Şimdi Ara

HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
10.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pasolvon

Dede saç traşını 3 numara mı olayım. Gitmeden halledeyim diyom şu traş meselesini.

Bence traş olmayın. 12 aralık gününü kütahyada geçirin o günü biraz daha yaşayın sivil olarak. 2-3 gibi teslim olursunuz. 3 numara giderseniz otogara iner inmez inzibat sizi kaptığı gibi nizamiyeye bırakır. O gün askersiniz normalde. İzniniz sona ermiş. Sistem işliyor artık.

Kıl bir inzibat denk gelirse yapar. Ama teslim saati var isteyen teslim olmaz. Hiçbir sıkıntı da olmaz. Yani isteyen otogarda bir güzel kuru fasulye pilav cacık yer öyle gider

Bu arada traş olmanızı öneririm. Çünkü kullandıkları makineler ya bozuk ya da pis. Birde hem traş için hemde traşdan sonra duş sırası beklemsi cabası.

• Zaman geldi çattı. İnsan bir tuhaf oluyor ama ne yapalım hepimiz yapacağız bunu. Anlatılanlara göre ilk 2-3 gün hariç (o da alışma sürecinden dolayı), güzel ve hızlı bir şekilde geçireceğiz Kütahya günlerini. Sonrası kısmet.

Genelde yazılmasına rağmen içlik alamdım, biraz da zamansızlıktan, risk oldu biraz ama yıllarca Ankara'da yaşadığım için az-çok alışığım soğuğa. Umarım düzgün insanlarla karşılaşırız, özellikle usta birliğinde. Şafak 156 !
  • quote:

Orijinalden alıntı: duga999

Haa bir de havasına dikkat. Ağustos ayında 400 kişilik bölüğün 300'ü zatürre olmuştu..

Hocam o zaten kütahya hatırası. Askerden geldikten 3 ay sonra bile hala gıcık tutuyor öksürüyordum. Birde öyle acemilikte yok başım ağrıyor,yok boğazım ağrıyor diye revire çımayın yersiniz nfm(normal faaliyetlere müsait) yi birde komutan fırçalar madem hasta değilsin ne diye çıkıyorsun diye(öküz anlamazki millet zatürreden geberiyor) Hem eldiven, bere, boyunluk taktırmazlar, birde üstüne revire gidersin ilaç yazmaz(halbuki bir şurup felan yazsa öksürükte azalacak) hayır bu işin şakası yok zatürrü olmuşsun herifler takmıyor. ama sonradan uyandık. Hele bir dışarıya haber et bak neler oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wanted61

Zaman geldi çattı. İnsan bir tuhaf oluyor ama ne yapalım hepimiz yapacağız bunu. Anlatılanlara göre ilk 2-3 gün hariç (o da alışma sürecinden dolayı), güzel ve hızlı bir şekilde geçireceğiz Kütahya günlerini. Sonrası kısmet.

Genelde yazılmasına rağmen içlik alamdım, biraz da zamansızlıktan, risk oldu biraz ama yıllarca Ankara'da yaşadığım için az-çok alışığım soğuğa. Umarım düzgün insanlarla karşılaşırız, özellikle usta birliğinde. Şafak 156 !

Gidince size içlik verecekler ama verdikleri içlik yeni olduğu için resmen koyun kokuyor birde malum eğitim alanına hergün gitgel terleyince değiştirmek durumunda kalınacank. Bence içlikle gidilmeli. Hatta 2 tane içlikle gidin zararı yok. Zaten askerde en çok don, atlet, çorap, içlik ha birde olmazsa olmaz casio asker saati gerisi teferruat...

• quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

quote:

Orijinalden alıntı: wanted61

Zaman geldi çattı. İnsan bir tuhaf oluyor ama ne yapalım hepimiz yapacağız bunu. Anlatılanlara göre ilk 2-3 gün hariç (o da alışma sürecinden dolayı), güzel ve hızlı bir şekilde geçireceğiz Kütahya günlerini. Sonrası kısmet.

Gidince size içlik verecekler ama verdikleri içlik yeni olduğu için resmen koyun kokuyor birde malum eğitim alanına hergün gitgel terleyince değiştirmek durumunda kalınacank. Bence içlikle gidilmeli. Hatta 2 tane içlikle gidin zararı yok. Zaten askerde en çok don, atlet, çorap, içlik ha birde olmazsa olmaz casio asker saati gerisi teferruat...

Dostum banyo koğuşlara uzak mı? Gerçi muhtemelen en fazla 2-3 kere oluruz ama banyo yapacağız diye yolda bitirmeyelim? Bir de kabin şeklinde mi yoksa hamam şeklinde mi?

• Tertipler biletimi aldım Çarşamba saat 9da İzmirden biniyorum :) görüşmeek üzere orada :)
  • bölüklerimiz neye göre belirlenecek acaba bilen varsa yardımcı olabilir mi
  • Yanımızda götürdüğümüz malzemelere el koyma durumları var mı ?

Ben bol çamaşır aldım. El & Ayak & Banyo havlusu, 6atlet 12don 12 çorap 2 termal içlik.. bunların dışında ıslak mendil, peçete, kremi traş takımı ve sağlıksal ürünler attım..boya vatka kilit falan da var. temel şeyler dışında bir şey almadım ama nedense yok el koyarlar yok sokmazlar muhabbetleri dönüyor, aslı astarı nedir ? ve yanımda kitap alıcam 1-2tane çok okurum. sorun cıkmaz değilmi? gitmiş olanlar yorum yaparsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercio7

Yanımızda götürdüğümüz malzemelere el koyma durumları var mı ?

Ben bol çamaşır aldım. El & Ayak & Banyo havlusu, 6atlet 12don 12 çorap 2 termal içlik.. bunların dışında ıslak mendil, peçete, kremi traş takımı ve sağlıksal ürünler attım..boya vatka kilit falan da var. temel şeyler dışında bir şey almadım ama nedense yok el koyarlar yok sokmazlar muhabbetleri dönüyor, aslı astarı nedir ? ve yanımda kitap alıcam 1-2tane çok okurum. sorun cıkmaz değilmi? gitmiş olanlar yorum yaparsa sevinirim

havluya gerek yokmus diye duydum :) veriyorlarmış el ve banyo havlusu..bot kildini bilmem de dolap kilidi yasakmış ,dolabın açık duracak ,neyse usta birliğinde belki kullanırsın..kesici aletler makas falan yasak ayna yasak ,gecen sene kitaplara el koymuşlar bence goturme usta birliginde bol bol okursun.ben oyle yapacam...gecen sene kutahyada yapan arkadasa sordum çoğu seyi aktardıkları bunlar..termal içlik iç çamaşır çorap tabanlık tıraş malzemesi en onemlileri gerisi kişiye kalmış..Şahsen valizimi hazırlamıştım bugun vazgectim ufak bi sırt çantasıyla gidecem :) zaten orda 2 valiz vereceklermiş sıkıntı olmasın diye bişi goturmucem ..İyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: devilcry

quote:

havluya gerek yokmus diye duydum :) veriyorlarmış el ve banyo havlusu..bot kildini bilmem de dolap kilidi yasakmış ,dolabın açık duracak ,neyse usta birliğinde belki kullanırsın..kesici aletler makas falan yasak ayna yasak ,gecen sene kitaplara el koymuşlar bence goturme usta birliginde bol bol okursun.ben oyle yapacam...gecen sene kutahyada yapan arkadasa sordum çoğu seyi aktardıkları bunlar..termal içlik iç çamaşır çorap tabanlık tıraş malzemesi en onemlileri gerisi kişiye kalmış..Şahsen valizimi hazırlamıştım bugun vazgectim ufak bi sırt çantasıyla gidecem :) zaten orda 2 valiz vereceklermiş sıkıntı olmasın diye bişi goturmucem ..İyi akşamlar

Benim normal seyahat valizim :) 2-3 farklı eşya ve askeri giyimler hariç ekstra birşey koymadım :) Pijama falan aldın mı yanına ? o konuda kararsızım, penye eşofman kalın pamuklu bi üst alayım diyorum gece yatarken giymeye..onuda ordan vermezler heralde :)

• quote:

quote:

quote:

Benim normal seyahat valizim :) 2-3 farklı eşya ve askeri giyimler hariç ekstra birşey koymadım :) Pijama falan aldın mı yanına ? o konuda kararsızım, penye eşofman kalın pamuklu bi üst alayım diyorum gece yatarken giymeye..onuda ordan vermezler heralde :)

ben eşofmanla gidiyorum sıkıntı olursa giyerim ama uyumak için pijama veriyorlar diye bilıyorum senı yanıltmayayım yine sen bilirsin :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BaY_X1906

quote:

ben de geldim arkadaslar :) Ankaradan katılacagım aranıza ;)

Teslim olmadan önce kütahya da merkezi bir yerde toplanma olasılıgımız olursa güzel olur

bende ankaradan gidiyom kardeş.Saat 11.00 e hızlı trene bilet aldım 2.15 de kütahyada oluyomuş.

Ben de aldım şimdi biletimi saat 11 e :) yalnız eskişehir-kütahya biletini almadım o nasıl alınıyor bilmiyorum..ordan halleder miyiz ?

Bilet alırken kombine bilet satışa girsen aktarmalı olarak alabilirdin. Eskişehie-kütahya arasıda 1 saat 15 dakika görünüyor. Herhalde yer sıkıntısı olmaz trende oradanda halledebilirsin sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

quote:

Orijinalden alıntı: ghost_41

Acemi birliğimi kısa dönem olarak Kütahya'da yaptım. Rahat bir askerlikti. Acemilik bitince Kütahya Orduevine geçtim orası daha da rahattı

55kiloydum 72kiloyla döndüm

ben de 90 kilo gidip 70 dönme hesapları yapıyordum, bu hesap ters mi çıkacak yoksa :D

Havacı olupta zayıflaman imkansız diyebilirim.

Çünkü eğitim sadece yürümekten ibaret başka da birşey yapmıyorsun. Bizim eğitim sahası biraz uzaktaydı baya yol gidiyorduk fakat bölüğünün önünde olanda vardı.

• Bende 343. KD (geçen aralık) olarak Acemi Birliğimi Kütahya da yapmıştım. Tamda biz askerdeyken (yanlış hatırlamıyorsam 14. yada 15. günümüzde) Yemekleri yapan Şirket İflas etmişti ve yemeği askerler yapmaya başlamıştı. Bizim bahtsızlığımıza :-)

Birliğe teslim olmadan önce güllük gülistanlık dediler/yazdılar hep kütahyayı, yok 5 yıldızlı otel gibi bilmem ne, sonra bir gittim, berbat bir yer. Uzun dönem Onbaşı ve Çavuşa komutanım çekiyorduk, Cheklist (Çetlis diyolardı) denilen bir asker el kitabı vardı onu ezberletiyorlardı bize. Anlayacağınız bize baya bir baskı yaptılar. Orada yaptığım 23 günlük acemilik geri kalan yaptığım uzun dönem askerliğime bedeldi, o kadarını söyleyim. Onbaşı ve Çavuşlar bize lan bile diyemiyorlardı ama yinede emir yağdırıyorlardı, işin kötü tarafı da bölük komutanından yetki alarak bunu yapıyorlardı, o yüzden pek bir şey diyemiyorduk. Ben Kütahyada 11. bölükte yaptım ve eğer bölük komutanı hala aynıysa oraya düşmenizi istemem.

Tabii ki yinede kısa dönem askerlere farklı muamele yapıyorlar, uzun dönemlere yaptıkları gibi yapmıyorlar.

ha birde yanınıza pişik kremi, ıslak mendil, tuvalet kağıdı getirmeyi unutmayın. Bu üçü size çok yardımcı olacak.

• Şaban Şafak Sakarya'dan geliyorum, sanırım soğuktan çekecek gibiyiz.
  • Bu arada arkadaşlar akbank hariç hangi atm var bilen var mı?
  • Abim Sakarya'dan yarın 4 gibi Kütahya otogarda olacak inşallah...Çok geç kalmış olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeniçeri54

Bu arada arkadaşlar akbank hariç hangi atm var bilen var mı?

ben halkbank kartı götüreceğim, inşallah fazla komisyon almıyordur atm.

Sigara kullanmayan arkadaşlar yanınızda ne kadar götürüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

quote:

Orijinalden alıntı: Yeniçeri54

Bu arada arkadaşlar akbank hariç hangi atm var bilen var mı?

ben halkbank kartı götüreceğim, inşallah fazla komisyon almıyordur atm.

Sigara kullanmayan arkadaşlar yanınızda ne kadar götürüyorsunuz?

bana 500 vercek bizimkiler
  • Arkadaşlar içeride Garanti Bankası ve atm'si ile Ziraat atm'si var. Size bir de acemilik de Ziraat bankamatiği verecekler. Varsa Ziraat kartınız yanınıza alın. Kantinlerde kullanabilirsiniz.

Bu arada @eek58 arkadaşın dediği gibi yemekler şirket tarafından yapılıyordu ama geçen sene Aralık ayında şirket bırakınca yemek olayı askerlere kaldı. Biz Mayıs ayında terhis olurken hala askerler yapıyordu. Temmuz'da yeni ihale yapılacak deniyordu ama yapıldı mı bilmiyorum. Zira o ihale Mayıs'da yapılacak deniyordu ama yapılmayıp Temmuz'a kalmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi priamos19 -- 11 Aralık 2012; 19:12:53 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.