Şimdi Ara

Hyper-V Sonrası Görüntü Gelmiyor - VGA Debug

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Denetim masası › Hyper-V aktifleştirdim ve ardından bilgisayarı yeniden başlattım. Şuan sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. Aynı şekilde klavye/mouse çalışmıyor. Bios pilini çıkardım. Ve Bios reset bastım düzelmedi.

Hyper-V Sonrası Görüntü Gelmiyor - VGA  Debug

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 28 Ekim 2023; 15:27:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tuhaf bir sorunmuş. Hyper V'yi kapattıktan sonra çalışıyorsa bios update deneyin.

• Monitöre görüntü gelmiyor. Aynı zamanda klavye ile mouse off durumda kalıyor. Sadece kasa çalışıyor. İlk kez böyle garip bir problem gördüm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

Cmos reset istiyor galiba. Tüm kabloları sökün, pili de sökün. Hatta ram ve ekran kartını da sökün. Sonra sizin anakart da cmos reset nasıl atılıyorsa bakın öyle yapın.

Deşarj haliyle bi 5-10 dk beklesin. Belki statik elektrik yüzünden kısa devre yapıyordur.

• Tamamen görüntü gitmesi olması imkansız bir durum. hyper-v etkinleştirdim dediğiniz yer windows işlemciden sanallaştırma aktifleştirebileceğiniz yer bios. Başka bir sorun var bence.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt
    Gorseldeki kısımdan ilgili kısımları tikledim ardindan zaten yeniden başlatma istedi. Yeniden başlattıktan sonra bu durum oldu. Kasa çalışıyor ama sanki monitör, klavye ve mouse takılı değilmiş gibi. Bios kısmında sanallaştırma zaten açık durumdaydı. Benim Hyper-V ayarı yaptığım yer gorseldeki bölümdür.

• Merhaba;

Bios da Virtualization ın açık olduğunu kontrol edebilir misiniz?

Kolay gelsin.

• Sizin sıkıntınız windows mu açılmıyor? yoksa görüntü mü yok? biosa girebiliyorsaniz görüntü vardır.

• Evet, görüntü yok. Ekrana görüntü gelmiyor. Klavye ile mouse ışıkları yanmıyor, çalışmıyor. Dolayısı ile hiç bir şey yapamıyorum. Şuanda kasa parçalarını söktüm ve farklı bir PSU taktım, sonuç aynı..

Kasada fiziksel olarak herşey çalışıyor. Aklıma bir tek anakart geliyor. Bu arada MSI x470 carbon model anakart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 27 Ekim 2023; 15:1:21 >

• Anakartın debug ledlerinde ne yanıyor? ayrıca neden alttaki ekran kartı slotunu kullanıyorsunuz?

Kırmızı yani VGA yanıyor. Normalde üstteydi, farklı slotu denemek için takmıştım. Tekrar üste taktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 28 Ekim 2023; 15:25:55 >
  • Klasik yöntemleri denedim sonuç aynı. Güç kablosunu çıkardım, şalteri 0 yaptım ve kontrol kalemi ile jbat1 kısa devre denedim olmadı. PC on butonuna 30 saniye basılı tuttum ve ardından 15 kere seri bastım. Sonra PSU vs kablolarını takıp PC çalıştırdım değişen bir şey olmadı. Bir tek bios USB ile update denemedim ama bios zaten gunceldi.

Problem anakart mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 28 Ekim 2023; 15:30:16 >
  • ekran kartı slotu ışığı hala yanıyor mu?

Evet

• ya ekran kartınız bozuldu ya slot bozuldu. eski de olsa bi ekran kartı vs bulup denemeniz iyi olabilir.

• bu sorun hyperv etkinleştirmekten dolayı olmaz.biosa bile giremiyorsun yani görüntü yok .donanımsal bir sıkıntı var. biostan virtualizasyon açmazsan bile hyperv etkinleşir.sanal makina kuramazdın sadece.

• jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Evet ama şimdiye kadar bir problem yaşamadım. Google Play Beta PC için hyper aktifleştirdim ardından sistemi yeniden başlattıktan sonra sistem açılmadı. Farklı PSU denedim olmadı, gpu diğer slot denedim olmadı. Sistemde fanlar çalışıyor, ledler yanıyor. Gpu fan dönüyor ve yanıyor. USB taktiğimda üstündeki led yanıyor. Fakat monitöre görüntü gelmiyor, klavye ve mouse sanki takılmamış gibi çalışmıyor ve de ışıkları yanmıyor. Debug kısmında VGA sabit yanıyor.

Monitörde vga soket olmadığı için eski bir gpu deneme şansım oldu. VGA girişli bir TV de denedim ve görüntü yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 29 Ekim 2023; 12:35:18 >
  • dostum klavyenin ve mousenin ışıkları yanmıyor ise biosla alakalı bir sıkıntı var yani ekran kartın arızalı bile olsa klavye mouse ışıkları yanıyor olması gerekli bence anakartın msi ise bios flashback ile biosu yeniden yüklemeyi denermisin bakalım ne olcak ? ama dediğim gibi ekran kartı bozuk bile olsa ki sanmıyorum klavye mouse ışıkları yanması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolince -- 30 Ekim 2023; 0:9:4 >
  • Ekran kartını ve ramleri çıkarın. sistemi o şekilde bir daha başlatın. dram ışıgıda yanması lazım. 450w corsair psu da rtx kart biraz fazla olmuş. bence ekran kartına yeteri kadar güç gelmediği için ekran kartı arızası var. Mümkünse bu slotu denerken güç kaynağından güç almayan bir kart ve başka psu ile denemeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 30 Ekim 2023; 8:40:26 >
  • senolince kullanıcısına yanıt
    Evet msi x470 pro carbon ama flashback biraz tuhaf olsa da yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.