Hyper Terminal ile siemens c35 marka telefonu AT komutlarını kullanarak kontrol etmek istiyorum.Fakat bir türlü olmadı.Aldığım data kablosunu açtım içinde max232 li tampon devre var.Data kablosu ile olmayınca data kablosunu parçalayıp kendim max232 li tampon ile devre yaparak seri porta taktım.Fakat sonuç gene aynı hyper terminale ''AT'' yazıp enter a bastığımda ''OK'' cevabı gelmesi gerekiyor.Fakat bir türlü telefon cevap vermedi.Böyle bir uygulama ile uğraşan arkadaşlardan yardım bekliyorum problem ne olabilir sizce?
Doğru COM portunu seçtiğinden emin ol öncelikle. Bu forumdaki bir arkadaşın sorunu böylece çözülmüştü örnek vermem gerekirse. COM portu BIOS'dan kapatılmış olabilir. Aklıma başka bir seçenek gelmiyor. Maxim'in entegresi besleniyor mu gerilimle?
Com portu çalışıyor pic programlıyorum portu kullanarak.Max232 nin çalışmasına gelince Seri portun RX girişi yani max232nin 7 numaralı bacağında voltmetrenin DC kademesinde 7V gösteriyor.max232 nin 8 numaralı bacağı yani RS232 nin TX çıkışında ise 10.5V gördüm.
Sonunda çalıştı komut verebildim ve cep cevap verdi.Sorun boud rate miş 1200-9600 arası hepsini denemiştim ama bir tek 19600 de çalıştı.Kullanılan telefon ile alakalı olsa gerek.
Enteresan. Bu bilgiyi not almak lazım, demek ki Siemens'ler Baud Rate seçiyor. Sorununuzu hallettiğinize sevindim. Kolay gelsin.
Evet durum bunu gösteriyor.S25 marka ise 9600 da sorunsuz çalışıyor.Bu arada benim telefonum c35 değil M35i miş.Sorunu bu şekilde çözmüş olduk.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme