Şimdi Ara

Hyundai Accent 1998 1.3 LX ne yakar abiler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pazartesi ne bir arkadaşla anlaştım, kısmetse satın alacam
    Merak etttim sorayim dedim ?

• cevap veren yoksa diğer önemli önemsiz konulara bakabiliriz
    saolun
  • 200 220 civari yakar tahminimce....
  • ne diyon yaa bunun motoru 1300cc
    okadar yakarmı
    quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

200 220 civari yakar tahminimce....
  • küçük motor şehir içinde az yakar, ama iş uzun yola gelince değişir 1,3 uzun yolda v6 kesilir, 1,6 nın yaktığını yakmaya başlar
  • Arkadaşım öncelikle ben 99 accent lx aracımı geçtiğimiz ay sattım satışlar çok durgun olduğundan 3 ay kadar süründüm satmak için 90.000 km.deydi.Oldukça bakımlı olmasına rağmen 8.000 ytl.ye satabildim.Araç 1.3 motor standart yani çok ekstra bir özelliği yok ,servis ve yedek parça fiyatları makul ama seninde şaşırdığın gibi yakıtı diğer arkadaşın söylediğindende fazlaİstanbul trafiğinde ne yaptıysam 100 km.de 10 lt.altına düşmedi.Yani yaklaşık 275 bin lira kadar yakıyordu.Şehirler arasıda 7,5 lt.kadar yakıyor.Eğer biraz daha zorlayabiliyorsan bir üst kasasını tavsiye ederim yakıtının %20 kadar daha az olduğunu biliyorum.
  • 2001 Accent 1.5 çoğunlukla şehir dışında gezersem 100km'de 6.6 litre yakıyor, bugünün parasıyla km'de 18 kuruş. Şehir içinde gezersem de çok farketmiyor, en fazla 19 kuruşa çıkabildim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dagni -- 7 Aralık 2006; 9:47:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erc@n

ne diyon yaa bunun motoru 1300cc
    okadar yakarmı
    quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

200 220 civari yakar tahminimce....

evet yakar.....200 bin in altına zor dusurursun...arkadasta 1.2 corsa var 210 fln yakıyo cok yogun olmayan trafikte...tabi yol durumu cok onemli eger istanbulda kullanacaksan ozelliklede sabah ve aksam donus saatlerinde 220 fln yakar kafadan
  • Ben de İstanbul'dayım bu arada.. Ve her gün sabah 36 km yol yaparak o trafikte Maslak'a bir girip çıkıyorum, yaklaşık 4 km dur kalk yani :) Akşam da trafiğe takılmadan Tem'den 27 km.. Gene de 190 bini geçmedi..

Alacağınız araba enjeksiyonlu mu? Çok farkediyor çünkü.. Karbüratörlü ise çok yakması normal bence..
  • 1.5 dizel demekki yada sehir hakkari semt yüksekova

quote:

Orjinalden alıntı: Dagni

2001 Accent 1.5 çoğunlukla şehir dışında gezersem 100km'de 6.6 litre yakıyor, bugünün parasıyla km'de 18 kuruş. Şehir içinde gezersem de çok farketmiyor, en fazla 19 kuruşa çıkabildim..
  • Benzinli hocam.. Hem de İstanbul'da
    Çoğunlukla TEM'i kullanıyor olmam büyük bir avantaj tabii..

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

1.5 dizel demekki yada sehir hakkari semt yüksekova

quote:

Orjinalden alıntı: Dagni

2001 Accent 1.5 çoğunlukla şehir dışında gezersem 100km'de 6.6 litre yakıyor, bugünün parasıyla km'de 18 kuruş. Şehir içinde gezersem de çok farketmiyor, en fazla 19 kuruşa çıkabildim..

• ozaman sen örnek sakin bir kullanicisin cunku sehir ici değeri 8.5 lt civari olan bir arac 1.5 hyundai
  • Bak o konuda haklısın, gaza asla fazla ve sert basmam, devri hep 2000-3000 arasında tutarım, takip mesafesini çok bıraktığım için fren ve gazı arka arkaya pek kullanmam, 120'yi geçmem vs vs.. Ve ayda 2500 km yol yaparım
  • Bence o modeli alma 2000 üstü kasaları al.Babamda 2002 Klimalı LX vardı çok az yakıyordu.Bence üst model kasaları al %20 ile %25 oranlarında eski kasalardan daha az yaktığını bilinmektedir.
  • Bir arabanın ne kadar yakıp yakmadığını sadece motor silindir hacminin miktarı belirlemez.

Önemli olan motorun ürettiği güce düşen araç ağırlık oranıdır.
    Aynı kasaya ve ağırlığa sahip olup daha küçük motora sahip araçlar genelllikle kendisinden biraz daha büyük motora sahip modellerden fazla yakar.
  • 98 1.5 gls vardı bende uzun yolda 6.5 lt kadar yakıyordu şehir içinde 8 lt (çok zaman oldu umarım yanlış hatırlamıyorum)
  • 1.3 lx de o kadar yakar diye düşünüyorum o aralar tüpede uyumlu at bir omvl tüp bak keyfine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.