Şimdi Ara

HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
10.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sercio7

quote:

Orijinalden alıntı: ©ursedkid

Neden usta birliğimiz yazılmadı acaba. Herkeste yazıyor. Kütahyada olupta usta birliği belli olan var mı?
    =

Gördüğüm kadarı ile yok..

Ankara ve Eskişehir diyorlar usta için.

ARkadaşlar acaba USTA birliğ için KURA felan mı çekiceğiz ? Nasıl belli olucak ustalık çok merak ediyorum Türkiyenin heryeride olabilirmiş ayrıca
  • nöbet ustada düştüğün yere , asker sayısına yaptıgın göreve göre değişir... Ben ustada spor salonundaydım haftaiçi geceleri 2 saat haftasonu 5 saat nöbetim vardı . baska bir devrem hem sabah hem aksam tutardı . diğer devrelerim sosyaldeydi hiç nöbet tutmazlardı....Nöbet işi bu saydıklarıma göre değişir...

Kütahya en lanet ettiğim yerdi açıkçası. Bu kadar havası kötü baska bir memleket yokdur.Bölükden çıkıp yemege giderken sıcaktan yanardık yemekden çıkıp bölüğe giderken yagmurdan sırılsıklam olurduk.Çok sıkı giyinin hasta olmamaya bakın....Nisanda böyleydi ki kısını düşünmek bile istemiyorum....

Sizi en zorlucak şeylerden biride bu soguklarda elinizde silah eğitim alanına gitmek için 3 km uygun adım yürümek olucak. bacakların agrımasına mı yanacan kolun yorulmasına mı bide gidip orada eğitim yapacan ...

Eğitimler 40 dk eğitim 20 dk mola rahat öyle çok zorlucak bir eğitim yok. Silahlı spor hareketleri yok.

Çavuş olmak için bi yerinizi yırtmayın . kısa dönem çavuslugun hiç bir artısı yok usta birliğinde erler sizi sallamaz çavussunuz diye . depresyon ilacı falan kullanan varsa çekinmeden söylesin rdm yaparlar çavus olamazsınız ama ustabirliğinde nbet tutturmazlar . biz 100 kişiydik bölükde yaklasık 70 i rdm idi nöbeti mecbur biz tutuoduk...

Yatın kalkın dua edin havacı oldunuz askerlik falan yapmıcaksınız.

Usta birliğinizde % 80 ininiz gittiğiniz yerlerde hizmet bölüğünde olacak . Orada da yada kantin sorumlusu ya kütüphane ya benim gibi spor salonu sorumlusu bir kısmı yemek hanede bir kısmınız filolarda gene bu yemek işleri yani bir nevi kamuda bir cafede garsonmus gibi düşünün kendinizi ama sıkı bir displin ve emir komuta altında :)

içiniz rahat olsun ilk 3 gün ben neredeyim bu askerlik biter mi gibi benim gibi çok düşüneceksiniz ama 3.günden sonra kafanız rahat olacak muhabbet gırgır arayacak ortam kuracaksınız

Şimdiden hayırlı tezkerelr.

• quote:

Orijinalden alıntı: gaybo

nöbet ustada düştüğün yere , asker sayısına yaptıgın göreve göre değişir... Ben ustada spor salonundaydım haftaiçi geceleri 2 saat haftasonu 5 saat nöbetim vardı . baska bir devrem hem sabah hem aksam tutardı . diğer devrelerim sosyaldeydi hiç nöbet tutmazlardı....Nöbet işi bu saydıklarıma göre değişir...

Kütahya en lanet ettiğim yerdi açıkçası. Bu kadar havası kötü baska bir memleket yokdur.Bölükden çıkıp yemege giderken sıcaktan yanardık yemekden çıkıp bölüğe giderken yagmurdan sırılsıklam olurduk.Çok sıkı giyinin hasta olmamaya bakın....Nisanda böyleydi ki kısını düşünmek bile istemiyorum....

Sizi en zorlucak şeylerden biride bu soguklarda elinizde silah eğitim alanına gitmek için 3 km uygun adım yürümek olucak. bacakların agrımasına mı yanacan kolun yorulmasına mı bide gidip orada eğitim yapacan ...

Eğitimler 40 dk eğitim 20 dk mola rahat öyle çok zorlucak bir eğitim yok. Silahlı spor hareketleri yok.

Çavuş olmak için bi yerinizi yırtmayın . kısa dönem çavuslugun hiç bir artısı yok usta birliğinde erler sizi sallamaz çavussunuz diye . depresyon ilacı falan kullanan varsa çekinmeden söylesin rdm yaparlar çavus olamazsınız ama ustabirliğinde nbet tutturmazlar . biz 100 kişiydik bölükde yaklasık 70 i rdm idi nöbeti mecbur biz tutuoduk...

Yatın kalkın dua edin havacı oldunuz askerlik falan yapmıcaksınız.

Usta birliğinizde % 80 ininiz gittiğiniz yerlerde hizmet bölüğünde olacak . Orada da yada kantin sorumlusu ya kütüphane ya benim gibi spor salonu sorumlusu bir kısmı yemek hanede bir kısmınız filolarda gene bu yemek işleri yani bir nevi kamuda bir cafede garsonmus gibi düşünün kendinizi ama sıkı bir displin ve emir komuta altında :)

içiniz rahat olsun ilk 3 gün ben neredeyim bu askerlik biter mi gibi benim gibi çok düşüneceksiniz ama 3.günden sonra kafanız rahat olacak muhabbet gırgır arayacak ortam kuracaksınız

Şimdiden hayırlı tezkerelr.

kardeş ben Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunuyum. sanırım spordayız bizde heralde

• çamaşırlarının rengi illa mavi mi olması gerekir yeşil olursa sorun çıkar mı???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: devilcry

quote:

quote:

ben de geldim arkadaslar :) Ankaradan katılacagım aranıza ;)

Teslim olmadan önce kütahya da merkezi bir yerde toplanma olasılıgımız olursa güzel olur

Benimde kafamda böyle birşey var :) kollarız orda birbirimizi en azından.

Kütahyayı bilen biri olursa onu uyabiliriz aslında .Neyse yarın millet doluşur buraya bakarız .Ben iyi geceler diliyorum

:) Ben izmirden geleceğim, kütahya hariç civar illeri hep gezmiştim. İzmir ve İstanbul dışına çıkınca hep ufacık geliyor ve hemen yer yön bulabiliyorum. eminim rahat buluşuruz istedikten sonra. elbet birliğe yakın biryer vardır buluşmak için, haydi iyi geceler..

Şanslısınız keratalar :)) Kütahya iyidir kardeşler yaw. Ben de orada yaptım.

Zaten 28 gün kalacaksınız sonrasında yurdun her yerindeki hava meydan komutanlıkları olabilir, çünkü Kütahya ülkemizdeki tek Hava eğitim kom. dur :) Dağıtım oradan yapılıyo :)

Neyse gerçekten rahat bir yer. Bol bol yürüyüş yaptırıyorlar. Bot boyama vs işte. Yamaha (pistte Yabancı madde temizliği) yaparsınız belki.

Kışın meteoroloji kar- yağmur var derse yatıyosun eğitim yok:D aksi halde öğlene kadar tüfekli-tüfeksiz yanaşık düzen eğitimi, öğleden sonra da İnkilap dersi olur. ama eğitim alanı bayağı uzaktır (2-3 km) ve rap rap yürünerek gidilir :D

Yemekler özel şirketten gelir, temiz ve güzeldir

Neyse anlatacak aslında hiçbir şey yok, çok rahat bir yer. Havacıysan zaten rahatsın usta birliğinde de..

• Geçen sene bu dönem Kütahya'daydım bende. Usta birlinde de Kütahya'da kalınca askerliği burada bitirmiştik.

Öncelikli olarak yanınıza kalın içlikler ve çoraplar alın, yoksa donarsınız. İnanılmaz bir soğuğu var. Tugayın içerisi çok büyük. Hangi bölüğe düşeceğiniz de önemli. Bizim dönem de 10-11-12-13-14-15-16. bölüklerde toplamışlardı. Her bölük de sıcak su şansı yok. 10. ve 12. bölüklere düşenler şanslı olacaktır bu sebeple.

Eğitimler çok zor değil ama hava sıcaklığı düştükçe o soğukta dışarıda olmak da bir hayli zor oluyor. Yüzde 5'lik bir grup Kütahya'da kalıyor. Diğerleri dağıtım yerlerine gidiyor. Nereye gideceğiniz ise daha sonra belli oluyor. Gidebileceğiniz yerler kısıtlı. Çoğunluk; Eskişehir, Ankara, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Diyarbakır, Bursa, Yalova, Batman, Muş, Kayseri, Muğla gibi şehirlere gidiyor.

İlk etapta aklıma bunlar geldi. Sorusu olan olursa özelden veya bu başlıktan yanıtlayabilirim.

Kafanıza şapkadan başka bir şey takmayın. Yoksa bitmez gerçekten 5 ay. Hepinize şimdiden hayırlı tezkereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi priamos19 -- 10 Aralık 2012; 14:01:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oz5454

çamaşırlarının rengi illa mavi mi olması gerekir yeşil olursa sorun çıkar mı???

Evet mavi olmak zorunda yeşili kabul etmiyorlar. Ayrıca giderken hiçbir şey götürmeyin sakın. Sadece 2 gününüz için traş bıçağı sabun götürün. Gerisini orada veriyorlar beleş beleş.
  • Otogarda indikten sonra büfeden otobüs kartı alın (kart 43) tek binimlik 1.65 idi en son. 2-3 tane alın ne olur ne olmaz yanınızda bulunsun.
    Belediye otobüsüyle çarşıya yani vazonun olduğu yerde inin. Bugünlerde hava yağmurlu onuda belirteyim.
    Vazoda indiğinizde yukarı doğru giderseniz sevgi yolu (cumhuriyet caddesi), aşağı doğru giderseniz atatürk bulvarı. 2 tarafta da mağazalar lokantalar cafeler pastaneler vs mevcut.
    İlla biyerde buluşalım diyorsanız inci cafe&bistro'yu tavsiye ederim. Servisi kaliteli ve bulunması kolay.

Gözleme yemek isterseniz atatürk bulvarı üzerinde karavan gözleme ve çalıkuşu gözleme var. Kebapcılar sevgi yolunda "alipaşa" camii civarındadır.

Kime sorsanız söyler merak etmeyin iklimi soğuk olsada insanları sıcak kanlı yardımseverdir.

Asker kıyafetleri vs için dükkanlar valiliğin yan tarafında dar bir aradadır ayrıca avcılar işhanında da var.

Basitçe; vazonun sağındaki yüksek ve geniş bina "valilik" solunda ki 2 katlı geniş bina ise "belediye" Bunları bilince yabancılık çekmessiniz.

• quote:

Teslim olmadan önce kütahya da merkezi bir yerde toplanma olasılıgımız olursa güzel olur

bende ankaradan gidiyom kardeş.Saat 11.00 e hızlı trene bilet aldım 2.15 de kütahyada oluyomuş.
  • Burda 335. Kısa Dönem olarak yaptım acemiliği..

Genel olarak rahattır. Eğitim sadece yanaşık düzen. 2 hafta yanaşık düzen eğitimi alırsınız. Sonra da bol bol yürüyüş. Yemin töreni yürüyüşleri başlar. 1 aya kalmaz yemin edip asıl usta birliklerinize dağılırsınız. Eğitim alanı biraz uzaktır. Günde 2 gidiş 2 geliş uygun adım yapacaksınız. En çok o zorlayacak sizi. Bir tüfekleri aldığınız gün sevineceksiniz, bir de bıraktığınız gün. Bazı bölüklere 2. Dünya savaşından kalma M1ler var. Bazılarında G3. 1 kere atış yapacaksınız. 9 ya da 12 mermiydi sanırım. Başka yok. Bizim zamanımızda 5,6 ve 7. bölükler kısa dönem bölüğüydü. 6 en kralıdır. 7de düdüklerler.. 2 güne bi sıcak duş alabiliyorduk. Kantin çok küçük. Gelen malzeme hemen biter. saatlerce sıra beklersiniz. Ankesörlü telefon sayısı yeterlidir. 10 dk bir sıra beklemeyle konuşabilirsiniz. 6. bölükte bölük içinde de vardı. Geceleri konuşuyorduk.

%10 kadarı kütahyada kalır. Sağlıkçı ve Biyoloji mezunlarını seçiyorlar genelde. Diğerleri ağırlıklı olarak Eskişehir, Ankara ve İzmir. Diğer yerler Bursa, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Batman... Radar üslerine düşerseniz biraz sıkıntı. Ama diğer yerler rahat. Diyarbakır ana jet üssü çok iyi diyorlar. Nato Birliklerine de düşme ihtimaliniz var İzmirde.

Asıl sıkınıt Kütahyadan sonra başlar. Uzun dönem askerlerle aynı bölüklere dağılınca başlıyor esas sıkıntılar..

• Haa bir de havasına dikkat. Ağustos ayında 400 kişilik bölüğün 300'ü zatürre olmuştu..

Bir de meşhur G.T Dağı vardır. Her gün manzarasında eğitim yapacaksınız. Hakikaten de g.te benzer...
  • Buraya termal içlik almadan giden büyük çılgınlık yapmış olur, benden söylemesi. Hava ciddi soğuk !!! 337. kd dedenizden sevgiler. Kebap yere düştünüz, rahat rahat yapar bitirirsiniz. Askerliğiniz orada bitecek zaten. Ordan gideceğiniz jet üsleri genellikle tatil köyü gibi yerler. . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoL GEZER-

quote:

quote:

Neden usta birliğimiz yazılmadı acaba. Herkeste yazıyor. Kütahyada olupta usta birliği belli olan var mı?
    =

Gördüğüm kadarı ile yok..

Ankara ve Eskişehir diyorlar usta için.

ARkadaşlar acaba USTA birliğ için KURA felan mı çekiceğiz ? Nasıl belli olucak ustalık çok merak ediyorum Türkiyenin heryeride olabilirmiş ayrıca

Kura çekmeyeceksin. Onlar belirleyip sana bildirecekler. Yemin törenine 1 hafta- 10 gün kala bildirirler size. Aşağıdaki linki incelersen gidebileceğin yerler hakkında bir fikrin olur. Genel olarak jet üslerine ve radarlara gönderir.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_Hava_Kuvvetleri

• quote:

Orijinalden alıntı: BaY_X1906

quote:

bende ankaradan gidiyom kardeş.Saat 11.00 e hızlı trene bilet aldım 2.15 de kütahyada oluyomuş.

Ben de aldım şimdi biletimi saat 11 e :) yalnız eskişehir-kütahya biletini almadım o nasıl alınıyor bilmiyorum..ordan halleder miyiz ?
  • quote:

Arkadaşlar burası hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi acaba?

Ben orada 331. KD olarak yaptım. Saat 17 gibi teslim oldum yemek saait olduğu için önce bizi unuttular :) sonra bir otobüs gelerek bizi sinema salonuna götürdü ve fb ankaragücü macı vardı onu izletmişlerdi. gece 1 gibi 7. bölükte olduk.7. bölük fast foodun karşısı o yüzden avantajlı.ama tarihinde ilk kısa dönemi bizle almıslar.

bölükte bir kahve makinası var nescafe çay kahve ihtiyaçlarını karsılayabilirsin, telefon kulubesi hem içeride hem dısarıda var genelde kuyruk oluyor ama dısarıda paralı aramak için de kulube var cep aramazsan cok yazmıyor. fast food tam karsında tost,pizza vs için. kantinden alısveriş yapmak genelde zor alırsanda ne alacaksan koliyle al. bizde banyo yapma sıkıntısı olmamıstı ama su sıcaklıgını ayarlamak ölüm :) biri sıcak yapsa yan dustan sende yanıyorsun.

yemekler güzel catering sirketi yapiyor, genel olarak tek sorun asırı soguk kulakların donacak krem ıslak mendil vs bol bol gotur. ama cidden bitince sanslı oldugunu anlayacaksın.

oradeyken kufur etmene ragmen . :) ben oradan bursa ozel egitim merkezi komutanlıgına dusmustum

ilk gün yapılan saglık testleriyle birlikte size mesleginize gore usta birligi yerleriniz belli olur. ben turizmci oldugum için tatil kampına dusmustum bursada.Bu arada bizde revirden istirihat almak cok kolaydı . hasta oldugunuzda direk gidin. ilgleniyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvarez -- 10 Aralık 2012; 15:49:16 >

• quote:

quote:

quote:

Ben de aldım şimdi biletimi saat 11 e :) yalnız eskişehir-kütahya biletini almadım o nasıl alınıyor bilmiyorum..ordan halleder miyiz ?

kombine bilet seçeneğiyle alacaktın.

Eğer o şekilde almadıysan eskişehir kütahya arasında uygun bir saatte DMU SET bileti alman lazım. Hızlı Tren eskişehire vardıktan 15 dk veya yarım saat sonra oluyor belli saatlerde.

• Bu arada 25. gün falan nereye düştüğünüzü ögrenirsiniz yemekhaneye toplayıp tek tek okuyorlar.

Genelde Ankara-İstanbul-Bursa-Eskişehir-Amasya-İzmir çoğunlukta olmak üzere, Diyarbakır,Malatya vs diyede gidiyor. Ama doğuda cıksa endişe etmeyin havacılar genelde havaalanına yakın yapacagı için cok tehlike olusturcak bir durumunuz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duga999

quote:

quote:

quote:

kombine bilet seçeneğiyle alacaktın.

Eğer o şekilde almadıysan eskişehir kütahya arasında uygun bir saatte DMU SET bileti alman lazım. Hızlı Tren eskişehire vardıktan 15 dk veya yarım saat sonra oluyor belli saatlerde.

tesekkür ederim hocam bilgiler için.Bileti iptal edip kombine alayım o zaman ..

• Genelde havacılar usta birliklerinde Muhafız veya Hizmet Bölüklerine düşerler. Topçu, Tankçı , Sınırcı vb.. bir şeyler yoktur. Çok azı da Ulaştırma Bölüklerine düşüp şoför olurlar. Muhafız Bölüklerindeki askerler nöbet manyağı olacaklar. Bizim bölük Hizmet ve Muhafız Bölüğüydü. Asker olmayınca birleştirmişler ikisini. Bölükteki herkes kısa dönemler dahil günde minimum 5 saat olmak üzere nöbet tutarlardı. Eğer bir görevin varsa Yazıcı, Kantinci vb. Akşama kadar bu işleri yapar akşam veya gece de 2 saat olmak üzere nöbet tutarlardı. Görevi olmayanlar 8 saat nöbet aralarda da yük indir, bindir, temizlk, taşıma vb işlerle uğraşırlardı. Ben çavuş olarak gittiğim için Bölük çavuşu yaptı komutan. Asayişten sorumluydum :)
  • Abim Sakarya'dan aranıza katılcak havacı olarak..Askerliği orada yapmış olanlar "yanınıza mutlaka almalısınız dediğiniz eşyaları" yazarsanız çok sevinirim..Ona göre tedarikli yollayalım askerimizi...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.