Şimdi Ara

Hybrid bisikletler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
6.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hybrid için mahmut16'nin bir forumdaki yazısından alıntı yaparak başlayayım.

Yol bisikletleri sadece asfaltda gitmek için yapılmıştır bu yüzden hafiftir ve toprak yola dayanamazlar,
    mtb ler dağ bisikletidir ve sağlamdır bu yüzden ağırdır
    ancak hybrid ler asfalt+fazla engebeli olmayan toprak yolları içindir ağırlığı orta sınırdadır, sen uzun bir yola çıkacaksın malum türkiyenin yolları öyle ahım şahım heryer asfalt değil arada sırada da olsa toprak yola bozuk yola girmek zorunda kalacaksın işte bu yollarda hybrid kullanılır kanımca.

ben bisikletcileri gezmeye yeni başlayan biri olarak hybrid mi almalıyım diye düşünüyorum. mtb istemiyorum çünkü daha çok şehir içi veya şehirlerarası kullanacağım, toprak yollara zorunlu kalmadıkça girmeyeceğimi düşünüyorum.

Sorularımı hybrid bisiklet araştıran herkes için faydalı olacağını düşünerek maddeliyorum.

1. Hybirdler için bisiklet satış sitelerinde şehir-yol-gezi gibi kategorilere mi bakmalıyım?
    2. Hybridler için kadro boyu ile ilgili bir yazı nette çok araştırmama rağmen bulamadım, yarış ve mtb'ler için var ama hybrid için yok, yardımcı olabilir misiniz?
    3. 1.78 boyunda, 80 kg, erkek kullanıcı için önereceğiniz modeller nelerdir? kullanım amacı: %60 bostancı sahil şeridi %40 bozcaadaya götürüp, adada kullanmak, istanbuldan şile, ağva, bursa, çanakkaleye gitmek, bütçem 750-1000 .TL
    4. 2. el alırken nelere dikkat etmeli?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeVeRMiNDd -- 17 Şubat 2014; 20:36:20 >

• NeVeRMiNDd N kullanıcısına yanıt
    1. Hibrit modeller, genellikle Şehir/Tur kategorisi altında listeleniyor.
    Hibrit bisikleti şu şekilde ayırabilirsiniz; Önde amortisörü bulunur, bu özelliği ile şehir (ya da yol) bisikletinden tamamen ayrılır. Tekerlek çapı genellikle 28" olur ve ince lastik seçimi ön plana çıkar. Kalın tekerlekli MTB'ler ile arasındaki en belirgin farklardır.

2. Kadran boyu nedir bilmiyorum ama bahsettiğiniz şeyden yola çıkarsak Kadro boyunu sormak istediğinizi farz ediyorum. İnternette sağda solda bulunan boy/kadro indeksleri genellikle ana segmentler içindir. Hibrit, Cyclocross gibi ara segmentler biraz ondan biraz bundan mantığı ile üretilen bisikletler olduğu için kadro açıları da doğal olarak iki türün arasında bir yere tekabül ediyor. Bu nedenle ara segment bisikletleri, milletin "o boy için sana ... kadro bisiklet cuk oturur" türündeki laflarına aldanmadan, bisikleti deneyerek almak en uygunudur.

3. Genelde marka/model, önerisinde bulunmam ama sadece aklınızda bir fikir oluşturması açısından şöyle bir örnek vereyim; Bahsettiğiniz bölgede yaşıyorum ve kullanım koşullarımızda hemen hemen aynı sayılır. 7 aydır sahibi olduğum Carraro Sportive 225 bu koşullarda bana hiçbir sıkıntı çıkartmadı. Sportive 225'in donanım özelliklerini inceleyip, aynı ayarda bir kaç model arayabilirsiniz.

4. İkinci el bisiklet alma olayına sıcak bakmadığım için bu soruyu pas geçiyorum.

• ben de birkaç örnek vereyim.

merida crossway serisi
    giant roam serisi
    cannondale quıck serisi
    trek 7 serisi
    scott sportster serisi
  • çok teşekkürler @fefa

ilk fırsatta Kadıköy civarındakı bisikletcileri gezip, deneyeceğim farklı boyları.

Carraro 225 'i özellikle çok beğendim. Trek ve Scott'daki yakın özellikteki modellere göre fiyatı da avantajlı duruyor.
    eğer kısa zamanda bulup deneyebilirsem, ayrıca görüşlerimi de iletirim.

http://www.carrarobisiklet.com/urunler.aspx?urunid=153
    burada kadro boyundaki alternatifleri göremedim, 1.78, 80 kg. ideal boy nedir, artık dediğiniz gibi deneyerek anlamaya çalışacağım. :)
  • kymelria kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler @kymelria
    2. el bulma imkanım olursa ilettiğiniz modelleri alma şansım oluyor.
    yoksa euro'nun da artmasıyla malesef 1000 .TL altında göremedim Merida, Scott yada Giant'da :]
    bakmaya devam ediyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeVeRMiNDd

çok teşekkürler @kymelria
    2. el bulma imkanım olursa ilettiğiniz modelleri alma şansım oluyor.
    yoksa euro'nun da artmasıyla malesef 1000 .TL altında göremedim Merida, Scott yada Giant'da :]
    bakmaya devam ediyorm

ben genel örnek verdim. 2. el de bakabilirsin. yada bu serilere ait düşük komponentlere bakabilirsin.
    giant roam 2
    merida crossway 20 gibi
  • quote:

çok teşekkürler @fefa

ilk fırsatta Kadıköy civarındakı bisikletcileri gezip, deneyeceğim farklı boyları.

Carraro 225 'i özellikle çok beğendim. Trek ve Scott'daki yakın özellikteki modellere göre fiyatı da avantajlı duruyor.
    eğer kısa zamanda bulup deneyebilirsem, ayrıca görüşlerimi de iletirim.

http://www.carrarobisiklet.com/urunler.aspx?urunid=153
    burada kadro boyundaki alternatifleri göremedim, 1.78, 80 kg. ideal boy nedir, artık dediğiniz gibi deneyerek anlamaya çalışacağım. :)

225 için sabitlemeyin kendinizi. Dediğim gibi ben bu bisikletten memnunum ama sadece aklınızda bir fikir oluşması ve donanımsal özelliklerini diğer markaların hibritleri ile kıyaslamanız için örnek olsun diye ismini aktardım.

Sportive 225'lerde (en azından 2013 modellerinde) 2 kadro boyu bulunuyor, 46 santimlik küçük kadro ve 51 santimlik büyük kadro. 2014 modellerde üçüncü bir kadro boyu kullanırlar mı emin değilim açıkçası. 225 almaya kararlıysanız ve Kadıköy bölgesinde araştırma yapacaksanız bisikletçileri tek tek gezmek yerine öncelikli olarak, o bölgedeki Carraro satış noktalarını telefonla arayıp 2014 modellerin gelip gelmediği bilgisini teyit edin. Hatta direkt olarak satış noktaları yerine Accel Bisikletin İstanbul bölge müdürlüğü ile kontak kurun. Bildiğim kadarıyla Carraro 2014 modellerinin üretimini yeni yeni tamamlamaya başladı ve bazı satıcılara henüz dağıtım yapmamış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 17 Şubat 2014; 12:03:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hybrid için mahmut16'nin bir forumdaki yazısından alıntı yaparak başlayayım.

Yol bisikletleri sadece asfaltda gitmek için yapılmıştır bu yüzden hafiftir ve toprak yola dayanamazlar,
    ancak hybrid ler asfalt+fazla engebeli olmayan toprak yolları içindir ağırlığı orta sınırdadır, sen uzun bir yola çıkacaksın malum türkiyenin yolları öyle ahım şahım heryer asfalt değil arada sırada da olsa toprak yola bozuk yola girmek zorunda kalacaksın işte bu yollarda hybrid kullanılır kanımca.

ben bisikletcileri gezmeye yeni başlayan biri olarak hybrid mi almalıyım diye düşünüyorum. mtb istemiyorum çünkü daha çok şehir içi veya şehirlerarası kullanacağım, toprak yollara zorunlu kalmadıkça girmeyeceğimi düşünüyorum.

Sorularımı hybrid bisiklet araştıran herkes için faydalı olacağını düşünerek maddeliyorum.

1. Hybirdler için bisiklet satış sitelerinde şehir-yol-gezi gibi kategorilere mi bakmalıyım?
    2. Hybridler için kadro boyu ile ilgili bir yazı nette çok araştırmama rağmen bulamadım, yarış ve mtb'ler için var ama hybrid için yok, yardımcı olabilir misiniz?
    3. 1.78 boyunda, 80 kg, erkek kullanıcı için önereceğiniz modeller nelerdir? kullanım amacı: %60 bostancı sahil şeridi %40 bozcaadaya götürüp, adada kullanmak, istanbuldan şile, ağva, bursa, çanakkaleye gitmek, bütçem 750-1000 .TL

teşekkürler

Bisikleti aldiniz mi? Aldiysaniz hangi modele karar nasil, nereden, ne kadara karar verdiginizi ogrenebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: erinct

quote:

Hybrid için mahmut16'nin bir forumdaki yazısından alıntı yaparak başlayayım.

teşekkürler

Bisikleti aldiniz mi? Aldiysaniz hangi modele karar nasil, nereden, ne kadara karar verdiginizi ogrenebilir miyim?

merhabalar,
    kusura bakmayın, geç gördüm mesajınızı
    marida crossway v40 aldım
    1200 .TL enes bisiklet / ümraniye

350 km yaptım, oldukça memnunum :]

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.