormuş son günlerde. Bölükte kalmayacağınız bir işe düşersiniz umarım diyor. Bu arada bölükte rdm'ler varmış. Ufak tefek yer değiştirmeler! oluyormuş. 1 ay sonra işin fırlamalığını öğrenirsiniz, rahatlamaya başlarsınız diyor. Aslında karantina şafak yönünden işe yaradı. Gittiğimizde ağzı düz 3,5 ay kalmış olucak. Dediği gibi olursa da çarşıya çıkana kadar da şafak coni oluyor zaten :) Oraya gelince beni bul. Antepli dedin mi bulursun. Muhtemelen oradaki tek Antepli ben olucam. En büyük avantajım da bu oldu. Memleketimle arası 2 saat. Orada görüşmek üzere :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vukuatname

quote:

Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

Ben 3.bölükteydim cehennem bölüğü. Karantina bitti de kurtulduk. Dağıtım izni kullandım. sonra istikamet 10.tanker üs komutanlığı.

Dostum teslim olma saatinde kaç yazıyor? Ben de oraya gidiyorum, benim teslim olma saatim 10:00 ama o saatte teslim olmam imkansız gibi bir şey. 12:00'ye yetişebiliyorum ancak. Her şeyi göze alıp o saatte gidicem. Bölükteyken bir askerin dosyasını gördüydüm, zamanında 4 saat geç teslim olduğu için tutulmuş bir tutanak vardı ama sadece tutanak mı yoksa herhangi bir işlem yapış mı onu bilmiyorum. Adana hakkında bilgi aldım bu arada. İlk 10 gün bölük çevresinden uzaklaşamayacakmışız ve mercimek kadar taşları toplayacakmışız. İlk 1 ay çarşı yok. Ondan sonra da 2 haftada bir çarşı var. Öyle olursa eğer 3 ya da 4.cü çarşıda askerlik bitiyor. Belki az para harcarız bu sayede. Paranın belini kırdık resmen açlıktan. Hayatım boyunca tutku yemicem bundan sonra. Acemiliğin 20.ci gününden bu yana da hastaydım, memlekete indiğim andan beri hızla iyileşiyorum, hatta tam iyileştim sayılır. Fırsat varken ne bulursan ye iç dostum :) O günleri o soğuğu hatırlamak bile istemiyorum. Yahu o ne biçim havaydı, ne biçim soğuktu anasını satayım. Onlar ne biçim yemeklerdi. Geçen hafta oradan terhis olan bir kısa dönemle görüştüydüm oradayken, hatta bugün de görüştüm. Adam biraz bilgi verdi. 345 celbinde 40 küsür kişi gitmişler, adam azlığından dolayı biraz sıkıntı yaşamışlar. Ama biz 79 kişi gidiyormuşuz sanırım, nöbet konusunda çok sıkıntı olmaz dedi. Bir kaç yer haricinde çok rahattı Kütahya'yla kıyaslarsak dedi. Bizim geç gitmemiz onları biraz yormuş son günlerde. Bölükte kalmayacağınız bir işe düşersiniz umarım diyor. Bu arada bölükte rdm'ler varmış. Ufak tefek yer değiştirmeler! oluyormuş. 1 ay sonra işin fırlamalığını öğrenirsiniz, rahatlamaya başlarsınız diyor. Aslında karantina şafak yönünden işe yaradı. Gittiğimizde ağzı düz 3,5 ay kalmış olucak. Dediği gibi olursa da çarşıya çıkana kadar da şafak coni oluyor zaten :) Oraya gelince beni bul. Antepli dedin mi bulursun. Muhtemelen oradaki tek Antepli ben olucam. En büyük avantajım da bu oldu. Memleketimle arası 2 saat. Orada görüşmek üzere :)

Devrem 3.bölükte ne sıkıntılar çektiğimi bir ben bir de Allah bilir. Ben de hastalandım orada bölükte öksürmeyen yoktu nerdeyse. Ben uçakla gidecem. Ben de 10 yazıyor. Görüşürüz inşallah sende orada Tarihçi diye sorarsan bir ben olurum herhalde. Başka tarih bölümü mezunu yoktur herhalde. Seni bende ararım orada. Hayırlı günler devrem.

• quote:

quote:

Çıldırttılar lan =S 7.bölükteydim kabus gibiydi..1 hafta tatildeyim...sonra konya yolcusuyum 3.ana jet üssü..

Tertip inanmazsın ama size ve üçüncü bölüğe dua ediyorduk. Orada arkadaşlarımız vardı, anlatıyorlardı gelip neler yaşadıklarını. Neyse, askerliği bitirdik sayılır aslında. Ben Kütahya'da bir rütbeliyle konuştum. Buradan gittiniz, askerliğiniz bitti dedi. Gideceğiniz en kötü yer bile buradan 10 kat rahat olur dedi. Umarım dediği gibi olur. Hayırlı teskereler.

Evet tertip öyle diyorlardı bize de :) burdan kötüsünü yaşayamazsınız dediler, 15kg verdim la acemide =D hani havacı kilo vermiyor alıyordu :D

senin dağıtım nere çıktı ?

• quote:

quote:

quote:

Evet tertip öyle diyorlardı bize de :) burdan kötüsünü yaşayamazsınız dediler, 15kg verdim la acemide =D hani havacı kilo vermiyor alıyordu :D

10 kilo da ben verdim ortak, ama açlıktan; spordan falan değil. İncirlik/Adana çıktı benim dağıtım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

10 kilo da ben verdim ortak, ama açlıktan; spordan falan değil. İncirlik/Adana çıktı benim dağıtım.

Sanırım herkes kilo vermiş. Ben de oraya 88 kilo gittim şimdi 79 kiloyum. Pantolonlar çuval gibi bol

• Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı 1.Grup 1. Tabur 3. Bölük unutulmayacaksın.
  • Guzel yer.. Kucuk yer ama anam anam anam yazin dikkat edin yakar adami :)
  • Aşırı Soğuk havanın insanın derisini nasıl yakabildiğini kütahyadaki kısa süreli acemiliğim sırasında tecrübe ettim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haşin_ErKeK -- 13 Şubat 2013; 4:32:39 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.