İyi günler sevgili forum üyeleri, motor almayı planlıyorum 2 motor arasında kaldım. Birisi daelim roadwin 250r diğeri ise Hyosung GT250 (2011) hyosungu almayı planlıyorum daha doğrusu,Boyum 1.90 motor tecrübem fazla yok 3 4 ay sürdüm o kadar, çoğu kişi hyosung gt250 2011 modeli için parça sorunu ve çok üretim sorunlu bir motormuş diyorlar ne biliyim frenleri tutmuyormuş gibi gibi şeyler. Acaba kullanan ve kullanmış olan insanlardan biraz tecrübelerini dinlemek isterim kolay gelsin (bütçem 10bin tl daha mantıklı seçenekler varsa onlarda olabilir)
kardeşim bütçe konusunda ne durumdasın bilemem ama yazdığın iki modelde işe sıkıntılı aletler. Paran yetiyorsa bu segmentte bakacağın motorlar yamaha r , honda cbr, kawasaki ninja r , gerisi hikaye.
Yedek parçası falan sorunlu benim bildiğim bence başka markalara bak. Japona kayabilirseniz sizin için daha hayırlı olur ama o bütçeyle bilmiyorum.
Zamanında bende heves ettim. Araştırmalarım sonucunda krank problemi yaşayan kullanıcılar gördüm. Tabi bu problem her motorda olur ama bu motorda baya vardı. Yerinde olsam cbr 250 alırdım. Eğer bütçen yoksa japon malı skuter al. 2011 model motor 8 yaşında ve düzgün kullanılmadı ise sıkıntı yaşarsın.
hyosung 2006 yılında satış yapmaya başladı Türkiyede. 2007 de gelen çoğu 250cc motorlarında krank sıkıntısı yaşandı. 2008 ve sonrası getirilen motorlar daha sıkıntısızdır. Kendi servisleri kalmadı. Kanuni bünyesinde getirilmeye başlayınca benim gözümde servis açısından bitti. GV650 modeline hala bakarım arada çok hoş gelir bana ama servis yüzünden tercih etmem