SELAMLAR öncelikle donanımımı yazayım asus p5vd2-mx se ankart 3 gb ram pentium d 820 2800 mhz işlemci ati radeon hd3870 ekran kartı genel özellikler bunlar benim bu sistemle 2-3 tane sorunum var
1-overclock yapamıyorum biosta kesinlikle yapılacak biryer yok(en güncel biosu kullanıyorum) 2-ramlarim 667 mhz olmasına rağmen biosta en fazla 533 mhz gözüküyor autoya yada 533 e alsam bile cpu z den kontrol yaptığımda 233 mhz çalıştığını söylüyor 3-En önemli problemim ise biostan hyper-treading i açınca sadece ilk kontrol ekranı açılıyor ondan sonra windows başlatılmıyor siyah ekranda kalıyor.
Bilgisi olan arkadaşlarım yardım ederse çok sevinirim.
Oc konusunu bilemem ama ramlerin normalde anakartin ve islemcin ile uyumlu calisir. anakartin 667 mhz degil 533 mhz ramleri destekliyor. auto ya da alsan kendinde ayarlasan 533 yani 266mhz gostermesi normal. (266mhz dir efektif olarak dual data rate de 2 ile carpilir 533mhz olur) son sorunun cevabi ise cok basit. islemcin Hyper threading degil ki... dual core islemcilerden sadece EE ler HT destekli. onlar disindakiler HT destegi yok. bu yuzden HT destegi ile devam edemiyorsun.
Çok Teşekkür ederim cevabın için daha önce p4 3.0 vardı bende onda hyper treading vardı bende ondan bundada vardır diye düşünmüştüm.oc uda bircok yoldan denedim clockgen diye bir program var oda dll kodunu istiyor anakatın malesef bulamadım bende ama sanırım programla yapılan oc lar pek sağlıklı olmuyormuş?
Oc destekledigim birsey degil. neden oc etmeye calisiyorsun? asuslarin bioslarinda kesinlikle oc menusu oluyor. biraz arastirmani tavsiye ederim ama illa yap diye bir sey soylemiyorum
işlemcimin üstünde profesyonel soğutucu varken azıcık hızın yaralı olucağını düşündüm40-41 derecelerde çalışıyor işlemci.yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla bu anakarta oc yapabilen yok daha bios üzerinden çünkü dediğim gibi kilitli vaziyette duruyor işlmeci özellikleri bölümü ve bütün seçenekleri denedim açılmıyor o bölüm.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Oc konusunu bilemem ama ramlerin normalde anakartin ve islemcin ile uyumlu calisir. anakartin 667 mhz degil 533 mhz ramleri destekliyor. auto ya da alsan kendinde ayarlasan 533 yani 266mhz gostermesi normal. (266mhz dir efektif olarak dual data rate de 2 ile carpilir 533mhz olur) son sorunun cevabi ise cok basit. islemcin Hyper threading degil ki... dual core islemcilerden sadece EE ler HT destekli. onlar disindakiler HT destegi yok. bu yuzden HT destegi ile devam edemiyorsun.